Kayınvalidemin yemekli düğün ısrarı

valla geçen yaz yeğenimi evlendirdik, yalvar yakar alkol bizden ancak 80’e anlaştık eli yüzü düzgün bi yerle. Ki 500-600 kişilik bir organizasyondu o bile bana saçma geldi. 5000 kişiye yemekli ya da yemeksiz düğün komik bence, festival mi bu?
Eşimin patronu ki Türkiyenin büyük holdinglerinden birinin sahibi vergi rekortmeni bir adamdır oğluna 2000 kişilik düğün yaptı. Sıradan bir sanayicinin 5000 kişi çağırması biraz görgüsüzlük bana kalırsa.
Küçük yerlerde çalıştığım için biliyorum oralarda ilişkiler daha farklı. O nedenle bana normal geldi. Metropoller gibi düşünme

Küçük yerlerde çalıştığım için biliyorum oralarda ilişkiler daha farklı. O nedenle bana normal geldi. Metropoller gibi düşünme

doğrudur, bir yorum yapamam o konuda bilmiyorum çünkü. Ben komşunun onun bunun düğününe gitmiyorum gitmek zorunda kalırsam da mecburiyetten bir saat takılıp kaçıyorum. İnsanların mecburen katlanacakları bir organizasyona yığınla para dökmek mantıksız bence.

Millet burda kuru pasta meyve suyundan bahs ettide ondan dolayi diyorum. O halde dügün cocktail tarzi olmali. Yani 1-2 saatlik, alkolde var içinde. Aparatif biraz daha sasali olmali (yani zengin dügününde sarma biraz tuhaf :) ).

Ve bu bile dedigim gibi çok pahali olur. Gerçekten hiç kimse 5000 kisilik dügünü sorun etmiyor. "Kiz tarafidir, hakkidir" olarak bakiliyor. Damat tarafida af edersin esek, tabiki ödeyecek. Kv'de bir istekte bulunursa ama vay söyle böyle deniliyor. Iki yüzlülük bana sorarsan.
Haklısın ama bu bakış açısı metropollerde geçerli ben küçük bi sahil şehrinde çalışmıştım. Küçük yerlerde durum farklı oluyor. Tanınan insanlar cidden o kadar kişilik düğünler yapıyorlar. Ama burda kv nin kuzum babasının durumunun iyi olmasından dolayı biraz köylü kurnazlığıyla düğünü yemekli yapıp parayı karşıya ödetme atağını sevmedim ben. Kv şunu dese haklı o kadar kişi çağırmayalım yahut maddi olarak zora düşeriz çocuklar sıkılır vs. Onu demiyor bunun üstüne tüy dikip ille yemekli olsun kızın babası ödesin derdinde. O kısmı sevmedim ben. Onun dışında haklı olduğun noktalar fazla

Haklısın ama bu bakış açısı metropollerde geçerli ben küçük bi sahil şehrinde çalışmıştım. Küçük yerlerde durum farklı oluyor. Tanınan insanlar cidden o kadar kişilik düğünler yapıyorlar. Ama burda kv nin kuzum babasının durumunun iyi olmasından dolayı biraz köylü kurnazlığıyla düğünü yemekli yapıp parayı karşıya ödetme atağını sevmedim ben. Kv şunu dese haklı o kadar kişi çağırmayalım yahut maddi olarak zora düşeriz çocuklar sıkılır vs. Onu demiyor bunun üstüne tüy dikip ille yemekli olsun kızın babası ödesin derdinde. O kısmı sevmedim ben. Onun dışında haklı olduğun noktalar fazla

Kv'de hiç bir yerde gelin tarafi ödesin demedi ki. Onu burdaki yorum yazanlar söyledi. Kv'de sadece yemekli dügün istedi. Ki eger ailesinde bu normal olarak karsilaniyorsa, talebi normaldir.

Yani yemekli dügün talebi, 5000 kisilik dügün talebinden çok daha normaldir.

