Kayınvalidemin yaptığı ayrımcılık

bıraz bastr bn dayanamırom de otr dertles ne guzel ewde vermısler bı yer sen nerde yasıosn bıde esınle sen kac yasndasın nmesleklerınız ne merak ettım canm

yaşlarımız çok büyük değil aynı yaştayız hergün söylüyorumdertleşiyorum ağlıyorum artık çok kötü oluyorum çünkü ve blir ben kolay ağlayabilen biri değilimdir..

yaşlarımız çok büyük değil aynı yaştayız hergün söylüyorumdertleşiyorum ağlıyorum artık çok kötü oluyorum çünkü ve blir ben kolay ağlayabilen biri değilimdir..

daha ayrıntılı cevap verebilmisin? lisede okurken mi evlendiniz. yoksa üniversite mi?

Ah arkadaşım ah,Hadi senin aşktan gözün kör oldu beraber oturmayı kabul ettin diyelim,ailen hiç mi uyarmadı tatlım seni.
Ev ev üstüne olmaz derken,sizde resmen koloni kurulmuş.yaşadıklarına çok üzüldüm.
sessiz ve pasif kaldığın an bittiğin andır.Tabiri caizse tırnaklarını çıkaracaksın.hemen bir işe girip restini çekeceksin ve hemen o evden uzaklaşacaksın.10 ayda ömrünü yemişler,sakın beraber otururken çocuk yapayım deme arkadaşım sakın...

konuyu baştan sona şimdi okudum sana tek abla tevsiyem sakın hamile kalma diğer forumlara hamile kalmak istediğini yazmışsın sakın ablacım sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

konuyu baştan sona şimdi okudum sana tek abla tevsiyem sakın hamile kalma diğer forumlara hamile kalmak istediğini yazmışsın sakın ablacım sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

benim için sorun değil geç olsun güç olmasın ama kayınvalidem baştan beri sakın korunmayın hakkımı helal etmem söylüyorum deyip duruyor eşim de istiyor bende severim isterim tabi ama sonra da olsa sorun değil artık kayınpederim de demeye başlamış geline söyle artık torun olsun demiş eltim hamile de onu hastaneye götürürken o da aradan çıkar demiş bende neden benim çocuğum aradan çıksın dedim :(

benim için sorun değil geç olsun güç olmasın ama kayınvalidem baştan beri sakın korunmayın hakkımı helal etmem söylüyorum deyip duruyor eşim de istiyor bende severim isterim tabi ama sonra da olsa sorun değil artık kayınpederim de demeye başlamış geline söyle artık torun olsun demiş eltim hamile de onu hastaneye götürürken o da aradan çıkar demiş bende neden benim çocuğum aradan çıksın dedim :(

valla allah akıl fikir versin o zman ablacım sana ... diyecek başka sözüm yok .. eşinin ailesi evlenin ben kefilim demiş sonuç ortada şimdi bebek diyor onunda sonucu ortada ama sen görmüyorsun yazık sana yazık olan sana olucak farkında değilsin cocuğa kim bakıcak kim bezini mamasını hastanesini karşılacak _? azıcık düşünün bunları

Son düzenleme:
bıde bebek gelıse senn haayatın kayar ıyce onlar sızın yatakodanızadamı karısıo ınadına yapma bnce

Şu durumda yapacağın en son şey hamile kalmak canım.Ayrı eve çıkın düzeninizi kurun ondan sonra hayırlısıyla çocuk sahibi olmayı düşünürsünüz.Üstelik kırıcı konuşmalarına ayrımcılıklarınada devam ediyorlar çocuk konusunda bile.yazık diyorum.Ellerine ne geçiyor acaba böyle yapmakla.Aradan çıkarda ne demek?Onların keyfine göremi çocuk yapacaksınız?Aynı evde yaşasanız bile bu kadar her sözlerine bağlı kalmayın.İstemiyorlar diye işe girmemek,izinsiz evden çıkmamak ne demek.Ne kadar çok istesenizde çocuğu,korunmayı bırakmayın aman.Bu sefer torunlarınada aynı ayrımcılığı yaparlar,masraflar artar ayrı evede çıkamaz daha çok üzülürsünüz

