• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin oğlumun burnuna laf etmesi

Doğru biliyorsunuz 1Sen, bir tanıdığım burun kemiklerindeki sorunlar nedeniyle ameliyat oldu, doktor burnunun şekillenmesi için ameliyat sonrası burnuna aklına geldikçe masaj yapmasını söyledi.

Burun şekil alabilen bir organ, kayınvalide biraz abartmış belki ama söylediğinde hata yok, yalnız bebeklerin ilk zamanlar burnu zaten biraz geniş oluyor, büyüdükçe şekillenir, siz kafanıza takıp üzülmeyin kuyrukluyildiz kuyrukluyildiz .
Mune yanliz o masaj burundan cikan alciyla yapiliyo

Hayırlı Akşamlar Kızlar
Dert değildir belki ama akşam akşam sinir olduğum bir konu. 18 aylık Bir oğlum var dogdugundan bu yana sürekli söylemleri olur şunu giydir bunu yedir diye. Haftada bir görüşürüz oğlumu tepeden tırnağa inceler o gün. Nasıl iyi bakabiliyor muyum diye. Çoğu zaman dediklerini duymazdan gelirim. Bugünde iftara çağırdi gittik. Bana dediği oğlunun burnu çok geniş arada sıktır da ufalsin. Böyle kalırsa büyüyünce güzel olmaz dedi. Anne dedim ilk defa senden duydum burnun sıktırılınca ufaldığını. Ben seviyorum oğlumun burnunu kusura bakma dedim. Sen benim tecrübemi yabana atma dedi sonrada. Aksam akşam sinir oldum. Daha fazla birşey demek de istemedim. Siz hiç böyle birşey duydunuz mu acaba ?
Dert ettiginiz seye bakin yaa. Siz harbiden dert araniyorsunuz veya kayinvalideye takiksiniz.
Benim oglumun burnunada zamaninda ablamlarda dahil espri konusu yapmislardi. Gulup gecerdim.Genis kanatlari vardi burnunun. Simdi oyle guzel bir burnu varki herkese kapak oldu.

Ya babaannesi sonuçta,dese ne olur?annen deseydi bunu bu kadar büyütür muydun?
Bırakın millet torunuyla ilgili korkmadan konussun ya! O sık dedi diye sıkacak değilsin.tamam de gec

Minicik bebekte kusur aramak, torununu bile elestirmek... kadin vahim durumda. Onu takmayin hic.

Ama tesaduf mu dogruluk payi var mi bilmem... benim annem ilk cocugunda bilmezmis sikmamis burnunu. Abim iri burunlu. Ayni yastaki teyze kizim da...

Ablam dogunca biri soylemis anneme, annem de teyzeme... biz 5 kardesin kalan 4u cok minnos burunluyuz. Teyzemin de ilk cocugundan sonraki 2 cocugu guzel burunlu :)

Ya belki de tesaduf ama burun sıkma olayı cok yaygin. Tabii bir babaanne olarak uslubunu duzeltmesi lazim bu apayri mesele

Büyüklerimiz ille bişey söyleme gereği hissediyolar, hiç takılmayın. Benim de ikizlerim var sürekli ikisini kıyasladılar, şu güzel de bu biraz değişik gibi (çirkinin kibarcası ), yok 10 dk da bir diğer yöne yatır kafaları yamuk olmasın, kundakla bacakları yamuk olmasın vs vs hepsine 'yaaa öylemi tamam' dedim ama yaptım mı hayır!

Hayırlı Akşamlar Kızlar
Dert değildir belki ama akşam akşam sinir olduğum bir konu. 18 aylık Bir oğlum var dogdugundan bu yana sürekli söylemleri olur şunu giydir bunu yedir diye. Haftada bir görüşürüz oğlumu tepeden tırnağa inceler o gün. Nasıl iyi bakabiliyor muyum diye. Çoğu zaman dediklerini duymazdan gelirim. Bugünde iftara çağırdi gittik. Bana dediği oğlunun burnu çok geniş arada sıktır da ufalsin. Böyle kalırsa büyüyünce güzel olmaz dedi. Anne dedim ilk defa senden duydum burnun sıktırılınca ufaldığını. Ben seviyorum oğlumun burnunu kusura bakma dedim. Sen benim tecrübemi yabana atma dedi sonrada. Aksam akşam sinir oldum. Daha fazla birşey demek de istemedim. Siz hiç böyle birşey duydunuz mu acaba ?
Evet yeni doğunca bizim burda da sıkıllır ama 18 ay da olmaz.ilk 1 ayda mesela....
Bunlar problem edilecek şeyler değil bence.senin çocuğun onun torunu,kuzusunun kuzusu.ilerde sende kv olacaksın inan ki kötülüğünü istemiyordur.
Yapıcı ol pozitif düşün art niyet arama bak gör hayatın daha güzel olacak

