Kayınvalidemin yaptığı ne kadar doğru?

Sorun para değil ki. Cevaplara bakınca diyorum ki derdimi anlatamamışım. Başta evet dedi 5-10 bir şey verir sanmıştım diye. ancak sonra dedik ki gayet mantıklı ona eşya alsın. Ancak eşimin takıldığı mesela annem neden benden gizledi oldu. Her şeyini paylaşan ve eşimin de her şeyini onunla paylaşmasını isteyen kadın işine gelince bu süreçte birçok şeyi gizledi

Anladığım kadarı ile derdin kayınvalidenin eşini tatlı dili ile yumuşatması. Yani sen eşinin kırgınlığı hep baki kalsın istiyorsun.

Kurdele kesmeden bile para almayı hesaplamış ama "kocam parasında değil". Tamam!
Ne itici adam ya. En sevdiğim de itici eşlerini bir çeşit korumaya kalkan kadınlar. Bir erkek böyle car car para muhabbeti yapıyorsa olmaz ayıptır ya dul kadının parasına göz dikmiş.

Anladığım kadarı ile derdin kayınvalidenin eşini tatlı dili ile yumuşatması. Yani sen eşinin kırgınlığı hep baki kalsın istiyorsun.
Baki kalsın istemiyorum. Lütfen bir şeyi de düzgün anlayın. Sadece eleştirmeye odaklısınız. Hatalı da olsalar eşimi tatlı dille her şeye ikna ediyor. Eşim bir şeye karşı çıktıysa ve haklıysa onu kendine çeviriyor mutlaka söyleye söyleye. Her gün psikopat gibi arar ikna etmek için. Yoksa bir şeye kırılsın küssün demiyorum ancak bazen bazı şeylerinde farkında olup mesafe koymak lazım ayrıca kim olursa olsun

Ne itici adam ya. En sevdiğim de itici eşlerini bir çeşit korumaya kalkan kadınlar. Bir erkek böyle car car para muhabbeti yapıyorsa olmaz ayıptır ya dul kadının parasına göz dikmiş.
( yani ne desem bilemedim. Biliyor musunuz eşim asla parasında değil aslaaa. Eşim kurdele kesip para alma meselesiyle her zaman dalga geçer. Bu konuda kardeşiyle şakalaşmak istedi dedi o kadar kardeşimi veriyorum para almadan kesmem dedi güldü sadece dalga geçiyorduk ancak onlar bir anda ciddiye alıp yok gelin alır parayı falan demeye başladı eşim de bu tavırlarına şaşırdı. Ben ise sadece sordum parayı tepsi tutan ya da kesen almaz mı diye sırf meraktan. Ayrıca eşim evlenmeden önceki zaman olmakla beraber şu an bile elinden geldiğince maddi manevi destek gösterir para lafı asla yapmaz. Şu an onlara her konuda destek çıkıyor. Görümcemin altınları ve tüm eksiklerini alacak. Asla gocunmaz cimrilik yapmaz. Kız kardeşimin her şeyini halledicem der. Eşim mi dul annesinin parasına göz dikmiş oldu şimdi?

Benim amacım sizi yermek değil inanın sizin dediğiniz gibi olsun. Ama bu meselede kör dilsiz olun. Bilmediniz duymadınız sonra inanın tüm tartışma üstünüze kalır.

Eşin aile babası rolüne bürünmeyecek. Görümce evlenmeyi biliyorsa, cebindeki para kadar yapar merasimlerini, niye eşin her şeyi yükleniyor, kardeşinin babası değil ki. Ayrıca evlenirken her şeyi ailesine soran eşin hatalı. Niye her şeyi soruyor ve neden kendine karıştırıyor. Sen kim haklı, kim haksız bunu boşver. Hiç işlerine karışma, sen kötü olursun. Eşin de üzülsün, genç adam biraz üzülmekten bir şey olmaz. Akılsız başın cezasını çekecek sen karışma.

