Kayınvalidemin yaptığı ayrımcılık

benim için sorun değil geç olsun güç olmasın ama kayınvalidem baştan beri sakın korunmayın hakkımı helal etmem söylüyorum deyip duruyor eşim de istiyor bende severim isterim tabi ama sonra da olsa sorun değil artık kayınpederim de demeye başlamış geline söyle artık torun olsun demiş eltim hamile de onu hastaneye götürürken o da aradan çıkar demiş bende neden benim çocuğum aradan çıksın dedim :(

şu mesajı görünce çığlık atıp kaçasım geldi ya.
kayın valide-peder ikilisi yazmış sizde oynuyorsunuz.
çocuğada onlar karar veriyor.
iş yok ev yok muhtemelen askerliğini de yapmadı eşin.
ne demek tek dışarı çıkmama izin yok.
nazi kampımı orası.
dışarı çıkmak için nasıl onay alıyorsun.
onlar istemiyor diye işe bile girmiyor kocan.
diyemiyor mu benim bir ailem var artık bakmak zorundayım.
millet ailesine bakmak para kazanmak için doğuda canı pahasına çalışıyor.
onlar ana kuzusu değil mi.
gözünüzü seveyim bir silkinin kendinize gelin.
eşinin ailesi size bakmak zorunda değil.
bu kadar bağımlı hale gelirseniz afedersiniz kayınvalideniz evinize harbiden işer.
çok şükür sağlıklı bireylersiniz girin işe çalışın.
millet ne der diye hareket edersek ohooooo.
neymiş gelinine bakamıyor derlermiş.
kendin diyorsun faturalarımı ödeyemedim diye.
demekki bakamıyor.

nazi kampımı orası.
bu kadar bağımlı hale gelirseniz afedersiniz kayınvalideniz evinize harbiden işer.
demekki bakamıyor.

malesef katılıyorum.Özellikle çocuk konusunda. Sen hiç söz sahibi değilsin galiba canım bu ailede.

pardon ama eşinizin aklı okurken sizde kalmış ders çalışamaz diye almış sizi. Madem o kadar aceleyle yangından mal kaçırır gibi sizi almış, sizi savunmayı da bilmesi gerekli. Burada en mağdur durumda olan sizsiniz . Bu kadar ipleri başkasının eline vermeniz de çok üzücü.

Sanırım yaşın çok küçük. sakın çocuk yapma bence. daha evliliğin oturmamış. inan herşey daha da zorlaşır. elbette birgün çocuğun olur. çocuğunu da sıkıntılı bir ortamda büyütmek iki kat zorlaştırır işleri.

Ben kayınvalidem, kayınpederim, eltim ve kaynımla aynı evde yaşamıyorum.
Allaha şükürler olsun ki kendi evimizde huzurlu ve mutluyuz.
Kendi ayağına giydiği ayakkabıyı babası alsın diye bekleyen bir kocam yok.
Kim acınacak durumda anlamadım:1:

aaaaayyyyy okuyunca sizden igrendim!!!Tanimadan nefret ettim sizdennnn

bu tarz cahıl gerı kafalı ınsanlara hıcbırsey anlatamazsınız ne yazıkkı !
hele kı kocanız arkanızda durmuyorsa ya terkedeceksınız o evı yada onlara uyuyp arada sıze merhamet edıp ılgı alaka gostermelerını beklıyceksınız
yanı hayatınız boyunca bırılerınden bırsey bekleyerek gecıreksnz karar szın...

Sanırım yaşın çok küçük. sakın çocuk yapma bence. daha evliliğin oturmamış. inan herşey daha da zorlaşır. elbette birgün çocuğun olur. çocuğunu da sıkıntılı bir ortamda büyütmek iki kat zorlaştırır işleri.

