Kayınvalidemin çocuk baskısı:(

kayınvalideyle nasıl bu kadar yüzgöz olunur,

kayınvalide sizin neyle korunduğunuzu nasıl bilir?

benim aklım almadı:26:

eşiniz demiş geçen gün doğum kontrol hapı aldık diye,

acaba prezervatifle korunsaydınız bunuda söyleyecekmiydi çok merak ettim,

''Anne geçen gün prezervatif aldım korunuyoruz''

:27::27::27::27::27:

tamda benım takıldığım noktaya değinmişssiniz... gerçekten kayınvalıdenıze ne ? ne şekilde korundugunuz?eşinizin bunu solemesı bana çoook garip geldi:44::44::44:

bbu eşinizle ikinizin kararı, eşiniize alın karşınıza konusun.. annen bu konuyu açarsa düşünceni belirt bu ıkımızın kararı vs die.

ben 23yaşındayım. eşimde 27.

bana söylese ben cevap verecem bu konnuda ısrar etmemeleri için. ama o kaleyi içten fethedecek. eşim de çabuk etkilenir. annesi ne derse doğru odur.

annesine demiş zaten:"biz çocuk istemiyoruz daha dün bi doğum kontrol hapı almaya gittik" demiş ama işte etkileniyor o da :(

ah bi bana söylese.

daha şubatta bi torunu oldu zaten. yazık o ltim de türkçe öğretmeni şimdi atanamadı. bundan sonra da çalışamazki. kızın hayatı gitti. ben de öyle olmak istemiyorum.
bide ben öyle becerikli biri değilim. hem çocuğu hem evi çekip çevirememki:(

Canım daha çok gençsiniz, ben 23, nişanlım 27 yaşında; o bile gezelim tozalım hayatımızı yaşayalım diyor, çocuk olunca rahat hareket edemeyiz deyip 31inden önce baba olmak istemiyor..

Bizim anneler de öyle ama biz geçiştiriyoruz, daha evlenilecek de, çocuk da zaman var falan diyoruz.. Açık açık konuş eşinle, gerekirse kayınvalidenle o muhattap olsun sen olma. Sonra seni oğluna şikayet eder yok yere kocanla aran açılır.

burda sorun ne kayinvalidede ne de sende..kocan olacak herifte kusura bakmayasin...

arkadaslarin dedigi gibi gecen gun hap aldik tovbe estafirullah, soylemesi gerekiyor mu boyle bir seyi? gereksiz bilgi veiyor.. :19: kayinvalidenin ilgilendigi yer cocuk olmasi neyle korundugunuz degil.

ayrica kayinvalidelerin bebek istemesi normal birsey..yani herkesin basindan geciyor, hos senin kayinvalide biraz erken baslamis istegini dile getirmeye ama...hevesleniyorlar iste... hos, verdigi orneklerde cok sacma...yok gunah bilmem ne...kendi kendilerine fetva vermeye ne merakli bu insanlar. bilmislik taslarken aslinda cahilligini gosteriyor.

sende kendine gore henuz istemiyorsun..buraya kadar sorun yok zaten...ama esinin aslinda istemeyip annesiyle konustuktan sonra sana cocuk yapalim demesi garip. bu adam 27 yasindaysa bu yasa kadar hic bir kararini kendi verememis mi??? kaldiki cocuk iside nasib kismet isi..Rabbim kime ne zaman verir kendi bilir...olsun dediginde olan birsey degil bu..ancak O ol dedigi zaman olur... senin bu konuyu sert bir dille esinle konusman gerek...kayinvalide isin ayrintisi.

Anasını susturacak gene kocan...Eşinin aklını çelmen gerekecek ki annesi çocuk deyince lafını verip oturtacak.. Yoksa daha çok bunaltırlar seni.

