Kayınvalidemle arabada koltuk savaşı

CapsLocked

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
304
258
83
Senelerdir Kayınvalidemle arabada Ön koltukta oturmak için sessiz savaş içindeydiz. Bana göre, Eşim arabayı kullanıyor ise, önde ben oturmalıyım. Bunu yaşayan varmı? Sizce ben haksızmıyım. Eşim konu annesi olduğu vakit, mesele ne olursa olsun, haklıda olsam, hiçbir zaman bana destek göstermiyor. Kayınvalidem arabaya bindiği zaman ben niye yerimden kalkıp arkaya geçmek zorundayım? Oğluda bir kelime laf edemiyor. Bizde bu konu biraz büyüdü, kimseylede konuşamıyorum, görüşlerinize ihtiyacım var.

Bazı kadınlar böyle, araba oğlumun, ön benim hakkım düşüncesindeler. (araba sizin olsa da)
Eğer evliliğinizi etkiliyorsa boş verin gitsin, nasıl olsa her gün işe gidip geldiğiniz yok; arada olsun.
Büyüklük sizde kalsın.

Şimdi sana aman arkada otursan ne olur diyenler olacak. Ama mesele nerede oturduğundan çok kayınvalidenin senin üzerine oynadığı rahatsız etme üstünlüğü kanıtlama savaşı. Oysa ki eşin yan koltukta oturmasında bir üstünlük çabası yatmaz.
Eşin annenle ilgili konularda seni yok sayıyorsa sorun kayınvalidenden çok eşin. Onunla konuşmayı dene.

ben varken oturamaz ..
benımkı direkt arkaya gecer. koltuk kavgasına da gerek kalmıyor zaten
haddini biliyor yanı

bu arada sadece annesi değil, ben varken kimse eşimin yanına oturamaz.

bence çok gereksiz bir konuda savaş içindesiniz, ne olur ki otursa önde kv, en nihayetinde annesi, yabancı bir kadın değil, bizler bazen eşimiz sadece bize ait sanıyoruz ve bu bence bencillik

Evet, doğru söylüyorsun. Ama artık yemin ettim, eşimle annesinin geçtiği hiçbir konuyu konuşmıcam. Çünkü daha konuyu dinlemeden, eşimin "annen" dediğim an kalkanları çıkıyor. Arkada otururum ne olcak. Eşimi seviyorum, ama bu konuda tutumu çok ağrıma gidiyor. İçimde teselli bulamıyorum.

Ayrıca bu zincir böyle gidiyor. Gelinine bu şekilde ezici üstünlük taslayan kayınvalideler, genellikle kendileri de bunları gördüğü için yapıyor. Oysa deseler ki gelinimin huzuru evladımın da yuvası, huzuru. Böyle güç savaşlarına girmeseler bu zincir kırılacak. Ama çeken çektiriyor işte. Yoksa bir insan bunları kendi kayınvalidesinden görmese, ortalama bir zekada, oğluna ve gelinine huzur vermeyi seçer. Ama huzur vermemeyi seçiyorsa aman otursun, aman desin, aman yapsın denemez. Amaç önemli, ben üstünüm demeye çalışıyorsa, hayır dünya senin etrafında dönmüyor, biz de insanız; hissettirilmeli. Sen oğlunun annesi, kocanın karısısın. Ayrımı iyi yapacaksın.

Annesi ile ilgili hiçbir sorununu eşine anlattırmayan erkeklerin çocukluğundan kalma travmatik sorunları olduğunu düşünüyorum. Anneleri babaları tarafından ezilmiş olabilir, babalara karşı koruyucu olmuş olabilir, evlatlarıyla aşırı yakın bağ kurmuş olabilir. Kısaca uç bir davranış göstermiştir yani. Yoksa aklı başında sağlıklı bir insan bir sorun varsa bunu yok saymaya çalışmaz.

bence çok gereksiz bir konuda savaş içindesiniz, ne olur ki otursa önde kv, en nihayetinde annesi, yabancı bir kadın değil, bizler bazen eşimiz sadece bize ait sanıyoruz ve bu bence bencillik
Ama senin yerin arabada belli, kayınvaliden bindiğinde, sen arkada oturuyorsun. Hatta eşin diyorki, sen geç annem gelsin. Kendini üçüncü kişi gibi hissetmiyormusun? Bu hissetmemek için ne yapıyorsun?