ben de arkadaşa katılıyorum. bence çocuk aile düzeninin ve geçim derdinin olmadığı rahat bir ortam sağlayınca yapılmalı.. sonuçta siz kayınvalide ve peder ikilisi ile uğraşırken onlar yüzünden üzülürken nasıl sağlıklı birey yetiştirebilirsiniz ki! çocuktan önce kocanızın iyi bir iş sahibi olma ve ayrı eve çıkma konusu üzerinde çalışılmalı diye düşünüyorum.. kaynananda niye hala çocuğunuz olmuyor çocuk yapın derse bu kadar stresli ve gergin bir ortamda çocuk falan olmuyor der işin içinden çıkarsınız =)

kızlar belki okuyunca bana kızacaksınız ama kendinizi benim yerime koyarak okuyun olr mu ben kayınvalidemin yanındayım eltim de var. eltim kayınvalidemin kız kardeşini kızı yani yiğeni. tabi ki ayrıcalıklar yapacak ki yapıyor da ama hep hiç ayırmam der kendileri.. neyse konu yaptığı ayrıcalılar gerek maddi gerese manevi =( davranışları zaten farklı ve sürekli eltime alış veriş yapıyor kıyafet alıyor bana tabi hiç bişi hemen maddi düşünüyor demeyin sabahları kapımı yumruklayarak beni çağırır ne bileyim işte o kadar çok örnek var ki ama ben bu yapılanların karşısında nasıl davranacağımı ne diyeceğimi bile bilmyorum ayın 13ünde 10 aylık evli olmuş oluyoruz bu 10 aydır da böyle hatta ki benim gelinliğim eltimin söz kıyafetinden bile ucuzmuş ve benim stediğim alınmadı tek 1yere gidildi hmen alındı tamam :( daha o kadar çok sorun var ki bana fikir verin ne olur. eltim benden küçük önceden adıyla hitap ederdim evlendiğimiz gün kayınvalidem bana artık yenge de dedi tamam dedim ama eşim de eltimden büyük fakat eltm eşime abi demiyor hatta adını bile söylemiyor bi lakabı var adının farklı söylenişi gibi onu söylüyor ki kaç kere öyle deme eşim kızıyor dedim püüü biz hep öyle deriz herkes öyle diyor dedi hadi kendinden büyükler neyse ama sana ne oluyor ya huuu !:47: kızlar daha yazarım fazla uzun olmasın ki okuyun sıkılmadan ve bana fikir verin ne yapayım nasıl davranayım... cevaplarınızı bekliyorum..
yazını okurken kendim geldim aklıma 7 yıllık gelinim neler yaşamadımki 2 kaynım la orada yatmalar evim barkım ayrı hep hergünü orada yaşamalar aman aman şimdide 4 aylık eltim var aralık ayında ben düşük yaptım ve eltim hamile bana bir geçmiş olsun demedi senin kaynana büyüğü tutuyo benimse küçük tutuluyor kayınpeder bize gelmek istemiyomuş onlara gidiliyo benim hiç bir istegim olmadı ama onun her istedigini alıyorlar herşeyi şimdi dogum yapacak,sana tek tavsiyem umursama umursayınca onların daha hoşuna gidiyo hiç aldırma onlar çatlasın lar sen aldırınca daha fazlasını yapıyolar allah yardımcınız olsun

nazi kampımı orası.
demekki bakamıyor.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

yazını okurken kendim geldim aklıma 7 yıllık gelinim neler yaşamadımki 2 kaynım la orada yatmalar evim barkım ayrı hep hergünü orada yaşamalar aman aman şimdide 4 aylık eltim var aralık ayında ben düşük yaptım ve eltim hamile bana bir geçmiş olsun demedi senin kaynana büyüğü tutuyo benimse küçük tutuluyor kayınpeder bize gelmek istemiyomuş onlara gidiliyo benim hiç bir istegim olmadı ama onun her istedigini alıyorlar herşeyi şimdi dogum yapacak,sana tek tavsiyem umursama umursayınca onların daha hoşuna gidiyo hiç aldırma onlar çatlasın lar sen aldırınca daha fazlasını yapıyolar allah yardımcınız olsun

aynen zaten hiç bişey isteyebile biri değilimdr ama eksikleri bile görseler almazlar yada çok pahalı derler yada ben alayım sonra sen bana ödersin der kaynanam

nazi kampımı orası.
demekki bakamıyor.

canım faturalarımı ödeyemedim çünkü kayınpeder sağolsun elimdeki500 tl mi borç olarak aldı 2gün sonra veririm dedi ve 2ay geçti daha gelen giden yok

