Kayinvalidemin hediyeleri

Başka şehirden gelip çocuğuna güzellikle 1 yıl bakmış. Ne maddiyat ne maneviyat karşılar yaptığı fedakarlığı takılmayın.
Hakkını asla ödeyemem. Herkes bakar da kimse onun gibi bakamazdi. Annem de dahil. Severim de onu. Sadece neden böyle kötü şeyler hediye ediyor anlamıyorum. Etmese daha mutlu olacağız

Diğer tarafın ihtiyacı varsa belki istediler yada dert yandılar o da parayı verdi, size de ayıp olmasın diye çeyrek getirdi. Kıyafet konusunda büyükler için marka yada pazar farketmiyor, onlara orada görüp almıştır, sizin çocuğa da pazarda görüp almıştır. Kötü niyetli değil dediniz diye böyle düşündüm, aranız iyiyse bunları dert etmeyin.

Ben olsam soylerdim. Bu konuda esit davranamayacaksa hic yapmamasını hediye almamasını söylerdim. Ne demek birine marka birine yer bezi gibi kıyafet almak. Hatta bir daha yaparsa onun yaninda yere bir sey dokerim onun aldigiyla silerdim ,
Aslinda bu tarz seyler tarzim degil ama art niyet sezersem is cigrindan cikar

Sizinkıde biseymi Benim kayınvalide dugun, nişan, çocuklar oldu hepsi dahil iki ceyrek getirdi. Onunda bırının parasını esim vermıs sonradan ogrendım. Ve surekli yok diye aglayan kv eltim ve kaynıma bulasık makinası, cocuk odası takımı, telefon ve araba aldı. Ben nerelere gidem:( Hadi almadı boşver diyip gececem ama odemeye yetısemedıgı zaman bizden istıyor. Halınıze şükredin keske banada alan olsada kalite farkı olsaydı. Bende ona gore davranıyorum artık napim.

Eltinizin çocuklarına alınca, vicdan yapıyor sanırım ama eşit bir şekilde de hediye almıyor.

Merhaba hanımlar.
Öncelikle kayinvalidemle sıkıntımız filan yok çok şükür. Genel olarak ta çok düşüncelidir. Bir yıl yaşadığım şehre gelip çocuğuma baktı bir kez birbirimize kırılmış degiliz çok şükür.

Yakın şehirlerde yasiyoruz. Eltimle de aynı şehirdeyiz. Son iki seferdir bir hediye meselesidir gidiyor. Normalde hediye almaz. Çünkü beğenip alamıyorum der. Hatta gorumcelerimin çocuklarına onun yerine benim hediye seçmemi istemişti. İşin kolayına kaçmak da istemiş olabilir bilemiyorum.

Neyse esas meseleye geleyim. Geçen sefer geldiğinde bana bir alt eşofman getirmiş tam sana göre kocaman dedi. Ay bozuldum tabi. Ve esofmanda giyebilecegim gibi birşey gerçekten değildi. Çok çok çok kötüydü. Anneannem içlik olarak belki giyer, o derece yani. Neyse birşey demedim. Sonra verdim birine giyerim demişti o kişi. Neyse işte bu bir.

İkinci olayda bu gelişinde çeyrek hediye etmek istedi istemedik ben de eşim de. Oğlumun doğum günü vardı onun niyetine dedi. Almadık israrla. Giderken oğluma vermiş. Bizim size vermemiz lazım siz niye veriyorsunuz anne dedim ama vermiş iste. (Hiç sıkıntımız yok şükür. Kp emekli. ) Oğluma da bu gelişinde bı tişört şort getirmiş ama pazar malı kaliteli olsa yine neyse omzunda iki tarafli yirtik varmis onu da dikmiş getirmiş. Eltimin cocuklara da alt üst üçlü eşofman takım almış markalı.

Bozuldum ama birşey demedim. Keşke hiç almasaydi. Sizce ne anlamaliyim ben bu hediyelerden. (Bize çeyrek verdi ama eltimlere de para vermiş 5 bine yakın)
İhtiyacınız yokmuş.Çeyreği bozdurup bir guzel çocuklara istedıklerını alın.Boşver eltini sen yuvana bak .Belkı eltın sunu al demıstır yada çocukları demıstır.