Ama senin yerin arabada belli, kayınvaliden bindiğinde, sen arkada oturuyorsun. Hatta eşin diyorki, sen geç annem gelsin. Kendini üçüncü kişi gibi hissetmiyormusun? Bu hissetmemek için ne yapıyorsun?
Kayınvaliden yokken de arkada oturabilirsin. :)) öne gel derse benim yerim burası dersin.

ben koltuk olayını kafaya takmıyorum kv yokken zaten ben oturuyorum, arada birde o otursun nolucakki, güç savaşına çevirmeye gerek yok bence, zor olan hayatı daha da zorlaştırmanın gereği yok, sonuçta annesi, annesi dışında müsaade etmem zaten

Evet güzel düşünüyorsun. Ama kişilerin yapısından yapısınada değişiyor tutum. İçimde saklıyorum çoğu şeyi, huzur benim için daha önemli. 2,5 aylık bebeğim var. Seninde az kalmış. Bir avazda inşallah.

Boşver canım ya bunun için kafanı yorma bile annesi sonuçta seninde eşin sen oturmuşsun o oturmuş üzülmeye değmez arabayla dışarıya çiktığımız zaman ben kendim kayinvalideme derim gel sen one otur anne rahat otur derim. Kafaya takmaya degmez ben arabamiza bindigimde on koltuga oturmayi unuttum ya kayinvalidem ya gorumcem oturur ama ben oglumla arkada otururum bunuda hic kafaya takip yoramam kendimi cunku takilacak sorun degilki allah buyuk dertler vermesin sen kocanla iyi ol sonucta esinin annesi sen nasil annene saygi duyuyorsan oda annesine saygi duyacak tabi unutma birde erkekler daima annecidir annelerine asla laf soyletmezler boyle ufak seyler icin moralinizi bozmayin.

Bizde bir yere giderken bir kac kez nisanlim söyledi ayip olurmu arkaya binerse acaba gibisinden zarf atti ama sadece kendi annesi icin degil benim annem binecegi zamanda yapar ben direkt tepkimi koyarim "sen bu arabanin sahibiysen bu arabayi sen kullaniyorsan senin yaninda ben otururum ben kullandigim zamanda senden baskasinin yanimda oturmasini istemem diye " allahtan kayinvalidem anlayislidir densizlik etmez direkt arkaya oturur... Annem kayinvalidem filan varken ben acarim kapilarini arkaya oturturum siz iki dünür konusacaklariniz vardir , bizde askimla konusalim azcik derim yerime otururm :))) kayinvalidem tekken bazen dilimin ucuyla söylerim anne geç sen öne diye olmaz sen otur der arkaya yerine oturur :)))) heptende saygisizlik yapmayalim simdiden canim :)))

Bana göre eşimin annesi önde oturmalı. Kadın zaten sıkıntılı bir tip. Arkada oturunca boğuluyomuş gibime geliyo. ve yalnız kalmış onu arkaya atmışıx gibi gibi hissediyorum kötü oluyorum. Kendi annemi de arkaya oturtmam onu da. Gel gör ki benm kaynana da öne oturup ayırmam sizi diye bağırıyor :)

Benim annem de arabada kendinden yaşlı biri varsa hep arkaya oturmuştur ben de kim olursa olsun geçerim arkaya. Eşinizin yanında olmak gibi sembolik şeylere takılmayın bence büyüklere saygılı olmayı öğrenin :)

Ben çok saçma buluyorum bu konuda sen oturdun ben oturdum olayını. Kv ile aram yağlı ballı değil ama öne oturmak istese yok orası benim yerim demem yani.

Kaldı ki bazı insanların arabada öne oturma takıntısı var. Benim annem mesela, daralıyor arka koltukta, önü açık olmadığı için.

Eskiden gelen bir gelenek var canım çoğu yerde. O yüzden çok kafana takma boşver. Mesela bir arabaya binilecekse erkekler önde kadınlar arkada olur. Gelin arkada olur filan. Kimileri hala bunu devam ettiriyor.
Eskiler eski kafa oluyor sonuçta. Saygı duy boşver. Yeni biniliyorsa binsin tabi isterse öne.
Ama mesela geçerken alırsın, öndesindir arkaya geçersin. Bu çok saçma bir şey gerçekten. Öndeysen kalkma bu durumda.
Önemli olan önde veya arkada olmak da değil bizim için aslında. Eşinin yanındasın. ama bunu anlamıyorlar....

bizde de savaş ben kayınvalidem gelince arkaya otururum oda benimle arkaya oturur on boş kalır bide işinsu ttarafından bakın ,büyük adamlar arkada oturur, der sizin esiniz gibi arada kalmis bir tanidigim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…