• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin ikinci ayıbı gecikmedi....

K.valideniz evlilik aşamasında size maddi olarak koltuk çıkmadığı için mi hak etti bu sözleri acaba?
Övünmek için falan söylemiyorum, "olması gereken budur" diye söylüyorum. Eşimle ben "evlenmek istiyoruz" diye ailelerimize bilgi verdiğimizde bu işin bütçesini, finansmanını kağıt üstünde yapmıştık zaten. Ve bir sponsor da yoktu hesaplarımızda, neden olsun ki? Evlenmeyi bilen, bi zahmet koltuğunu, tabağını, çanağını alacak güçte olacak Yok değilsen, peki kendi evini nasıl geçindireceksin o zaman?

Ben şu KK'ya üye olduğum zaman hayatıma girdi bu konsept.. Yani evlenen çiftlerin eşyasını, ıvırını zıvırını ailelerin alması. Benim sevişeceğim yatağı babamın alması gerekiyor falan, tuhaf..:27:

Herkesin geleneği, göreneği başka da olabilir tabi. Karışmış olmayayım.. Bu benim doğrum..
Eğer aileler 20-21 yaşındaki henüz hayatta kendini kanıtlayamamış, ortaya somut bişeyler koyamamış insanları ite kaka evliliğe motive ediyorsa, o zaman beklenebilir belki finansman sağlamaları.

Neyse ben asıl şu yukarıdaki lafa yorum yapacaktım..
Hayvanlar bile mi yapıyor o kadarını..
Benim eşim 1 yaşındayken ayrılmış anası-babası..
Ana da baba da başka yuvalar, başka hayatlar kurmuş. Eşimin dedesi-ninesi olmasa eşim belki Çocuk Esirgeme'de, belki 2 ev arasında orada burada büyürdü..
O anne ki, 30 yaşına kadar oğlu için "uzaktan ağlamaktan" başka bişey yapmamış.
Gene de ne eşim ne ben annesi için şu yukarıdaki lafı etmeyiz..:19:

Ne kadar saçma düşünüyosunuz yatagınızı babanız alınca ne oluyor anlamadım ne kötülük var bunda eşyaları ailelerin birleşip alması eskiden beri olan bişey ama nedense sizin gibi düşünen günümüz zihniyetleri yüzünden artık ailelerinde işine gelir oldu bu durum

derinss bence sen hiç yorum yapma canım çünkü çok ters yorumlar yapıyosun bence bana vereceğin aklı kendine kullan kendi evliliğinde dene canım

Ama sana hiçbirimiz yaranamadık ki..Eeee sen biraz önce demiyormuydun eşimede sölicem tabi gerekirse kaynanamlada konuşurum diye..Derinste yürekliliğini görmek istemiş hepsi bu..Ters yoruma takıldım bide kendi yorumlarına bakıyomusun dönüp sevgili arkadaşım ne yazmışım diye...

Birlikte yatma konusu geldi de yazayım dedim.
Biz de balkonda terasta neyse artık orada yattıkbir gece birlikte çoook sıcak bir yaz gününde.
İnanılmaz sıcak bir memlekette oturuyorlar,ben yanımda kayınvalidem onun yanında eşim öyle birlikte yatmıştık ??
Birşey olmadı vampir olup yemedi beni kayınvalidem.. hatta bana sakın dokunmayın bu sıcakta biribirinize sarılın diye şaka bile yaptım :27:
Evleniyorsun ya bir oluyorsun aile oluyorsun.. Sevdiği adamın annesi seri katil chuchy değil ki?

:46::46::46::46::46::46:

Birlikte yatma konusu geldi de yazayım dedim.
Biz de balkonda terasta neyse artık orada yattıkbir gece birlikte çoook sıcak bir yaz gününde.
İnanılmaz sıcak bir memlekette oturuyorlar,ben yanımda kayınvalidem onun yanında eşim öyle birlikte yatmıştık ??
Birşey olmadı vampir olup yemedi beni kayınvalidem.. hatta bana sakın dokunmayın bu sıcakta biribirinize sarılın diye şaka bile yaptım :27:
Evleniyorsun ya bir oluyorsun aile oluyorsun.. Sevdiği adamın annesi seri katil chuchy değil ki?

Ya allah allah kayınvalidemle yatmak zorunda değilim kardeşim anahtar vermek zorundada değilim sevmek zorundada değilim ancak eşimin annesidir saygımda kusur etmem sizin ne düşündüğünüz beni ilgilendirrmez istersenin 7/24 kayınvalidenizle yatın.

yorumları dünden berii sadece okuyorum kimisi dalga geçer gibii kimisii aşağılar gibii ...herkesin kendinee göre prensibleri vardırr...ben 2 senelik evliyim kayınvalideylee oturuyorum okadar sıkıntılı günlerim oldu ama bi kere onunla ilgili buraya kkonu açmadımm yaşamayan hiç kimse hiç kimsenin içinii bilmez......konu başka yerlere saptırılmışş bence konu sahibi konuyu artık yorumlaraa kapaaaattır....