Son düzenleme:
.Sen de kayınvalidene baskı yap..Ben küçük görümce ve küçük kayın istiyorum de ! :))

Sürekli üstele bu durumu..Madem çok istiyor bebek kendisi dogursun :))

Birde korunmak günah diyen böyle tiplere ifrit olurum sanırsın bu konuda ilim tahsil etmiş ordinaryus olmuş...Tey ALLAH'ım.

Son düzenleme:
Kızlar konu doğum kontrol hapı olunca işin ayıbı kalmıyor onlara göre bilmiyor musunuz ?

Prezervatif olsa ayıp tabe :P

Bizim yurdum insanı doğum kontrol hapını çiçeklerine veriyor daha gürleşsin güzel görünsün diye işte ondan dolayı ayıbı mayıbı kalmadı :)) Kayınvalide rahatça bu soruyu sorabilir ve korunma yöntemi hapsa üzerine fikir yürütebilir..

Ama eşin şunu deseydi daha iyiydi..

Anne biz dışarı boşalma yöntemi diğer adı geri çekme yöntemini kullanıyoruz işte o zaman sevgili oğlunun p..sine acaba ne gibi bir gunah ritueli sunacaktı işte orasını ben de bilmiyorum hatta merak bile ediyorum :)

Benimde eşimin anneannesi..

Dünya gözüyle adı konsun şu işin göreyim dedi apar topar sözlendik

Ölmeden torunumun nişanını da göreyim dedi nişanlandık

Mürüvvetini de göreyim dedi evlendik

( Şimdi de ' ay parçamı ' aldın diyor, sanki beni istemeye gelen kendi değildi gibi :27: neyse bu ayrı mesele.. )

Bir de ölmeden bebeğinizi göreydim diyor..

İlk duyunca çok sinirlenmiştim ' Ne zaman çocuk yapacağımıza onlar mı karar verecek, uzaktan bi kere sevmek adına çok bencilce düşünüyorlar, ben çalışıyorum borcumuz harcımız da cabası.. (Bebek olursa bakımını benim annemin üstlenmesini bile söylemişlerdi :53:) Ölmeden önce diye diye herşeyi yaptırıyor mübarek bu gidişle hepimizi toprağa gömecek ' dedim :27: Bi daha da konusunu açtırmadım :34:

Kader'cim bizim toplum böyle gerçekten böyle...

Oğlunun haberi olmadan kız bakmalar,kız istemeler..

Kendi istekleri doğrultusunda kendi beğendikleri kızı oğluna göstermeler aldırmalar :))

Sonra yatak odasına kadar karışmalar..

Hep böyle bu en modern kesim diye nitelendirebileceğimiz insanlarda bile gördüm.Şaşırmıyorum artık o sebeble hiçbirşeye..

Bize ikinci çocuğu yapmıyor musunuz diyenlere aslında verilecek en güzel cevap belli de işte kırmak istemiyor insan..

Hiç bu çocuklara nasıl bakacaksınız ? Neyle büyüteceksiniz maddi imkanlarınız çocuk için musait mi diyen yok..

Kendi istekleri doğrultusunda kendi beğendikleri kızı oğluna göstermeler aldırmalar :))

Hep böyle bu en modern kesim diye nitelendirebileceğimiz insanlarda bile gördüm.Şaşırmıyorum artık o sebeble hiçbirşeye..

Bize ikinci çocuğu yapmıyor musunuz diyenlere aslında verilecek en güzel cevap belli de işte kırmak istemiyor insan..

Hiç bu çocuklara nasıl bakacaksınız ? Neyle büyüteceksiniz maddi imkanlarınız çocuk için musait mi diyen yok..

Kesinlikle..

Eşimin annesi çalışıyor anneannesi büyütmüş ve aynı binadalar.. Bi hanımağalık söz konusu..

Beni istemeye geldiklerinde anneme demiş ki ' bebek olursa sen bakarsın , benim kızım ( yani kaynanam ) zaten çalışıyor bakamaz '

Eee bize dayalı döşeli daire de sunulmadığından ev borcu ödemekle ve takdir edersiniz ki yeni evli olanların düzene girene kadar da birçok masrafı çıkar. Onlarla meşgulüz..

