Kayinvalidemin hediyeleri

İyide 10 bine yakın maaş alıyoruz diyorsunuz eltinize verilen 5bine takılıyorsunuz. Yırtık kıyafet almış diyorsunuz verilen çeyreği kabul etmiyorsunuz. Çeyrek yerine 5 bin verse alacak mıydınız 🤔🤔

Ben bu hediye konusunun fazla üstünde durmazdim sanirim. Sonucta niyet kötü degil gibi geldi bana. Bosverin gitsin. Verdiklerini sizde beyenen birilerine veririsiniz olur biter. Illada üstünde görcem demiyor herhalde :) Benim kaynanamda bana hep bariz bir sekilde baskalarinin ona hediye ettikleri seyleri verir. Kimi zaman cöpe bile atarim ama ona birsey demem cünkü ne gerek var bos gerginlige. Bende ona aslaaa bir igne almiyorum yas günleri haric oldu bitti :)

Benim kv de aynı he deyip geçiyorum napayım. İlk evlendiğimizde bana 46 beden bi eteği aa bak tam sana göre diye hediye etmişti 8 kilo aldım hala bol geliyor. Gözüne heybetli görünüyorum demek ki 😂😂
Benimkide aynen öyle fazla fazla büyük aliyor nedense ama banane hic takilmam tesekür eder gecerim :D

Biz küçükken kuzenim dedeme yalvarır kendini bakkala götürtürdü biz de lardeşimle onların peşine takılırdık.Dedem amcamın oğluna albeni ve kutu kola bize de para üstü niyetine verilen adi şekerlerden alırdı.Bizim durumumuz yoktu çocukluğum bir albeni çikolataya yutkunmakla geçti.Şimdi o çok sevdiği torunu yüzüne bile bakmıyor aşağılıyor hastaneye giderken randevusunu dahi almıyor yine kıyamayıp biz alıyoruz. 26 yaşındayım hala unutamıyorum Allah büyük o görüyor dede olarak da görmüyorum bir tane dedem vardı o da öldü başka da yok.Eğer gerçekten torun kayırıyorsa bir gün size muhtaç olacak o gün geldiğinde çok pişman olacak ama çoook geç

Aynen bende. Hic bir anlam yüklemiyorum cünkü yüklesem kendime zarar. O beni fici gibi görüyorsa görsün beni baglamaz :)
Benimki daha çok dalga geçiyor gibi bi keresinde iyice eskimis tülermiş ve bana baya büyük bi hırkayı aa bak bunu sen giyersin diye vermeye çalışmıştı. Kendisi de çok süslü şıkır şıkır giyinir bu arada. 😂😂

Merhaba hanımlar.
Öncelikle kayinvalidemle sıkıntımız filan yok çok şükür. Genel olarak ta çok düşüncelidir. Bir yıl yaşadığım şehre gelip çocuğuma baktı bir kez birbirimize kırılmış degiliz çok şükür.

Yakın şehirlerde yasiyoruz. Eltimle de aynı şehirdeyiz. Son iki seferdir bir hediye meselesidir gidiyor. Normalde hediye almaz. Çünkü beğenip alamıyorum der. Hatta gorumcelerimin çocuklarına onun yerine benim hediye seçmemi istemişti. İşin kolayına kaçmak da istemiş olabilir bilemiyorum.

Neyse esas meseleye geleyim. Geçen sefer geldiğinde bana bir alt eşofman getirmiş tam sana göre kocaman dedi. Ay bozuldum tabi. Ve esofmanda giyebilecegim gibi birşey gerçekten değildi. Çok çok çok kötüydü. Anneannem içlik olarak belki giyer, o derece yani. Neyse birşey demedim. Sonra verdim birine giyerim demişti o kişi. Neyse işte bu bir.

İkinci olayda bu gelişinde çeyrek hediye etmek istedi istemedik ben de eşim de. Oğlumun doğum günü vardı onun niyetine dedi. Almadık israrla. Giderken oğluma vermiş. Bizim size vermemiz lazım siz niye veriyorsunuz anne dedim ama vermiş iste. (Hiç sıkıntımız yok şükür. Kp emekli. ) Oğluma da bu gelişinde bı tişört şort getirmiş ama pazar malı kaliteli olsa yine neyse omzunda iki tarafli yirtik varmis onu da dikmiş getirmiş. Eltimin cocuklara da alt üst üçlü eşofman takım almış markalı.

Bozuldum ama birşey demedim. Keşke hiç almasaydi. Sizce ne anlamaliyim ben bu hediyelerden. (Bize çeyrek verdi ama eltimlere de para vermiş 5 bine yakın)
vaaaay ortada bir Adaletsizlik var:KK20:

Duzenli bir ayrimcilik varsa bilemeyecegim de,
Iyi de gecibiyormussunuz, bu sefer boyle denk gelmis olabilir.

Teşekkür ederim. Sinirlerim alınmış değil de bazı güzellikler için sabrediyorum diyeyim :)) yoksa bazen cingar da çıkarırım :) teşekkür ettim geçtim. Birşey demedim. Bozuldum eşime soyledim. Niye böyle birşey aldı ikidir annen bize diye. O da beğenmediğini hediye edilecek birşey olmadığını ama annesinin iyi niyetinden olduğunu soyledi tabiki..
Bir daha bu tarz bir hediye gelirse ne yapayım ya da bunla ilgili birşey diyeyim mi?
Hediye almaktan gercekten anlamıyor bence. Eğer genel olarqk başka bir sorununuz yoksa sadece bununla ilgili ses etmeyin 😊

Biz almamakta ısrarcı olunca dedi onlarada şu kadar verdim size de bir çeyrek birşey değil alın dedi. Ya alamam ki. Vicdanım el vermez. Kadın demek ki yemeyip icmeyip bizlere biriktiriyor. Biz eşimle 10 binden fazla çok şükür kazancımız var. Hiç ihtiyacımız yok çok sukur. Ama içine sinmiyor.

