• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin hakimiyet kurma çabası

teklikle alakalı değil... benim kayınvalidemin 3 oğlu var... bu erkek annelerina has bi durum... oğullarını başka bir kızdan kıskanıyolar canım.. bu durumu anca eş, sabır ve hoşgörü ayarlayabilir... eşin ikinizi idare etmesini iyi bilmeli...
bi de tavsiyem yaşadığın şeyleri biriktirmeden halletmeye konuşarak halletmeye çalış kayınvalidenle.. gerçi mantıktan çok duygusallıkla ilgili bi problem olduğu için tammen düzelmez...

Klasik model.

Herşeye karışma gereği hissediyorlar malesef. Yeri geliyor daha büyük şeylerede karışmaya çalışıyorlar. Örn; ben de, çalışıp çalışmamam, hangi şehirde oturacaz, herşeye karışma hakkı buluyorlar.

ınsan eşiyle en ufak sıkıntı yaşamadan karar verdiği şeyler, kayınvalide için nedense sıkıntı oluyor, ona neyse. Büyükler olarak, fikir verebilirler elbette ama , ben böyle istiyorum, bunu yapın demek çok saçma.

Sen sınırları koymadığın sürece, bu iş böyle gider. Her dediklerini yapmak zorunda değilsin, mesela orda oturmayın kalkın dediğinde, siz de kalkmayın. Olaylar büyümediği sürece , çok önemli şeylere karışmadığı sürece , sıkıntı yapma. Ama abartıp herşeye karar verme derecesine geliyorsa, açıkçası ben ne istiyorsa tersini yaparım.

Bu konularda en önemli kişi ise eşin. Umarım evlendikten sonra dengeyi kurabilir ve sana yüklenmez.

MERHABA ARKADAŞLAR
2 ay gibi kısa bir zaman sonra allahın izniyle evleniyorum.herşey çok güzel gidiyor ve nişanlımı çok seviyorum.allah bozmasın çok da iyi anlaşıyoruz ancak kayınvalidem nerde oturcağımız konusunda bile kendi fikirlerini oğluna aşılama çabasında.o kadar çok fazla hakimiyet altına alma istiyor ki bi salak saçma herşeye yorum yapıyor.örneğin dün piknikteydik nerde oturcağımızı bile (çoğunluk olarak oturacağımız yeri karalaştırmamıza rağmen)kendisi seçti.oturduk güneş geliyor diye kaldırmaya çalıştı.
yani ben aslında böyle ufak şeyleri takan önyargılı bir insan değilim ama inanın tek çocuğu diye mi böyle bir çaba içerisinde bilemeyeceğim ama yaptığı bir sürü ufak gereksiz şeyler canımı sıkmaya başladı.
canım arkadaşlarım herşeye rağmen ben saygımı korurum ve sesimi çıkarmam diye düşünüyorum.sizce nasıl davranmalıyım. ileride bizi yıpratmasını istemiyorum(ama ufak da olsa tatsızlıklar olacak gibi geldi bana)
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

tek olmasıyla alakası yok aslında, zaten türk toplumunda erkek çocuklar annelerinin direktifleriyle pek kendi fikirleri olmadan büyütülüyor, evlenincede kaynanalar ellerinden oyuncakları alınmış gibi oluyor, o oyuncağıda kapan gelin ya, geline düşman oluyolar
sempatiksalakcinni
büyük ihtimalle aynı egemenlik çabası herzaman devam etcek
bence madem kaynanan bu model bi kaynana, ilişkilerinde resmi olcaksın, ağzına laf vercek bişey yapmıcaksın, ayrıca tamam deyip söylediği şeyleri yapmıcaksın, böyle böyle biraz anlar herhalde
bazende biraz daha sert olabilirsin, diyelim hiç hoşuna gitmeyen bi eşya seçmeye kalktı açıkca diceksin hiç benim zekvkime göre değil, hiç hoşuma gitmedi diyebilirsin, "benim" derkende vurgula tabii
sonuçta nişanlında destek çıktıktan sonra bunun sizin hayatınız olduğunu ve hayatınızla alakalı kararları sizin vermeniz gerektiğini anlıcaktır.
ama eşin tam tersi tutum içine girerse işin zor
yani burda amaç kaynanayı dışlamak olmamalı amaç sadece bu hayatın sizin hayatınız olduğunu ve kendi kararlarınınıız kendiniz verecek kadar yetişkin olduğunuzu kabullendirmek

klasik kaynana tipi...