Daha söz bile kesilmeden bebeğe bakmayız diyen bir millet nasıl bize bebek yapın der bu da ayrı bir konu..

Sadece uzaktan sevmeleri için çocuk yapamayız, çok isteyen kendi yapsın dedim. Ayıp denen birşey var ulu orta da ben çocuk istiyorum sizden denilmez bizde dedim.. Çok kızarmıştım il duyunca :17:.. Bakkaldan ekmek istiyorlar sanki :19:

Ous'a anlatabildim derdimi tek.. Dile bile getiremem ben.. Oha filan olurum kal gelir :27: O da son oldu.. Ama Ousla da olsa o kadar tepki vermesem belki devamı gelirdi..

Merak etme millet cocugu yaptirir kimin bakacagina karar verir vs vs vs..millet belki sirf laf olsun diye soyluyor ama insanin sinirine dokunuyor bir sure sonra.

Istemeyince ayrida…helede Rabbim henuz vermiyorsa iste o zaman sorulardan aglayasiniz gelir…Allahim kimsenin diline dusurmesin…

Yeni evlilere filan hic bir zaman cocuk dusunmuyor musunuz demiyorum kesinlikle…cocuk istiyorsa benle bilecek degil ya…

Ama sozlu olan kardesime simdiden diyorum, insaAllah hemen cocuk yaparsinizda kuzen kuzen buyurler ikimizinkiler diyorum…cocuk isinin belli bir yastan sonra zor oldugunu biliyorum cunku…o da zaten benim durumumu bende onun durumunu bilirim. Ama bunu yengem olacak kisiye sormam bile herhalde…cocuk istemiyordur, anlatmak istemiyordur…kendi bilecegi is...

seninki kadar olmasada benim kayınvalidemde her gidişimizde torun istiyorum ben diye sıkıştırır beni tatlı tatlı,
ama ben her seferinde bıkmadan usanmadan,okul bitmeden,kpss yi kazanmadan olmaz diyorum.
o da olur olur diyor ben olmaz diyorum...işte böyle sürüp gidiyor.
kafama takmıyorum çünkü zorla yaptıracak değil :27:
ama ben kayınvalidenin bu kadar özelinize girmesinden rahatsız oldum.
torun istiyorum dese anlayacağımda,
korunmayın,hap kullanmayın demesi,eşinizinde bunu size taşıması hoş değil.
bu kadar samimiyet bana itici geliyor açıkçası :19:

Ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum. mayıs ayında evlendim. taa ozaman üstü kapalı kayınvalidem bana bebek istediğinin sinyalini veriyordu. haziran ayında kpss ye yakın "kızım kpss yi kazanırsın zaten, bide bebeğin olursa ne güzel olur" diyodu. bende istemediğimi önce atanacağımı söylüyordum:(

gerçekten çok iyi çalıştım. ne yapıp edip tam sınav gecesi beni ağlattı kaynım yüzünden ve kayınvalidem yüzünden sınavım kötü geçti:5:

sınavdan 75.021 aldım ve ingilizce öğretmenliği 75.4te kapattı.

tabi bu ana kadar hala bi çocuk baskısı bana.

ben küsüratla kaybedince verdim veriştirdim. az kalsın eşiml boşanıyordum. eşyalarımı toplayıp gidiyordum:43: Kayınvalidem aramızı düzeltti. benden de defalarca özür diledi. bida bana evime aileme karşmayacanı söyledi.

Şimdi o olaydan sonr kayınvalidmle ski samimiyetim kalmadı. bana bişe diyemiyor. ama geçen eşim nöbetteyken aramış onu. "çocuk yapın. korunmaın. korunmak günah . bidaha hiç çocuğunuz olmaz" tarzı cümleler.

