Kayinvalidemin misafire gitmek zorundamiyim

Babyborn9268

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2017
13
1
1
33
Merhaba arkadaşlar,

Yeni evliyim (1, 5ay). Kayinvalidem ile aramız iyi ve mesafeli. Sorun yaşamıyorum. Ama onun çevresi çok büyük. Ben daha çok onun arkadaşlarından uzak durmaya çalışıyorum çünkü beni çok merak ediyorlar ve gereksiz laf sokusmalar oluyor. Benim kayinvalidem Nisan döneminde beni hiç biyere misafir olarak götürmedi. Ben zaten çevremi geniş tutmak istemiyorum sadece eşimin ailesi ile gidip gelmek isteyen biriyim. Kayinvalidemin arkadaşlarına mesela gitmem istemem ve onları da ağırlamak istemem.. Şimdi yeni evlendim ve birden herkes "bizde de buyur gel" demeye başladı. Evime de gelmek istiyorlar ama benim hiç bi doğru dürüst konuştuğum yol, sadece evimi merak ediyorlar.

Kayinvalidem iyi ama daha çok milletin dediğine bakar ve insanlar onu çok etkiler. Geçenlerde eşimin yengesi ne gittik ve yengesi kayinvalidem dediki 'onlari(yani ben ve eşim) şu şu aileye de götür. Memnun kalırlar". Aynen bu şekil.

Ben herkesi memnun etmek zorundamiyim? O insanlar aileden bile değiller, sadece kayinvalidemin en yakın arkadaşları oluor ve gerçekten çok bunaldım o insanlardan. Bana nişan döneminde tuhaf hareketleri oldu ama kayinvalidem bunları pek görmüyor ve onlara da bişey demiyor.

Eşim de gitmek istemiyor. Eşimle ben 24 yaşındayız.

Kayinvalidemi kırmadan bunu nasıl doğal bi şekilde söyleyebilirim. Sorun bide şurada. Eşimin yengesi ilişkimize çok karışıyor. Kayinvalidem karışmaz ama o yenge sürekli bişey yapmaya çalışır..

Ben nasip mesafe koyabilirim. O aileden olmadan insanlarin evlerine gerçekten gitmek istemiyorum. Okadar konuşkan insan da değilim, sadece eşimin ailesi ile samimi olmak istiyorum.

Napmaliyim?

Evet memnun etmek istemiyorum sadece. Sadece eşimin aile si ile gidip gelmek istiyorum ama gün gelior kaynanamin arkadaşları mesela onda oluyor. Geçen hafta birisi dedi bizde buyur gel diye. Ben kayinvalidem bunu nasıl diyebilirim? En iyisi geçiştirmek mi yoksa açık açık konuşayım mi kaynamla. Bana sorarsan kızım haftaya şu aileye gidelim sizde gelin derse ne desem ona mesela?

Bunlar da yeni evli olunca biraz olağan şeyler. İnsan sıkılıyor bunalıyor ama çoğu insan da yaşıyor bunları. Muhtemelen bir kere gidersin ikinciye gerek kalmaz. Biraz anlayışlı olmalısın ama aynı zamanda da mesafeni koy tabi ki. Bazılarına git bazılarına işim var keyfim yok falan de geçiştir.
Malesef ki en sinir olduğum şeylerden biri ev görme. Napcaklarsa evi. Ev işte yani. Saçma sapan bir adet bana göre ama maalesef ki oluyor. Ben de bu sebeple misafir ağırladım.

Back
X