nisanlin ne dyo bu konuda?

nişanlımla bu durum hakkında konuşmadık ama kesin olarak eminim benimle aynı fikirde olduğuna çünki benim art niyet sezdiğim durumlarda annecim sen canını sıkma biz nişanlımla herşeyin üstesinden gelir,herşeyin en iyisini yaparız diyor.dengeli davranıyor.umarım hayatımın sonuna kadar bu çizgide devam eder. diğer arkadaşların dediği gibi bunun üstesinden nişanlım gelmeli.yoksa annemiz çizgiyi aşacak gibi görünüyor

tek olmasıyla alakası yok aslında, zaten türk toplumunda erkek çocuklar annelerinin direktifleriyle pek kendi fikirleri olmadan büyütülüyor, evlenincede kaynanalar ellerinden oyuncakları alınmış gibi oluyor, o oyuncağıda kapan gelin ya, geline düşman oluyolar
sempatiksalakcinni
büyük ihtimalle aynı egemenlik çabası herzaman devam etcek
bence madem kaynanan bu model bi kaynana, ilişkilerinde resmi olcaksın, ağzına laf vercek bişey yapmıcaksın, ayrıca tamam deyip söylediği şeyleri yapmıcaksın, böyle böyle biraz anlar herhalde
bazende biraz daha sert olabilirsin, diyelim hiç hoşuna gitmeyen bi eşya seçmeye kalktı açıkca diceksin hiç benim zekvkime göre değil, hiç hoşuma gitmedi diyebilirsin, "benim" derkende vurgula tabii
sonuçta nişanlında destek çıktıktan sonra bunun sizin hayatınız olduğunu ve hayatınızla alakalı kararları sizin vermeniz gerektiğini anlıcaktır.
ama eşin tam tersi tutum içine girerse işin zor
yani burda amaç kaynanayı dışlamak olmamalı amaç sadece bu hayatın sizin hayatınız olduğunu ve kendi kararlarınınıız kendiniz verecek kadar yetişkin olduğunuzu kabullendirmek

ben de tam bu fikirdeyim tatlım teşekkürler

Kesinlikle tek olması ile alakası yok. Klasik kaynana, şimdiden başlamış. Nişanlınla her zaman konuş, annesi ile aranızda gelin-kaynana gerginliği yaşamak stemediğini, bunun içinde tartışmaya girme istemediğini ve annesi ile arada dengeyi onun kurması gerektiğini anlat. Yoksa seni sık sık burada yine kaynanam diye konular açarken görürüz. ıyi şanslar.

MERHABA ARKADAŞLAR
2 ay gibi kısa bir zaman sonra allahın izniyle evleniyorum.herşey çok güzel gidiyor ve nişanlımı çok seviyorum.allah bozmasın çok da iyi anlaşıyoruz ancak kayınvalidem nerde oturcağımız konusunda bile kendi fikirlerini oğluna aşılama çabasında.o kadar çok fazla hakimiyet altına alma istiyor ki bi salak saçma herşeye yorum yapıyor.örneğin dün piknikteydik nerde oturcağımızı bile (çoğunluk olarak oturacağımız yeri karalaştırmamıza rağmen)kendisi seçti.oturduk güneş geliyor diye kaldırmaya çalıştı.
yani ben aslında böyle ufak şeyleri takan önyargılı bir insan değilim ama inanın tek çocuğu diye mi böyle bir çaba içerisinde bilemeyeceğim ama yaptığı bir sürü ufak gereksiz şeyler canımı sıkmaya başladı.
canım arkadaşlarım herşeye rağmen ben saygımı korurum ve sesimi çıkarmam diye düşünüyorum.sizce nasıl davranmalıyım. ileride bizi yıpratmasını istemiyorum(ama ufak da olsa tatsızlıklar olacak gibi geldi bana)
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