arkadasım bak ben 1+1 evde oturuyorum. ev 50 mt2 bide bebegımız var. bebegımızın yatagını koymak ıcın yer yok dusun yani. bebeiş bizimle yatıo. iki kişiye 1+1 ev rahaaat rahat yetiyorda artıyor bıle. kaynananın evıne tasınmayın. eger oraya kıracı gelmıcekse ogullarından bırı oturucaksa bence o siz olmıcaksınız, kaynın ve eltın olucaktır. sende şuanki evın külkedisi olucaksın. küçük müçük, zemin kat, bodrum kat falan demeden hemen ayrı bı eve cıkın. eşinde mutsuz o evde madem. evın buyuklugu, ankastre mutfagı falan huzur vermıo ınsana. evde sevgı huzur varsa her ev yuva olur.
ayrı eve cıkana kadar da sessizliğini bozma. üstüne düşeni yap. onalrla fazla muhattap olma. samimi olma. gerektıgı yerde cok ustune gelırlerse agızlarının payını ver. altta da kalma. söz gümüşse sükut altındır demısler. bıraz zor olcak ama yapmaya calış. evine cıkıncada aynı sevıyenı koru, gıdıp gelme fzla. onlarında gelmesıne ızın verme. misafirim var de, dısarı cıkıcam de işim var de. engelle. ne sen onalrın evıne fala gır cık, ne de onlar senın evıne.

Son düzenleme:
Canım senin yaşadıklarının hepsi olmasa da kısmen ben de yaşadım.Bence sen kaynanandan korkuyorsun.Kadın ilk günden ağırlığını koymuş.

Eşim için seslenemiyorum demişsin,Bu kadar da yüklenmelerine izin verme.
Yazık sana da.Kendini de düşün.Biraz sert ol mesafeli dur.
Mecbur kalmadıkç konuşma , konuşurken de laubali olmadan konuş.
Ayrı eve çıkmadan çocuk fikrini bırak bence.
Sanırım yaşın çok küçük.İlerde pişman olursun bu yapılanları hazmrttiğin için.İçine dert olur sonra.

Allah yardımcın olsun ne diyim..

arkadasım bak ben 1+1 evde oturuyorum. ev 50 mt2 bide bebegımız var. bebegımızın yatagını koymak ıcın yer yok dusun yani. bebeiş bizimle yatıo. iki kişiye 1+1 ev rahaaat rahat yetiyorda artıyor bıle. kaynananın evıne tasınmayın. eger oraya kıracı gelmıcekse ogullarından bırı oturucaksa bence o siz olmıcaksınız, kaynın ve eltın olucaktır. sende şuanki evın külkedisi olucaksın. küçük müçük, zemin kat, bodrum kat falan demeden hemen ayrı bı eve cıkın. eşinde mutsuz o evde madem. evın buyuklugu, ankastre mutfagı falan huzur vermıo ınsana. evde sevgı huzur varsa her ev yuva olur.
ayrı eve cıkana kadar da sessizliğini bozma. üstüne düşeni yap. onalrla fazla muhattap olma. samimi olma. gerektıgı yerde cok ustune gelırlerse agızlarının payını ver. altta da kalma. söz gümüşse sükut altındır demısler. bıraz zor olcak ama yapmaya calış. evine cıkıncada aynı sevıyenı koru, gıdıp gelme fzla. onlarında gelmesıne ızın verme. misafirim var de, dısarı cıkıcam de işim var de. engelle. sen sen onalrın evıne fala gır cık, ne de onlar senın evıne.

haklısın canım bende eşimde öyle düşünüyoruz zaten ama eşim 3 kardeş ve zaten hepsine 1ev düşüyor b sefer de hayır başka ev olmaz hazır kiracı çıkıyor siz oturun derlerse ne olacak?zaetn o bina da hep kayınvalidemin eltileri var hepside kayınvalidemden şikayetçi...

Canım senin yaşadıklarının hepsi olmasa da kısmen ben de yaşadım.Bence sen kaynanandan korkuyorsun.Kadın ilk günden ağırlığını koymuş.

Eşim için seslenemiyorum demişsin,Bu kadar da yüklenmelerine izin verme.
Yazık sana da.Kendini de düşün.Biraz sert ol mesafeli dur.
Mecbur kalmadıkç konuşma , konuşurken de laubali olmadan konuş.
Ayrı eve çıkmadan çocuk fikrini bırak bence.
Sanırım yaşın çok küçük.İlerde pişman olursun bu yapılanları hazmrttiğin için.İçine dert olur sonra.

Allah yardımcın olsun ne diyim..

