• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin oğluma yaptığı benzetme

Birine gidip köpeksin sen diyin bakalım o zaman anlarsınız fark var mı yok mu? Hayvanlar arasında fark yok ama benzetme yapınca var o yüzden başlıkta benzetme diye belirttim zatn. Aslan gibisin demek, köpeksin sen demek?

Kopeksin ayıp olur ama köpek gibi eşeliyor ayıp olmaz. Kadın da domuz dememiş zaten domuz gibi eşeliyor demiş. Lostta bir bölüm vardı. Domuz eşyaları karıştırıyordu onun gibj.

Valla benim kendi annemde ablamin kızına beş senedir gece gündüz bakio kirmadigi telefon bilgisayar kalmadi. ablamalar sadece hafta sonu alırlar. Herşey ona göre ayarlı ne tatile gidebiliorlar ne de başka bişey yapabiliyorlar. Ama benim oğlum bir buçuk yaşında ufacık bişeye zarar verse laf ediyorlar kafa kaldirmio işi değil bu. Hafta bi kere yarım saat görmekle o laflar edilmez. He sürekli bakar bakar bu lafları da istemeden eder insan normaldir ama kısa bi zaman zaten gidecek. Diğer torunlarada bakiyomus bütün hafta ozaman onada sabretcek . Hiç bi yararı yok nedemek

Hanımlar Günaydın;

Çok hareketli Bi oğlum var, aklına koyduğunu kesinlikle yapar, meraklı, oyun seven Bi çocuk, eşim de çocukken aynı böyle imiş, oğlum iki yaşında.

Kayınvalideme her gittiğimiz de elinde bez oğlumun peşinde koşar, aman pisletmesin, aman dağıtmasın... Bu haline alıştım öyle kabul ettim ama gel gelelimki Oraya son gidişimiz de, oğlum biz yemek yerken mutfak dolabından Bi iki parça tava vb. Şeyler verdik onlarla oynuyordu,

Kaynanam; " domuz gibi eşeliyor girdiği yeri " dedi. Bende ayakta idim yemek koyuyordum, döndüm dedim ki ;" domuz benzetmesi ağır olmadı mı?"
" evet biraz ağır oldu" dedi. Öyle kaldı konu.

Bnm annem genel de oğlumun bu oyun oynama şekline " tavuk gibi eşeleniyor "benzetmesi yapar.

Neyse kalkmamıza yakın yine kaynanam dedki" yaptığı her iş zarar, hiç karı yok bu çocuğun"

Ben hemen üstümü giyindim eşime çayı evde içeriz derim kalktık geldik.

Bir hafta geçti bu olay olalı.

Şimdi kaynanam elbet beni arayacak, o Zaman bize gelin dediğin de" bnm oğlum evine zarar veriyo, domuz gibi ya, gelmeyecem artık " demeyi düşünüyorum, ama oğlumu eşimle de göndermesem mi? Yoksa sadece ben mi gitmesem.

Şunu da belirteyim eltim çalışıyo diye kaynana eltimin iki çocuğuna bakıyo hafta içi, ama bnm oğlum hareketli diye "ay ben ona bakamam "diyo. Zaten ben hiç bırakmadım oğlumu. Bakmadı yani, ama bu hali beni yordu artık,

Bu arada nereye gidersem gideyim hep oğlumun peşindeyim kırmadan dökmesen oynasın diye yanından hiç ayrılmam, her gören. İlgili Bi annesin der, ben vurdumduymaz olsam amenna hak ettik derim ama ben böyle iken zoruma gidiyo.

Yapım gereği biraz detaykı konuşuyorum. uzun oldu. Kusura bakmayın.
Bir daha getirmeyeceğim deyin ve götürmeyin. Annemizin evinde de rahat edemeyeceksek çocukla nerede edelim. Lafım vurdumduymaz olmayan anneye.
Çocuk o ya çocuk. Bakacak tabi. Arkasını annesi olarak topluyorsanız daha ne.

