• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin hakimiyet kurma çabası

kızlar yeni bir konu açmak istiyorum varmısınız

Eşlerinize kaynana yanında masa toplattınız mı meselakaydirigubbakcemile3
Ben yaptım ve kaynanama karşı :hooray:kaldırmış gibi hissettim kendimi mükemmel bir duyguydu tavsiye ederimsempatiksalakcinni

27 haftalik hamileyim karnim burnumda yani baya buyuk bi karnim var :))
gecenlerde kayinvalidemle birlikte hamile olan bi arkadasimi bes dakika ziyarete gittik
arkadasimin asiri kanamasi var cok tehlikleli bi hamilelik geciriyor uc aydir yatiyor evdede iki cocugu var baya zor durumda her isi esi yapiyor camasir yemek bulasik filan herseyi ..

eve geldik gorumcem filan oturuyoruz
kayinvalidem ben o kadar ameliyat gecirdim arka arkaya dort cocuk buyuttum bi kere bile yardim etmedi babaniz dedi .. helal olsun ne iyi adammis ne guzel yardim ediyo dedi ..

gorumcemde yeni evli ee anne normal benimkide utuden bulasiga kadar herseyi yapiyor dedi kayinvalidemde iyi iste yapsin erkek kismi herseyi bilecek dedi

bende sagolsun benim esimde bi tanedir su alti aydir evi bile supurtmedi bana kendisi supurdu hep elinden gelse yataktan cikartmiycak dedim .. evi bile o isteyken gizli supuruyorum dedim
bende dogurdum dort bes tane ne ev supurttum ne yemek yaptirdim dedi .. simdiki zamanda hamilelikte bi baska oldu dogurmakta dedi .. ama oyle bi soyleyis sekli vardiki acayip bozuldum
daha benim ilk bebegim ve bes seneden sonra anne olucam insallah ve normalde ben asla esime hic bi is yaptirmam

nedense kendi ogullarinin dokunulmazligi var asla ise ellerini surmuycekler ..
gecenlerde patates salatasi yapiyorum kayinvalidemlerde
esimde salondan mutfaga cop atmaya geldi aa bende soyyummu askim dedi
daha ben bisey demeden cik coglum cik cikkkkk erkek kisminin mutfakta ne isi varmis sen cok degistin evleneli biz yapariz dedi .. bende gulumseyip esime goz attim cik diye
oda yok ben askimin yaninda kalicam tvde bisey yok dedi, patatesleri alip soymaya basladi ...

oyle bi bozulduki kayinvalidecim .. her halinden belli asla tahammul edemiyo esimin bana yardim etmesini .. ama ona inat bende ozellikle onun yaninda yaptiricam bundan sonra ..

Bence siz de nişanlınızı kendi etkiniz altına almaya çalışın. Ama asla kayınvalideyi kötülemeyin çünkü ters teper... Kendi isteklerinizi mantıklı bir şekilde açıklayın hatta annesinin isteklerinin de haklı yanlarını sıralayıp haksız yanlarını da söyleyerek (ama kötülemeden) kendi fikrinizi kabullendirin. Erkeler de annelerine düşkün oldukları için asla laf söylenmesini istemezler onlara, isterse karşısındaki sevdiği kadın olsun. En mantıklı yol bu bence, hadi kolay gelsin... opuyorumnanaktan

kızlar yeni bir konu açmak istiyorum varmısınız

Eşlerinize kaynana yanında masa toplattınız mı meselakaydirigubbakcemile3
Ben yaptım ve kaynanama karşı :hooray:kaldırmış gibi hissettim kendimi mükemmel bir duyguydu tavsiye ederimsempatiksalakcinni

Konu içinde konu açılmaz ki :1no2: Konu başlıklarının olduğu yerde sol üstte ''YENı KONU'' butonuna tıklayarak açmanız gerekir... a.s

