Kayınvalidemin evimin her tarafını karıştırmasından nefret ediyorum....

derinns olabilir, demekki bir gercek var, bazi bekar arkadaslarimiz anlamadigi icin bizi öyle söyliyorum yoksa sen niye hemen üzerine aliniyorsunki? Igreniyorsanda bunu kendine sakla!! herkesin yorum yapmaya hakki vardir ama bekar isen yasamadiysan nasil anlicaksin?

yazdıklarını okuyunca sasırdım aynı seyleri yasamısız ya benimde babaannem anneme cok cektirdi yazlıkta bize gelen misafire kadar neden geldi onun ne işi var sizde neden o yemegi yaptınız neden neden neden annemi çıldırttı nefret ettigim halamla birlikte annem birgun bi kriz geçirdi sinir krizi ogunden beri ne evimize gelirler ikiside neden laf duyarız ama anneme oluodu olan

senin durumun çok daha vahim geldi bana.ne demek iç çamaşır için laf söylemesi.çok ayıp yaa !

çok haklısınız.kayınvalidenin mutfağa girip dolaptan bişe alması yada aldıklarını yerleştirmesi hiç sorun olmamalı bana görede.sadece kişisel şeylere müdahale etmek sorundur bana göre.giydiklerine kızar eşini doldurur dolaplarını karıştırır saygısızlık eder vs. bunlar önemli ve rahatsız edicidir.yoksa mutfağa girmiş ne var bunda?

bu konularda senin tepkin ne olursa olsun eşinin tepkisi önemli bence sen mesafe koyabilirsin ama eşin karşı olmadıktan ne var bunda dedikten sonra herşeyi yapar o kaynana eşinin haberi var mı o dediklerinden filan eşinle konuş ben olsam en azından yatak odamın kapısını kilitlerdim madem o gelince müsait değil derdim gıcıklık değil mi

al benden de o kadar canım
yemin ediyorum biri sen sus bekarsın diyecek diye bir derdim vara özellikle de eşi ve eşinin ailesi bölümüne yorum yazmaktan korkar oldum
bekarların kendilerine göre yorumu olamaz galiba

Bence de haklısınız arkadaşlar... Bir şeyleri bilmek için illaki yaşamak gerekmiyor bence; öyle olsaydı çok az şey bilirdik değil mi? Gözlem de iyi bir öğreticidir; ayrıca kişi kendini bilir; hangi durumda ne tepki vereceğini de...

Konuya gelirsek, resmen şaşkına döndüm; biz uzakta olduğumuz için babaannemi bilmem ama anneannem de hiç karışmazdı hatta damatlarını çok severdi; yakınımda da bu tazr kayınvalideler görmediğimden olsa gerek. Ben de yeni evliyim, 5 ay kadar oluyor, çok şükür böyle şeyler yaşamadım henüz, kayınvalidem sağolsun beni üzecek kıracak şeyler yapmaktan kaçınır; kızlarına da öyle gerçi, hep "Siz bilirsiniz kendiniz için neyin iyi olduğunu" der karalarımıza saygılıdır, işimize karışmaz, fikirlerini de dayatmaz... Ben biraz da yapı meselesi olduğunu düşünüyorum.
Bir de benim eşim bekarken de hiç karıştırmazmış zaten hayatına ailesini, huyunu bildiklerinden belki de şunu yap bunu yap demezler hiç...

Kolay gelsin bu sorunu yaşayan arkadaşlarıma da, ben de eşlerinizin sorunu çözebileceğini düşünüyorum doğrusu, çünkü gelinlerin söylediklerini, eğer geline karşı art niyette varsa daha kötü algılayabilir bu tarz kayınvalideler. Hem erkekler de annelerine pek laf söylemek istemezler, kayınvalidelerin de en büyük silahları da "anne" & "büyük" olmak olduğu için 1-0 önde oluyorlar...

Sizden kalan borçları temizliyoruz Tabiki temizliceksin hanımefendi oğlun o senin evini düzmek senin görevin çeyizini de yapacaksın evini de düzeceksin alimallah

Eşinin üşüdü diye kazak vermesi ona mı düşmüş siz varken aman oğluşu üşümesin hasta olmasın neme lazım belki hastalanırsa gelin bakmaz sonra Allah korusun