22 yaşındayım çok mu küçük bilmiyorum ki zaten hep susuyorum konuşunca da doğru neyse onu söylemeye çalışıyorum

22 yaşındayım çok mu küçük bilmiyorum ki zaten hep susuyorum konuşunca da doğru neyse onu söylemeye çalışıyorum

onlara kalsa sürekli söylenir dururlar. başka eve çıksan daha rahat edersin. bazı konuşmaların eşinin yapması daha uygun bence. ama susma.. kırmadan da olsa istediklerini, yada beyenmediğin şeyleri demen gerekir.

Canım kaynananın gözü aç olur.
Doymak bilmez.Bir dediğini yapardın şunuda yap der.
Devamlı ister de ister.
Onun için ezdrme kendini daha fazla .
Yaşın bana göre çok küçük değil ama eşin küçük
Yaşı küçük olduğu içn yaşıyosunz bu sorunları.
Eşin büyümeden çocuk sahibi olmanı tavsiye etmiyorum yoksa daha zor günler seni bekliyor demektir.

haklısın canım olabilir bilemiyorum artık ama içerde bizim hakkımızda konuşulanları duyuyoruz sonra söylediğimde de 1kere söylemiştim inkar ettiler ama ben Allah şahit hadi sende konuşmadım Allah şahit de dedim sustu tabiç.. :(
ewet canım bizde düşünüyoruz bakalım ama abisinin kirasını babası veriyor diye eşim biz kiraya çıksak onu da vermek zorunda diyor onların faturasu alışverişi herşeyi kayınpeeder yapıyor bilmiyorum ki ne yapsak
onlardan kira mira istemyin, kuru ekmek yıyın gene de bısey ıstemeyın. basınız agrır....

Hımmm :1:
Bir yanlış anlaşılma var ben size acıdığımı söylerken yaşantınızı kasdetmedim takındığınız tavırı kasdetmiştim. :)
Ayrıca ne zaman kim ne yaşar bilinmez. Böyle gülüyorsunuz da tuhafıma gitti.
Aldığı kararlar yüzünden birine acımak kimsenin haddi değil hanımefendi.
Siz hiç mi kararlarınız yüzünden pişman olmadınız ?
Acımak ne demek . Ben böylelerine acımıyorum.
İnsanlara tepeden bakmak..
Eleştirilerimiz küçümseyici olmamalı yapıcı olmalı.
Bu yanlış anlaşılmayı düzelttikten sonra konu dışında yorum yapmayacağımı eklemek istiyorum. :1:
sana katılıorum cnm :46:

ayrıca bende alabilirdim ki alacaktım limdeki 500 tl yi istedi kayınpederim ve eşimde benden alıp ona verdi yazılanların hepsini okumuyorsanız yazdıklarınızı d dikkatli yazın ki bu böyle olmamış bile olsa ben oğluna acımayan adama acırım eşime yada bana değil
sen paranı nıye verıosun. onun yerı va deyıp vermıcektın, bıdaha oyle bısey yapma sakın. o paranın ustunede bı bardak su ıc

canım bırak bunun için izin almayı anneme giderken bile dışarı çıkarken bile izin alacakmışım ki hiç dışarı yanlız çıkmadım hep eşimle çıkarız zaten izin vermezler yanlız çıkmama uzak yerde iş vardı olmaz dediler eşim görüşmeye gitti hatta ta konyaya olmaz burdan olsun dediler sonra başka bi iş buldu ev de veriyorlardı olmaz senin amacın kaynanana yakın olmak dediler
yani iş bulsa bile bahane buluyorlar
şuan ki işi içinde uzak ama neyse bi süre gitsin sonra başka bakarız diyorlar :52:
o konyadakı iş iyiymiş.. bence oyle bı fırsat bıdaha ayaga gelmezdı kacırmıssınız.. s,iz evlisiniz. cocuk degılsınız. izin mizin ıstemeyın. sen eşini her gece işle canım. senın onlardan degerlı oldugunu hıssetsın. zaten cocukda anlamış ne mal olduklarını..

bunu okuyunca tepem attıı.. sen neyıne guvenıp cocuk ıstıosun??? once bı duzennı kur. işinize gucunuze bakın. ne zaman cocuk yapıcagınıza onlar mı karar verıcek. çüşş artık.. sende kendıne gel ve korun. baslatmasına hakkına hukukuna. hakkını helal etmezmısmısmıs suursuz kadın.
bu konuda bıle horgoruluosun, senınkıde aradan cıkar ne demek yaa. öhhh yani. sakın hamıle falan kalma bence. ben senı tanımam etmem bilmem. akıl ıstedın verıorum sakıııın aklından gecırme ve KORUN!!!

