Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar şuan çalışıyorum iş yerimdeyim az önce eşimle konuştum annesi bizim evin orda işi varmış gelmiş bize gidecekmiş ve ben evde yokum. Eşim çağırmıştır kesin onada kızgınlıgım ayrı ama kayınvalideminde hemen gitmesine sinir oldum insan düşünür belki evim dağınık görülmesini istemediğim bişey var çalışan insanım neticede sabah evi öylece bırakıp çıkıveriyorum. Eşim annemle kahvaltı yapıcaz diyor bana ben evde olsam yine sorun yok gelsin başımın üstünde yeri var ama insan biraz düşünceli olur ya bende mi bi sorun var bütün bu olanlar bana çok tuhaf geliyor Evin hanımı evde yokken senin ne işin var benim evimde yani eşim çağırsa bile biraz düşünceli ol yani ama yok nerde o düşünce daha neler göreceğim bakalım :(((((

herkesin derdi kendine gore buyuktur ama ben burda sorun olucak bisey goremedim
tabi benim fikrim
sonucta oglunun da evi
gelmesi gerektigi zamanlarda illaki sizin de evde olmaniz gerekmezki.

Arkadaşlar şuan çalışıyorum iş yerimdeyim az önce eşimle konuştum annesi bizim evin orda işi varmış gelmiş bize gidecekmiş ve ben evde yokum. Eşim çağırmıştır kesin onada kızgınlıgım ayrı ama kayınvalideminde hemen gitmesine sinir oldum insan düşünür belki evim dağınık görülmesini istemediğim bişey var çalışan insanım neticede sabah evi öylece bırakıp çıkıveriyorum. Eşim annemle kahvaltı yapıcaz diyor bana ben evde olsam yine sorun yok gelsin başımın üstünde yeri var ama insan biraz düşünceli olur ya bende mi bi sorun var bütün bu olanlar bana çok tuhaf geliyor Evin hanımı evde yokken senin ne işin var benim evimde yani eşim çağırsa bile biraz düşünceli ol yani ama yok nerde o düşünce daha neler göreceğim bakalım :(((((

Eşinize söyleyin annesinden önce eve bi gitsin ortalığı bi toparlasın artık onun annesi de sizin anneniz sayılır kendi annenizden nasıl çekinmiyorsanız ondanda çekinmeyin hatta arayın anne ben çalışıyoeum bana gidecekmissiniz sen yabancı değilsin evi öyle bırkıpçıktım kusura akma dersiniz...

Ama sonuçta ben yeni evli bi insanım hani bi kaç senelik evli olsam yine neyse ben daha yeni evlenmişim bence bu hiç normal değil ben evde yokum ve evim dağınık bi kaç gündür bakamadım niye o şekilde görsün benim evimi yani ben istemem bunu.

Eşinizin annesini siz yokken kahvaltıya çağırması çok büyük bir olay değil aslında.
Ayrıca hata olarak görülecekse, eşinize kızmanız lazım bence, eşiniz çağırdıysa gelecektir tabi ki.
Daha çok yeni evlisiniz, eşiniz sizin neye bozulup bozulmayacağınızı henüz bilemiyor olabilir, istemediğiniz şeyleri net ifade etmeniz lazım, mesela bu kahvaltı olayı, siz yokken evinize gelip kahvaltı yapmasını istemiyorsanız bunu net şekilde eşinize söyleyin, bir daha çağırmasın.
İşin en ilginç tarafı şu geldi bana sadece, eşinizin sizsiz evine gelmesini istemeyen kayınvalide keşke yine siz olmadığınız için oğlunun yanına gelmeseymiş, kendisi size gelince evde olmanıza gerek yok heralde ama onlara giderken siz mutlaka olmalısınız, herşey işine geldiği gibi.