Eşim de beni aradı. annesinin aradıını çocuk için baskı yaptıını söyledi. bende şimdi olmayacanı filan tatlı dille anlattım eşime. Halbuki eşim de istemiyor. ama annesinden çok çabuk etkilenir. sabah nöbetten geldi. şakasınada olsa "çocuksuz kadının ne işi var" dedi. gelir gelmez başladı çocuk olun diye. bidaha şu hapları içme diye.

yine konuştum eşimle. "eğer atanırsam,hakkari şırnakın bi köyüne gidersem hamile hamile nasl gideyim, yada küçücük bebeğimizi nasıl sürükleyim peşimde" dedim. annesi "eğer atanırsa yanında bende giderim" demiş.
ama bi köye gidersem annen gelse bile ne yapabilir. yazık değilmi çocuğa, hastalansa doktor olmöayacak dedim. hem çocuk senden uzaktamı büyüsün dedim. ara sıra bir bebek lafı giriyor aramıza:43:

nasıl vazgeçirecem bu fikrden. eşim de istemiyor çocuğu. ama işte bazen annesinden etkileniyor. napacam bilmiyorum. ve buda beni strese sokuyor:(

sizin ilk önceliğiniz kesinlikle atanmak olmalı.. ediğiniz gibi yalnız yaşamak zorunda kalacağınız bir yer atanırsanız çocuk büyütemezsiniz orada..

eşinizin de annesinin her dediğini yapmaya çalışması ve annesiyle konuştuklarını size söylemesi yanlış bence..bunu annesinin değil de kendinin fikriymiş gibi söylese daha iyi olabilirdi..

Ben ingilizce öğretmenliği mezunuyum. mayıs ayında evlendim. taa ozaman üstü kapalı kayınvalidem bana bebek istediğinin sinyalini veriyordu. haziran ayında kpss ye yakın "kızım kpss yi kazanırsın zaten, bide bebeğin olursa ne güzel olur" diyodu. bende istemediğimi önce atanacağımı söylüyordum:(

gerçekten çok iyi çalıştım. ne yapıp edip tam sınav gecesi beni ağlattı kaynım yüzünden ve kayınvalidem yüzünden sınavım kötü geçti:5:

sınavdan 75.021 aldım ve ingilizce öğretmenliği 75.4te kapattı.

tabi bu ana kadar hala bi çocuk baskısı bana.

ben küsüratla kaybedince verdim veriştirdim. az kalsın eşiml boşanıyordum. eşyalarımı toplayıp gidiyordum:43: Kayınvalidem aramızı düzeltti. benden de defalarca özür diledi. bida bana evime aileme karşmayacanı söyledi.

Şimdi o olaydan sonr kayınvalidmle ski samimiyetim kalmadı. bana bişe diyemiyor. ama geçen eşim nöbetteyken aramış onu. "çocuk yapın. korunmaın. korunmak günah . bidaha hiç çocuğunuz olmaz" tarzı cümleler.

Eşim de beni aradı. annesinin aradıını çocuk için baskı yaptıını söyledi. bende şimdi olmayacanı filan tatlı dille anlattım eşime. Halbuki eşim de istemiyor. ama annesinden çok çabuk etkilenir. sabah nöbetten geldi. şakasınada olsa "çocuksuz kadının ne işi var" dedi. gelir gelmez başladı çocuk olun diye. bidaha şu hapları içme diye.

yine konuştum eşimle. "eğer atanırsam,hakkari şırnakın bi köyüne gidersem hamile hamile nasl gideyim, yada küçücük bebeğimizi nasıl sürükleyim peşimde" dedim. annesi "eğer atanırsa yanında bende giderim" demiş.
ama bi köye gidersem annen gelse bile ne yapabilir. yazık değilmi çocuğa, hastalansa doktor olmöayacak dedim. hem çocuk senden uzaktamı büyüsün dedim. ara sıra bir bebek lafı giriyor aramıza:43:

nasıl vazgeçirecem bu fikrden. eşim de istemiyor çocuğu. ama işte bazen annesinden etkileniyor. napacam bilmiyorum. ve buda beni strese sokuyor:(

