Kayinvalidemin evimde ben yokmusum gibi davranmasi

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Merhaba,

Konu basliktanda anlasilacagi gibi.
Ozet geceyim hemen;

7 yil bitti evliligimizde bir oturduk 3 yil 4 senedir kendi evimizdeyiz. Bir oturmadan once konustuk ne zaman ev alirsak ayriliriz diye. Neyse tasindik ozamandan tavirlandi oglunu uzaga goturmusum diye.

Ben hamileyken toplamda 3 kez geldi evime. Doguma 1 hafta kalaya kadar çalıştım. Yuzu olsun diye doguma yakin aradi camlarini sileyim diye. Istemedim. Doguma 3 gun kala geldi kp ile evime. Belime agrilar girdi yemek hazirlayim diye onlara afedersiniz totosunu kaldirmadi yerinden.

Neyse dogum yaptim. Surekli cocugu ver sallayim diye elimden almaya calisiyor.

40 i cikacagi gun geldi esimin babannesi halasini kp i toplamis. Ananem ile annem vardi onları gormemezlikten geldi. Aldi oglumu esimin halasinin kucagina koydu hadi 40 ini cikaralim dedi.

Neyse, oglumun mevlidi olacagi gun yaptigim suslerden haberi yoktu. Sanki onla yapmisim gibi herkesin yaninda bunlari aldik hastanede dağıtmak icin goturduk dedi. Mevlide yardima bile gelmedi. Arkamizdan Kayra19 annesi gelmistir demis.

Millet varken yaninda sanki oglumun hergun yanındaymış gibi anlatiyor herseyi. Sanki herseyini kendisi yapiyormus gibi.

Simdide her geldiginde oglumla ilgili birsey olunca surekli esimle muhatap. Sanki ben degilimde o annesi.

Gecen koltuga birsey döküldü cikmadi lekesi. Esime diyor silmedinizmi oglum cikmadimi oglum.

Yani 7 sene bitti yeni gelin degilim. 3 senede bir oturduk. Delirtiyor bu halleribeni.

Eski kv hatırladım birden.
Yemek masasında otururuz. Her şeyi oğlundan ister. Oğlum tuzu uzat, oğlum biraz yemek koy.
Oğlum çayımı doldur.

Bu durumlarda en güzeli umursamamak. Gerçekten umursamamak. Silmediniz mi oğlum diyorsa bırakın eşiniz cevaplasın. Çıkmadı mı oğlumun cevabını eşiniz versin.

Oan sorsaydin hayatim halbuki nasil silecegini tarif etmistim becermedinmi derdim.
Uyuz oluyorum boyle kadinlara yahu.
Benim kayinvalidede her bana geldiginde hazir yemekle gelir disardan alir gelir.
Olurmusun oldururmusun ya cok mu zor biz geliyoruz demek aklinca beni kayinpederimin gozjnde kucuk dusuruyo daha bikere yemek yapmadim onlara ellerinde yemeklerle geliyor.
Bide afedersin kiyma alir her gelmesinde esim gormez yada ben soylemem diye bende gelirken sukadar kiyma aldim geldim diye belirtir sanki babamin evine goturcem kiymasini :)
Sonradan gorme benim kayinvalidem

Kv sendromu. Yapacak bir sey yok. Bu saatten sonra huyu degismez. Ya ayagini keseceksiniz evden ya da duymamazliktan geleceksiniz ya da siz de onun ayagina basacaksiniz arada. Gecen gun yolda son derece modern gorunumlu orta yasli bir bayanla tanistim(uygun kelime degil idare edin) kadin 20 saniyenin sonunda bana lohusa gelinini cekistirmeye basladi bir de dua gorunumlu beddua ile kapatti konuyu. Cok hayret ettim.

ben olsam bunları biz yaptık falan deyince milletin önünde sen de yeni görmüyor musun de.
boz, haketmiş.
onun dışında oğluna soruyorsa her şeyi, bırak o cevap versin.
bir yerden sonra o da ne bileyim ben diyecek elbet.nereye kadar cevap verecek kadın taklidi yapacak aman

bak aynı benim valideyi anlatmışsın ama ben hiç sallamıyorum, gelir kalır bende aynı muhabbetler falan... salla gitsin... dertlendiğine değmez, ben de onun gibi yapıyorum, muhatabım eşim, ailemizin arabulucusu:)

Ayy 8 senedir demez bu adam da ayri deli ediyor beni. Annecim babacimci yani. Tamam annecim tamam babacim baska birsey yok.

bak aynı benim valideyi anlatmışsın ama ben hiç sallamıyorum, gelir kalır bende aynı muhabbetler falan... salla gitsin... dertlendiğine değmez, ben de onun gibi yapıyorum, muhatabım eşim, ailemizin arabulucusu:)

O oyle yapinca zaten bende birsey anlatacaksam esime bakip anlatiyorum

sor bakalım hayatım annen kahve istiyor mu diyeceksin bir gün mal gibi bakacak sana sende dönüp ee anne siz böyle davranıyorsunuz bende artık böyle anlaşalım diye düşündüm diyeceksin herkesin içinde..

sakın tutma içinde.

işte öyle bir durumda oğlunun anne niye kayraya sormuyorsun demesi lazım aslında ama anlaşılan erkekler biraz kıt anlamıyor.

ay kv konuları okudukça eski günlerim geliyor aklıma çıldırıyorum istiyorum ki herkesin kocası kvsi yanlış yaptıklarını biran önce görsün

o sana yokmuş gibi davranıyorsa sen ona daha çok öyle davran konuşurken bile yüzüne bakmadan konuş böyle insanlara yapılacak en güzel şey umursamamakkk

Sende o yokmuş gibi davran o herşeyi oğlundan istiyorsa sende öyle yap. Cnm sunu yapar misin cnm bu falan diye aynı taktik her zaman ise yarar. Allah yardımcımız olsun ...

Başka şeye tamâm anne denir de silmediniz mi çıkmadı mı deyince cidden ne cevap verdi

Laf çarpmış ama eşinin ona sor denemesi daha iyi aslında muhatap olma işteee

valla arkadasim boyle kaynanaya karsi sakin saygimdan falan susuyum deme . Herkesin icinde ovunurken bir guzel boz. Sende onu umursamamazliktan gel. Mesela , esine hadi gel yemek yiyelim, hadi gel sunu yapalim gibi ay aksam sen ne yemek istersin gibi seyler soyleyerek sende ona kendisini umursamadigini belli et .

Ya bizim masada oturdugumuz yer bellidir. Oglumun mama sandalyesi var mesela sagima alirim hep oyle yediririm.

Ben mutfaktayken esimi yonlendiriyor. Bi baktim mama sandalyesini sol tarafima almis. Biliyorum kv soyledide yapti. Bende dayanamadim sen niye onu o tarafa aldinki bilmiyomusun benim bu tarafta oturdugumu herzaman ters tarafima geliyor dedim. Yani esime sinir oluyorum boyle zamanlarda benim duzenime karistiriyor sanki. Adam boyle olunca sanki ben onlari surekli tersler gibi oluyorum. Rahatsiz oluyorum kendimden ama akillanmiyorlarki

sen de onu yoksay hıc umursama cevap verme delrecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…