Kayınvalidemin yaptığı ayrımcılık

yapılan yorumlar size eleştirilmişsiniz gibi hissettirebilir ama aslında mesele şu sizlerinde vasıtasıyla aramızda henüz evlenmemiş bir sürü arkadaşımız var. bakın gerçekten acele etmeye gerek yok. bazen kaş yapayım derken göz çıkıyor. mesela ben üniversiteyi bitirdim sınavlara girip kazanıp iş sorunumu hallettikten bir sene sonra evlendim. ki yaşım 24 tü evlendiğimde. önce kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışıp sonra koca meselesine girdim. tabi insan kendini donatınca eğitim iş gibi özelliklerle eş kısmındada bir denklik istiyor ha aşık olmadan mı evlendim hayır asla ayaklarımı yerden kesecek kadar aşık olup bu uğurda ank dan ist a taşındım. ama mesleğim kadrolu olunca doğal olarak buraya tayin geldim. kimselere yük olmadık ailelerimizin bile durumu iyi olduğu halde kendimiz yaptık herşeyi onun keyfini de biz çıkardık. şimdi 2 çocuğum var Allah cümlemizinkini bağışlasın 7 yıllık evliyim. ama hiç birşeyi tüketmeden saygıyıı sevgiyi ailelerle yüz göz olmadan yaşamak çok başka. tabiki aşkın gözü kördür derler sizinde öyle olmuş bu saatten sonra vay efendim keşke evlenmeseydiniz demiyoruz asla size ancak tavsiye olarak bir işe girip çalışmanızı ve para biriktirip ordan ayrılmanızı önerebilirim. herşey gönlünüzce olsun. umarım düzelir evdeki durumlar

:46::46::46::46: arkadaşım doğru söylemişsin. bence o evden çıkıp sende eşinde işe girip, yeni ev kurun kendinize. 1 göz eviniz olsun ama huzurunuz da olsun. sonra ileride daha büyük, güzel evlere çıkarsınız.

daha ayakta duramayıp, koşmaya kalkışanları anlamıyorum. muhakkaki düşülür. bu büyük konuşmak değil. eliniz ekmek tutar, rahat rahat evinizi geçindirirsiniz, k.validenizle de otursanız ezik kalmassınız.

he birde şu var o kadar kendine güvenipde eleştiri yapan arkadaşlar eşim şuan fıtık oldu sayelerinde hep ağır işleri yaptırdıklarından(halı silkele eşya taşı vb.)
ve ameliyat olacak haliyle de işten izin alacak sizin eşinizin başına böyle birşey gelse ne olacak ?
çok emin konuşuyorsunuz da bu hayat hastalık da ve sağlıkda değil mi?
bu dunyada herkes payına duzenı yasıcak sen sımdı mılletın laflarını boswer ne yap et esını kandr ıse gr bırlıkte calısın bı sure cocukta yapmayın belınızı dgrultın el ele verın gerekırse shır egıstrın kacın orrdan

ne oldum degıl ne olucam demelı
zenginliğine guvenme bır kıvılcım yeter guzellığıne guvenme bır sıvılce yetr demısler buyuk konustuklarını bu dunyada yasamadan ölmez ınsan asla...ıllakı yasanacak

Oooo konuyu nereye getirmşsiniz.
Önce rabbime sonra kendime güveniyorum.
Rabbim sağlık verdiği sürece çalışırım
İş uzak 2-3 vesaitle gidiliyor demem
Afedersiniz ama evine işerim diyen kayınvalidenin laflarını yutmam.
Ben konu sahibine acıyorum dedim
Hayatlarını düzene sokmadan evlenen insanlar ne evlendiklerinden bir şey anlar ne de yaşamından.