slm,
şekerim aynı soruna benzer bir sorun da bizde... dediğin gibi kayınvalidem ve kayınpederim çocuğunuz olmuyorsa doktora gidin, olmazsa tüp bebek yapın. olsun artık diyo... yani eşimin ailesi sanki ben de sorun varmış gibi davranıyor. ben kayınvalidemi geçtim kayınpeder sen neden karışıon... artık bunalttılar beni. eşimde artık sorun varmış gibi davranıyor. seni anlıyorm. bizde daha yeni 1 aydır çocuk düşünmeye başladık bir de. yani bir arkadaşında dediği gibi neden bizim yatağımıza giriyorlar bu özel bir konu...sen eşine tavrını koy. eşinde ailesine bu konuyu açmamalarını söylesin... benim eşimde istediği için ve 1 aydır olmadığı için sorunluymuşum gibi düşünüyor bu yüzden laf anlatamıyorum... ama senin işin daha kolay...tavrını kesin koy... hatta kayınvaliden böyle bir muhabbeti yaptığında eşine sen de kayınvalideni ara ve saygını kaybetmeden kızdığını söyle, karışma de, huzursuzluk çıkardığını bilsin belki vazgeçer...

4 aylık evlilikte neyin baskısı bu?? torunu olmasa neyse varmış işte bi torunu, çok ayıp bişey yatak odasına karışılması, korunmak günah ne yaa o zaman kedi gibi doğuralım!
kadın kendi isterse çocuk yapar eşin istese bile yapmazsın senin bedeninde büyücek o canlı, o ne yapacak aaa baba oldum, ne bi eziyet çekecek ne sancı, biraz agucuk gugucuk ağlayınca al annesi, eş bile ikinci plandayken bu konuda kaynana nasıl hak görüyo kendinde anlamış değilim, bana annem bile söyleyemez böyle bişey elin kadını neci

kocama doyamadım daha dicen olcak bitcek dinsizin hakkından imansız gelir benden böyle bişey isteseler aynen bunu derim, siparişle bebek mi olur insanlarda bi bilsinler sınırlarını canım

Eşimin ailesi yüzünden sınavdan düşük puan aldım demek bahaneden öte bir şey değil. Başarısızlığının nedeni olarak başkasını gösteremezsin. Bence önce bu düşünceyi kafandan at yoksa hayatın boyunca bu insanları suçlayıp belkide zamanla onlardan nefret edeceksin. Asıl konuya gelecek olursak çok sinir bozucu bir durum. Çocuğun ne acelesi var. Daha çok yenisiniz. İnsanın evliliğe ve farklı bir düzene alışma süresi var. Hem aynı evin içine girdiğin zaman eşinin farklı huylarını keşfediyorsun. Birde onlara alışıyorsun. Kayınvalidene çocuk istemediğini güzel bir dille anlat. Al karşına konuş.

Yuh yani çocuk isteyebilirde hok hapı bıraksın yok korunmayın bilmem ne bunlar ne kadar iğrenç şeyler. hiç mi utanması yok. Benimde kayınvalidem 1. yılımız dolduktan sonra torun demeye başlamıştıda ama hiçbirzaman benim nasıl korunduğumu filan blmedi. hele eşim filan yeni hap aldık düşünmüyoruz çocuk filan hiç demedi. bu kadar yatakodanızın içine sokmayın korunma şeklinize kadar bilmesin. Kadın ısrarcı olabilir ama siz cvp dahi vermeyin. direk çocuk isteyen kendi yapsınyada evlatlık alsın ben memnunum kendimden ben ne zaman düşünürsem o zaman olcak hiiç boşuna ısrar etmeyin siz ısrarcı davrandıkça çocuk fikrinen ben uzaklaşıyorum deyin net bir dille sonrada konuşmasına fırsat vermeden yanından kalkın :52:

Back
X