Kayınvalidemin yürüttükleri 😁

Ama yapmalısınız, burada mevzu bir plastik toka, 2 deodorant değil, hepimiz yeri geliyor annemize, kayınvalidemize hatta arkadaşlarımıza bizde beğendikleri bir şeyi hediye ediyoruz veya aynısını alıyoruz, sizin mevzunuz size ait her şeyi kayınvalidenizin kendine hak görmesi, kendine ait hissedip siz yokken dahi el koyup gitmesi.

Kayınvalidem burada şikayet edilen kayınvalidelere göre çok ince düşünceli, kibar ve hiçbir şeye karışmayan biridir, 29 senedir evliyim, şuyumu aldı, buyuma karıştı diyebileceğim hiçbir olay yaşanmadı aramızda, ki bizde kalmışlığı da vardır, evin hiçbir yerini kurcalamadığı gibi yatak odama da girmezdi.

Buna rağmen biz daha 2-3 aylık evliyken belki safiyane duygularladır içini bilemem belki kayınvalidelik yapmak istedi ama 2 konu oldu, ikisinde de verdim cevabını bir daha da o oldu.

Bir olay dikiş makinesi almıştım, ki dikişin D’sini bilmiyordum heves işte, dönemin en donanımlı makinelerinden birini beğendim aldım, o zaman kayınvalidemlerde istanbulda yaşıyor, makineyi aldıktan sonra bir akşam onlara gittik, lafı açıldı dikiş makinesi aldım bir kursa mı yazılsam ne yapsam diye konuşurken, kayınvalidem ben o kadar dikiş biliyorum ama seninki gibi bir makinem yok, benim makine çok eski, sen basit bir makineyle de öğrenirdin dediiiii ben eh sana da kocan alıversin bir makine dedim, konu kapandı.

Diğer olay da istanbuldan taşınacaklardı, kayınbiraderim henüz liseyi bitirmiş ergen bir delikanlıydı, istanbuldan gitmek istemiyordu, kayınvalidem yine bana geldi, taşınacağız ama oğlan ben gelmem abimlerle yaşarım diye tutturdu deyince ben yine şak lafı yapıştırdım “herkes kendi çocuğuna sahip çıkıp baksın.”

Siz olaylara olması gerektiği gibi müdahale etmez, yeri geldiğinde lafınızı söylemezseniz herkes her şeyi kendinde hak görür, lütfen yapamıyorum demeyin yapın😉
O kadar haklısınız ki. Kimse kırılmasın diye saçma sapan şeylere maruz kalıyorum. Yaptıklarının çoğunu eşime söylemiyorum ara bozucu olmayım diye. Ama ne büyük hataymış. Bu dünyada cevap verebilen insan kadar olmuşu yoktur. Kötü olmayayım diye sustum kötü oldum yine süper oldu :D

O kadar haklısınız ki. Kimse kırılmasın diye saçma sapan şeylere maruz kalıyorum. Yaptıklarının çoğunu eşime söylemiyorum ara bozucu olmayım diye. Ama ne büyük hataymış. Bu dünyada cevap verebilen insan kadar olmuşu yoktur. Kötü olmayayım diye sustum kötü oldum yine süper oldu :KK70:
Bir konuda olaya anında müdahale etmez de içinizde biriktirir biriktirir çok başka zamanda patlarsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz, şimdi mesela siz toka mı nereye koydun diye mesaj atmayı düşündünüz ya, eşiniz bile diyecek ki altı üstü bir toka kaç kuruşluk şey ki lafını yapıyorsun.
Ama siz daha en başında epilasyon aletinizi aldığında veya ne bileyim ilk evlendiğinizde alıp götürdüğü bir şey için o anda tepki gösterseydiniz hem bu almaların önüne geçecektiniz hem de kayınvalidenizin alıp alıp gittikleri bir tokaya indirgenmeyecekti.

