Kayınvalidemin yaptığı ne kadar doğru?

Valla 3'ün 5in hesabını yapıyor eşiniz çok itici. Benim eşim ortamda makas kesmeyecek paraları ben alacağım tarzında bir cümle kullansan onu fena bozardım.

Görümce evlendikten sonra küçük kardeş ve anne konu sahibinin evine yerleşir ya da bunlar oraya giderler. Görünen köy kılavuz istemez. Kuş kadar gelirle iki eve bakmak mümkün değil çünkü.

Görümce evlendikten sonra küçük kardeş ve anne konu sahibinin evine yerleşir ya da bunlar oraya giderler. Görünen köy kılavuz istemez. Kuş kadar gelirle iki eve bakmak mümkün değil çünkü.
Ben eski konusunda bunu yazdığımda hayalperest, aşırı abartan, olmayan şeyi olmuş gibi yazan, iftiracı.... oldum. Tabi o teklifle gelinecek. Önce bir süreliğine denecek, o süre uzadıkça uzayacak, kocasına kıyamadığı eşim çok iyi niyetli diyip durduğu için de o hayatı çekecek. Ortada plansız programsız hesapsız koca varken her ay kayınvalide konusu açıyor. Hiç demiyor, getir bakalım şu arabayı satalım altınlarımı geri yerine koy, sen de herkes gibi otobüse dolmuşa bin diye. Kuru tek bir maaşla 2 ev 2 mutfak geçindirecekler hala eşime üzülüyorum onu adam yerine koymuyorlar diyor. Eşi 100 bin kazansa yetişemez bu masrafa, üstelik hamile kalma derdinde. Sonuçta biz kötü oluyoruz, doğru söyleyen 9 köyden kovuluyor, bir tek kocaya laf söz yok.

Babası ölmüş olduğu için eşiniz aile babası rolünü üstlenmeye çalışıyor ama gerçekte o evin çocuğu bunu idrak etmesi lazım önce. Ben evlenirken kardeşlerime danışmadım mesela sadece haber verdim bilgilendirdim. Para konusuna gelince 100 bin bu devirde bir para değil kv nin düğün masrafları için harcamak istemesi normal. Eşinizin duracağı yeri bilmesi lazım, konu para olunca bende onun evladıyım , aile içi işler olunca bana danışılsın olmaz. Bu kadar kendini aile reisi görüyorsa kardeşi evleniyor düğüne o da el atsın masrafları paylaşsın. Normal zamanlarda annesinin her şeyi didiklemesine izin veren de eşiniz, kendiyle ve sizinle ilgili konularda sınırını çizsin yeterli.

Sıkıştığı için 10.000 ₺ isteyen adam mı bunları yapacak? Her yazdığınız tutarsız, kocanızı haklı çıkarmak için komik duruma düşüyorsunuz.

yeğem kapı tutmuştu düğünümüz de , para verirler kapı açılır kız çıkarılır ya sandık oturması mı ne derler ama bizde sandık falan öyle bisey yoktu .
Çocuğum o parayı bile salonda oynarken eşime takmış ,onun babasının parası nasıl benim olabilir die

Eşinizin daha ergenlik dönemini yaşıyor olmalı .

Bakın size hak verdim zaten. 45 bin maaşla bunlar yapılmaz zaten bizzat eşime bunu ben söylüyorum. Görümcem para kazanıyor kayınvalideme de emekli maaşı geliyor ve evleri onlara ait kira yok. Eve çokta bakılacak bir durum yok yani. İstanbul gibi bir şehirde yaşasak derim ki evet asla geçinilmez. Görümcem asgari üstü alıyor. Ve dediğim gibi cidden lüks yaşıyorlar her şeyin en güzeli en pahalısı. Çeyizine bakınca sadece bir iki tane şey almış para boş şeylere gidiyor. Yani ekonomiden haberim var aslında. Bence onların yok. Böyle nişan düğün zamanlarında biraz sıkmak lazım ama onlar bunu yapmıyor. Ben evlenirken sıkmıştım mesela

Bakın size hak verdim zaten. 45 bin maaşla bunlar yapılmaz zaten bizzat eşime bunu ben söylüyorum. Görümcem para kazanıyor kayınvalideme de emekli maaşı geliyor ve evleri onlara ait kira yok. Eve çokta bakılacak bir durum yok yani. İstanbul gibi bir şehirde yaşasak derim ki evet asla geçinilmez. Görümcem asgari üstü alıyor. Ve dediğim gibi cidden lüks yaşıyorlar her şeyin en güzeli en pahalısı. Çeyizine bakınca sadece bir iki tane şey almış para boş şeylere gidiyor. Yani ekonomiden haberim var aslında. Bence onların yok. Böyle nişan düğün zamanlarında biraz sıkmak lazım ama onlar bunu yapmıyor. Ben evlenirken sıkmıştım mesela