Benim amacım sizi yermek değil inanın sizin dediğiniz gibi olsun. Ama bu meselede kör dilsiz olun. Bilmediniz duymadınız sonra inanın tüm tartışma üstünüze kalır.
Bazen ortada haksızlık görünce dayanmıyorum evet umursamaz olmak lazım susmak lazım ama nasıl yapılır acaba düşündükçe kendi kendimi gaza getiriyorum

Büründü bile maalesef parası kadar yapmıyor görümcem maalesef şu an her şeyin en lüksünü ayarladı. İster istemez takılıyorum eşime üzülüyorum. Ama çok haklısınız benim dahil olmamam lazım ama nasıl yapıcam nasıl umursamaz olucam bilmiyorum. Sadece herkesin yaptığı yanına kâr kalıyor ve hatalı da olsalar üste çıkıyorlar. Bile isteye düşselerde eşim ben size demiştim deyip yine kaldırıyor. Ve yine yine aynı hataları yapmaya devam ediyorlar sonucunda eşim yine kızıyor ama dayanamıyor. Onlar da bu yüzden çok güveniyor ne yaparsak yapalım nasılsa bize yardım edecek diyorlar. Bu durumı nasıl hazmedelirim? İnanın çok umursamaz bir insan olmak istiyorum

Tatlı dile kanmasın eşiniz o halde. Bu olanlardan sadece siz rahatsız gibisiniz. Eşiniz söylenip söylenip sonra da ne söylense yapıyor. Eşime danışılsın istiyorum diyorsunuz ama eşiniz birinin oğlu diğerinin abisi. 5-10 bin bana verirler, tepsiyi tutarım kesmiyor diyip parayı isterim falan ne kadar itici ve çiğ. Bizim her şeyimize karıştılar yazıyorsunuz ama karıştırmasaydınız. Eşiniz biz hallediyoruz anne diyip kestirip atmadıysa bu kayınvalidenin suçu değil. Onların işi sormak karışmak didiklemek.

Evlilik hazırlıkları için kardeşi hiç bir şey yapmıyor mu, çalışıp maaşından niye ödemiyor da sizden bekleniyor? O para kayınvalidenize de lazım. Kızı da evlenip gidince tek kalacak, kenarda köşede üç kuruş parası dursun. Ben kocayı buldum gerisi sizde mi diyor görümce? Sizin yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor, bence hiç karışmayın.

Bu kocayla böyle yaşamak zorunda değilsiniz. Kimsenin babası değil, herkes yetişkin ve karar alabilecek kadar aklı var. Kendini ortaya atıp durmak kendi tercihi, şikayet etmesin. Maalesef ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin durumu var.

Tepsi meselesi şaka konusu bu arada. Eşim dalga geçti ancak onlar ciddiye alıp gelinin olur para falan dediler eşimle şaşırdık hatta. 5-10 bin verirler düşüncesi de başta oldu şu ihtiyacı vardı çünkü sonra dedi ki neyse en mantıklısı bu kardeşime eşya alsın dedi. Ancak annesi gizlemiş parayı buna üzüldü. İnanın kayınvalidem öyle yetiştirmiş. Başta baba yok diye her şeye dahil olmak istemiş. Ancak işine gelince eşimi dahil ediyor işine gelmeyince etmiyor. Ve aynen dediğiniz gibi eşimin kardeşinin düşüncesi ben evlenip gidicem beni alakadar etmez artık abime kaldı gözüyle bakıyor. Her yük eşimde. Eşim bazı konularda mesafe koyuyor ama bazılarında beceremiyor maalesef kayınvalidemde devamlı arayarak darlayarak buna müsaade etmiyor maalesef. Bu konuda çok haklısınız eşimde de çok hata var en sonunda üzülen o oluyor sonuç olarak ne olacak bilmiyorum

Eşim zaten parasında değil ki. Eşimden bir şeyler gizleniyor ve devamlı kendi fikirleriyle hareket ediyorlar. Ancak bizimle ilgili bir şey olunca her şeye dahil olmak istiyorlar.
ben bu tarz şeyleri yaşım büyüdükçe anlamaya başladım.