Ben vermezdim ..
Domuz da herhangi bi hayvan benim icin
Atta ,esekte,kedi ,kopekte ..
Bizim toplumda hayvan benzetmelerini ya iltifat yada hakaret olarak yaparlar sizde biliyorsunuz.
Birine "sen öküzsun"dediğinizde hakaret olur "aslan gibisin"dediğinizde iltifat.
Bunun tüm hayvanları sevmemeyle yada birini yuceltirken diğerini küçümsemekle ilgisi yok.Toplumda ki konuşma adabı ve lakap takma hastalığı ile ilgili daha çok.
Konu sahibi fazla üstünde durmayın bence.belkide eltinizin çocuklarına baktığı için çocuk gürültüsünden bıkmıştır artık ve ağzından bir anda çıkmıştır. Yaşlılar bizim kadar tahammül edemiyor.

Sen haklisin
Kvdem ogluma domuz gibi eseliyor diyecek her isi zarar diyecek ben de tamam deyip gececegim oyle mi
Hic muhatap olma kirildigini belli et insan torunu ne kadar hareketli olursa olsun bunu diyemez ya
Konunu kapattir bence kimseye kendini anlatmak zorunda degilsin tartisip ban yeme bos yere.

Kapansın diye belirttim zaten, teşekkür ederim

Ya bide bi lafa takmayin ne var Bunda diyip diyip duruyorsunuz. Bunlar birikimdir bi süru şey yasanmistir zaten ne kadar düz mantık dusunuyorsunuz sadece bir.laf için gelip buraya yazmamistir herhalde

Çocuğum da var, misafir de oldum.. yanımda 8788658785 farklı oyuncak ve ilgilerini çekecek eşya götürürdüm hiçbir yeri karıştırmasınlar diye, karıştırmadılar.. Babaannelerine 10 yıl içinde 2 saat bırakmamışımdır, bırakmam da.. kadın ununu elemiş, eleğini asmış.. çoğu zaman benim kafam kadırmıyor onun hiç kaldırmaz.. siz eline tava-tencere veriyor ve her yeri karıştırmasına izin veriyorsanız gelecek tepkileri de kaldırmanız gerek.. ya da yanınızda kocaman bir çanta oyuncak götürün, kendiniz oturup oyalayın.. yemeğe gitmeyin, çaya gidip çıkın..

Bir daha getirmeyeceğim deyin ve götürmeyin. Annemizin evinde de rahat edemeyeceksek çocukla nerede edelim. Lafım vurdumduymaz olmayan anneye.
Çocuk o ya çocuk. Bakacak tabi. Arkasını annesi olarak topluyorsanız daha ne.

Topluyorum tabiki o eve Nasıl girdiysek öyle bırakıyoruz, oynadığı oyuncakları bile topluyorum aynı Zaman da ne yedi istek bulaşıklarını makineyse diziyorum tüm bınlara rağmen bu olanlar zoruma gitti zaten vurdumduymaz olsam hak ettim der gözümü açardım

bazı kelimelere takılan insanları bır turlu anlamıyorum.
kv ler gık bile demeyecek dimi bebelerınıze! ama annenız diyebılır sorun olmaz.

bence senın içine dert olan eltını cocuklarına bakıp senınkıne bakmaması
o yuzden de bu söyledıgı laf koymus sana. ama alınganlık yerıne orada direkt olarak lafı koyaydın gedıgıne bi lafa alınan gelin olmazdın. başka şeye kızıp diğer şeyden hırsını cıkaran ınsanları da hiç sevmem.
'' anne, x in cocuklarına bakarken gayet sabrın oluyor, onlarında bundan farkı yok kı'' diyeydın
bak o zaman kv anlardı neyın ne oldugunu

Çocuğum da var, misafir de oldum.. yanımda 8788658785 farklı oyuncak ve ilgilerini çekecek eşya götürürdüm hiçbir yeri karıştırmasınlar diye, karıştırmadılar.. Babaannelerine 10 yıl içinde 2 saat bırakmamışımdır, bırakmam da.. kadın ununu elemiş, eleğini asmış.. çoğu zaman benim kafam kadırmıyor onun hiç kaldırmaz.. siz eline tava-tencere veriyor ve her yeri karıştırmasına izin veriyorsanız gelecek tepkileri de kaldırmanız gerek.. ya da yanınızda kocaman bir çanta oyuncak götürün, kendiniz oturup oyalayın.. yemeğe gitmeyin, çaya gidip çıkın..