Sanırım yaşın çok küçük. sakın çocuk yapma bence. daha evliliğin oturmamış. inan herşey daha da zorlaşır. elbette birgün çocuğun olur. çocuğunu da sıkıntılı bir ortamda büyütmek iki kat zorlaştırır işleri.[/QUO22yaşındayım 23 olucam bu ay neyse bilmiyorum çok mu küçüğüm bende istemiyorum zaten ama işte baskı yapıyorlar ama akşam söyleidm eşime şuan olmasa daha iyi olu kendi evimizde kendi çocuğumuzabakarız dedim çünkü burda olması her açıdan sıkıntı veriri kaynanam bakmak ister ki onun terbiyesiyle büyümesini istemem çocuğumun eşimede söylüyorum sürekli

Tüm bu ayrıcalık ve çifte standartlardan eşinizin haberi var mı?
Erkeğin rolü böyle durumlarda çok önemlidir. mesela benim kayınvaldem de görümcemle benim aramda böyle ayrıcalıklar yaratmaya çalıştı. her işi bana yaptırmaya çalışıyordu. görümcemin yaşı çok büyük de değil , benden 4 yaş büyük ama görümcemin evinde bile onları konuşurken duydum . kayınvaldem kızına boşver sen yapma geline yaptırırız dedi. orada bi güzel yaptım işlerini ama eve gelince de anlattım eşime. eşim de annesiyle bu konuyu konuştu. kayınvaldem utanarak gelip özür diledi. arada yine çifte standart yapıyor ama eşim hemen farkediyor artık.
yani eşiniz arkanızda mı en önemlisi bu.

söylüyorum canım daha dün akşam oldu yine aynı meseleler benim alacağım şey eltime alınmış o kadar sinir oldum ki biliyorlardı ben başka rengini alırım demişti bi baktım benim istediğim renk alınmış hanfendiye ayrıyeten başka bi kazak daha felan tamam bunlar küçük şeyler farkındayım ama bilerek yapıldığı da bariz ortada eşime söyledim ben ne yapayım ne diyim sizin aranızdaki mesele ben karışamam sen söyle diyor ve dün başka bişey daha oldu elektrik spürgesinin her tarafını kırmış sağ olsun sonra da bantlamıştı geçen bantları gevşemiş çıkmış bende tekrar bantladım içerden bağırıyor bu ne böyle bedava bulmuş gibi bantlanmış:30: ay o kadar sinir oldum ki o sırada ellerimi yıkıyordum lavaboda hemen çıkıp birşeyler demek istedim ama sonra dedm şimdi laf uzar kaynanam onu tutar eşim de yok bana iftira atarlar başka türlü bişeyden kavga çıktı diye bende sustum yani böyle nerden sorun çıkarayım diye resmen aranıyor hanfendi

Allah yardımcınız olsun canım insanın sinirlerinin bozup kendilerinden soğumalarını sağlıyorlar resmen..

Çok şükür benim kayınvalidem eltimle beni bir tutar bana ne yaparsa ona da ona ne yaparsa bana da yapar..Abi kardeş de birbirine çok düşkündür.Bende büyük eltiyim çok şükür eltim uyumlu biri kaynana ayırmadığı sürece aramızda bişey olacağını sanmıyorum...:nazar:

Ama en kötü örnek bu konuda annem ve yengemdir.80 yaşında bir babaannem var ama maaşallah hala kendi dişlerini kullanan atletik,tel.çaldığında koşa koşa gidip açan,
beyaz ekmekle beslenen dedemin 3 kere kalp krizi geçirmesini sağlayan cadının biridir.
Seviyorum aslında ama anneme o kadar çektirdi ki ama benim sabırlı annem çıtını çıkarmadı bu kadına,ama yengem öyle miii hemen cevabını yapıştırır amcam bağırır çağırır babam saygıda kusur etmez ama amcamla yengem el üstündedir...

Ama sevindiğim şey ise herkesin annemi ve babamı takdir edip parmakla göstermesidir..

