Kayinvalidemin para istemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anladım sizi şartlarınız biraz zor ama yinede evladınızın güvenli bir şekilde bakıldığını düşünün ve 200 tl yi gözden çıkarın. İnanın yapcağınız şey evladınız için olacak. Çocuğunuz okul çağına gelene kadar sabredin.

Tamam da bu sizin düşünceniz kadın bu yaptığı için sizden 200 tl istiyor yani. Onun başında 200 tl ye duracak ikinci bir kişi bulabilecek misiniz? Ben mesela İstanbul’da yaşıyorum şu an günlük 800 istiyorlar hamileyim işe dönünce bakacak adam arıyorum. 200 e saydığınız gibi hiç iş yapmayacak biri var mı sizce bu devirde ? Ben güveniyorsam hiç gözüme gelmez.

Ama ben krediye destek olup bitirelim diye ise başladım

"Biri" dediğiniz anneanne ve babaanne
Ve her ikisinin de durumları iyi yeterince. Evleri var maaşları var
Benim ise başlama sebebim eşimle kredi borcumuzu kisa sürede ödeyip bitirip işi bırakmak bu niyetle başladım
Onun dışında çocuğum da bebek değil herseyi kendi yapıyor tuvalet yemek yeme oyun oynama vs sıralı bakacaklar ikisi bir dönem sadece. Zaman zaman her ikisi için benimde fedakarliklarim oldu maddiyata dokmedim.

Babaannesinin çocuğa bakmak için para istemesi hiç şık olmamış. Yaşlanınca da siz mi isteyeceksiniz para bakma karşılığında. Aile olmak bunu gerektirir bence. Ama tamamen gönülsüzse bakmak istemiyorsa ona saygı duyarım. Bakmak zorunda değil kimse babaannesi ananesi olsa dahi. Ancak asgari ücret kazanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Paranın da bir kısmını babaanneye verince elinizde iyice az bir meblağ kalacak. Eğer maddi olarak çok zorda değilseniz çocuğunuza kendiniz bakın derim.

Aynen 200 liraya bir yoğurt bir makarna alırsın artık. Belki onu da çocuğa meyve vs bir şeyler almak için istedi.
Yani zorlandıklarında anne bu ay vermesem olur mu diye bir inisiyatifleri de var Bence. Sonuçta işçi iş veren hukukları yok. Kadın boğazlarına Yapışmaz zorlandıkları dönemde. Kaldı ki kendilerinin teklif etmesi lazım anne bu bizden sana diye çam sakızı çoban armağanı diye. Daha hoş bir durum olurdu

Evet vermen gerekir annen bile baksa bebeğine vermen gerekir çünkü yaşlılar daha fazla emek harcayıp bakıyorlar onunda paraya ihtiyacı vardır zaten bu parayla kimse bakmaz ondan başka en azından güvenilir birinin yanında çocuğun

Yazılanların hepsini okudum
Ben de buyukler bakmak zorunda degil derim ama bakiyor diye de para istemesi garibime gitti
Bence siz kayinvalideye 4 bin verin kendinize de harcamak icin belli bir miktar ayirin gerisini esinize gonderin annen maas istedi o yuzden mecbur boyle dersiniz
Onun ayibi olsun sonra ileride ben baktim derse eee anne parasiyla baktin bakici gibi dersiniz
Simdi esinize yansitsaniz ne var anneme verelim der siz sinir oldugunuzla kalırsınız
Madem borc var az çok siz de katki sagliyorsunuz bakici tutmus gibi düşünün

Bu arada ayrica hediye almayin istediği parayi verin o kendi ne almak istiyorsa alsin bosa ekstra masrafa girmeyin
Bir de anneniz de bakacak madem ona da verin esitlik olsun ha almam istemem derse de onun adina altin vs alip koyun kenarda birikim olsun borclar bitince ona da hediye olarak toplu verirsiniz

Ben de 42 yaşındayım. 16 yaşında oğlum var ve çalışıyorum. Açıkçası parayla bile torun bakmak istemem. K.validemi de hiç bu yükün altına sokmadım. İmkanım vardı, büyüyene kadar ara verdim çalışma hayatına.
Çocuk bakmak çok büyük sorumluluk. "İyi olur allahtan, kötü olur kuldan" Çocuk hasta olur, başına bir şey gelir, iştahsız olur, bakan kişi sorumlu tutulur.
Kendine güvenen çocuk yapsın bu devirde.
Çocuğumu büyütene kadar çok emek verdim, özen gösterdim, yoruldum ve belli bir yaşa geldim. Cidden insanın ne kafası kaldırıyor ne de o enerjiye sahip oluyor. Sorumluluk da zor.
Büyüklerin potansiyel bakıcı olarak görülmesi de doğru değil. Çocuğuna bak, evle ilgilen ya da çalış, tam "oh" diyeceğin zamanda hop küçük bir bebeğin sorumluluğunu al.
Kadınların işi bitmiyor.
Bakmak isteyen bakar ama istemeyen asla mecbur tutulmamalı çünkü hiç kolay bi iş değil çocuk bakmak.
Kendi evladın ayrı ama torun dahi olsa kendi doğurmadığına bakmak ayrı. Emanetin canı tatlı olur.
Bakmaya karar vermişse de tabi karşılığı olmalı.
Kendi evladını büyütmüş, evlendirmiş kadına da kimse "yaşlandığında ona parayla mı bakılacak" demesin. Kadın kendi evladına annelik yapmış, yetmez mi! Daha bitmeyecek mi bu mesai!
K.validemi çocuğuma bakmak için zorlamadım ve hiç de böyle düşünmedim. Oğlunu büyütmüş kadın, toruna bakmıyor diye yaşlandığında bakmamayı dile getirmek ne demek!

Gerçekçi düşünmek gerek. Kadın öyle bir sorumluluğu alıyorsa tabi verilsin. En azından tüm gününü ayırıyor bi kıymeti olsun.
Artık kenara çekileceği zamanda çocuk bakacaksa bunu da çok görmeyin.

Kaç yaşında çocuğunuz? Etkinliklik yapıcak kadar büyükse kreş düsünemez misiniz? Gerci kreşler çok çok daha pahali. Baştan para muhabbeti hoş olamamiş ama yinede vermeniz gerekir yaşam şartı herkese zor artik evladinizi emanet edeceksiniz günlük değilde aylik anlaşın orta yollu. Bende kendi anneme ücret düsünüyorum mesela kendisinin maasi olmasina rağmen.

Yanlış anlamazsanız siz ne kadar vermeyi düsünüyorsunuz annenize?
Maaş şeklinde düşünmüyorum talep etmedi ama ihtiyacı olacak.. ben evden çalışıyorum doğumdan sonra da çalışmaya devam edeceğim küçük bebekle ilgilenmiş olacak.. faturalarını karşılayacağım alışverişini yapacağım muhtemelen aylık 5-6 kadar da hesabına gönderirim nasip olursa tabi bu artı eksi olabilir ay ay kazancım oldukça fazlasını yapmakta isterim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…