Bu kırma değil, sizi ilgilendiren bir konuya müdahale, kayınvalideye hakaret edin, ağzını burnunu kırın, bu elinle mi aldın deyip eline vurun demiyorum:)))
Bunlar benim eşyalarım bana özel, kimse alıp gidemez mesajı verin, he bunu yapamıyorsanız da alın kendinize bir kilitli sandık, artık kayınvalide en fazla 2 gün gelebilecekmiş ama götürmeye alışan insan 2 günde alır götürür, sizin için önemli olan her şeyi o sandığa koyup kilitleyin anahtarı da saklayın valla ciddiyim, sorarsa da benim malım kıymetli sandıklarda saklıyorum dersiniz.

Kayınvalidem 4 saat civarı uzakta bir şehirde yaşıyor. Eskiden burada yaşıyordu, keyfine uzak yere taşındı ama nedense yine hep buralarda. (Bilginiz olsun diye ekliyim ortalama 2 senede bir ani kararla taşınıp pişman olup sonra pişman olacağı başka yerler bulur). Sık sık gelip 2 haftaya yakın kalır. Sorunlu bir kadın, sürekli laf sokar sonra şakaya vurur. Herkesi birbirine gizli gizli doldurup sorun çıkmasını bekler. Biz birbirimize düşmeyince kimse beni takmıyor der 😁 Ona verdiğimiz kocaman odaya sığmaz evin her noktasında ıvır zıvırları vardır. Sürekli her söylediğime "hayır o öyle değil" modunda. Çünkü ben bilmiyorum o biliyor. Oğlumu şımartıp sonra şımardın sen diye bağırıyor. En son gelişinde ev huzurunu ciddi anlamda bozdu bu yüzden eşimle konuştuk daha evimde istemiyorum.

Kendisinin bir huyu var sürekli benim birşeylerimi beğeniyor. Beğendiği şeyi eline alır uzun uzun evirir çevirir ayy bu çok güzelmiş mmm falan yapıp ona vermemi bekler. Yakın zamana kadar veriyordum ki evimden lazer epilasyon aletimi yürütene kadar. Ben evde yoktum eşim odamızdayken girmiş (yatak odamıza girmeye bayılır, onun için beğenilecek şeyler membağı gibi) masa üzerinde görmüş aaa bu ne demiş yine evirip çevirince alayım bunu gelirken getiririm deyip almış. Eşim de onun kişisel birşey olduğunu bilmediği için vermiş. Sonradan olay çıkardım yenisini aldırdım.

Bu olaydan sonra iyice gıcık oldum. Ben birşeyler vermeyince ödünç olarak isteyip götürmeye başladı. Banyodan çıkınca deodorantımı unuttum deyip sprey deodorantı istedi çantasına attı. Kremlerime bakıp şunu bir deniyim deyip çantasına attı ki pahalı bir yaşlanma öncesi kremdi, ona nasıl yarayacaksa. En son saçımı düzleştirmek için kullandığım kelebek tokalarım vardı. Ucuz şeyler de değildi hediye gelmişti. Her gelişinde "tokan var mı" deyip teker teker götürdü. Ben iyice gıcık oldum. Mesaj atıp tokayı nereye koydun bulamıyorum desem mi 😬 O da bana gıcık olsa keşke 🤭
Vallahi ben burdan cok gicik oldum kadına, bu nedir yarabbi , akıllara zarar

Neden ortalığın anasını ağlatmadınız? Kadın resmen hırsız. O kadar sakin anlatmışsınız ki size de sinir oldum. 😁

E kayınvalide ne anlarsa artık :)))

Öyle tuhaf ki. Oğlum koltuğun üzerinde ters bi pozisyonda duruyordu. İn oradan düşersin dedim. Bu bi kalkıştı. Düşersin kelimesiyle evrene yanlış mesaj yollamışım başıma gelebilirmiş hemen üc kere "iptal" demeliymişim? Bi konu açıldı eşimle şuraya da gitsek gibi bişey söyledim. Hayıııır iptal. Gidiyoruz diyeceksin yoksa gidemezsiniz. İstediğim herşeyi anında almam lazımmış yoksa bekletirsem fakir enerjisi oluyormuş zengin gibi yaşarsam zengin olurmuşum.

Şuan bildiğim 100 bin civarı kredi kartı borcu var. Evren onu duymamış bence :KK70:
Tum kaynanalar cins ama seninki, numune alinarak incelenmesi ve bulasmamasi icin asi bulunmasi gereken baska bir varyant kesinlikle 🤭.