Benim kayınvalidem de bebeğim doğduğu gün ben odaya gelmeden burnunu sıkmış. Ufak ve guzel olmasi için . Bunu kardeşim söyledi kızmış (görümcem ) .
o lohusalik psikolojisiyle içimden alev ciksada susmuştum.
Benim kayınvalidem oğluma çok düşkün beyenmediği için değil ilerde mutsuz olmasın Vs kafasıyla yapmistir. Saçma ama öyle. Yani senin annende beyenmediği elestirdiği için değil ilerde daha güzel olsun diye söylüyo . Ne dese he de tamam de geç yapma. Yaparsa da müdahele et . Kafaya takıcak birsey değil.
Malesef belli yaş gruplarında var böyle inanışlar . Buyutulecek birsey yok her nekadar lohusalikta stresime neden olsada.
Torununu cok seviyor ve malesef aslında onda kalsın istiyor. Ama kocaman bir Nanik onlara.
Aslında kayınvalideler geline -gelinler kayınvalideye sarmasa ne kadar mutlu bir dünya olur :KK51:

Burun sıkma olayı bizde var annem kızım doğduğunda yapmıştı geniş burunlu olmasın diye bi zararı yok bebege ama kv dedigi için sinirlendiniz galiba sorun etmeyin hehe deyip geçin küçük şeyler bunlar kendinizi üzmeyin

Kötü niyetle dememiştir.. benim de burnum genişti sıka sıka arada mandal falan da takardım :)))) gerçekten daraldı eskiye göre çok daha iyi görünüyo. Evladınız olduğu için alınganlık yapmışsınız anne olarak. Siz de kendi açınızdan haklısınız

Kızımın ayak küçük parmağı diğer parmağın altındaydı doğduğunda. Doktor masajla düzelir dedi biz de öyle yaptık ve normale döndü. Yani şekil alabilme durumu doğru.

Bunu kastetmiş muhtemelen ama üzmüş sizi. Kafaya takmaya bile değmez.

Hayırlı Akşamlar Kızlar
Aynı sizin tarafa benziyor deseydin :KK48:
Boşver sıkma canını, takmamaya devam :KK47:

Aynısını teyzem benim oğlum için söylemişti :KK70: ki oğlumun burnunun büyük olduğunu da düşünmüyorum ayrıca :)

O zaman gülüp geçtim, hatta üstüne teyzemle dalga geçtim böyle saçma şey mi olur diye. Yani umrumda bile olmadı :)

Ama kv söylese sinir olurdum. Eğer tekrar tekrar söylerse de bozardım, fakat şaka yollu.

Benim oğlum babasına çok benzediği için, kv hep dünya güzeli diye över sever :)

Oğlun muhtemelen sana benziyordur o yüzden demiştir :)))))

yalnız kesin değişir diyemem ama değişme ihtimali var.

mesela benim burnum çok incedir estetik gibidir küçük yaşta gözlük takmanın etkisi varmış bunla ilgili çalışmalar varmış.

burun kemikleri kıkırdak olduğu için şekil alabilir belli bi yere kadar.

Genel olarak butun kv ler torunlari inceler. Hatta kuzenimin ki her gerlmesinde bu cocuk kilo vermis bakamiyorsun diye laf soyler. Burun meselesine gelince. Benim anneme de soylemisler. Burnunu sık birazda ucunu yukari dogru ovustur diye valla yalan yok canim burnum u goren estetik zannediyor cok muazzam keske birazdan bacaklarimdan cekselermis azcik da bacak boyum uzarmis :halay:

Back
X