Kayinvalidemin kandili!

Benim hoşuma gitti arkadass hayırlı kandillerrr

Bu kadar gürültü telefon açıp "kandiliniz mübarek olsun" dememek için mi? Bu sizin için olağanüstü bir fedakarlık ve çaba gerektiriyor galiba. 1 ila 5 dakika aralığında sürebilecek telefon kandilleşmesini abartıp buralarda dert yanmanız bana komik geldi açıkçası.
Ben de bu kadar dertsiz olup çevreme sarmak istiyorum.

Nasıl yani kaynananızı aramaz mısınız kandilde? eşimle hiç öyle bi diyalogumuz olmadı sanırım. Çünkü sıradan annanemi dedelerimi halalarımı teyzemi annemi kaynanamı ararım kandilde. Çok şükür eşim de benim gibi. Annem bana böyle öğretti. İnsan aramak için bahane bana göre kandil. Bu arada müslüman falan değilim kandilin anlamı da umrumda değil. Kutlayanı arar geçerim.

Müslüman olmadığınız halde,karşınıdakine saygınızdan arıyorsunuz,bravo size...

Bence buyutmussunuz biraz. Tamam onu kendi aradiysa yanlis, ama boyle ozel gunlerde arayip kandilin mubarek olsun anne desen ne olcak ki, 1 dk bitti gitti, kayinvalide olarak bakma, bi yasliyi sevindirmis olcaksin, cunku buyukler bekliyor. Ben kendi babamla mesela kus gibiyim, kus degil de hic konusmayiz nasislsin iyi misin o kadar, ama kandil bayram vs ararim mutlaka. Boyle seyleri o aramadi ben aradim o 5 dk konustu ben 10 dk falan diye buyutmemek lazim, esinin zorlamasina gerek kalmadan senin araman lazim zaten.

Kandilde arayıp kutlamak gayet normal küs değilseniz tabi. Buna takılmazdım ama sizin durumunuzda hoş olmayan kayınvalidenizin siz aramıyorsunuz diye sorun çıkartıp diğer gelinini kendi araması.
Bir daha annemi aramıyorsun,kandil bugün annemi arayalım muhabbeti olursa eşinizle aranızda"bu kezde annen arasın,eltimi aramıştı geçen kandil,benide arar muhakkak dimi canım"deyip çekilin kenara. Aramazsa yalandan üzülürsünüz"eltim kadar değerim yokmuş"diyerek. Eşinizde bir daha ısrar etmez herhalde.

valla ben karşı taraf yüzünden haklıyken küstüğümüz kuzenimin bile kandilini kutladım o da sevecen bir dille kutladı buzlarımız eridi
ne kaybettim ??
islam güzel ahlaktır
karşıdaki kişi ne kadar kötü niyetli kalbi kararmış olsa da siz kalbinizi karartmayın,
çünkü müslüman olmak bunu gerektirir.

Marga sen evli miydin ?
hayırsız gelin ilan edilmedim demişsin
şuan şaşkınım ben seni bekar sanıyordum :))

Büyükler zaten aranır kandilde ama eşinizin çocukmuşsunuz gibi bunu söylemesi herzaman çok itici, mesela dün de kv beni aradı olabilir yani

çifte standart kocalardan kaynaklanıyor. demek ki kaynın karısını annesine saydırmasını biliyor. olay bu kadar basit.

ayrıca eşlerinizin annelerini bi kandillerde aramak neden bu kadar zorunuza gidiyor anlamıyorum.. tamam eşinin tavrı hoş değil söyleyip durması da sinir bozucu ama sen zaten akıl edip aramış olsan o da bir zaman sonra bunu yapmicak..

Peki kayinpederi tarafindan aramadi diye laf sokulan var mi aranizda? Surekli aramami hal hatir sormami istiyor adam, kayinvalidemi arasam yetmiyo mu
aynı kayınPEDER den bende de var şimdi kendi kendine triplerde lan bi odadasınız işte neden senin cebindeki telefonu ayrıyaten arıyayım aramıyom kardeeeeeş aramıyoooom

Kızlar bende hoşlanmıyorum şu kandil konuşmalarından. Zaten saçma bir diyolog kayınvalidemle her kandil şu konuşma geçiyor :
- merhaba anne nasılsım
- İyim kızım sen nasılsın
- Bende iyiyim kandilin mubarek olsun ellerinden opuyrum
- Sagolsun kızım seninde ( Orada dualar ediliyor :) )
Bitti gitti ... 5 dk fix. Herkesin gönlü oluyoo işe aman bu yaşlıları anlamak zor valla....

Haklisin canim dogru soze ne diyim..Haklisin..

Kandil kutlamanın tartışması bile olmaz bence.Önce kandil diye anılan gecelerin feyzini bilmek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…