Kayınvalidem 4 saat civarı uzakta bir şehirde yaşıyor. Eskiden burada yaşıyordu, keyfine uzak yere taşındı ama nedense yine hep buralarda. (Bilginiz olsun diye ekliyim ortalama 2 senede bir ani kararla taşınıp pişman olup sonra pişman olacağı başka yerler bulur). Sık sık gelip 2 haftaya yakın kalır. Sorunlu bir kadın, sürekli laf sokar sonra şakaya vurur. Herkesi birbirine gizli gizli doldurup sorun çıkmasını bekler. Biz birbirimize düşmeyince kimse beni takmıyor der 😁 Ona verdiğimiz kocaman odaya sığmaz evin her noktasında ıvır zıvırları vardır. Sürekli her söylediğime "hayır o öyle değil" modunda. Çünkü ben bilmiyorum o biliyor. Oğlumu şımartıp sonra şımardın sen diye bağırıyor. En son gelişinde ev huzurunu ciddi anlamda bozdu bu yüzden eşimle konuştuk daha evimde istemiyorum.

Kendisinin bir huyu var sürekli benim birşeylerimi beğeniyor. Beğendiği şeyi eline alır uzun uzun evirir çevirir ayy bu çok güzelmiş mmm falan yapıp ona vermemi bekler. Yakın zamana kadar veriyordum ki evimden lazer epilasyon aletimi yürütene kadar. Ben evde yoktum eşim odamızdayken girmiş (yatak odamıza girmeye bayılır, onun için beğenilecek şeyler membağı gibi) masa üzerinde görmüş aaa bu ne demiş yine evirip çevirince alayım bunu gelirken getiririm deyip almış. Eşim de onun kişisel birşey olduğunu bilmediği için vermiş. Sonradan olay çıkardım yenisini aldırdım.

Bu olaydan sonra iyice gıcık oldum. Ben birşeyler vermeyince ödünç olarak isteyip götürmeye başladı. Banyodan çıkınca deodorantımı unuttum deyip sprey deodorantı istedi çantasına attı. Kremlerime bakıp şunu bir deniyim deyip çantasına attı ki pahalı bir yaşlanma öncesi kremdi, ona nasıl yarayacaksa. En son saçımı düzleştirmek için kullandığım kelebek tokalarım vardı. Ucuz şeyler de değildi hediye gelmişti. Her gelişinde "tokan var mı" deyip teker teker götürdü. Ben iyice gıcık oldum. Mesaj atıp tokayı nereye koydun bulamıyorum desem mi 😬 O da bana gıcık olsa keşke 🤭
Kolu baya uzun bı kaynana düşman basina bile demeye dilim varmıyor.bi üye yazmış dikkat ett seni de yürütür bak🤣 benim görümce iki günlüğüne geldi.
Benim difrizimdeki baliklarima kadar ne var yok aldı. Bende eşime beni de paket yap götürsün demiştim.🤣

Bir konuda olaya anında müdahale etmez de içinizde biriktirir biriktirir çok başka zamanda patlarsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz, şimdi mesela siz toka mı nereye koydun diye mesaj atmayı düşündünüz ya, eşiniz bile diyecek ki altı üstü bir toka kaç kuruşluk şey ki lafını yapıyorsun.
Ama siz daha en başında epilasyon aletinizi aldığında veya ne bileyim ilk evlendiğinizde alıp götürdüğü bir şey için o anda tepki gösterseydiniz hem bu almaların önüne geçecektiniz hem de kayınvalidenizin alıp alıp gittikleri bir tokaya indirgenmeyecekti.