Ya allah allah kayınvalidemle yatmak zorunda değilim kardeşim anahtar vermek zorundada değilim sevmek zorundada değilim ancak eşimin annesidir saygımda kusur etmem sizin ne düşündüğünüz beni ilgilendirrmez istersenin 7/24 kayınvalidenizle yatın.

Yok 7/24 yatamam :23:
Saygıda kusur etmem mi?
Hayvan dedin kadına şöyle 10 sayfa önce falan ..?

yorumları dünden berii sadece okuyorum kimisi dalga geçer gibii kimisii aşağılar gibii ...herkesin kendinee göre prensibleri vardırr...ben 2 senelik evliyim kayınvalideylee oturuyorum okadar sıkıntılı günlerim oldu ama bi kere onunla ilgili buraya kkonu açmadımm yaşamayan hiç kimse hiç kimsenin içinii bilmez......konu başka yerlere saptırılmışş bence konu sahibi konuyu artık yorumlaraa kapaaaattır....

evt bencede konu kapatılsın iyice saçmaladılar yorumlar saptırılıyor bende gerilmiş durumdayım

Biraz sakin davranmalısınız...
Tamam siz yokken gelmeyi istemesinin doğruluğu tartışılır;ancak yolunun üzerindeyken uğraması çok da abes değil...
Sizin canınız daha önce sıkıldığı için tepkili yaklaşıyorsunuz biraz... eşini ara şuralar dağınık biraz topla, salona da bir süpürge tut...
Annen evimize geliyor dağınık görmesin, yoksa sana kırılırım...
Keşke ben evdeyken gelseydi hazırlık yapar ağırlardım dersiniz...

Hiç mi olmadı, arayın kayınvalidenizi; anne bize uğrayacakmışsın, sabah çıkarken etrafı toplayamamıştım, xxxx de ortalığı toparlıyormuş yardım edersin oğluna hem, belki o güzel yemeklerinden yaparsın da akşam oğlunla kendimize ziyafet çekeriz, deyin...
Misafirliğe gittiği evde, hele bu gelinin evi ise hiçbir kayınvalide iş yapmaktan hoşlanmaz...
Daha sonra siz varken gelemye çalışır...
Hem böylece eşinizle birbirinizi kırmamış olursunuz, hem de kayınvaldieniz bak beni istemiyor işte diye kendine olumsuz bir pay çıkarmamış olur...

O evi tek başınıza dağıtmadınız ki siz???
Tek olsanız o ev kitap gibi dururdu zaten...
Arkanızdan laf etmesine korkuyorsanız, bir arada olduğunuz zamanlarda, hem çalışıp hem ev hanımı olmak zormuş, Allah'tan evime gelenler art niyetli insanlar değil de halden anlıyor, evin halini dert edip arkadan laf etmiyorlar, derseniz mesaj yerini bulur...
Üzmeyin tatlı canınızı...
Eşinize de ev derli toplu değilse kim olursa olsun misafiri siz evde yokken çağırmamasını belirtin..
Akşam eve geldiğinizde ortalığı toparlayıp birlikte ağırlamak istediğinizi söyleyin, anlayışla karşılayacaktır...

Şu anda çok sinirlisiniz, bu sinirle eşinizle
konuşursanız inatlaşmadan başka bir şeyle sonuçlanmaz...
Eşinize, ev dağnıkken ve ortalık toplu değilken
kendi anneniz bile olsa, evde siz yokken davet
edilmesinden hoşlanmadığınızı, bu olunca kötü ev sahibi
gibi hissettiğinizi, siz olursanız misafirinizi güzelce ağırlayıp hoş
sohbet ile uğurlamak istediğinizi belirtin...
Ama sakince ve annen niye geldi, ben yokken
gelemese olmaz mıydı gibi eşinizi savunmaya
geçirici ifadeleri sakın kullanmayın...
Annesine saygı duyduğunuzu, evin dağnıklığını
sorun edip laf etmeyeceğini bildiğinizi,ancak sizin
içinizin rahat etmediğini, eğer bu durumun hep böyle
tekrarlaması durumunda can sıkıntınızın yüzünüze ve davranışlarınıza
yansıyacağını ve misafirinizin bunu kendisine
yapılıyormuş gibi algılayıp boşyere küseceğini, yok yerden
dert çıkacağını anlatın...
Kimse ile böyle ufak bir konu
yüzünden sorun yaşamak istemediğinizi belirtin...
Zaten hala anlamıyor ve aynı
tavrı sürdürüyorsa, ozman sabretmekten
başka elinizden bir şey gelmez çünkü olay eşinizle alakalı olur ozaman....

