Kayınvalidemin üst katına taşınıcam ,tereddütlerim var.Bana fikir verin lütfen...

ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ve çoook memnunum. hiç bir zamanda pişman olmadım. evim 3 odalı kızım için bir oda olmamasına rağmen yine de buradan başka bir yere taşınmayı düşünmem. ben ona annem derim oda bana yavrum der. öyle müdahaleci, ısrarcı, bunaltıcı bi tavrı yok.beraber kahve içer dertleşiriz. hastaneye yada başka bi yere gideceksem de kızım uyuyorsa onu rahatsız etmem hiç. annem alt katta nasıl olsa uyanınca telsizden kızımın sesini duyar. üstünü değiştirir yemeğini yedirir parka götürür aklımda evde kalmaz. yada hasta olurum bi tas çorba getirir. misafirim gelir ya kızımı oyalar ya bana yardım eder. yani ben hiç bi zararını görmedim hiç de pişman olmadım. bu hem benden hemde ondan dolayı ikimizde toleranslıyız ama özgürlüğümüze müdahele ettirmiyoruz. orta yol bulunup baştan konuşulunca bi sorun olmaz diye düşünüyorum.

kayınlar konusuna gelince iki bekar kaynım vardı ama bi kere bile olsa kapıyı çalmadan müsaitmisin demeden evime gelmiş insanlar değiller. bende aşağıya indiğimde asla pat diye odalarına dalmam yani buda karşılıklı ben onlara nasıl davrandıysam araya mesafemi koyduysam onlarda ban aynı şekilde saygıyla mesafeyle yaklaştılar.

yine de söylüyorum kayınvaliden çalışıyormuş sana hadi öyle yapalım hadi böyle yapalım dicek bi zamanı yok hanımın.akşamlarıda yemek konusunda biz eşimle yiyicez size afiyet olsun dersin güzellikle oda anlar zaten.

davetsiz misafire gelince yeni bana eşimin tarafından kimse çatkapı gelmemiştir.kızım var ve evimi çok daıldığı oluyor o sırada kimse gelsin istemem ama gelicek olanlar zatan 1 gün önce yada akşama gelicekse gündüzden haber verirler.buna eltimlerde dahil.

umarım sende sorun yaşamazsın

Amiiiiiin, darısı başıma inşallah. Ben daha bekardım, ozamanlar eşimle aramızda bişey yoktu eltimlede arkadaştım. Kayınlarımdan içi diyordu ki habersiz evime giriyolar, banyoma giriyolar, dolaptan eşya alıyolar. Şimdi benim tanıdığım kayınlarım hiç onu yapacak delikanlılar değiller. Allah korusun öyle bişey yaparlarsa çıldırırım heralde. Ama bu devirde kim kimin evine banyosuna habersiz girer ki dimi. 20-26 yaşında insanlar bu bahsettiklerim.

eğer kv beklentilere girmesse anlaşırsınız, yani iş gelini ldare etmeye bağlı bazen ne oluyor biliyormusun kv gelin, gelinde kv oluyor o vakit zor

Çok kararsızım arkadaşlar çok korkuyorum ya. Ya eşimle aramda problem olursa, ya hedefimize ulaşamazsak. Şuan üzerimde karabulutlar dolaşıyo. Sağlıklı düşünemiyorum sanki. Aklı başında kiminle konuşsam doğru karar vermişsiniz diyo. Ev varken niye kirada oturasınız çoluk çocuk yok tam para tutacak zamanınız diyo. Ama bende çok hassas bi insanım, herşeyi çok sorgularım hayatı ve kendimi. Bişeyden mutsuz mu oldum onu iyiye çevirmek için kendimi zorlarım falan. Tabi bu sırada yıpranırım herdaim. Üzerimizde karabulutlar dolanır mı hep? Acaba bi psikoloğamı gitsem. Doğru karar veriyormuyum. Aklımda hep kuşkulu sorular bi iyi düşünüyorum bi kötü. İyi tarafından bakınca çok iyi kötü tarafından bakınca çok kötü off nasıl rahatlatıcam kendimi :(

birde bazı şeyler planlasanda farklı gelişiyor , bende çalışırken para biriktirdim ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı, o para hep ummadığım ve istemediğim yerlere harcandı, erkek kısmı kadını çok güzel kandırıyor

saygılı,mesafeli ve olumlu yaklaşmakta fayda var,denemekle birşey kaybetmezsiniz, umarım herşey gönlünüzce olur,sevgiler.

mesafe koyduktan sonra sorun olmaz, ama o mesafeyi herkes koyamaz :50:

bir arada yasaninca insan kendi kardesleriyle anne babasiyla bile anlasamazken kv ile anlasamamak cok normal olur.

zaten oraya tasinmaktan baska carenizde yok gibi :50: o yuzden denemek lazim...

belki iyi yanlari bile olur ilerisi icin, bakarsin cocugun olur kv sana yardimci olur...hani kim bilir?