İhtiyacınız yokmuş.Çeyreği bozdurup bir guzel çocuklara istedıklerını alın.Boşver eltini sen yuvana bak .Belkı eltın sunu al demıstır yada çocukları demıstır.

Derdim eltime şunu verdi çocuğuna şunu aldı derdi de değil asla. Yani bana neden bu kadar kötü hediyeler geliyor derdi. Hediye almayı bilmiyorsa eltimin cocuklara nasıl güzel hediye alabildi. Benimkine aldığı baktı ki yirtik, insan verir mi, dikmiş vermiş ama bence hiç verilmemeli. Bilemiyorum... Canım sıkıldı da birşey diyemedim. Yazın oynamaya çıktığında giydiririm artık dedim.
Ay için en gıcık tarafı üstündeki kahraman figurunden dolayı o uyduruk şeyi oğlum çok sevdi. O gün giydirmisler bütün günü evde şort tisort gecirmis. Evde de gidip gelip onu giycem diyordu. Yıkayıp kaldırdım artık gıcık oldum :( pijama yapsan, kötü kumaş zarar verir, yer dilden su tutmaz. Düşündükçe gıcık oluyorum.

Sonlara doğru demek ki gerçekten bilmiyor ne var diyordum ama bildiğin salak rolüne yatıyor. Ne denir bilemem.

Sizi sevmiyor bence .
Benimki de beni sevmiyor 🤣Çocuklarımı da sevmiyor.
Aynısının fazlasını yaptı bize ama,
İnsan yaş ilerledikçe umursamıyor.😁

Hiç sorun etme bacım birak eltin senden on kat daha iyi olsun kimsenin gözüne gelmesin mutluluğun hiç ağzının tadını bozma

Sizi sevmiyor bence .
Benimki de beni sevmiyor 🤣Çocuklarımı da sevmiyor.
Aynısının fazlasını yaptı bize ama,
İnsan yaş ilerledikçe umursamıyor.😁

Aslında sever beni. Sık sık söyler. Eşime sakın onu üzme der. Arkamdan bile herkese över. Yüzüme karşı da der. Hep işimi kolaylaştırmaya çalışır. Evimi temizler oğlumla çok ilgilidir. Tek mesele bu hediye işi oldu. Anlamlandiramadim.

Yani öyle ayrım yapmasının nedeni eltinizin maddi durumu sizden daha kötü yada borçları vardır. Başkada sebep bulamıyorum

Yani öyle ayrım yapmasının nedeni eltinizin maddi durumu sizden daha kötü yada borçları vardır. Başkada sebep bulamıyorum

Evet tabi.. biz ev borcu ödüyoruz ama iki maasliyiz. Onlar araba ödüyor tek maaşla. Ben eltime vermesini anlıyorum. İyiki de verdi. İnşallah işlerini görmüş ellerini rahata çıkarmıştır. Ama bana neden kötü hediye alıyor. Hiç almasın. Zaten çeyreği veriyor. Uyduruk şeyi almak neden yani. Anlamadığım nokta bu :(

esim evin tek cocugu, kayinvalidem hamileyken bunlari cocuga aldim diye kimbilir kimin eskisi rengi solmus agzi burnu bi yana kaymis daha da kotusu inan yirtik pirtik (sokuk degil kumasi yirtilmis) iki takim verdi bana. parasi yok diye degil elalemin eskilerini toplamayi cok sevdigi icin. bana da evlendikten sonra dugun hediyesi diye aacma sapan yine eski pusku yirtik lekeli babane giysileri getirmisti. aliskinim yani bu hallerine. hic caktirmiyorum yuzune vurmuyorum sagol deyip cope atiyorum oldugu gibi. hic vermese ayip geliyor herhalde almaya kalksa parasina kiyamiyor onun da tarzi bu milletten toplayip toplayip getiriyor ne yapayim...

bosverin, allah muhtac etmesin kendi basinizin caresine bakiyormussunuz zaten

Ben kötü niyetli olduğunu düşünmedim.O an öyle denk gelmiş öyle almış.Sürekli aynı sekilde davransa,hep eltiye kaliteli size dandik alsa tamam diyeceğim de.Bir kere olmuş bir durum, hediye seçmeyi bilmediğini de söylemiş zaten.