Eşinize söyleyin annesinden önce eve bi gitsin ortalığı bi toparlasın artık onun annesi de sizin anneniz sayılır kendi annenizden nasıl çekinmiyorsanız ondanda çekinmeyin hatta arayın anne ben çalışıyoeum bana gidecekmissiniz sen yabancı değilsin evi öyle bırkıpçıktım kusura akma dersiniz...

eşim evde zaten şuan eşim çağırmıştır kesin onunlada konuşucam zaten ama oğlu bi düşüncesizlik etti diye annesininde hemen atlaması gerekmiyodu oğlum yeni evlisiniz eşin yok başka gün gelirim diyebilirdi çok mu acil bi durum sanki ne olursa olsun hoş değil yani

bana göre cok büyütülcek bi sorun yok.. sonucta ev boşken gelip kurulmuyor ya. .oğluyla kahvaltı edicekmiş.. bu kadar büyütmeyin.. rahatsız oldugun yerde söyleyebilmelisiniz ayrıca.. şimdi kadın gelmek istemiş oğluda anne eşim yok dese, daha kötü bi durum cıkar ortaya.. boşverin

arkadaşım vla bende senn yernde olsam istemem.ki başıma geldi böyle bişey zaten.sinir oluyorum ya biz evde yokken nitye gelirlerki evin dağınık olur pis olur çalışan insanın hali her zaman derli toplu olmuyor.kocanada kızmakla haklısın çünki bnmkide yapıo o işi kendisi çağrıyo annesini ben evde yokken.deliriyorum tabi sinirden.bari geliosn evime yediğin masayı topla benm kaynanam onu bile yapmıyor.kocam topluyor o da yarım yamalak

Son düzenleme:

Biraz sakin davranmalısınız...
Tamam siz yokken gelmeyi istemesinin doğruluğu tartışılır;ancak yolunun üzerindeyken uğraması çok da abes değil...
Sizin canınız daha önce sıkıldığı için tepkili yaklaşıyorsunuz biraz... eşini ara şuralar dağınık biraz topla, salona da bir süpürge tut...
Annen evimize geliyor dağınık görmesin, yoksa sana kırılırım...
Keşke ben evdeyken gelseydi hazırlık yapar ağırlardım dersiniz...

Eşinizin annesini siz yokken kahvaltıya çağırması çok büyük bir olay değil aslında.
Ayrıca hata olarak görülecekse, eşinize kızmanız lazım bence, eşiniz çağırdıysa gelecektir tabi ki.
Daha çok yeni evlisiniz, eşiniz sizin neye bozulup bozulmayacağınızı henüz bilemiyor olabilir, istemediğiniz şeyleri net ifade etmeniz lazım, mesela bu kahvaltı olayı, siz yokken evinize gelip kahvaltı yapmasını istemiyorsanız bunu net şekilde eşinize söyleyin, bir daha çağırmasın.
İşin en ilginç tarafı şu geldi bana sadece, eşinizin sizsiz evine gelmesini istemeyen kayınvalide keşke yine siz olmadığınız için oğlunun yanına gelmeseymiş, kendisi size gelince evde olmanıza gerek yok heralde ama onlara giderken siz mutlaka olmalısınız, herşey işine geldiği gibi.

aynen canım işine geldiği gibi birde yani evinin dağınık görünmesini hangi bayan isterki ben bundan rahatsızlık duyarım yani eşimlede konuşacağım zaten akşam

bence bu yükü üstünüze almayın...
dağınıksa dağınık...

sizi siz yapan evinizin toplu yada dağınık olması mı?

tavsiyem bunun sıkıntı yapıp büyütmemeniz yönünde...

Hiç mi olmadı, arayın kayınvalidenizi; anne bize uğrayacakmışsın, sabah çıkarken etrafı toplayamamıştım, xxxx de ortalığı toparlıyormuş yardım edersin oğluna hem, belki o güzel yemeklerinden yaparsın da akşam oğlunla kendimize ziyafet çekeriz, deyin...
Misafirliğe gittiği evde, hele bu gelinin evi ise hiçbir kayınvalide iş yapmaktan hoşlanmaz...
Daha sonra siz varken gelemye çalışır...
Hem böylece eşinizle birbirinizi kırmamış olursunuz, hem de kayınvaldieniz bak beni istemiyor işte diye kendine olumsuz bir pay çıkarmamış olur...

ne var bunda canım gelsin sonuçta oğlununda evi senin yerine olsam onlar kahvaltı edrken arar anne sabah pek toplayamadım biraz toparlayıver evi derdim:1:canını sıkma bu kadar ufak şeylere takılırsan hayatı kendine zindan edersin:24:

Benim korkum sonrasındada böyle düşüncesizliklerin olması yeni evli bi insan zaten evliliğe alışmaya çalışıyorum adapte olmaya çalışıyorum. Daha beni evliliğim oturmamışken herşey yeniyken istemiyorum açıkçası yani ne işi var başka zaman gelsin düşünceli olsun biraz yaa

Ama sonuçta ben yeni evli bi insanım hani bi kaç senelik evli olsam yine neyse ben daha yeni evlenmişim bence bu hiç normal değil ben evde yokum ve evim dağınık bi kaç gündür bakamadım niye o şekilde görsün benim evimi yani ben istemem bunu.