Ve sen gerçekten daha önce 5bin kisilik dügün gördünmü? Yahu meghan marklenin dügününde bile 600 kisi vardi. Düsün en varlikli, en güçlü ailenin dügünü 600 kisilik.

5bin kisilik dügün için bir salon degil, arena kiralamak lazim.

Kv'de hiç bir yerde gelin tarafi ödesin demedi ki. Onu burdaki yorum yazanlar söyledi. Kv'de sadece yemekli dügün istedi. Ki eger ailesinde bu normal olarak karsilaniyorsa, talebi normaldir.

Ve sen gerçekten daha önce 5bin kisilik dügün gördünmü? Yahu meghan marklenin dügününde bile 600 kisi vardi. Düsün en varlikli, en güçlü ailenin dügünü 600 kisilik.

😂 ilahi ya. Kv babasıyla ortak ödemek istiyormuş ve salon olarak da kuzeninin salonunda yapacakmış. Yorumlara konu sahibi cevap olarak yazmış. Ona binaen dedim ben de. Ayrıca konu sahibi nişanı atarlar diye itiraz edemiyormuş

Kız tarafı için her şeyi istemek mübah. 5000 kişilik düğün kimse için aşırı değil. Ama kayınvalide hiç bir şey isteyemez, hiç bir şeye karışamaz. Gelinin babasının yolda selam verdiği adamın geldiği düğüne bir ev parası yatırmak zorunda. Çünkü düğünü erkek tarafı yapar.

😂 ilahi ya. Kv babasıyla ortak ödemek istiyormuş ve salon olarak da kuzeninin salonunda yapacakmış. Yorumlara konu sahibi cevap olarak yazmış. Ona binaen dedim ben de. Ayrıca konu sahibi nişanı atarlar diye itiraz edemiyormuş

Eh yani, banada biri "ben 5bin kisilik dügün isterim" derse bende yari yariya ödensin derdim. Ki bu hatta çok iyimser. Ben "kurus ödemem" derdim.

Ki madem fiyat önemli, kv'de "tanidik var, o salonda yapilirsa daha ucuz olur" diyor yardim amaçli. O bile batiyor. Kv'de cimri oluyormus. Ha dersin 28liralik bir yemek ile kalite olmaz o ayri. Ama eger istekler oluncak ise, bu tek tarafli olmamali.

Yani eger bir taraf sömüren taraf ise, bu bence kiz tarafidir. 5 bin kisilik dügün istemek gerçekten, insanin yüzü kizarmali.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
illa istiyorsa tüm masrafı kendisi karşılaşın

ortak olsun dedi kayınvalide
Geçen yol görümcem evlendi. Yemekli düğün yapmışlar. Kayınvalidem biz de yarı yarıya ödedik dedi. Bunu kesin bizde yarı yarıya ödeyelim diye söyledi
ortak düğün olmaz düğünü erkek evi kınayı nişanı kız evi yapar siz kararlı ve net bir şekilde hayır istemiyorum ben düğün deyin bitsin o ısrar ettikçe hayır deyin pes edecektir

Konuda bir tane mantikli dusunen insan goremedim.
5000-6000 kisilik dugun isteyen babaniz 50 senelik hayatinda selam verdigi herkesi dugune mi cagiracak? Mumkun mu o kadar insanin ayni anda agirlanmasi?
Kayinvalideniz tamamini kendi odemeyi dusunmedigi dugun icin yemekli olsun diye tutturuyor ve hayir olmayacak bitti demek yerine bu kadar insan kayinvalideyi ikna etmeye mi calisiyorsunuz?
Siz istemem dersem nisan atilir diyorsunuz tum hayatinizi kocam gitmesin korkusuyla mi yasayacaksiniz?
Nisanliniz da istemiyorum ama anneme bir sey diyemem diyerek hayatiniz boyunca yasayacaklarinizin sinyalini veriyor size.
Ne diyeyim. Gecmis olsun simdiden.