Yanımda bırakın oyuncağı, arada oyalansın diye meyvesini, meyve yerken örtülecek örtüsünü dahi taşıyorum yanımda. Ama o çocuk öylece oturmuyo işte .

Bir hayvana düşman olmak neden? Etini yememek hayvana düşman olmayı gerektirmez. Hepsini allah yarattığına göre bu öfke neden?
Geçen haberlerde çıktı. Bir grup insan domuzu öldürüp zafer işareti yapmışlardı. Bu mudur yani doğrusu?

Doğrusu bu değil. Siz sadece Bi kelimeye takıldınız, konu aaptı

Ben bunu normal gorenleri hic anlamadim. Cocuk bu , kendisinde olanin aynisini bile baskasinda gorunce elindekini birakip onu isteyebiliyor. Ne zaman ne yapacaklari hic belli olmuyor. Kaldi ki daha 2 yasinda , dur desen anlamiyorlar bile o yasta. 8 - 9 olur alir karsina konusursun da , 2 yasindaki bebege domuz demek icin karakter yoksunu olmak gerekir.

Topluyorum tabiki o eve Nasıl girdiysek öyle bırakıyoruz, oynadığı oyuncakları bile topluyorum aynı Zaman da ne yedi istek bulaşıklarını makineyse diziyorum tüm bınlara rağmen bu olanlar zoruma gitti zaten vurdumduymaz olsam hak ettim der gözümü açardım
Götürmeyin o zaman. Arasın gelmiyor musunuz desin gelmeyeceğiz deyin.

Benim de istemediğim şeyleri yedirmeye çalışıyorlardı. Minnacık çocuğa baklava,adı sanı belli olmayan çikolata vs. Çok konuşmuyorum onlarla ama buna rağmen devam ederseniz bir daha getirmeyeceğim dedim. Bıraktılar.

bazı kelimelere takılan insanları bır turlu anlamıyorum.
kv ler gık bile demeyecek dimi bebelerınıze! ama annenız diyebılır sorun olmaz.

bence senın içine dert olan eltını cocuklarına bakıp senınkıne bakmaması
o yuzden de bu söyledıgı laf koymus sana. ama alınganlık yerıne orada direkt olarak lafı koyaydın gedıgıne bi lafa alınan gelin olmazdın. başka şeye kızıp diğer şeyden hırsını cıkaran ınsanları da hiç sevmem.
'' anne, x in cocuklarına bakarken gayet sabrın oluyor, onlarında bundan farkı yok kı'' diyeydın
bak o zaman kv anlardı neyın ne oldugunu

Benim oğluma bak demedim ki hiç o yüzden bakmaması zoruma gitmiyo, zaten baktıran yok. Çünkü ben evladını iyi tanıyan Bi anneyim, neden çocuğumu bırakıp hem ona, hem bıraktığım kişiyi zor durum da bırakayım, çocuğu alıp kapının önünden verip biz Bi yere hitcez desek mecbur bakacak ama ben bırakmıyorum zaten

Ya bide bi lafa takmayin ne var Bunda diyip diyip duruyorsunuz. Bunlar birikimdir bi süru şey yasanmistir zaten ne kadar düz mantık dusunuyorsunuz sadece bir.laf için gelip buraya yazmamistir herhalde

Empati işte ya teşekkür ederim, konu tabi ki sadece burdan ibaret değil ve ben büyüttüm mi abartım mı alınganlık mı ettim diye sormadım,

Gitmesem mi, çocuğu da göndermesem mi bunu Nasıl ifade etsem diye sordum

Empati işte ya teşekkür ederim, konu tabi ki sadece burdan ibaret değil ve ben büyüttüm mi abartım mı alınganlık mı ettim diye sormadım,

Gitmesem mi, çocuğu da göndermesem mi bunu Nasıl ifade etsem diye sordum
Bence bir sure gitmeyin , cagirirlarsa oglum durmuyor evinizi dagitiyor rahatsizlik vermek istemiyorum istediginiz zaman siz bize gelebilirsiniz deyin. Hem tartisma cikmaz hemde mesaj guzelce yerine ulasir.

Hanımlar Günaydın;

Çok hareketli Bi oğlum var, aklına koyduğunu kesinlikle yapar, meraklı, oyun seven Bi çocuk, eşim de çocukken aynı böyle imiş, oğlum iki yaşında.