O evi tek başınıza dağıtmadınız ki siz???
Tek olsanız o ev kitap gibi dururdu zaten...
Arkanızdan laf etmesine korkuyorsanız, bir arada olduğunuz zamanlarda, hem çalışıp hem ev hanımı olmak zormuş, Allah'tan evime gelenler art niyetli insanlar değil de halden anlıyor, evin halini dert edip arkadan laf etmiyorlar, derseniz mesaj yerini bulur...
Üzmeyin tatlı canınızı...
Eşinize de ev derli toplu değilse kim olursa olsun misafiri siz evde yokken çağırmamasını belirtin..
Akşam eve geldiğinizde ortalığı toparlayıp birlikte ağırlamak istediğinizi söyleyin, anlayışla karşılayacaktır...

canım hiç takma kafana boşver benimde öyle dengesiz bi kaynanam var gece demez gündüz demez müsaitmi demez hatta yeni evlendiğimde ilk günümüzde sabahın 8nde eşimin halasını alıp bize kahvaltıya gelmişti....tabi ben yataktan kalkmadığım için geri gitmişlerdi.
ramazandada eşimin her izinli olduğu gün eşimi çağırıp gel bizi şuraya götür gel bizi buraya götür benim küçük çocuğum var ve sürekli hastalanan bi çocuk ama her hafta çağırıyodu eşimde bizi bırakıp gidiyodu ve izin günümüz öylece bitiyodu bir hafta daha bekle plan yapmak içinn bi gün kaynanama söyledim bak anne her hafta arama benim küçük çocuğum var ve eşimle işlerimiz oluıyo yapmamız gereken diye bana ne işin olacak aksamları yap çocuğu uyutta demezmii uyuz olmuştumm.ve kendi kızı doğum yaptı 3 aylık çocuğu var şimdi aynı benim gibi hiçbişey yapamıyo geçen oaraya gittik eşi dertleniyo hiç oturamıyo dinlenemiyo vakit geçiremiyoruz diye yaaaa dedim insanlar basına geldikleri zaman anlıyolar kaynanamlar bana çektirdiklerini şimdi damatlarından görüyolar ve beni eşime şikayet ederken şimdi damatlarına hiç bişey yapamıyolar

bENCE bi sorun yok...
gelsin ne var eşinizin annesi.. gelse dolabını açıp kahvaltı hazılasa ne olurki.. sen evde yoksun tamamda evin hanımı yokken misafirin evine gidilmez yabancının evine gidilmez..
sürekli senin olmamanı kollayıp gitse evine tamam haklısın derim ama arada bir yapmış ne var anlayamadım..
Ben isterim gelsin kayınvalidem evime ben varken yada yokken ne olacakkki...
ha ama başka sorunlarınız varsa ona yorum yapamam :92:...

Oğlunun Evi Ne Var ki Bunda..
Bence Hiç Bir Sorun Yok..
İşi Varmış Sizin Orda, Ani Bir Karar Olmuş..
Habersizce Oturmaya Gelmemiş Ya

Eğer telefon açıp geliyorsa, yapabilecek bir şey yok, eşin çağırmış demektir. Yok eğer habersiz çat kapı geliyor ise, bu en sinir olduğum şeydir. Onlarca senelik evliliğimde ben de oturtamadım bu kuralı maalesef. Onları da öyle kabul etmekten başka çaren yok. Aksi takdirde kendini sinir ettiğinle kalırsın canım...

Son düzenleme:
Kızlar bence yanlış ben daha yeni evliyim yeni evli bi insanın evinede zırt pırt gidilmez daha geçen gün bizdeydi. İnsanlarda ince fikirlilik yok malesef..

Back
X