Mesela benim annem aşırı derecede oğluna düşkündür. Çok çok. Ama zamanla farkettim ki kardeşimin yapabileceği, bildiği şeylerde onun fikrini sormuyor. Çünkü annem de bie birey ve kendi kararını uygulamak istiyor. Belki kardeşim daha iyi akıl verecek ama annem kendi istediğini yapıyor. Gördüğüm kadarıyla kayınvalide ve eşiniz arasındaki ilişki de bu şekilde. Ben olsam eşim kötü hissettiğinde bunun onunla alakası olmadığını, annesinin kendi karakteri olduğunu, ona karşı bir şey yapmadığını, sadece kendi istediğini yaptığını söylerim. Kendim ise asla karışmam.

Ben eşinizi anlamadım. Bir yandan görümcenize altınlar eşyalar alıyor, öte yandan annesinden 5-10 bin bekliyor. İki ayrı insandan bahsediyor gibisiniz.

Maddi durumunuz çok iyi değilse ben eşimin bu kadar baba rolüne bürünmesini istemezdim. Eşiniz de bunları yapıyorsa bir şey bekleyerek yapmasın. Yarın bir şeye ses çıkarır, karşı çıkar, alacağı cevap “yapmasaydın” olur boş yere üzülür.

esiniz ordan burdan gelecek üç kuruş paraya bel bağlayacağına bir olgunlaşıp kendine gelsin. bence esiniz saçma sapan davranmış.

yüz bin tl şimdi para mı? zaten anca kızın belli başlı ihtiyaclarını karşılar. ayrıca tepsiyi tutan alır parayı. ve tepsiyi de kız tutar.. esiniz ne alala ya hu?

Eşinizin yeterli olgunluğa eremediğinin farkında ailesi. O yüzden kayınvalideniz böyle davranıyor sanırım. Ki anlattıklarınızdan da biz bile anladık eşinizin hala büyümediğini.
Ayrıca tavırlarsa mesele mesafeyi koruyacak olan eşiniz. Öyle kırılıp kırılıp arkadan eşle dedikodu yaparak çözemez olayları. Bu davranışı sadece sizi o nun ailesine karşı kinlendirir. Kendisi yine can ciğer olur. Soğuduğunuz için de suçlu siz olursunuz eşinizin gözünde. Dikkat edin.

Bir senelik evlilik için çok fazla müdahil olmuşsunuz aile içindeki ilşkilere, bence çok fazla kafa yormayın ve dillendirmeyin bir şeyleri, günün sonunda onlar iyi olur ve ihale size kalır.

Ailede aklı başında bir büyük yok mu işleri eline alacak? 27 yaşında çocuk kendini aile reisi sanıp her olaya müdahil olmaya, karar almaya çalışıyor ama olmuyor. Makas kesmiyor olayına espri demişsiniz ama esprisi bile çirkin.

Eşinizin o paradan beklentisi olduğu ve annesi de evlenecek çocuğu düşünmek zorunda olduğu için saklamaya çalışmış. Konuyu yazarken söylediklerinizi yok biz sonradan hak verdik falan diyerek yumuşatmaya çalışmışsınız ancak konunun özü gelen paradan pay alamamak.

Kardeşinin düğün masraflarını, altınını vs. karşılayacağına da hiç inanmadım. Bunları karşılayabilecek adam 5-10 bin liranın peşine düşmez.

Sizin bu kocanızla para düşkünlüğünüz ne ? Yani tepsi parasına kadar mı düştünüz? Tepsiyi erkek mi tutacak? Kocanız utanmazsa çeyiz sandığına da otursun.

Eski konulara baktım da bizim paramız mı bereketsiz, bazı insanların para algısı mı yok yoksa yalanlar mı sıralanıyor anlamıyorum.

Konuda bahsedilen eş kişisinin geliri 45 bin. 45 binle iki eve bakıyor, kız kardeşe düğün yapıyor, eşyalar bilezikler alıyor, erkek kardeşinin bir dediğini iki etmiyor, aile lüks içinde yaşıyor ve lüks harcamalar yapıyor, eşini iki ayda bir anne babasının yanına gönderiyor ve birikim yapıyor. Hey maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…