Bu kırma değil, sizi ilgilendiren bir konuya müdahale, kayınvalideye hakaret edin, ağzını burnunu kırın, bu elinle mi aldın deyip eline vurun demiyorum:)))
Bunlar benim eşyalarım bana özel, kimse alıp gidemez mesajı verin, he bunu yapamıyorsanız da alın kendinize bir kilitli sandık, artık kayınvalide en fazla 2 gün gelebilecekmiş ama götürmeye alışan insan 2 günde alır götürür, sizin için önemli olan her şeyi o sandığa koyup kilitleyin anahtarı da saklayın valla ciddiyim, sorarsa da benim malım kıymetli sandıklarda saklıyorum dersiniz.
Zaten öyle oluyor. Susuyorsun susuyorsun patlayınca "deli bu" oluyorsun. Cidden o duruma düştüm kaç kere. Bundan sonra evime öyle uzun gelemeyecek. Geldiği zaman da her şeyi söyleyeceğim. Çekinmemin sebebi işine gelmeyen bir olay olduğunda içinden bir Mr. Hyde çıkıyor. Bağırıp çağırmaya başlıyor. Ben kavga sevmediğim için böyle oldu. Annemle babam nadiren tartışırlar, sesleri de yükselmezdi. Öyle bir ortamda büyüyünce kavgasızlığa devam etmek istedim. Ayrıca yüzüne de söyledim seninle bir arada olmak mayın tarlasında yürümek gibi, ne zaman patlayacağın belli olmuyor diye. Ama bundan sonra söylenmesi gereken her şeyi söyleyeceğim. Kavgaya başlarsa da kapıyı gösteririm bu kadar basit.

Vallahi ben burdan cok gicik oldum kadına, bu nedir yarabbi , akıllara zarar
Bu anlattıklarım sadece evimden götürdüklerinin konusu. Diğer olaylara girsem cilt cilt kitap yazmam lazım 😬

Neden ortalığın anasını ağlatmadınız? Kadın resmen hırsız. O kadar sakin anlatmışsınız ki size de sinir oldum. 😁
Bana sinir olun ya. Biraz da kendime gelmek için açtım konuyu. Gazla çalışıyorum ben 😁 Mune abla güzel gazladı yalnız. :D

Tum kaynanalar cins ama seninki, numune alinarak incelenmesi ve bulasmamasi icin asi bulunmasi gereken baska bir varyant kesinlikle 🤭.
Hesabıma on bin milyor dolar yollamazsanız aranıza salıcam. Bütün kaynanalar böyle olacak yoksa 😁

Kolu baya uzun bı kaynana düşman basina bile demeye dilim varmıyor.bi üye yazmış dikkat ett seni de yürütür bak🤣 benim görümce iki günlüğüne geldi.
Benim difrizimdeki baliklarima kadar ne var yok aldı. Bende eşime beni de paket yap götürsün demiştim.🤣
Ay rezil yaa. Vallahi rezil. Götürdüklerine eşiniz ne dedi?

Yerinizde olsam epilasyon aleti gittiğinde arayıp anne o kişisel birşey nasıl aldın onu,geri getir derdim yani.
Sizinle mi aşık atıyor kocaman kadın utanmadan.
Acıkça söylemezseniz vazgeçmez.
Benim hatam olay kanlı canlıyken sakin olmaya çalışıyorum. Sonra da konusu açılmıyor. Bundan sonra her şeyi sıcak sıcak halledeceğim.

Kafın tokatçı 😂

Zaten öyle oluyor. Susuyorsun susuyorsun patlayınca "deli bu" oluyorsun. Cidden o duruma düştüm kaç kere. Bundan sonra evime öyle uzun gelemeyecek. Geldiği zaman da her şeyi söyleyeceğim. Çekinmemin sebebi işine gelmeyen bir olay olduğunda içinden bir Mr. Hyde çıkıyor. Bağırıp çağırmaya başlıyor. Ben kavga sevmediğim için böyle oldu. Annemle babam nadiren tartışırlar, sesleri de yükselmezdi. Öyle bir ortamda büyüyünce kavgasızlığa devam etmek istedim. Ayrıca yüzüne de söyledim seninle bir arada olmak mayın tarlasında yürümek gibi, ne zaman patlayacağın belli olmuyor diye. Ama bundan sonra söylenmesi gereken her şeyi söyleyeceğim. Kavgaya başlarsa da kapıyı gösteririm bu kadar basit.