Son düzenleme:
İdare etmen gereken bir kayınvaliden olacak bu kesin.
Ama öyle bir idare etmelisin ki ne kayınvaliden ne eşin (nişanlın) anlamamalı.
Asla kırıcı olmamalısın ama karar merciinin sen olduğunu da anlamalılar.
Örneğin ev yerleştirirken karıştığını düşünelim. Sen gardolabını sağ duvara kayınvaliden sol duvara koymak istiyor. Gelinlerin geneli hırlar gürler ama kayınvalidesinin istediği gibi dolap koyulur. Çünkü damat bey annesinin kırılmasına dayanamamış ve gönlünü almak istemiştir. Eşini nasılsa ikna eder. Gönlünü alır.
Sen politik olmalısın. Hem onu anladğını hemde isteklerinin ne olduğunu ifade eder gibi konuşmalısın.
Çoğu durumda kayınvalidelere şu cümleyi kurmak işe yarar. "Benim annem de sizinle aynı fikir de ama ben ...... istiyorum". direk çark eder kayınvalide ve isteğinden vazgeçer.
Dene gör. Mutluluklar dilerim.

Şu ben saygımı korurum laflarına acayip gıcığım
Neyse dert ettiğiniz söyleyin
Kayınvaldeniz evlenmiyor ya evinizi nerde istiyorsanız orda tutun ..

arkadaşım onn dediği değil senın dediğin olcak boşver onu
bızımkıde biz çalışıyoz dıye guya kendı ev baktı hafta içi ama kendı sokağında :))
sonuçta bn işime yakın yerde ev buldum
tabiki hiiiiiiiiiiiiiiiiiç beğenmedi takmadığı kulp kalkmadı
aradan 2 sene geçti geçen ay yıne kendı mahallesinde ev bulmuş taşınma planları yapıyo
bana soran yok tabi
dedim ki sen bana sordunmu taşınıyomusun diye
neguzel ev 2 balkonu var güneş alıyo şöle böle
taşınmıyorum bn çok beğendıysen sen taşın dedim ben burda oturcam :DD
bukadar
ben kukla değiilim gel diyınce gitcem
hemde aynı sokak akannehir
sakın sende yapma

bence kaynanaların aslında hepsi aynı hemen hemen;
belki derece farkı vardır ama düşünce yapılarının temelleri aynı;
farklı olan oğulları...
kimisi fazla taviz verip tepemize çıkarıyor,
kimisi vermiyor dengeyi kurabiliyor...
nişanlın da bu dengeyi kurabiliyorsa bi sorun yaşayacağınızı sanmıyorum...

27 haftalik hamileyim karnim burnumda yani baya buyuk bi karnim var :))
gecenlerde kayinvalidemle birlikte hamile olan bi arkadasimi bes dakika ziyarete gittik
arkadasimin asiri kanamasi var cok tehlikleli bi hamilelik geciriyor uc aydir yatiyor evdede iki cocugu var baya zor durumda her isi esi yapiyor camasir yemek bulasik filan herseyi ..

eve geldik gorumcem filan oturuyoruz
kayinvalidem ben o kadar ameliyat gecirdim arka arkaya dort cocuk buyuttum bi kere bile yardim etmedi babaniz dedi .. helal olsun ne iyi adammis ne guzel yardim ediyo dedi ..

gorumcemde yeni evli ee anne normal benimkide utuden bulasiga kadar herseyi yapiyor dedi kayinvalidemde iyi iste yapsin erkek kismi herseyi bilecek dedi

bende sagolsun benim esimde bi tanedir su alti aydir evi bile supurtmedi bana kendisi supurdu hep elinden gelse yataktan cikartmiycak dedim .. evi bile o isteyken gizli supuruyorum dedim
bende dogurdum dort bes tane ne ev supurttum ne yemek yaptirdim dedi .. simdiki zamanda hamilelikte bi baska oldu dogurmakta dedi .. ama oyle bi soyleyis sekli vardiki acayip bozuldum
daha benim ilk bebegim ve bes seneden sonra anne olucam insallah ve normalde ben asla esime hic bi is yaptirmam

nedense kendi ogullarinin dokunulmazligi var asla ise ellerini surmuycekler ..
gecenlerde patates salatasi yapiyorum kayinvalidemlerde
esimde salondan mutfaga cop atmaya geldi aa bende soyyummu askim dedi
daha ben bisey demeden cik coglum cik cikkkkk erkek kisminin mutfakta ne isi varmis sen cok degistin evleneli biz yapariz dedi .. bende gulumseyip esime goz attim cik diye
oda yok ben askimin yaninda kalicam tvde bisey yok dedi, patatesleri alip soymaya basladi ...