Güzel arkadaşım yapmayın bunu kendinize...
Şuan ki durumu değiştiremezsiniz artık değil mi?
Ayrıca gel diyen olmasa emrivaki bile bir yere kadar olurdu...
Demek ki eşiniz evin dağınıklığının
sizi rahatsız edeceğini düşünmüyor...
Öncelikle bunu eşinize anlatmanız lazım, çünkü erkekler bizim gibi düşünmüyor, bizim gibi ince düşünceli değiller.
Anlatmamız gerekiyor her şeyi bu bu diye...
Zaten öyle olsa anne ev dağınık biraz ortalığı
dağıttım sabah daha da ellemedim, biyiorsun sevdemmm de evde yok...
Gelip benel ortalığı toplayıp akşama da şöyle
güzel bir yemek yapacaksan buyur gel...
Hem karıma da süpriz yapmış olurum, böbürlenirim bak evi
temizledim diye, ha yok halim yok diyorsan öyle gelirim
diyorsan buyur gel ama ev dağınık bilmiş ol, demesi lazım...
Bir durumda sadece bir kişide suç yoktur...
Ayrıca ilk konunuzdan anladığım kadarı ile kayınvalideniz
biraz otorite kurmak istiyor, eğer otorite kurmasını
istemiyor ve evin hanımı kendiniz olduğunu göstermek
istiyorsanız alırsınız telefonu, anne bize geliyormuşsun, ev dağınık
kusurabakma oğlun hep arkası toplandığından
dağıtmaya alışmış, hem iş hem ev yetişemiyorum
iyi olmuş biraz toplarsın bana da kolaylık olur, bir daki sefere
gelirken haberim olsun da hazırlık yapayım, derseniz
zaten o mesajı alır siz de böyle dertlenmemiş olursunuz...

Yukarıdaki mersajlarımda hep sizi teskin edip sakinleştirme çalıştım, ama çok dert etmiş durumdasınız.
%100 haksızsınız ya da haklısınız diyemem.
Evet kayınvaldieniz belki ortalık dağınıktır sonra uğrarım diye düşünebilirdi, ama düşünmemiş gelmiş
Evet eşiniz annesini eşim evde yok oratalık da dağınık sonra çağırayım diyebilirdi dememiş davet etmiş
bundan sonra size ne kalıyor?
Aynı durum tekrarlanmasın diye (kimi rahatsız olur evde yokken birinin gelmesinden kimi ne var bunda der) uygun dille düşüncelerinizi ifade etmek
Köpürüp kızınca değişen bir şey oluyor mu?
Sadece kendinize ediyorsunuz....

evt bencede konu kapatılsın iyice saçmaladılar yorumlar saptırılıyor bende gerilmiş durumdayım

Kaynanasıyla o kadar çok sorun yaşayan insan varken eften püften şeyi sorun edip buraya konu açıp birde çok çok haklıymışın gibi bu kadar karşı düşünceye sana birşeyleri göstermeye çalışan insanlara rağmen kendini savunman bizide gerdi.

İnsanlar fikirlerini söylüyorlar burda.Yaşamışlıklarını,yaşanmışlıkları..
Neden herkese bu kadar agresifsiniz??
O zaman konu açmayın sürekli olsun bitsin..
Bildiğiniz gibi yapın herşeyi..
Kimse hakaret etmedi size,sadece düşüncelerinizin yanlış oldugunu söylüyor insanlar.Madem saygı duymayacaksınız kapatın konuyu bencede..
hey allahım yaa..

konu sahıbı arkadas yuzune bı su carpda gel
sıcaklar vurdu senı galıba

sacma sacma konusmaya basladın
tamam tamam sen haklısın heeeee

bı laf vardır
bılırmısın
dur popoma yer edeyim gör bak sana neler edeyimmm

derlermıs eskıler gelınler ıcın
senınkıde o hesap

buarada ılk defa kayınvalıde tarafındayımmm :9::9::9:

Sayın konu sahibi,

Konu açıp işinize gelmeyen yorumlar olunca sıkıldım konuyu kapatın diyemezsiniz. Konu açıyorsanız her türlü yoruma açık ve saygılı olmalısınız.

Konuya yorum yapan arkadaşlar,

Sizler de konu sahibine ilk tökezlediği anda hadi madem bunu dedi olayı geyiğe çevirelimvari mesajlar yazmamalısınız.

Bu konunun gidişatını iyi görmediğim için kapatıyorum..

Son düzenleme:
Back
X