Bana sinir olun ya. Biraz da kendime gelmek için açtım konuyu. Gazla çalışıyorum ben 😁 Mune abla güzel gazladı yalnız. :KK70:
🤣🤣

Ben de sevmem kavgayı ama insanlar konuşa konuşa anlaşır deyip çevrenizdeki insanlarla sorunları konuşarak çözmeye kalktığınızda ya da aman büyüktür idare edelim, kırılmasın incinmesin dediğinizde vur kafasına al lokmasını muamelesi görüyorsunuz, bunu en çok da sizden yaşça büyükler yapıyor, kimi amca dayı olmanın arkasına sığınıyor, kimi nasılsa kayınvalideyim veya anneyim bir şey diyemez yapamaz deyip hayatınızın ortasına dalıveriyor, bazısı sizin kayınvalide gibi evde bulduğunu götürüyor, bazısı her şeyinizle ona teslim olun istiyor.

O yüzden gerektiğinde ses de yükselteceksiniz, okkalı söz de söyleyeceksiniz, bunu hayatınızdaki her insan için uygulayın, korkmayın arada bir eli bele götürüp eteği bel lastiğine dolamak sürekli kavgacı yapmıyor sizi, aksine böyle böyle insanlar büyük bile olsalar karşınızda edecekleri sözleri, davranışları ölçüp tartıyorlar, ayrıca aynı sorunlar defalarca önünüze gelmemeye başlıyor, siz de içinizde biriktirmediğiniz için olmadık yerde patlama yaşamıyorsunuz😉

Siz bir başlayın nasıl rahatlayacaksınız bir bilseniz, hiçbir şey içinizde birikmeyecek, nasıldı bir söz vardı içinde durup dert olacağına dışına vur Mert olsun’du galiba, kendinizi dert sahibi ediyorsunuz hepiniz, sonra ne sinir kalıyor ne psikoloji, size dert olacağına hak edene yapıştırın lafı ona dert olsun👍

Benim kayinvalide ise sofradaki en iyi seyi asilir önüne getirir. Oğlum icin ayirdigim bir parca pastayı bi lokmada götürür.

Bir gün, iftara cagirdim. Kaynim cok seviyor diye az bisey rus salatasi yaptim. Sofrada kus sütü eksik ama oyle bir sofra yalnizca bezelye cok azmis, o yuzden salata bir porsiyon cikti, onu da kaynimin her zaman oturdugu köseye dogru koydum.

Durur mu hic? Panter gibi sofranin üstünden uzandi, ama nasil, cocugun rus salatasini asildi oh diye diye yedi😁😁 Ya valla bu kayinvalider asla baş olmaz.

Kadın resmen sizle yarışıyo çok itici. Ben olsam eşime ya annenle konuş hareketlerine çeki düzen versin ya da götürdüğü her şeyi sana aldırırım yenisini derdim.

Bence demelisin, önünü kesmenin başka yolu yok.

Bende de tehlikeli bir görümce var, bir iki şey yok olmaya kalkıştı ne yaptım ne ettim çıkarttırdım. Yine olsa yine aynısını yaparım. Aptal yerine koydurmayın kendinizi. Hatta 'diğerleri de sende sanırım zahmet olmazsa hepsini getir' deyin. Dinsizin hakkından imansız gelir

Kadın evden gitmeden aldıklarını aramaya başla 'ya benim falanca kremim vardı yerinde yok, anne en son sen sormuştun, yerini mi değiştirdin acaba' şeklinde. Sürekli takipte kalıp geri istemelisin, başka türlü sömürülmekten kurtulma şansın yok. Kullanması için verdiğini de 'işin bitince şuraya koy, bana lazım olduğunda bulamıyorum yoksa' diyebilirsin.

Benim görümce önce çıtçıtlı bebek bodysi götürmeye kalkıştı, sonra bebek battaniyesi, en son ipad kayboldu çıkarttırdım. (Bunların hepsi farklı zamanlarda oldu) evi birbirine kattım ipadde 'çocuk onsuz yemek yemiyor bulunması lazım' diye. Sonra 8 kez baktığımız yastığın arkasından çıktı 🤣

Evine gittigin zaman topla hepsini getir.
Biri benim eşyamı alsa savaş çıkar. Siz niye bu kadar sakinsiniz

Kayınvalide arkanızdan gülerek 'vur ensesine al ekmeğini' diyordur ha bir de iptal iptal gelinimin sesi çıkamaz diyerek evrene mesaj gonderiyordur 😺

Back
X