:46::46::46::46: arkadaşım doğru söylemişsin. bence o evden çıkıp sende eşinde işe girip, yeni ev kurun kendinize. 1 göz eviniz olsun ama huzurunuz da olsun. sonra ileride daha büyük, güzel evlere çıkarsınız.

daha ayakta duramayıp, koşmaya kalkışanları anlamıyorum. muhakkaki düşülür. bu büyük konuşmak değil. eliniz ekmek tutar, rahat rahat evinizi geçindirirsiniz, k.validenizle de otursanız ezik kalmassınız.[/ya ben anlatamıyorum
yada siz yazılanları okumuyorsunuz..
benim çalışmama izin vermezler diyorum
millet ne der bi gelinine bakamadı derler diyee:23:

Hayatlarını düzene sokmadan evlenen insanlar ne evlendiklerinden bir şey anlar ne de yaşamından.

Hala acımakdan bahsediyorsunuz .
Siz kimsiniz ki ?
Acımak sizin haddinize olsun.
Biz kimiz ki ?
Kimseye acımak haddimize değil.
Acınacak hale gelirsiniz bu kibirle inanın bana.

Son düzenleyen: Moderatör:

fe sabrun cemillll...
canım anlmıyorsun sanırım izin vermezler ki zaten biz o kısmını kendimiz düşündük
millet ne der diye çalışmama izin vermezlerrrrr
eşimin çalımasına bile zor ikna ettik
millet bi oğluyla gelinine bakamadı derler diye izin vermiyorlar anlatabildim mi2-3 hafta da zor ikna ettik:52:

sen yınede ne saglıgına guven ne kocana ve ewıne barkına
yarın nolcagın belırsız.
yanı sımdı bu kıza bukadar acımaszca yaklasıpta ılerde aynı seyı kızının oglunun yasamıcagna kımse garantı veremez
yyınede herkes kendı bılır

2-3 vesait diye gitmemezlik de yapmadım geriye çok az para kalıyor-100 tl gibi anlatabiliyor muyum tamam az da olsa ele geçer elbet ama zaten izin vermiyorlar anlatabildim mi

fe sabrun cemillll...
canım anlmıyorsun sanırım izin vermezler ki zaten biz o kısmını kendimiz düşündük
millet ne der diye çalışmama izin vermezlerrrrr
eşimin çalımasına bile zor ikna ettik
millet bi oğluyla gelinine bakamadı derler diye izin vermiyorlar anlatabildim mi2-3 hafta da zor ikna ettik:52:

O zman şunu deyin onlara..
Ölümlü dünya kimin kimden önce öleceği belli olmaz ama.
Sizin başınıza bişey gelse biz ne yapıcaz de.

Bak benim dayımda çok erken evlenmiş askere gitmeden önce.
Dedemde aynı eşinin ailesi gibi çalıstırmamış dayımı.
Dayım şuan 43 yaşında.
Ama hala bir baltaya sap olamamış.
Ve yengem ne kadar mutsuz.
Yani anlayacağın ben yengemin, kuzenlerimin neler yaşadığını gördüm
Çalışmaktan başka çare yok.

Son düzenleme:
2-3 vesait diye gitmemezlik de yapmadım geriye çok az para kalıyor-100 tl gibi anlatabiliyor muyum tamam az da olsa ele geçer elbet ama zaten izin vermiyorlar anlatabildim mi
otr kocanla konus bı gun cıkın bıyerde otrn cafede
dekı bız ewlıyız artık kımseden ızın almamız gerekmıo bn zor drmdayım de mahvoluyorm de
bırak bnde ie grım de kaynanandan deıl esındne ızın al
sonrada uzak bı sehre tasının

daha ayakta duramayıp, koşmaya kalkışanları anlamıyorum. muhakkaki düşülür. bu büyük konuşmak değil. eliniz ekmek tutar, rahat rahat evinizi geçindirirsiniz, k.validenizle de otursanız ezik kalmassınız.[/ya ben anlatamıyorum
yada siz yazılanları okumuyorsunuz..
benim çalışmama izin vermezler diyorum
millet ne der bi gelinine bakamadı derler diyee:23:

ya ne ilgisi var. bizim ailelerimiz bize bakamadı diye mi çalışıyoruz. yada eşimizin bize bakamadığı için... eşinizi ikna ederseniz sorun olmaz gibi geliyor. ama ne mezunusunuz, mesleğiniz ne onu bilmiyorum...o evden başka bir eve çıkmanız gerektiğini söylüyorum. tek göz evininiz olsun, mutlu olun...