Bırakın hiç yüz vermeyin konuşsun kendi kendine sussun umursamayın bile daha çok çıldırır

canım benimkide girer yatak odama saatlerce çıkmaz ne b....k yer odada anlamıorum seninki gibi aynı kızına laf geçiremez gelip bana yüklenir ama kavga ettim bidaha gelemicek inş

kayınvalidem aynısını banada yaptı.daha yeni eliyim.evime ilk kez geliyor.sen git benim yatak odama gir dolabımı karıştır.sonra bana gelip kızım o dolabının hali ne,düzlesene.bi misafir gelse baksa dolabına ayıp diyo bana.dellendim öyle deyince.yatak odama girer karıştırır.mutfağımın yolunu bilmez ama.hadi karıştırdın madem ne diye gelip bana söyluyon be kadın.ben utanırım şahsen.sanki gelen misafir yatak odama girip benim dolabımı karıştıracak.herkes senmi.gülim mi ağlım mi ya.insanlık hali her zaman düzenli olmuyo.düzenliyorum alttan kıyafet alacagım zaman hepsi iniyo yere.sil baştan düzenle.demekki bi bende yokmuş böyle kaynana.allahtan uzağım.

selamlar... aranıza yeni katılmama rağmen bi çok yazılarınızı okudum ama bu konuya yorum yapmadan geçemicem sanırım nedir bu çektiklerimiz yhaaaaaa

bizimkinin de vardır böyle huyları
geçenlerde geldiler kayınbabamla banyoya girdi abdets almaya bi kaç çeşit şampuan çarptı hemen gözüne çok şampuan saçı döküyomuşta beyaz sabun en iyisiymişte falan filan
ben daha cümlesini bitirmesini beklemeden anladım anne onlar oğlunun diye saçı kepek oldu o yüzden memnun kalmadığı şampuanı değiştirip duruyo diye.
gider mutfağıma fazla bişi görürse ister gocunmam veririm çünkü oda verir sağolsun konservelerimiz kışlıklarımızı hep kendi yapar yollar.
laf çarpar arada ama çok alıngan değilimdir derse desin derim geçerim takmam çok
bebeğimizin odası hemen bizimkinin yanında ona orayı gösterirken kendi odamın kapısını çektim çünkü yatağım bozuktı görünmesin diye
artık ne sandı bilmem ilk fırsatta namaz kılma bahanesiyle giriverdi
çok kuytu bi yerde duran baskülümü bulmuş tartılıyo bide bağırıyo 53 kilo olmuşum zayıflamışım gııııııııı diye
bende gıııı nerden buldun onu dedim ses yok
sonra bana nispet mi yapıyon zayıfladın diye takılırım şaka yollu
takmamaya çalışırım yaşlı insanlar yaşlandıkça çocuklaşıyorlar
ne malum onlar gibi olmayacağımız
varsın karıştırsın ne bulacaksa artık önemli değil

bazı insanlar karıştırmayı severler,bilemiyorum huymu hastalıkmı.benim rahmetli kayınvalidemde karıştırmayı severdi.ama bigün farkettimki bitek bende karıştırmıyormuş,mesela misafirliğe gidiyoruz ,namaz kılmak için öbür odaya gidiyor,hiç bi yeri karıştıramazsa divanın altına bakardı.kendi gözümle gördüm,iyide oldu gördüğüm,ondan sonra ben onu tiye almaya başladım.neyse rahmet istedi,allah rahmet eylesin.

anne ve kayınvalıde ikisde zor ama ne zor haklısınız.. ama iş bırada kocada bitiyor.. benım kaynvalıde evıme sadece 2 kez gelmiştir.. kayınpeder ise bır şey getırır kapıdan bırakıp gider.. oglu yoksa kesınlıkle gırmek istemez eve... eger eve tamırcı vs. gelırse gelır ve başında bekler.. ben durumu izah eder ya diger odada otururum.. yada çıkarım.. ama hiç bir odaya fazladan bakmaz....

annem is ben evlenmeden epey sorun çıkardı... hatta bu iş bozulsun diye adımı kötuye çıkartmaya kadar gıttı.. ama o kaybettı... eşim agırlıgını koydu.. dugun sırasında da epey bır dengesız davnışları oldu.. ve annem hala evıme bile gelemıyor.. hatarınızdan dolayı eşim istemıyor diyorum..

belkı annene haksızlık yapıyorsunuz diyebılırsınız ama ben annemın yaptıklarını anlatıgım herkes uvey anne mı diye soruyor..

butum tavırları eşim koydu.. hatta kuçuk kardeşim ise bana karşı yaptıgı bır hatan dolayı uzaklaştırma cezası aldı.. ve gelemıyor...
inanın çok rahatım.... iki taraftan da karışan yok...
eşimin ve benım kaprıslerım... birbirimize yetıyor zaten:)))

eğer kayınvalidem yatak odama girmeyi hak görürse, kilitlerim kapısını bir daha ki sefere, kalakalır. ama şunu biliyorum ki ben bir şey yapmazsam, eşim ne benim annemin ne kendi annesinin girmesinden rahatsız olmaz. umursamaz yani. bu nedenle bu konuda iş başa üşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…