Takılmayın derim.Ceyrek meselesine gelince de.Her şey birebir eltiyle aynı olmak zorunda değil.Ona 5000 verir ama sizin de 1 yıl çocuğunuza bakar.Siz bakıcı tutacak olsanız kaç 5000 verecektiniz.Yani çok ince hesaplar yapmayın.Genel olarak seviyormussunuz birbirinizi,ne güzel.Doldurmayin kendinizi.

Ben kötü niyetli olduğunu düşünmedim.O an öyle denk gelmiş öyle almış.Sürekli aynı sekilde davransa,hep eltiye kaliteli size dandik alsa tamam diyeceğim de.Bir kere olmuş bir durum, hediye seçmeyi bilmediğini de söylemiş zaten.

Takılmayın derim.Ceyrek meselesine gelince de.Her şey birebir eltiyle aynı olmak zorunda değil.Ona 5000 verir ama sizin de 1 yıl çocuğunuza bakar.Siz bakıcı tutacak olsanız kaç 5000 verecektiniz.Yani çok ince hesaplar yapmayın.Genel olarak seviyormussunuz birbirinizi,ne güzel.Doldurmayin kendinizi.

Asla asla asla eltime neden onu verdi de bana çeyrek diye düşünmem. Tabiki de iyiki verdi derim. Aklım ona gitmez benim. Onlardan daha iyi imkanlarımız var. İnşallah onlarda daha iyi olsun isterim. Kayınvalidem iyi yapmış onlara vermekle. Bu sıkıntım değil. Aslında cevaplarımda da belirttim bunu. Sadece kötü birşeyi bana vermesin ya :( hiç vermesin daha iyi. Üzüldüm iste.

Merhaba hanımlar.
Öncelikle kayinvalidemle sıkıntımız filan yok çok şükür. Genel olarak ta çok düşüncelidir. Bir yıl yaşadığım şehre gelip çocuğuma baktı bir kez birbirimize kırılmış degiliz çok şükür.

Yakın şehirlerde yasiyoruz. Eltimle de aynı şehirdeyiz. Son iki seferdir bir hediye meselesidir gidiyor. Normalde hediye almaz. Çünkü beğenip alamıyorum der. Hatta gorumcelerimin çocuklarına onun yerine benim hediye seçmemi istemişti. İşin kolayına kaçmak da istemiş olabilir bilemiyorum.

Neyse esas meseleye geleyim. Geçen sefer geldiğinde bana bir alt eşofman getirmiş tam sana göre kocaman dedi. Ay bozuldum tabi. Ve esofmanda giyebilecegim gibi birşey gerçekten değildi. Çok çok çok kötüydü. Anneannem içlik olarak belki giyer, o derece yani. Neyse birşey demedim. Sonra verdim birine giyerim demişti o kişi. Neyse işte bu bir.

İkinci olayda bu gelişinde çeyrek hediye etmek istedi istemedik ben de eşim de. Oğlumun doğum günü vardı onun niyetine dedi. Almadık israrla. Giderken oğluma vermiş. Bizim size vermemiz lazım siz niye veriyorsunuz anne dedim ama vermiş iste. (Hiç sıkıntımız yok şükür. Kp emekli. ) Oğluma da bu gelişinde bı tişört şort getirmiş ama pazar malı kaliteli olsa yine neyse omzunda iki tarafli yirtik varmis onu da dikmiş getirmiş. Eltimin cocuklara da alt üst üçlü eşofman takım almış markalı.

Bozuldum ama birşey demedim. Keşke hiç almasaydi. Sizce ne anlamaliyim ben bu hediyelerden. (Bize çeyrek verdi ama eltimlere de para vermiş 5 bine yakın)
Merhaba bence hic takilmayin kendi kaybeder boyle yaparak sizi kendisinden soğutur. Yerinizde olsam bende aynini düşünürüm. Ama herkes kendi kalbinim ekmegini yiyor malesef kv nizin nazi size geciyor da olabilir. O yuzden hediye konusunda rahat davraniyordur. Eltinize oyle yapmasini kafaya hic takmayin bu huzurunuzu bozar zamanla. Sevgiler..

Teşekkür edin geçin kullanmayın birine verin tenezzül etmiyor gibi yapın . O sizi delirtmeye çalışıyor ama umursamaz olmanız onu delirtir

Back
X