oyle bi bozulduki kayinvalidecim .. her halinden belli asla tahammul edemiyo esimin bana yardim etmesini .. ama ona inat bende ozellikle onun yaninda yaptiricam bundan sonra ..

aynen sizin durumunuz da ben olucam öyle gözüküo. nişanlım benimle ilgilenmeyi sarılmayı okşamayı çok sever.onun yanında yaptımı kızı rahat bırak dio.benimle aynen şu şekilde konuşuyor yalnız kaldığımızda 'kızım lütfen hep benimle ilgile' bu nası bişi yaaaa

eğer herşeye müdahale etmeyi seven bir kaynanan varsa kırmadan sert çıkmadan buna baştan izin vermezsin canım.
eğer nişanlında yanındaysa işin daha kolay olur zaten.bazı durumlarda sen hiç karışmaz nişanlını kaynananla muhatap edebilirsin

herşeyi ben bilirim ,benim dediğim olsun havasında.
bende de aynı senin kaynana gibii bi görümce var.
kaynanam kaynanalık yapmaz.kuzu gibi kadın.
ama görümcem ne ana taka ne baba sırf kendi dediğini yaptırmaya çalışır.bana karışmasa bile bu tavırlarına
sinir oluyodum ama sesimi çıkarmıyodum.artık dayanamıyorum valla bir iki laf sokuyorum anlayana tabi

bende 3 yıldır evliyim sorun yaşamamıştık fazla ama bunun nedeni uzakta olmakmış bu yıl yakına geldik anladım ki çok zormuş ama yakın derken 6 saat var aramızda yinede daha önce 24 saati Muş ta çalışıyoduk konya ya geldik

benden önce konya da ki evime geldiler temizlediler sağ olsunlar ama ev benim değilde onların evi gbi oldu benim eşyalarım benim evim ama onlar hakim her yere geçer diye bekledim ama yok yani

benden önce konya da ki evime geldiler temizlediler sağ olsunlar ama ev benim değilde onların evi gbi oldu benim eşyalarım benim evim ama onlar hakim her yere geçer diye bekledim ama yok yani

AYY SORMAYIN CANIM ARKADAŞLARIM YENİ BİR GELİŞMEM DAHA VAR
Geçen hafta ev tuttuk. hafata içi eve gelip fizibilite çalışması yapmış.oturma odam yatak odam yemek odam salonum nerde olcak onları kararlaştırmış.hafta sonu temizliğe başlıcakmış.bana da eeee gel yardım et istersen,kendini yabancı gibi hissetme artık dio.şaka gibi ya kamera şakasımafoldumben

kaynana mağduru olarak diyeceğim evlendikten sonra hemen tavrını koy gerekirse hemen küs ki seninle her istediğini elde edeceğini sanmasın bu ilerki yıllar için senin açından daha sağlıklı olacak gerekirse küs ve ailene git ama sakın sakın hemen bir çocuk dünyaya getirme ki bu senin hareketini kısıtlar gayet planlı ve programlı olursan kaynana bir halt edemez arkanda mutlaka ailen olsun inan ki bunları yap çok faydasını görürüsün sakın yapmaman gereken kaynana seni istediği gibi yönetmesine izin verme

verirsen tepene çıkar birdaha indiremezsin baştan kiminle dans ettiğini bilsin

ben bu şekilde yapsaysım çok daha akıllıca olurdu

bol şanslar sana !!olumunekankayizsmile

Back
X