Herkese merhaba
Dün nişanım vardı ve kayınvalidem düğünle ilgili konuştu. İlla yemekli düğün istiyoruz dedi. Babam memlekette tekstil fabrikasının sahibi. Bunu şu yüzden diyorum. Babamın çevresi 5000-6000 kişi var. Yemekli olursa 150 milyara yakın olacak. Biz erkek arkadaşımla o parayı kendimize birikim yapmak istiyoruz. Takılarla biriktirip ev almak istiyoruz. Lütfennn fikir verin nasıl ikna edebiliriz
Benim ailem de yemeksiz istiyor
Herkes yemekli yapıyor diye bizde yemekli yapacakmışız ben şuanda sinirden ağlıyorum :KK43::KK43::KK43:
kayınpederde bize bıraktı. O bu konuda rahat ama kayınvalidem ısrarcı. Lütfen bana yardımcı olur musunuz
Neler diyebilirim
Gerçekten bu kadar masraf yapmak istemiyoruz krediyle.
Niye sinirden agliyorsun canim ver cevabini kayinvalidene.

Her şeyden önce 5000-6000 kişilik düğünü nasıl yapacaksınız yahu ona şaşırdım ben. Ben 600 kişiye bile fazla dedim 350 kişi sınır koydum. Kına gecemde halledeceğim uzaktan gelenleri.
5000-6000 kişilik düğün tamamiyle kaos olur.
Yemekli konusundaki kv ısrarına gelirse şöyle söyleyin bizim öyle bir bütcemiz yok ama eğer siz karsılayacaksanız neden olmasın.
Ayrıca düğünü erkek tarafı yapar. Ne alaka size söylüyor? Ortakta olur ama karşındaki insan insansa olur yani biraz ağır başlı, ne bileyim halden anlayan mahcup insansa ortak olmasını teklif edersin kaldı ki hepsini bile karsılarsın. Ama böyle bir durumda hep diretip hem kız ailesinden dügün parası beklemesi cok saçma

Valla bana boyle birsey dese sanirim duymamazliga verir,dert bile etmem dugun zamani kendi bildigimi yaparim.Hersey butce meselesi.Butceme uymuyorsa soyledigi hersey bir kulagimdan girer otekinden cikar.Eger illaki gundeme getirirse yine de "oglunuzla dusunmuyoruz imkanimiz el vermiyor " bu kadar demeniz kafidir

Karşı tarafa hak vermiyorum ama düğünü karşı taraf yapsa bile siz nasıl 5 6 bin kişiyi cagirabileceksiniz ,normalin kat kat üstünde bir rakam ve babanız illa da bu kadar insanı düğüne çağıracak derse elini cebine atıp destek olması gerekir
Yanı kv bin kişilik bir düğün için 50bin harcayacaksa sizin 5 6 bin kişilik davetlileriniz için kat kat para ödemek zorunda değil
Biz zaten düğün istemiyoruz diyorsanız da açık söyleyeceksiniz
Bu sebepten nisan atabileceğini düşündüğünüz insan yarın başka sebeplerle de sizi yarı yolda bırakabilir

Erkek tarafıyla yari yarıya düğün yapıldığını da ilk kez duyuyorum.
Bunda şaşılacak bir şey yok. Karşı tarafın durumu yoksa ve kız tarafıda daha şaşalı bir düğün isterse elini cebine atar yarı yarıya öderler.Bunu gayet normal buluyorum.

Ama konu sahibi gibi olan bi mevzuda iki tarafta haksız.Kendi babası 5-6 bin kişiden bahsedip o kadar para vermem diyor asıl ben 5-6 bin kişi düğünü ilk defa duydum.😂
Kaynana da ayrı zaten o da yemekli diye tutturmuş ama ortak bekliyor. Yani yemekli diye tutturan kız tarafı olsaydı ortak ödeme mevzusu normal karşılanabilirdi. Ama bu durumda değil.
Genede dedigim gibi babanın da o kadar kişilik düğün istemesi normal değil

Back
X