merhaba canım öncelikle hakkında hayırlısı
ben 3 senelik evliyim kayın valideler kendilerini nişanlılık döneminde yavaş yavaş hissettirmeye başlıyorlarkaydirigubbakcemile4
bende senin gibiydim aman ne olacak başa çıkarım diyordum gelinliğime bile karıştı yine ses çıkarmadım ama şimdi düşünüyorum da tavrımı nişanlıyken ortaya koysaydım evliliğimin ilk 1 senesi zehir olmazdı.
bence iş en başta eşe düşüyor hele bi de tek çocuksa işimiz dahada zorlaşıyor. Çünki, aslında kaynanalara bu fırsatı veren bizim eşlerimiz onlar annelerini biraz uzak tutsalar yeni yuvalarından herşey süper olur. sana tek tavsiyem çok iyi düşün
ve sakın ama sakın eşinle sadece kayın validen yüzünden tartışma çünki kayın valideler oğullarını asla gelinleriyle paylaşmazlar...alsanaalsanasmile
sen eşini hep güzellikle biraz daha fazla başbaşa kalmaya ikna etki senin için asıl önemli olanın o olduğunu hissetsin. ben artık kayın validemle görüşmüyorum mesela yuvamı yıkma çabasındaydı fırsat vermedim kazanan ben oldum sakın haklıyken haksız konumuna gelme bu ancak kavgayla olur ohaoldumsmile
mesafe koy sakın çok yüz göz olma çok sık gidip gelme ve demin de dediğim gibi sakın kavga etme.... KAYNANALARI DEĞİŞTİREMEZSİN ancak eşini kendine yaklaştırabilirsin senin için önenli olanda bu bence güzelim sana MUTLULUKLAR diliyorum kaydirigubbakcemile3

kızlar yeni bir konu açmak istiyorum varmısınız

Eşlerinize kaynana yanında masa toplattınız mı meselakaydirigubbakcemile3
Ben yaptım ve kaynanama karşı :hooray:kaldırmış gibi hissettim kendimi mükemmel bir duyguydu tavsiye ederimsempatiksalakcinni

kızlar yeni bir konu açmak istiyorum varmısınız

Eşlerinize kaynana yanında masa toplattınız mı meselakaydirigubbakcemile3
Ben yaptım ve kaynanama karşı :hooray:kaldırmış gibi hissettim kendimi mükemmel bir duyguydu tavsiye ederimsempatiksalakcinni

benim kocamın asla yapmayacağı bişi bu.. normalde yapar ama biri varsa hele de anası asla! oturup direktifler verir... anasının psikoljik baskısı adamı manyak eder... ben de onun kulağına söylerim istediklerimi, kendi istiyomuş gibi yapar ben de içimden sevinirim benim için yapıyo hehehe diye yerimseniben

İster tek çocuuğu olsun ister 5 olsun kaynana gene kaynanadır...:delphin:

İlla yapacak kaynanalıklarını başka amaç yok .

Sen şimdi nişanlılık evresindesin,şimdiden tavrını mesafeni koy ki ilerde avcunu yalayabilsin.Herşeye karışma hakkını kendinde görmeyebilsin.

