Kayınvalidemin evi deprem bölgesinde

gkulata

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
696
1.051
43
Eşimin ailesi Marmara’da (İstanbul değil) tam fay hattının üstünde yaşıyor. Bildiğiniz evin altından fay geçiyor ve apartman çok eski.

Hiç gidesim gelmiyor. Senede bir kez gidiyorum ama uyku uyuyamıyorum. 3 gün zor durup kaçıyorum.

Taşının diyorum taşınmıyorlar ki imkanları var yani.
Seviyorum kaynanamı çok iyi biridir ama gitmek gelmiyor içimden. Her seferinde başka bahane buluyorum gitmemek için. Acaba depremden korktuğumu söylesem abes mi olur? Size artık hiç gelmek istemiyorum çünkü deprem bölgesindesiniz demeyi düşünüyorum. Sizce abartı ve abes mi?

Altından fay geçtiğini nereden öğrendiniz?
Eskiden kastınız nedir? 99 sonrası ise bir nebze güvenli olabilir ama öncesi ise....
Eşinize söylesinize ya o evde ne yapmayı düşünüyorlar diye. Deprem ols vurur geçirir, ölümü mü bekliyorlar

Yo değil. Ben İstanbul'dan taşındım 2 sene önce. Geçtiğimiz günlerde annemin hastalığı dolayısıyla İstanbul'a geldim 20 gün kaldım. Her gün diken üstündeydim. Annemin evi görece korunaklı ama biz hastanedeydik, her gece ya deprem olursa korkusuyla uyudum, zorunda olmadıkça gitmiyorum annemi çağırıyorum buraya. Abes falan değil.

Size artık hiç gelmek istemiyorum çünkü deprem bölgesindesiniz demeyi düşünüyorum.
Kaynanama gitmemek için bahane arıyorumdur ahsjsjs

Şaka bir yana fay geçtiğini nereden biliyorsunuz? Bence korkunuzu söyleyebilirsiniz, kendi evinize davet ederseniz samimi olduğunuzu da anlayacaktır.

Ya böyle şeyin abesi mi olur tabi ki haklısınız. Millet tüm işini gücünü bırakıp başka şehre taşınıyor deprem korkusuna. Bence alın karşınıza eşinizle beraber konuşun, onlara da yazık değil mi.

Fay su borusu gibi birsey degil ki tam evin altindan gectigi tespit edilsin
Anne uzmanlar marmara icin uyariyor hep biz geldik kalmaya azcik da siz kalin falan diyebilirsiniz
Ya da orada kaldiginizda geceleri ayhhhh yer mi sallandi diye birkac ciglik atarsaniz geceleri, bir daha gelin kalin diyeceklerini sanmiyorum

Annem dayıma ziyarete gidecekti anneannemle birlikte Istanbul'a.Abartıyorsun dersiniz ama annemi yollamadim hadi gidelim diye ısrar eden anneanneme annemi cagırma lütfen ben yollamıyorum ecel her yerde bulur o ayri ama enkaz altinda anne arayamam ben o kadar güclü degilim dedim cok abartan oldum belki ama yok yani yollayamazdım.Bence haklisıniz ben de Marmara bölgesindeyim belki marmara depreminde ben de evimi yakinlarimi kaybedecegim ama en azindan Istanbul gibi yogun bir sehirde degilim

Açıkca konuşun tabii korkunuzu anlamayabilirler ama korkan tek kişi olmadığınızı falan guzelce anlatırsınız.

Kaynanama gitmemek için bahane arıyorumdur ahsjsjs

Şaka bir yana fay geçtiğini nereden biliyorsunuz? Bence korkunuzu söyleyebilirsiniz, kendi evinize davet ederseniz samimi olduğunuzu da anlayacaktır.

MTA diri fay hattı haritasından bakabilirsiniz fay hatlarına bazı bölgelerde mahalle mahalle yakınlaştırılmış haritalar görülebiliyor.

MTA diri fay hattı haritasından bakabilirsiniz fay hatlarına bazı bölgelerde mahalle mahalle yakınlaştırılmış haritalar görülebiliyor.
Kvnize satilik ev fotolari ilan atin hergun
Her attiginiz linkin altina da "bak burdan fay hatti gecmiyormus anne" yazin
Hergun yapin ama hergun
bikacaktir ya kalin demez artik ya da tasinirlar en kotu ihtimal engeller hshfjsdj

Kvnize satilik ev fotolari ilan atin hergun
Her attiginiz linkin altina da "bak burdan fay hatti gecmiyormus anne" yazin
Hergun yapin ama hergun
bikacaktir ya kalin demez artik ya da tasinirlar en kotu ihtimal engeller hshfjsdj
Anlamak istemeyen insana her saniye foto atsa anlamazlar maalesef

Bu konudan sonra istanbulda bgun deprem olması, umarım iyilerdir durumu fırsata cevirmek gibi olacak ama sahsen ben eltim gile hiç gtmiyorum zaten depremi yasadık hatayda birde rltimin 10.kattaki dairesine gidip kalmak cesaret ister iznde esim kardesime gidelim dedi yok canım beni öldürseler o apartmanlara girmem diyorum gitmiyorum kayınvalidemlerde buluşuyoruz daha guvenli. Sizde fırsat suan anne kbakma ben bugunku depremden sonra gelip gidemem zaten binanız eski depremde oldu ben korktum iyice diyin ona daha güvenli daireler önerin oglu önersin ailenin canını dusunuyprsan sen yardımcı ol diyin en azından oglu el atarsa beşki ikna olurlar

siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama türkiye de deprem riski olmayan il sayısı zaten çok az.
hic yok dedikleride sagindaki solundaki sehirden etkileniyor.
ben subatta izmirden kayseriye giderken oh be deprem korkusu olmadan bir hafta uyuyacagim dedim maraş depremine yakalandım orada.
ha diyorsaniz ki eve güvenmiyorum öyle bir durumda hiç şansımız yok o zaman gitmeyin açık açıkda söyleyin.
eşimin ailesi benim deprem korkumu bilir maraş depremine yakalandigimizdan beri kaynanam bir kez gelin dedi onda da 5.5 adana depremine yakalandık dahada gelin demem aklını oynatacak yoksa burda dedi
korkunuzu biliyolarsa onlarda anlar sizi bence

Mta'nin internet sitesinde canli ve guncel fay hatlarinin haritasi var oradan bakmis olabilir.

Konu sahibi, son derece hakli bir gitmeme gerekcesi.
Acikca evlerinin altindann gecen fay hatti gectigini göster ve bu sebeple gitmek istemediğini soyle. Alinirlarsa alinsinlar, onlar canlarini ve yasarlarsa psikolojilerini önemsemiyor diye siz de ayni duyarsizlikta olmak zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…