Yok biz kiradayız. Kayınvalidemin kendi evi kira ödemiyor. Yoksa kira olsa daha hiç geçinemezler yardımsız. Eşim diyor ki ben evlendiricem ve ben üniversite okutucam. Sonra konuştuk ve bu düşünceden uzaklaştı biraz. Eşim lisede çalışmaya başlamış hem okumuş hem çalışmış. Üniversitede de aynı şekilde hem okumuş hem çalışmış. Şimdi o da öyle yapacak mecbur ben iki eve yetemem haklısın dedi. Bakalım gidişata bakıcaz. Bebek meselesi karışık şu an bu konu hakkında düşünmüyorum. Yoksa söylediklerinizin farkındayım hem kardeşini okutsa hem eve baksa hiçbiri yetişmez zaten bizim maaşımızla. Kayınvalidem evden çocuk bakmaya karar verdi ancak en fazla bir iki sene bakacak çocuk büyüyecek çünkü ondan sonra da çalışmayı düşünmüyor. Ellerinde bir tane emekli maaşı kalacak. Artık eşimde ayda 3bin falan destek çıkarım belki diyor hele o zamanlar gelsin. Bu arada annesine hiç küsmez ki tavrını ortaya koyar sadece ancak annemdir der yumuşar hemen. Bazen ben de kızıyorum bazı şeylere inanın. Ancak annesinin sözünden hiç çıkmaysn biri olsa şimdiye boşanmıştım. Bu söylediklerim bazı konularda kayınvalidem diliyle ikna ediyor anlamındaydı. Neyseki bazı konularda tavrını belli edip sınır koymayı biliyor. Ancak evet kolay olmayabilir bazı şeyler tabiki başta baba olmadığı için eşim baba rolünü üstleniyor bu doğru bugün bile söyledim sen kimsenin babası değilsin bu rolü üstlenme. Yanlış evlilik mevzusuna gelince de evet bazı şüpheler var bazı düşüncelerim var ancak burada yazdıklarımdan eşim çok kötü biri gibi algılandı cidden çok tatlı bir insan aslında ya tanımıyorsunuz ama tanısanız anlarsınız bana karşı hep sevgi ilgi dolu kimseye ezdirmez beni ben burada yanlış lanse ediyorum sanırım yoksa haklı olduğunuz konular elbette var buna bir şey diyemem

Tabiki bu laflar hoş değil aslında eşim bu duruma takılmadı ki. Gizlemeleri onu çok üzdü ben yabancı mıyım dedi. Ayrıca kayınvalideme gelecek daha yüksek meblağda bir para söz konusu. Ama ne zaman gelir belli değil. Mesela kendi kızı bana şunu al şunu yap derken ben ve eşim dedik ki kendine ikinci evini al. Birinde otur birinden kirasını al. Kayınvalidem hatta dedi ki o para gelirse sana bilezik alıcam ben dedim ki hayır bana bir şey alma sen kendine ev al dedim

Neden boyle miz miz surekli kirilan bir esiniz var anlamadim. Basta baba yok ele gececek para hepi topu 100 bin kadincagiz birde yemek ismarlicam diyip gonul aliyor ki siradan biryere gitseniz 4 kisi 2 bin lira en az verirsiniz yemekte. Esiniz da daha 5 10 bin bekliyor. Eee ne kaldi geriye.. bir koltuk takimi bir beyaz esya anca alir iste o paraya. Eşiniz abilik yapsin desin ben kiz kardesim evlenmeden sizi yemege gotureyim yemek parasini da esyayi katin ne eksigi varsa alinsin dese inanin bundan sonraki sureclerde cok daha farkli olur. Annesi abisinin esirgemedigini gorunce 50 sana 50 sana veriyorum der bilirki abisi kiz kardesine zaten destek olur. Ha ihtiyac yoktur herkes alacagini alir o ayri ama ev kurmak pahali siz de biliyorsunuz

Onlar kirada değiller. Ve şu an oturduğumuz ev amcasının evi göstermelik kira ödüyoruz 3 bin gibi. Bedava da oturabilirdik ancak eşim istemedi o yüzden 3bin olsun o zaman dedi en fazla amcası. Kira konusunda dert yok iki tarafta da şükür. Ekonomiyi biliyorum haberdarım iki ev bir maaşla geçinmez bunu da biliyorum. Eşimi de bu konuda ikna ediyorum. Kayınvalidemin emekli maaş kadar parası olacak elinde görümcem gidince. Artık aylık belirli bir miktar verir eşim. Ama daha fazlasına razı olmadığımı belirttim

Eşim zaten kardeşinin bileziklerini ve diğer tüm eksiklerini almak istiyor niyeti böyle. Konu 5-10bin değil. Konu birçok şeyi danışmadan sormadan yapılması. E yani sonuçta baba ölmüş bir tane büyük oğlan var ona sorup yapsınlsr her şeyi demiyorum ama bazı şeyler de danışılmalı bence

Eşim yüzükleri takmayacak bile sadece şaka yaptı kaç kişiye açıkladım bilmiyorum ne kadar takıldınız şu meseleye ya ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.

Sıkıştığı için 10.000 ₺ isteyen adam mı bunları yapacak? Her yazdığınız tutarsız, kocanızı haklı çıkarmak için komik duruma düşüyorsunuz.
Arkadaşim her şeyin detayını vericem mi böyle? Ne meraklısınız didikleyip durdunuz keşke asıl meseleye az bir odaklansanız. Önümüzdeki iki ay yakınlarımızın düğünü var onlara verilmiş sözümüz var kaç aydır birikim yapıyoruz o yüzden birkaç ay bizim için sıkışık geçiyor. Normalde sıkışık falan değiliz yani. Ben burada eşimin hatasını da söylüyorum kimseyi savunmuyorum zaten sizi tanımıyorum içimi rahatça dökebilirim neden eşimi savunayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…