haklısın canım bende eşimde öyle düşünüyoruz zaten ama eşim 3 kardeş ve zaten hepsine 1ev düşüyor b sefer de hayır başka ev olmaz hazır kiracı çıkıyor siz oturun derlerse ne olacak?zaetn o bina da hep kayınvalidemin eltileri var hepside kayınvalidemden şikayetçi...
nolursa olsun onların evınde oturmayn. kıra derdı falan yok masraf az olur dıye dusunme. huzuruun bedelı kac paraysa verılcek. o evlerden bırıne gıdersenız gelırler ev nasılsa bızım dıye. eltınle kaynın yanlız kalsın dıye sıze bıle gelırler kalmaya hatta yanınıza tasınırlar.
öldukten sonra mıras kalır ıste. sonra ıster otur ıster sat ister kırala

esın bu olanlar karsısında aılesıne nasıl davranıyor ?

allah askına deme ole canm ya nolur yazık deılmı cocukluk etmısler yardm etmek lzım ne zor durumda yenı ewlıler yazık ama deme ole nolur bızımde ılerde cocumuz olcak ınsan burada kınadıgını yasamadan ölmezmıs

:46::46::46:

aynen katiliyorum INSAN KINADIGINI YASAMADAN ÖLMEZ

kızlar eşim geldi neyse yemek felan derken yazamadım yemekte de sinir ettiler zaten kayınvalidem eşimin ağzına yemek vermeler oğlum canım oğlum gel bi öpeyim demeler öpmeler neyse kalktık sofradan eşimle konuştum neden gülüp duruyorsun herşey 4dörtlükmüş gibi..
sadece dediği sabret çıkıcaz dediim kendimiz tutalım evi 1oda olsunnn yeter hayır evdeki kiracı çıksın orada oturucaz diyor :(:2:

kızlar belki okuyunca bana kızacaksınız ama kendinizi benim yerime koyarak okuyun olr mu ben kayınvalidemin yanındayım eltim de var. eltim kayınvalidemin kız kardeşini kızı yani yiğeni. tabi ki ayrıcalıklar yapacak ki yapıyor da ama hep hiç ayırmam der kendileri.. neyse konu yaptığı ayrıcalılar gerek maddi gerese manevi =( davranışları zaten farklı ve sürekli eltime alış veriş yapıyor kıyafet alıyor bana tabi hiç bişi hemen maddi düşünüyor demeyin sabahları kapımı yumruklayarak beni çağırır ne bileyim işte o kadar çok örnek var ki ama ben bu yapılanların karşısında nasıl davranacağımı ne diyeceğimi bile bilmyorum ayın 13ünde 10 aylık evli olmuş oluyoruz bu 10 aydır da böyle hatta ki benim gelinliğim eltimin söz kıyafetinden bile ucuzmuş ve benim stediğim alınmadı tek 1yere gidildi hmen alındı tamam :( daha o kadar çok sorun var ki bana fikir verin ne olur. eltim benden küçük önceden adıyla hitap ederdim evlendiğimiz gün kayınvalidem bana artık yenge de dedi tamam dedim ama eşim de eltimden büyük fakat eltm eşime abi demiyor hatta adını bile söylemiyor bi lakabı var adının farklı söylenişi gibi onu söylüyor ki kaç kere öyle deme eşim kızıyor dedim püüü biz hep öyle deriz herkes öyle diyor dedi hadi kendinden büyükler neyse ama sana ne oluyor ya huuu !:47: kızlar daha yazarım fazla uzun olmasın ki okuyun sıkılmadan ve bana fikir verin ne yapayım nasıl davranayım... cevaplarınızı bekliyorum..
Tüm bu ayrıcalık ve çifte standartlardan eşinizin haberi var mı?
Erkeğin rolü böyle durumlarda çok önemlidir. mesela benim kayınvaldem de görümcemle benim aramda böyle ayrıcalıklar yaratmaya çalıştı. her işi bana yaptırmaya çalışıyordu. görümcemin yaşı çok büyük de değil , benden 4 yaş büyük ama görümcemin evinde bile onları konuşurken duydum . kayınvaldem kızına boşver sen yapma geline yaptırırız dedi. orada bi güzel yaptım işlerini ama eve gelince de anlattım eşime. eşim de annesiyle bu konuyu konuştu. kayınvaldem utanarak gelip özür diledi. arada yine çifte standart yapıyor ama eşim hemen farkediyor artık.
yani eşiniz arkanızda mı en önemlisi bu.

Back
X