Kayınvalideme her gittiğimiz de elinde bez oğlumun peşinde koşar, aman pisletmesin, aman dağıtmasın... Bu haline alıştım öyle kabul ettim ama gel gelelimki Oraya son gidişimiz de, oğlum biz yemek yerken mutfak dolabından Bi iki parça tava vb. Şeyler verdik onlarla oynuyordu,

Kaynanam; " domuz gibi eşeliyor girdiği yeri " dedi. Bende ayakta idim yemek koyuyordum, döndüm dedim ki ;" domuz benzetmesi ağır olmadı mı?"
" evet biraz ağır oldu" dedi. Öyle kaldı konu.

Bnm annem genel de oğlumun bu oyun oynama şekline " tavuk gibi eşeleniyor "benzetmesi yapar.

Neyse kalkmamıza yakın yine kaynanam dedki" yaptığı her iş zarar, hiç karı yok bu çocuğun"

Ben hemen üstümü giyindim eşime çayı evde içeriz derim kalktık geldik.

Bir hafta geçti bu olay olalı.

Şimdi kaynanam elbet beni arayacak, o Zaman bize gelin dediğin de" bnm oğlum evine zarar veriyo, domuz gibi ya, gelmeyecem artık " demeyi düşünüyorum, ama oğlumu eşimle de göndermesem mi? Yoksa sadece ben mi gitmesem.

Şunu da belirteyim eltim çalışıyo diye kaynana eltimin iki çocuğuna bakıyo hafta içi, ama bnm oğlum hareketli diye "ay ben ona bakamam "diyo. Zaten ben hiç bırakmadım oğlumu. Bakmadı yani, ama bu hali beni yordu artık,

Bu arada nereye gidersem gideyim hep oğlumun peşindeyim kırmadan dökmesen oynasın diye yanından hiç ayrılmam, her gören. İlgili Bi annesin der, ben vurdumduymaz olsam amenna hak ettik derim ama ben böyle iken zoruma gidiyo.

Yapım gereği biraz detaykı konuşuyorum. uzun oldu. Kusura bakmayın.
Yerı gelıyor ınsanın kendı çocuğu adamı zıvanadan çıkarıyor
Tencere tavayla oynatmayı hıc haz etmem helede erkek çocukta garıp buldum
Domuzun dıger hayvanlardan farkı ne kı
Tavsan gıbı denseydi ıltıfatmı olacaktı

madem rahat etmıyorsunuz onun evıne gtmeyın
eşinizle cocugu yollamamak falan bunlar abartı seyler
çekemıyor kafası kaldıramıyor olabılır
oğlunun cocugu olsa da...

Ben zaten kendim gitmeyemeyi düşüyorum ama oğlumdan rahatsız okuyorlar oğlumu da göndermesem mi dedim, ama bu sefer de onların Arasına girmek istemem dedim, eşim gitsin onu hiç karıştırmadım bile onu nerden çıkarsınız

ben yeğenimin çocuklarını, sıpa diye seviyorum.anneleri babaları eşek oluyor galiba.hiç alındıklarını,surat astıklarını hissetmedim.
kendi anneniz domuz gibi ,kayınvalideniz tavuk gibi deseydi,tavuk kelimesine takardınız.kabul edelim ki kayınvalideler,ne söylerse söylesinler,kötü algılanıyor.
bütün kayınvalideler ölsün bence.:ruh:

not:benim kayınvalidem vefat etti,ben kayınvalideyim.

ben yeğenimin çocuklarını, sıpa diye seviyorum.anneleri babaları eşek oluyor galiba.hiç alındıklarını,surat astıklarını hissetmedim.
kendi anneniz domuz gibi ,kayınvalideniz tavuk gibi deseydi,tavuk kelimesine takardınız.kabul edelim ki kayınvalideler,ne söylerse söylesinler,kötü algılanıyor.
bütün kayınvalideler ölsün bence.:ruh:

not:benim kayınvalidem vefat etti,ben kayınvalideyim.

Konum çok yanlış anlaşılmış, ben zaten domuz benzetme olayından sonra konu öyle kaldı dedim, ama çıkmamıza yakın bu çocuğun hiç karı yok herşeyi zarar dedi ve bende toplandı konu

Back
X