- Konu Sahibi smyrnali_35
Uyeligimi iptal edin lutfen editor
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
MERHABA ARKADAŞLAR
2 ay gibi kısa bir zaman sonra allahın izniyle evleniyorum.herşey çok güzel gidiyor ve nişanlımı çok seviyorum.allah bozmasın çok da iyi anlaşıyoruz ancak kayınvalidem nerde oturcağımız konusunda bile kendi fikirlerini oğluna aşılama çabasında.o kadar çok fazla hakimiyet altına alma istiyor ki bi salak saçma herşeye yorum yapıyor.örneğin dün piknikteydik nerde oturcağımızı bile (çoğunluk olarak oturacağımız yeri karalaştırmamıza rağmen)kendisi seçti.oturduk güneş geliyor diye kaldırmaya çalıştı.
yani ben aslında böyle ufak şeyleri takan önyargılı bir insan değilim ama inanın tek çocuğu diye mi böyle bir çaba içerisinde bilemeyeceğim ama yaptığı bir sürü ufak gereksiz şeyler canımı sıkmaya başladı.
canım arkadaşlarım herşeye rağmen ben saygımı korurum ve sesimi çıkarmam diye düşünüyorum.sizce nasıl davranmalıyım. ileride bizi yıpratmasını istemiyorum(ama ufak da olsa tatsızlıklar olacak gibi geldi bana)
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
klasik kaynana tipi...
nisanlin ne dyo bu konuda?
tek olmasıyla alakası yok aslında, zaten türk toplumunda erkek çocuklar annelerinin direktifleriyle pek kendi fikirleri olmadan büyütülüyor, evlenincede kaynanalar ellerinden oyuncakları alınmış gibi oluyor, o oyuncağıda kapan gelin ya, geline düşman oluyolarsempatiksalakcinni
büyük ihtimalle aynı egemenlik çabası herzaman devam etcek
bence madem kaynanan bu model bi kaynana, ilişkilerinde resmi olcaksın, ağzına laf vercek bişey yapmıcaksın, ayrıca tamam deyip söylediği şeyleri yapmıcaksın, böyle böyle biraz anlar herhalde
bazende biraz daha sert olabilirsin, diyelim hiç hoşuna gitmeyen bi eşya seçmeye kalktı açıkca diceksin hiç benim zekvkime göre değil, hiç hoşuma gitmedi diyebilirsin, "benim" derkende vurgula tabii
sonuçta nişanlında destek çıktıktan sonra bunun sizin hayatınız olduğunu ve hayatınızla alakalı kararları sizin vermeniz gerektiğini anlıcaktır.
ama eşin tam tersi tutum içine girerse işin zor
yani burda amaç kaynanayı dışlamak olmamalı amaç sadece bu hayatın sizin hayatınız olduğunu ve kendi kararlarınınıız kendiniz verecek kadar yetişkin olduğunuzu kabullendirmek
MERHABA ARKADAŞLAR
2 ay gibi kısa bir zaman sonra allahın izniyle evleniyorum.herşey çok güzel gidiyor ve nişanlımı çok seviyorum.allah bozmasın çok da iyi anlaşıyoruz ancak kayınvalidem nerde oturcağımız konusunda bile kendi fikirlerini oğluna aşılama çabasında.o kadar çok fazla hakimiyet altına alma istiyor ki bi salak saçma herşeye yorum yapıyor.örneğin dün piknikteydik nerde oturcağımızı bile (çoğunluk olarak oturacağımız yeri karalaştırmamıza rağmen)kendisi seçti.oturduk güneş geliyor diye kaldırmaya çalıştı.
yani ben aslında böyle ufak şeyleri takan önyargılı bir insan değilim ama inanın tek çocuğu diye mi böyle bir çaba içerisinde bilemeyeceğim ama yaptığı bir sürü ufak gereksiz şeyler canımı sıkmaya başladı.
canım arkadaşlarım herşeye rağmen ben saygımı korurum ve sesimi çıkarmam diye düşünüyorum.sizce nasıl davranmalıyım. ileride bizi yıpratmasını istemiyorum(ama ufak da olsa tatsızlıklar olacak gibi geldi bana)
fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
kızlar yeni bir konu açmak istiyorum varmısınız
Eşlerinize kaynana yanında masa toplattınız mı meselakaydirigubbakcemile3
Ben yaptım ve kaynanama karşı :hooray:kaldırmış gibi hissettim kendimi mükemmel bir duyguydu tavsiye ederimsempatiksalakcinni
merhaba canım öncelikle hakkında hayırlısı
ben 3 senelik evliyim kayın valideler kendilerini nişanlılık döneminde yavaş yavaş hissettirmeye başlıyorlar
bende senin gibiydim aman ne olacak başa çıkarım diyordum gelinliğime bile karıştı yine ses çıkarmadım ama şimdi düşünüyorum da tavrımı nişanlıyken ortaya koysaydım evliliğimin ilk 1 senesi zehir olmazdı.
bence iş en başta eşe düşüyor hele bi de tek çocuksa işimiz dahada zorlaşıyor. Çünki, aslında kaynanalara bu fırsatı veren bizim eşlerimiz onlar annelerini biraz uzak tutsalar yeni yuvalarından herşey süper olur. sana tek tavsiyem çok iyi düşün
ve sakın ama sakın eşinle sadece kayın validen yüzünden tartışma çünki kayın valideler oğullarını asla gelinleriyle paylaşmazlar...alsanaalsanasmile
sen eşini hep güzellikle biraz daha fazla başbaşa kalmaya ikna etki senin için asıl önemli olanın o olduğunu hissetsin. ben artık kayın validemle görüşmüyorum mesela yuvamı yıkma çabasındaydı fırsat vermedim kazanan ben oldum sakın haklıyken haksız konumuna gelme bu ancak kavgayla olur ohaoldumsmile
mesafe koy sakın çok yüz göz olma çok sık gidip gelme ve demin de dediğim gibi sakın kavga etme.... KAYNANALARI DEĞİŞTİREMEZSİN ancak eşini kendine yaklaştırabilirsin senin için önenli olanda bu bence güzelim sana MUTLULUKLAR diliyorum kaydirigubbakcemile3
kızlar yeni bir konu açmak istiyorum varmısınız
Eşlerinize kaynana yanında masa toplattınız mı meselakaydirigubbakcemile3
Ben yaptım ve kaynanama karşı :hooray:kaldırmış gibi hissettim kendimi mükemmel bir duyguydu tavsiye ederimsempatiksalakcinni