merhaba canım öncelikle hakkında hayırlısı
ben 3 senelik evliyim kayın valideler kendilerini nişanlılık döneminde yavaş yavaş hissettirmeye başlıyorlarkaydirigubbakcemile4
bende senin gibiydim aman ne olacak başa çıkarım diyordum gelinliğime bile karıştı yine ses çıkarmadım ama şimdi düşünüyorum da tavrımı nişanlıyken ortaya koysaydım evliliğimin ilk 1 senesi zehir olmazdı.
bence iş en başta eşe düşüyor hele bi de tek çocuksa işimiz dahada zorlaşıyor. Çünki, aslında kaynanalara bu fırsatı veren bizim eşlerimiz onlar annelerini biraz uzak tutsalar yeni yuvalarından herşey süper olur. sana tek tavsiyem çok iyi düşün
ve sakın ama sakın eşinle sadece kayın validen yüzünden tartışma çünki kayın valideler oğullarını asla gelinleriyle paylaşmazlar...alsanaalsanasmile
sen eşini hep güzellikle biraz daha fazla başbaşa kalmaya ikna etki senin için asıl önemli olanın o olduğunu hissetsin. ben artık kayın validemle görüşmüyorum mesela yuvamı yıkma çabasındaydı fırsat vermedim kazanan ben oldum sakın haklıyken haksız konumuna gelme bu ancak kavgayla olur ohaoldumsmile
mesafe koy sakın çok yüz göz olma çok sık gidip gelme ve demin de dediğim gibi sakın kavga etme.... KAYNANALARI DEĞİŞTİREMEZSİN ancak eşini kendine yaklaştırabilirsin senin için önenli olanda bu bence güzelim sana MUTLULUKLAR diliyorum kaydirigubbakcemile3

ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM GÜZEL DİLEKLERİN İÇİN.haklısın....kötü düşünmek istemiyorum ama yaptıkları gerçekten kötü düşünceye zorluyor

direk sana karıştığı konularda hayır ben öyle olmasını istemiyorum diyerek tavrını ortaya koy nişanlınla da konuş artık ayrı bir aile olacağınızı ve kararları ikinizin alması gerektiğini anlat ona en baştan nasıl davranırsan öyle gider o kesin

klasik kayınvalideler diycem belki içinde kötü nıyet yoktur ama bu ufak seyler bir müddet sonra sizi çıkmaz bir yola sürükler fazla içinize atmanızı asla istemem kendi kendinizi yersiniz.özelliklede evlenince yalnızsınız artık.şimdiden sıkıntınızı kayınvalidenizle güzelce konusun

herkesin yapısıyla alakalı bir durum sadece kayınvalide pozisyonundaki
kişilerde daha çok göze batıyor bu durum bence...
herkes bişeyler isteyip söyleyebilir hatta müdahale etmeye bile kalkışabilir
önemli olan benimde isteklerimi söyleyip bana uymayan şeyleri kabul etmemek ..
sende eğer birşeyi istemiyorsan hayır diyebilmelisin o seni o şekilde
benimsemeli sende onu...

bu tür şeylerde net kararlı olun. ben bu bölgede istiyorum evi deyip kestirip atın.
gittiğiniz yerde o seçiyorsa yeri siz nasıl isterseniz ben bu türr seçimleri yaa çocuklara ya yaşlılara bırakırım de:)) (denenmiştir)
biz kayınvalidemle çok iyi anlaşırız bazı şeylerde seçim sizin derim bazen de benim fikirlerim sabittirr bu böyle olacak derim. sınırları çizin. olmazsa başkaları üzerinden örnek verin
nişanlınızada canım kendi fikirleri olan aile kurabilecek kapasitede biri olduğun için ana kuzusu olmadığın için seviyorum seni diyinnn:)) uyarma gibi olacaktır.

ben anlamıyorum insan neden hep kendı fıkırlerını yedırtmeye çalışır çevresındekılere..
özverıden neden bu kadar uzak büyüklere sahibiz..
niye bencıller bu kadar anlamıyorum...
takma kafana ..
hakimiyet eger ona bır gebeliğin olursa hakımıyet kurabılır..
şimdi sadece kabullendırme çabası içinde bana göre..
baştan dizginleme çabasıda olabılır..
sen bozma kendını saygısızlık yapma ama istemediğin şeylerıde yaptırtmalarına ızın verme
red etmek hayır demek saygısızlık değil kendını ıfade etmektır bol şans:)

balığı baştan kokutma canım..
kararlılığını ve tavrını baştan koy yoksa sonra sıkıntısını fazlasıyla çekersin..

Back
X