Kayınvalidemin çocuk baskısı:(

Ben 31 yaşındayım. Eşimde 32. Biz bile halen kendimizi hazır hissetmiyoruz. 1,5 yıllık da evliyiz.
Bir ara benimde kayınvalidem, hep çocuk lafı sokuyordu laf arasında.
Bende birgün dayanamayıp, "aaa anne ben zaten çocukları öyle çok seven biri değilim. Üstüne sen böyle dedikçe bana daha da bir itici geliyor." dedim ve o günden sonra bi laf etmedi.
Hem ne cürret canım! Ben kesinlikle karıştırmam özelime kimseyi. Kendi annemi bile.

kusura bakma da kayınvaliden hepten sacmalamıs. ona ne ki?? siz bakacaksınız, sorumluluk size ait olacak. hem evleneli kac ay olmus daha! belki kendini hazır hissetmiyosun belki evliliginin ilk zamanları gonlunce gezip tozmak istiyosun.. ne dusuncesiz insanlar yaa. sizin yatak odanızdan ona ne :47: benim kayınvalidem de 6 aylık evliyken saka yollu akrabalar gelinin cocugu yok mu diyolar demisti bana. ben de gulerek hazır degiliz, biz istedigimiz zamanda olur insallah deyip 3 yıl yapmadım. cocuk sorumlulugu cok fazla. oyle bakarımlara da inanma. guya benimki de bakacaktı 15 aylık cocuga 4 ay zor baktı hem de soylene soylene..ne kres bulmustuk ne bakıcı bırakıp gitti oyle.. yani ben bakarımlara inanma. o cocugun tum sorumlulugu sende. bide baska ile atandıgında ben de giderim demis. anlasabileceginiz ne malum? belki senin icin cok kotu olacak. kocan yok, minicik bebek ve kaynana :18: ufffffffffffffff

böyle dedikten sonra daha bi dikkat eder oldum hap alış saatlerime zaten.

eşimle konuştum. daha doğrusu durduk yere ağlayasım geldi ağladım. eşim de dayanamadı. "burda dayanamıyorum, yalnızım. ailemi özledim. evime gelen giden yok. sen de sürekli nöbettesin." dedim. "atanamadım. ve üstüne üstelik çocuk baskısı var artık" dedim

"sanki ben istemiyormuyum çocuğun olsun. ben hamileliğimi senin yanında geçirmek, aş erdim diyip sürekli sana naz yapmak istiyorum. bebeğimin her anını senle bilikte görmek istiyorum" dedim.

o da farketmiş benim iyice bunaldığımı,depresyona olduumu:)) diğer gün aldı gezdirdi beni:) merkeze götürdü içim açılsın diye:) şimdi bebek muhabbeti yok. ama tel.de ona hala baskı yapıyormu bilmiyorum. şimdilik söylemiyor bana. çünkü çok üzüldüğümü farketti.

şimdi sürekli "ek ataama olursa sen kesin gdersin. atan da yeterki, ayrı kalsak da olur"filan ama hiç araya çocuk lafı sıkıştırdığı yok çok şükür:))

eşim annesine çok önem verir. ondan ona bişe demiyo. ama şimdi banada belli edemeyince strese giri annesine bidaki söylemesin de stresini belli eder. o da bida söylmeze sanırım.

bu konuda ısrar ediyor biraz cahilce davranıyor ama aslında oğluyla aramızın bozulacağını hissederse 40yıl geçse yine açmaz ağzını, ben de bana eğer ısrar ederse huzurumuzun bozulduğuna dair ona biraz söylenecem. oda söylemez inşallah bida:)) ama bana bi söylemesi lazım:)

Korunmayın sonra çocuğunuz olmaz da ne demek.
Biz tam 5 Sene korunduk ilk denemede oldu.Olmasaydı bizm ve bizim gibilerin olmazdı.
Bebeğin olsun sonra sınava girersin lafıda saçma.
Bikere bebek olunca birsüre elin ayağın bağlanır sınavı erteler durursun.
Eğer geçekten kariyer hedeflerin varsa bu yola başla bebek içinde uygun zamanı beklersiniz eşinle.
Bu konudan kurtulmak içinse eşinle sert bi şekilde konuş istemediğini ve sevgili anneciğinin laflarını
birdaha sana getirmemesi gerektiğini

gnelde herkes doğum kontrol hapı kullandım sonrasında çocuğum olmadı filan diyince o da ona bağladı sanırım.

ben de korkmuyor değilim. hapla ilgili okadar korkuttular ki beni:( atandıktan sonrada çocuğum olmazsa zaten ilk suçlanacak olan benim hap kullandığım için :S

ama şuan gerçekten hç istemiyorum bebeğim olmasını. atanayım edeyim ondan sonra.

çocuk konusunda ben zaten öyle hamarat becerikli biri değilim. çocuğa baksam evi temizleyemem. evi temizlesem yemek yapamam. yavaş yavaş bu işlere alışıyorumzaten. biraz daha öğrenmem alışmam lazım evliliğe. ve çou kişinin dediği gibi eşime bile yeni alışıyorum 4yıldır tanıyor olmama rağmen:)

Kızlar konu doğum kontrol hapı olunca işin ayıbı kalmıyor onlara göre bilmiyor musunuz ?

Prezervatif olsa ayıp tabe :P

Bizim yurdum insanı doğum kontrol hapını çiçeklerine veriyor daha gürleşsin güzel görünsün diye işte ondan dolayı ayıbı mayıbı kalmadı :)) Kayınvalide rahatça bu soruyu sorabilir ve korunma yöntemi hapsa üzerine fikir yürütebilir..

Ama eşin şunu deseydi daha iyiydi..

Anne biz dışarı boşalma yöntemi diğer adı geri çekme yöntemini kullanıyoruz işte o zaman sevgili oğlunun p..sine acaba ne gibi bir gunah ritueli sunacaktı işte orasını ben de bilmiyorum hatta merak bile ediyorum :)

1000 kere beğen butonu yok ya =) çok yaşa sen =)

Back
X