Kısacası kaynanalar değişmedikçe eltiler maalesef birbirine düşmek zorunda kalıyorlar..

Allah yardımcınız olsun canım insanın sinirlerinin bozup kendilerinden soğumalarını sağlıyorlar resmen..

Çok şükür benim kayınvalidem eltimle beni bir tutar bana ne yaparsa ona da ona ne yaparsa bana da yapar..Abi kardeş de birbirine çok düşkündür.Bende büyük eltiyim çok şükür eltim uyumlu biri kaynana ayırmadığı sürece aramızda bişey olacağını sanmıyorum...:nazar:

Ama en kötü örnek bu konuda annem ve yengemdir.80 yaşında bir babaannem var ama maaşallah hala kendi dişlerini kullanan atletik,tel.çaldığında koşa koşa gidip açan,
beyaz ekmekle beslenen dedemin 3 kere kalp krizi geçirmesini sağlayan cadının biridir.
Seviyorum aslında ama anneme o kadar çektirdi ki ama benim sabırlı annem çıtını çıkarmadı bu kadına,ama yengem öyle miii hemen cevabını yapıştırır amcam bağırır çağırır babam saygıda kusur etmez ama amcamla yengem el üstündedir...

Ama sevindiğim şey ise herkesin annemi ve babamı takdir edip parmakla göstermesidir..

Kısacası kaynanalar değişmedikçe eltiler maalesef birbirine düşmek zorunda kalıyorlar..

ewet canım haklısın herşey kaynana nasıl derse öyle oluyor ki zaten benim eltim benden önce evlendi ama benden küçük biz onlar evlenmeden önce de beraberdik eşimle.ve aynı zamanda kaynanamın yeğeni
birde ben şöyle de düşünüyorum ve akrabalarından da duyuyorum bunlar evlenirken sverek olmamış felan bizi kıskandıkları da bariz kayınvalidem de sanırım yiğeninden mutluyum diye kıskanıyor ve beni herkes çok beğeniyor kendi akrabalarıda dahil onlarda çekemeyip böyle yapıyorlar bilmiyorum ama mantıklı geliyor ve kendi akrabalarından da böyle düşünenler var

canım faturalarımı ödeyemedim çünkü kayınpeder sağolsun elimdeki500 tl mi borç olarak aldı 2gün sonra veririm dedi ve 2ay geçti daha gelen giden yok

canım o kadar yazdım bir tek o kısmını mı dikkate aldın.
kayınpederin demiş ya millet der gelinine bakamıyor çalıştırıyor diye eğer çalışırsan.
işte diyorum ya kayınpeder borcunu ödeyemiyor bakamıyor sana ödeyememiş sende faturaları yatıramamışsın.
işe gir hem biraz o evden uzaklaşırsın.

off ceylis ne yaptın sen yaa.
derhal o evden kaççç :52:
birde o evdeyken bebekmi yapmak istiyorsun.
paso bebek topikleirnde dolaşıyorsun?

off ceylis ne yaptın sen yaa.
derhal o evden kaççç :52:
birde o evdeyken bebekmi yapmak istiyorsun.
paso bebek topikleirnde dolaşıyorsun?

canım içim çıktı ya sinir oldum ne yapacağımı şaşırdım fikir almak istedim sende birlikte oturuyordn sanırım dimi? :(
yok canım fark ettiysen girmiyorum artık

Son düzenleme:
canım o kadar yazdım bir tek o kısmını mı dikkate aldın.
kayınpederin demiş ya millet der gelinine bakamıyor çalıştırıyor diye eğer çalışırsan.
işte diyorum ya kayınpeder borcunu ödeyemiyor bakamıyor sana ödeyememiş sende faturaları yatıramamışsın.
işe gir hem biraz o evden uzaklaşırsın.

şuan izin vermezler ki canım ya ama dün eşimle iyi bi konuştum sinirden üzüntüden ağladım da sonra batım oda bana çaktırmadan ağlıyor dedi tamam yarın annemle konuşucam ama ne konuşacak bilmiyorum zaten dedim de bende çalışcam ayrı eve çıkalımda bakarız dedi o da dua edin olur mu ya çok ihtiyacım var

Back
X