Dert ettiğim neden uyduruk hediyeyi veriyor. Hadi aldın farketmedin yırtık olduğunu e niye veriyorsun bana. Kırıldım aslında.

Sizin maaşla ilgisi yok olayın. Yapmak istiyor ki yapıyor ailesi. Kıssa onu da vermek istemez. Cidden hediye olayını anlamıyorsa da boşver. Gerek yok, kulanmıyoruz de. Karşı tarafa almasını iste. Ne bileyim ver birilerine en kötü.. Bana çok kötü niyetli gelmedi kv. Sen bilirsin elbette.

Ceyrek hediye olarak verilmiş, neden almamak ıcın cabaladınız ki?
Alın cocugun kumbarasına atın.

Bizim size almamız lazım kısmını da anlamadım, belli ki durumları yeterince iyi. Markalı esofman ceyrek ve bes bin TL verebıldıklerıne göre.

Sortla tshırtu gıydırmeyın verin ihtiyacı olan birine.

Esofman KOCAMAN TAM sana göre demesi kesinlikle saygısızlık.
Bunu saygıyla karsılamazdım.
Muhım olan ebatı degıl, kalıtesı oyuzden bana göre degıl derdım.

Kv in özellijle tam sana göre kocaman demesi bence kötü niyetten değildir. Kendini öyle ifade ediyor demek ki deyip geçin. Hediyeye gelince de bazı insanlar parasi olduğu halde harcamayi sevmez. Halamın rahmetli eşi müteahhitti bissürü evleri apartmanları vardı ama kendisi o zenginliğe rağmen genede tarlada çalışırdı ve camcılık yapardı.O vefat etti halam hâlâ aynı pazardan alır her şeyini ve cok nadir alır. Evleri sobalıydı senelerce kıyafetleri pazardandı. 16 yaşıma kadar onları fakir zannederdim de üzülürdüm :D belki kv de öyledir harcamayı sevmiyordur,ona müsriflik geliyordur . size verilen çeyreği de reddetmeyin iclerinden gelmiş ki almışlar başkasına ne aldıklarıyla ilgilenmeyin mutsuz olursunuz. Belki onlara aldıkları da sahte nika adidastır simdi gerçeğiyle sahtesi çok anlaşılmıyor dışarıdan

Merhaba hanımlar.
Öncelikle kayinvalidemle sıkıntımız filan yok çok şükür. Genel olarak ta çok düşüncelidir. Bir yıl yaşadığım şehre gelip çocuğuma baktı bir kez birbirimize kırılmış degiliz çok şükür.

Yakın şehirlerde yasiyoruz. Eltimle de aynı şehirdeyiz. Son iki seferdir bir hediye meselesidir gidiyor. Normalde hediye almaz. Çünkü beğenip alamıyorum der. Hatta gorumcelerimin çocuklarına onun yerine benim hediye seçmemi istemişti. İşin kolayına kaçmak da istemiş olabilir bilemiyorum.

Neyse esas meseleye geleyim. Geçen sefer geldiğinde bana bir alt eşofman getirmiş tam sana göre kocaman dedi. Ay bozuldum tabi. Ve esofmanda giyebilecegim gibi birşey gerçekten değildi. Çok çok çok kötüydü. Anneannem içlik olarak belki giyer, o derece yani. Neyse birşey demedim. Sonra verdim birine giyerim demişti o kişi. Neyse işte bu bir.

İkinci olayda bu gelişinde çeyrek hediye etmek istedi istemedik ben de eşim de. Oğlumun doğum günü vardı onun niyetine dedi. Almadık israrla. Giderken oğluma vermiş. Bizim size vermemiz lazım siz niye veriyorsunuz anne dedim ama vermiş iste. (Hiç sıkıntımız yok şükür. Kp emekli. ) Oğluma da bu gelişinde bı tişört şort getirmiş ama pazar malı kaliteli olsa yine neyse omzunda iki tarafli yirtik varmis onu da dikmiş getirmiş. Eltimin cocuklara da alt üst üçlü eşofman takım almış markalı.

Bozuldum ama birşey demedim. Keşke hiç almasaydi. Sizce ne anlamaliyim ben bu hediyelerden. (Bize çeyrek verdi ama eltimlere de para vermiş 5 bine yakın)
Sen verdiğini geri çevirme bazı kayinvalideler çok değişik türden oluyorlar sözde torun diye bitiyorlar sonra da hepsine farklı bir ayrımcılık yapıyorlar.Ben kendimden örnek verim torun aşkıyla yaniyorlardi gel gör ki bitane duzgun birsey aldıklarını görmedim sadece 2tane sıradan koyu suveter birde alt üst sıfır kollu şort takım toplasan 7 lira anca eder.Ben naptim iki defa giydirip bak anne gibisinden sonra doğru biyerlere postaladim.Bana aldigi orta yaş penyeye ne demeli onlarda unutmus gibi yapip almadim.Yahu benim sizden bişey istediğim yok ama aliyorsanizda giyilcek birsey alın dimi hangi zamandayiz bunun geçmişle görmemislikle yoksullukla ilgisi yok bilerek yapıyorlar önem vermiyorlar.Hic almayın bari atlet kilot nedir babannemi bu çocuk.Allaha şükür eşim hicbirseyini eksiksiz bırakmadı bırakmıyor napalım herkes kayinvalidesini seçemiyor.Bir garipler çözemedim.

Back
X