Düşünceleriniz gayet mantıklı, fakat eşinzin annesinin üst katında yaşamak neden yenilmişlik olsunki. Demekki onlarda size yardımcı olmak istiyorlarki gelin diyorlar, hem kv de sende çalışıyosunuz araya mesafeyi en baştan koyup birlikte yeme içme her akşam gitme vs bunları yapmadığınız sürece sorun çıkmaz sizde sıkılmazsınız. Eltiniz sorun yaşadı diye sizde yaşayacaksınız gibi bi durum olacak değil, kendiniz diyorsunuz zaten sorunlu diye...
Ha bide şöyle bi durum var, hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kredi çekip altınlarınızıda katıp kendi evinizi alsanız kira öder gibi kendi borcunuzu ödeseniz daha iyi olur bence...

Sizce bi psikoloğa gitmelimiyim ? Ben yapım gereği herşeyi çok takarım, dışarıya belli etmem ama içimde hep bir iç savaş vardır. Kendimi bildim bileli bu hep böyle. Şimdi tam düzenimizi kurduk oturttuk derken, oraya geçmek bana çok acayip şeyler hissettiriyor. Acayip diyorum çünkü tam olarak bu hslerimin karşılığını bilmiyorum. Sanki bütün düzenim sıfırlanmış, şimdi yeni bir hayat yeni bir düzen. Yeni bir mücadele. Bir psikoloa gitsem olaylara daha olumlu yaklaşabilirmiyim? Birde benim çok asabi bi yapım var son zamanlarda dahada asabi olmaya başladım iş yerimdede gereksiz çok insanla muhattap oluyorum. Bu şimdi yeni kuracağım düzenide etkileyebilir en azından bikaç seans gitsem mi diyorum yada kendimi iyi hisseettiriyorsa devam ederim. Sizce iç savaşıma bi faydası olurmu?

ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ve çoook memnunum. hiç bir zamanda pişman olmadım. evim 3 odalı kızım için bir oda olmamasına rağmen yine de buradan başka bir yere taşınmayı düşünmem. ben ona annem derim oda bana yavrum der. öyle müdahaleci, ısrarcı, bunaltıcı bi tavrı yok.beraber kahve içer dertleşiriz. hastaneye yada başka bi yere gideceksem de kızım uyuyorsa onu rahatsız etmem hiç. annem alt katta nasıl olsa uyanınca telsizden kızımın sesini duyar. üstünü değiştirir yemeğini yedirir parka götürür aklımda evde kalmaz. yada hasta olurum bi tas çorba getirir. misafirim gelir ya kızımı oyalar ya bana yardım eder. yani ben hiç bi zararını görmedim hiç de pişman olmadım. bu hem benden hemde ondan dolayı ikimizde toleranslıyız ama özgürlüğümüze müdahele ettirmiyoruz. orta yol bulunup baştan konuşulunca bi sorun olmaz diye düşünüyorum.

kayınlar konusuna gelince iki bekar kaynım vardı ama bi kere bile olsa kapıyı çalmadan müsaitmisin demeden evime gelmiş insanlar değiller. bende aşağıya indiğimde asla pat diye odalarına dalmam yani buda karşılıklı ben onlara nasıl davrandıysam araya mesafemi koyduysam onlarda ban aynı şekilde saygıyla mesafeyle yaklaştılar.

yine de söylüyorum kayınvaliden çalışıyormuş sana hadi öyle yapalım hadi böyle yapalım dicek bi zamanı yok hanımın.akşamlarıda yemek konusunda biz eşimle yiyicez size afiyet olsun dersin güzellikle oda anlar zaten.

davetsiz misafire gelince yeni bana eşimin tarafından kimse çatkapı gelmemiştir.kızım var ve evimi çok daıldığı oluyor o sırada kimse gelsin istemem ama gelicek olanlar zatan 1 gün önce yada akşama gelicekse gündüzden haber verirler.buna eltimlerde dahil.

umarım sende sorun yaşamazsın

Sizce bi psikoloğa gitmelimiyim ? Ben yapım gereği herşeyi çok takarım, dışarıya belli etmem ama içimde hep bir iç savaş vardır. Kendimi bildim bileli bu hep böyle. Şimdi tam düzenimizi kurduk oturttuk derken, oraya geçmek bana çok acayip şeyler hissettiriyor. Acayip diyorum çünkü tam olarak bu hslerimin karşılığını bilmiyorum. Sanki bütün düzenim sıfırlanmış, şimdi yeni bir hayat yeni bir düzen. Yeni bir mücadele. Bir psikoloa gitsem olaylara daha olumlu yaklaşabilirmiyim? Birde benim çok asabi bi yapım var son zamanlarda dahada asabi olmaya başladım iş yerimdede gereksiz çok insanla muhattap oluyorum. Bu şimdi yeni kuracağım düzenide etkileyebilir en azından bikaç seans gitsem mi diyorum yada kendimi iyi hisseettiriyorsa devam ederim. Sizce iç savaşıma bi faydası olurmu?