kupaas sorum sana derdin yok da neden bu bölümü takip ediyorsun? soruna çözüm bulmaya çalışmak gerekir fikir vermek gerekir geçmişi eleştirmek değil olan olmuş zamanı geri döndüremezsin insanları üzmenin yıpratmanın anlamı yok insanlar buraya farklı bakış açılarını görmeye dertlerine bi nebze de olsa çare bulmaya çalışıyorlar

otr kocanla konus bı gun cıkın bıyerde otrn cafede
dekı bız ewlıyız artık kımseden ızın almamız gerekmıo bn zor drmdayım de mahvoluyorm de
bırak bnde ie grım de kaynanandan deıl esındne ızın al
sonrada uzak bı sehre tasının

canım bırak bunun için izin almayı anneme giderken bile dışarı çıkarken bile izin alacakmışım ki hiç dışarı yanlız çıkmadım hep eşimle çıkarız zaten izin vermezler yanlız çıkmama uzak yerde iş vardı olmaz dediler eşim görüşmeye gitti hatta ta konyaya olmaz burdan olsun dediler sonra başka bi iş buldu ev de veriyorlardı olmaz senin amacın kaynanana yakın olmak dediler
yani iş bulsa bile bahane buluyorlar
şuan ki işi içinde uzak ama neyse bi süre gitsin sonra başka bakarız diyorlar :52:

kupaas sorum sana derdin yok da neden bu bölümü takip ediyorsun? soruna çözüm bulmaya çalışmak gerekir fikir vermek gerekir geçmişi eleştirmek değil olan olmuş zamanı geri döndüremezsin insanları üzmenin yıpratmanın anlamı yok insanlar buraya farklı bakış açılarını görmeye dertlerine bi nebze de olsa çare bulmaya çalışıyorlar

benimki sizinle aynı düşünce olsa farklı bakış açısı olacak mıydı ?
Bir de nereye yorum yapıp yapmıyacağımı sana soracak değilim

canım bırak bunun için izin almayı anneme giderken bile dışarı çıkarken bile izin alacakmışım ki hiç dışarı yanlız çıkmadım hep eşimle çıkarız zaten izin vermezler yanlız çıkmama uzak yerde iş vardı olmaz dediler eşim görüşmeye gitti hatta ta konyaya olmaz burdan olsun dediler sonra başka bi iş buldu ev de veriyorlardı olmaz senin amacın kaynanana yakın olmak dediler
yani iş bulsa bile bahane buluyorlar
şuan ki işi içinde uzak ama neyse bi süre gitsin sonra başka bakarız diyorlar :52:
tammda kocan nıe kafasını egıyo onlara dıyemıomu bn ewlıyım artık vs nıe dınlıokı onları ya suc kocanda he

tammda kocan nıe kafasını egıyo onlara dıyemıomu bn ewlıyım artık vs nıe dınlıokı onları ya suc kocanda he

ewet bende diyorum ama işte eşim az kaldı sabret ayrı eve çıkıcaz kurtulucaz burdan diyo o kadar :(

ewet bende diyorum ama işte eşim az kaldı sabret ayrı eve çıkıcaz kurtulucaz burdan diyo o kadar :(
bıraz bastr bn dayanamırom de otr dertles ne guzel ewde vermısler bı yer sen nerde yasıosn bıde esınle sen kac yasndasın nmesleklerınız ne merak ettım canm

bencede kocanı ikna et. ev ev üstüne olmuyor.

benimki sizinle aynı düşünce olsa farklı bakış açısı olacak mıydı ?
Bir de nereye yorum yapıp yapmıyacağımı sana soracak değilim

insanları bu kadar yıkıcı şekilde eleştirmek farklı bakış açısı değildir çözüm hiç değildir ....

Back
X