Kayınvalidemin evimin her tarafını karıştırmasından nefret ediyorum....

tepki vereceksin canım takmıyor diyorsun ama söylerken ses tonun beden dilin çok önemli rica etmeyeceksin hafiften emredeceksin sesin de biraz sert olacak ve kısa net cümleler kuracaksın ama kesinlikle sesini yükseltmeyeceksin, dişini sıkıp ağzında gevelemeyeceksin ki saygısızlık olmasın o zaman bir şekilde anlar komut vereceksin yani bir almaz iki almaz üçüncü de almak zorunda kalır

ben ggerçi cadının tekiyim kabul ama benim de kitabım çok kayınvalidem bana aynını yapsa muhtemelen eline bezi verir kaldırmışken temizleyiver madem çok dert ediyorsun evin tozunu derdim ne yalan söyliyim ama benim koca çok aklı başında olduğundan böyle dertlerim olmuyor

Biz başka şehirlerde oturuyoruz nadir gelirler kalırlar yani. Kaldığı zamanlarda da Allah razı olsun gelin bu her işi yapsın demez, sağolsun her şeyi yapar. Ama bir mutfağa girer mesela, sanki o güne kadar hiç temizlenmemiş gibi heryeri siler ve yerlerini değiştirir. Sonrada bana '' kızım insanın alışkanlıkları vardır, pek hoşlanılmaz böyle yer değiştirmelerden'' der ama değiştirir :) Bende olsun anne sorun değil derim, sonra kendim kendi düzenime göre değiştiririm tekrar. Onun dışında öyle heryeri karıştırıyım filan demez.
Allah sabır versin.

Inan bana kocada bitiyor ama annesine karsi ciktigi an küsüp naz yaparsa ozaman ogluda dayanamiyor, misal bana birsey diyor ve unutiyor sonra söyleyince hayir öyle birsey yok diyor, kocam da diyor evet anne sen bunu bunu dedin unutuyorsun, yok neymis efendim ben salakmiyim ben ihtiyar miyim hem sen ne karisiyorsun...oglu müdeahale etdigi an bitdi o :)

ne kadar ayıp şeyler bunlar yaa kayınvalideler gelinlere oğullarının parasını yiyor gözüyle bakıyor herhalde..

al benden de o kadar.. kıskanıyor herhalde hem sizi hem ayakkabılığı )))))))

hahhaha yok ayakkabiligi kiskanmiyorda hem düsüriyor hemde yalan söyliyor ve hayatda en nefret etdigim sey yalandir, heleki olgun yasli insanlara hic yakistiramiyorum!!

nedir bu kaynanalardan çektiklerimiz yaaa.
oğullarının hayatını kendi hayatları sanıp herşeye müdahale ediyorlar..

ben kayınvalidemle çok samimi değilim en başından beri hiç samimi olmadım..bir araya gelince hal hatır sorarım o kadar hiç bir şeyi kendisiyle tartışmam konuşmam..çalıştığım için evimizede çok sık gelmezler..

ama bebeğim oldu şimdi evdeyim ,bazen sabahtan geliyor akşama kadar gitmiyor...nasıl sinirleniyorum anlatamam..
güya ben bebeğimle ilgilendiğim için iyi beslenemiyormuşum kendisi yemek yapıyor..
mutfağıma bir giriyorki sormayın..bir çorba yapsa bütün tabak tencere herşey allak bullak oluyor..

bazen kendisi geldiğinde benim ailemdende biri varsa evde mesela ablam geliyor kızcağız çay içerken gözüne bakıyor ..

bir değil iki değil artık dayanamadım eşime söyledim..geliyorsa gelsin misafir gibi dedim bana yemek yapmasın benim misafirlemin ne yiyip içtiğine karışmasın dedim..

ya inanmazsının benim annem babam geldiğinde yemin ederim oturduğu yerden kalkmaz annem,ama kayınvalide kendi evi gibi davranıyor..

allahtan eşim bana laf bırakmaz kendisi tavrını koyar..
bana hep dediği;canın ne istiyorsa oyle davran neyden rahatsız oluyorsan söyle benim üstüme at der..

bende birgün vallahi oğlun mutfağı böyle dağınık görmek istemiyor görse kıyamet koparır dedim..ayy iyiki demişim ondan sonra mutfakta iş yaptığında hemen temizledi toparladı..

bebeğim 6 aylık olunca işe başlıcam artık fazla gelmez neyseki..bizde gidince birkaç saat oturup geliyoruz böylesi daha iyi oluyor
aslında bebeğimle 1 yaşına kadar kendim ilgilenmeyi o kadar çok istiyorum ki,ama sırf kayınvalidemin beni bunalıma sokmasından dolayı bir an önce işe başlamak istiyorum ve kendisiyle daha az görüşmek istiyorum..

Son düzenleme:
sana her türlü hak veriyorum bende bir kaynan mağduru olarak,

bunları çekmeyen ancak sana roman anlatır çeken de sana hak verir

haklısın canım
:sinifsinif:

ya kızlar siz böle anlattıkça valla kaynanama karşı böle soğuyo içim eyvahedigeldismile

ben çok rahatsız olmam öle mutfağı falan karıştırsın,dolabı açsında,yatak odasında ne işi var onu anlamıyorum.benimkide girer çıkar heryere,napim koca kadına ne denirki.onu bırakın bikere görümcemin evindeyiz,kol çantam var koymuşum evin girişine dolabın içine oğlumun suluğu vardı çantamdada bi baktım kaynanamın elinde.nasılda susamış dedi,bende onu nerden buldun dedim,çantandan aldımdedi:1shok:baktım kaldım suratına.ben uzakta değilimki insan açıp bakacağına bana söyler dimi ama nerdeeeklava:

8 aylık evliyim. elbete geldiğinde kedi evi gibi rahat etsin isterim. karıştırması da beni hiç rahatsız etmez. yemek yaparken ben yapayım der bende tamam der yardım ederim. evle ilgili fikirler verir onu kaldır bunu buraya koy gibi tamam olur derim. hiç de sıkıntı olmadı. ama yatak odam karışırsa belki hoşlanmam. çok da üzerinde durmam. evililğin ilk yılında bu kdar takarsanız yıllar geçmez.

eşin ne diyor bu duruma canım?? özellikle senin için zor durumdayız demesi hakkında.. maddi zorluklardan direk seni sorumlu tutmuş çünkü.. lafları ağır hakkaten.. eşin bişey diyemiyor mu??

eşimn yanında pek bu konuyu konuşmadığı için bi şey demiyor bazende kayınvalideme uyup gerçekten bu gereksizmiş keşke alamasaydık diyor zaten benim eşim dört dörtlük olsa kayınvalide de belki bu kadar problem olmaz...

Son düzenleme:

işte kilit cümle bu canım. eşine kızıyosun kayınvaliden daha da gözüne batıyor. bu çok etkili. önce eşinle takıldığın sorunları yada knuları gezdir ne yapmasını nasıl davranmasını isterdin.
eşimize verdiğimiz değer ve saygıyla doğru orantılı ailesine beslediğimiz hisler. eşimiz mükemmelse kayınvalidemizin yaptığı yanlışlar gözümüze batmaz. yada eşimiz ailesini kontrol ediyorsa davranışlarına dikkar ediyorsa yine üzerinde çok durmayız.
boshayallersmile

evliliğn ilk yılı tam bir karmaşa canım. yavaş yavaş rayına oturacak.

bence kaynananızın yapdıklarını cok buyutmussunuz..
dolaba bısı yerlestırmesı yada cocouklara bısıler vermesınden dolayı onakarsı kın beslemenız yanlıs..
onu tanıma fırsatı dahı verımıyosunuz dırek kaynanadır kadın ne yapsa gozunuze batıyo..

ay içim bi tuhaf olduuuuu
bende kayın valdemle yaşadım üç yıl yirmi altı yıldırda evliğim
kayın valdem her bana geldiğinde etmediğni bırakmazz ben hiç saygımda kusur etmem oğlunu seviyorsam annesinde saygı duymam lazımmm
bizim kayın valdeler eski kafalııı hala didişir benleee
ama ben ona hep gül sunarımmm güllll
----------------------gelelim bende kayın valdeyim hiç karışmam hiç bir şeyine beraber oturyoruz anne kız boyle anlaşmazzzz opuyorumnanaktan
---------------------------------------internetde okumusdum kaynanalar kendileri ogullarin bekar zamaninda ogullarinin prensesi olarak görürlermis ve baska bir kadininda yerini almasini kabullenemezlermis, ellerinden geleni yapip onun mutsuzlugunu düsünmeden sadece kendi egolari icin bosanmaniz icin elinden geleni yaparlarmis. bu yazdıklarınızada katılmıyorummmm

:lepi:teprikler karcemm:lepi:

5 senelik evliyim, gün geldi eşime dolabından kazak da verdi, buzdolabına aldıklarını da yerleştirdi, girip yemeği de yaptı, bulaşığımı da yıkadı. yeri geldi çamaşırlarımı ütüledi-katladı-kaldırdı. bilmiyorum belki benden, belki de onun yapış tarzından kaynaklı ama 1 gün bile rahatsız olmadım. benim için sinir olunacak bir durum değil. nasıl ki annem arkamı topluyor ve rahatsızlık duymuyorsam k.validemden de duymadım.
ama bence siz k.validenizden kişilik olarak çok rahatsız olduğunuz için batmış bunlar size. bence eşinizle konuşmayı deneyin. madem hoşlanmıyorsunuz siz saygınızı bozmadan ve arada kalmadan o hallestsin. sonuçta annesi, nabzına göre şerbet vermeyi bilir bence...

esmer güzeli, katilmiyor olabilirsin bu senin kararin tabiki, ama bunu piskolog yaziyor ;-)
bekarlarda bunu asla anliyamaz bilmem esmer güzeli kaynanan senin ic camasirini alip elinde sallasa sende hoslanmassin herhalde??

esmer güzeli, katilmiyor olabilirsin bu senin kararin tabiki, ama bunu piskolog yaziyor ;-)
bekarlarda bunu asla anliyamaz bilmem esmer güzeli kaynanan senin ic camasirini alip elinde sallasa sende hoslanmassin herhalde??
kk da bekar olmak reelden daha zormus vallahı

dogumdan sonra kayinvalidecigim kalkip TR'den buraya geldi Allah razi olsun ben ayaga kalkamiyordum her isimi annemle birlikte onlar yaptilar. Temizlik, yemek, hizmet akliniza ne gelirse. Dolabimida yerlestirdi her bisey yapti yani bir saniye rahatsiz olmadim. Daha sonra iyilestigimdede bana danismadan hicbisey ellemiyordu canim yaaa.. aklima geldi simdi ne mutlu bana oyle bi ANNElere sahibim. anne diyorum kayinvalide demek bile hos gelmiyor bana...
sana gelince, belkide kayinvalidenden hoslanmadigin icin her yaptigi sana batiyordur. Eminimki kisilik olarak sevdigin biri olsa evindeki esyalara dokunmasi veya almasi seni cokta rahatsiz etmezdi...
oturup bi konussan onunla guzellikle hic denedinmi mumkunmu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…