Sanırım 9 aylık evlisiniz, kayınvalideniz bugüne kadar evinize müdahele etmemiş, onların istediği yere taşınmadınız diye laf çarpıtmamış.
Zaten o da, Siz de çalışıyorsunuz.
İdare edilmeyecek bir durum yok gibi gözüküyor buradan bakınca.
Siz yeter ki dediğiniz gibi mesafeyi koruyun, iyi olun azcık serin durun yeter.
Arada " hayır" demeyi bildikten sonra ben bu şartlarda orada idare edersiniz diye düşünüyorum.

Ayrıca Siz ciddi bir gelecek kaygısı yaşıyorsunuz.
Şu anda daha kötü bir psikoloji içine girdiniz haklı olarak.
Eşinizin sorumluluklarını yerine getirip getirmeyeceğini sorguluyordunuz ister istemez.
Biraz para birikince, kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Ama " yenilgi" psikolojisine hiç girmeyin.
Onlar Sizin aileniz, Siz onları sömürmeye gitmiyorsunuz.
Bu sorunlar geçer Allah'ın izniyle ama sürekli kaygıyla yaşarsanız ileride Sizde bir maraz kalır.
Şuan içi mantıklı olanı yapın, çabalayın, sebat edin, dua edin inşallah her şey yoluna girecektir.

Sanırım 9 aylık evlisiniz, kayınvalideniz bugüne kadar evinize müdahele etmemiş, onların istediği yere taşınmadınız diye laf çarpıtmamış.
Zaten o da, Siz de çalışıyorsunuz.
İdare edilmeyecek bir durum yok gibi gözüküyor buradan bakınca.
Siz yeter ki dediğiniz gibi mesafeyi koruyun, iyi olun azcık serin durun yeter.
Arada " hayır" demeyi bildikten sonra ben bu şartlarda orada idare edersiniz diye düşünüyorum.

Ayrıca Siz ciddi bir gelecek kaygısı yaşıyorsunuz.
Şu anda daha kötü bir psikoloji içine girdiniz haklı olarak.
Eşinizin sorumluluklarını yerine getirip getirmeyeceğini sorguluyordunuz ister istemez.
Biraz para birikince, kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Ama " yenilgi" psikolojisine hiç girmeyin.
Onlar Sizin aileniz, Siz onları sömürmeye gitmiyorsunuz.
Bu sorunlar geçer Allah'ın izniyle ama sürekli kaygıyla yaşarsanız ileride Sizde bir maraz kalır.
Şuan içi mantıklı olanı yapın, çabalayın, sebat edin, dua edin inşallah her şey yoluna girecektir.

Nekadar güzel bir yorum, ne güzel cümleler. Çok teşekkür ederim. İçimi aydınlattınız sanki. ''siz ciddi bir gelecek kaygısı yaşıyorsunuz'' evet kesinlikle ! Konuma edit yaparak bişeyler ekledim, psikoloğa gitmek konusnda vaktıniz varsa onunlada ilgili fikrinizi almak isterim.

Son düzenleme:

Canım benim içinde herşeye takan biriysen kv istediği kadar iyi olsun hoş olsun,mutlaka canını sıkan şeyler olacak .2 kuruş için hiç böyle bi işe girmeyin derim.huzurun değeri biçilemez

Canım benim içinde herşeye takan biriysen kv istediği kadar iyi olsun hoş olsun,mutlaka canını sıkan şeyler olacak .2 kuruş için hiç böyle bi işe girmeyin derim.huzurun değeri biçilemez

Evet takarım ama ''bana onu dedi, bunu dedi, niye dedi niye böyle yaptı'' diye değil. Herşeye alınganlık etmem, ben daha çok ''hep böyle mi devam edicek, ev alabilecekmiyiz, çocuğum olduğunda nasıl olucak, böyle yapıyorum ama iyimi yapıyorum kötü mü yapıyorum '' gibi hayata dair şeyleri çok takarım. Bu bekarkende böyleydi. İşimde memnun değilsem onu takarım. Ama kavgacı, kinci bi yapım yoktur. Kendimi sorgularım hep, bu açıdan yorarım kendimi.

Kv herseye mudahele etmeyen biriymis. Sizde calisicaksiniz nasilsa. Biraz saygi sevgi gosterin kv ye oda karsilik vericektir eminim... Rahatsiz oldugunuz seyleri annenize anlattiginiz sekilde onada anlatin araya mesafe koymayin..
Nasilsa dolayli bi sekilde o ev sizinde eviniz oluyo. Calisip gerektigi kadar biriktirin ama en onemlisi su anda kiraya veridigiz parayla esinizle hayaller gibi tatiller yasarsiniz. Bol bol gezip hayatin tadini cikartin.
Eskiden kalmis bir kv gelin gelenegine takili kalmayin bence..

Eğer ben de kısmet olur da evlenirsem kayınvalidemin üst katında oturacağım ve benim de bu konuda endişelerim vardı, fakat o da herzaman ben size karışmam, herkesin evi kendine diyen birisidir, insan az çok belli eder kendisini diye düşünüyorum.. Ben de çalışıyorum ve hayatımıza müdahaleler olacağını düşünmüyorum. Karşılıklı saygı olduktan sonra emin ol herşeyin üstesinden gelinir. Eşine de bu konuda (ortayı bulma konusunda) çok iş düşüyor. Umarım herşey gönlünüzce olur. Sevgiler..

sana tek sözüm var sakın gitme ne kadar iyi olursa olsunlar içli dışlı olmak çok farklı bir şey biz karşılıklı apartmanlarda oturuyoruz hiç istemedim baştan halada istemiyorum
elimde olsa gelmezdim de senin fırsatın varken kiraya çık 1+1 ev al ama yinede kayınvalidenin çevresine gitme

sana tek sözüm var sakın gitme ne kadar iyi olursa olsunlar içli dışlı olmak çok farklı bir şey biz karşılıklı apartmanlarda oturuyoruz hiç istemedim baştan halada istemiyorum
elimde olsa gelmezdim de senin fırsatın varken kiraya çık 1+1 ev al ama yinede kayınvalidenin çevresine gitme

Üstelik 1 aylık evlisin ??

bence buradaki yazilari okuyup on yargili olma. 9ayda bazi seyleri anlamissindir. kaynanan kotu niyetli mi, ogluna bagimli mi vs. en kotu ihtimalle cikarsiniz tekrar kiraya. denemekte fayda var.

onyargili olma, yeter.

bence buradaki yazilari okuyup on yargili olma. 9ayda bazi seyleri anlamissindir. kaynanan kotu niyetli mi, ogluna bagimli mi vs. en kotu ihtimalle cikarsiniz tekrar kiraya. denemekte fayda var.

onyargili olma, yeter.

Kayınvalidem kesinlikle kötü niyetli fitneci bir kadın değildir. 4 tanede oğlu var maşallah öyle tek çocuklu anneler gibi olmuyor haliyle :) Evet 9 aydır anladığım kadarıyla büyük problem yaşamam diyorum, inşallah. Bi kalabalık aile olması beni düşündürüyor gelen giden çok olurmu, olursa nasıl mesafe koyarım bla bla bla.
Ama bir şey varki şuan düşünerek üstesinden gelemiyorum. 9 aylık evliyim artık bişeyleri oturttuk, şimdi oraya geçince kurduğum düzen bütün alışkanlıklar altüst olacakmışta silbaştan başlicakmışım gibi geliyor. Çok karmaşık düşünceler içindeyim, herşey havada odaklanıp düşünemyorum bile. Şimdi oraya taşınıcaz eşimle yeni evlenmişiz, ailesi yeni ailem olmuş yeni bir otorite gerekli ??? Bunu nasıl atlatabilirim bilmiyorum. Psikolojik destek mi almalıyım yoksa bir tatil bana iyi gelir mi bilmiyorum.....?

Böyle kayıvaliden var diye bence şükretmelisin..
Neden yenilgi olsun ki yaşadığın..
Bence hiçte değil..

Evet, buradaki kayınvalide örneklerini gördükçe şükredyorum zaten hep.
Farklı bir ruh hali içindeyim şuan. Naıl çıkıcam bundan bilmiyorum.Duygularım karmakarışık.Herşey havada. Şimdiye kadar kurduğum bütün düzen,alışkanlıklar,otorite sıfırlanmışta şimdi yeni bir düzen kurmak zorundayım gibi hissediyorum. Sanki şuan yeni evleniyorum, ve yeni bir düzen kuruyorum ve geçtiğimiz 9 ayda oturttuğum düzen bozulacakmış gibi. Eşimle kuruduğum aile düzenim bozulursa diye korkuyorum, şimdiye kadar eşimin ailesine karşı kurduğum otorite şimdiden sonra bozulursa diyorum. Karmankarışığım. İfade bile edemiyorum şuan.

Back
X