Kayinvalidemle ayni evde :((

Nişanlım muhasebeci aldığı maaş belli kiraya cikamiyoruz para yüzünden onlar eski ewe gitsinler diye dua ediyorum herseye nişanlım kosturuyor babada çok galesiz biz kına salonumu hemen tuttuk ama onlar nasıl düğün yapacaklar daha belli bile değil nişanlım da bu duruma çok üzülüyor :cry:
Nişanlım muhasebeci aldığı maaş belli kiraya cikamiyoruz para yüzünden onlar eski ewe gitsinler diye dua ediyorum herseye nişanlım kosturuyor babada çok galesiz biz kına salonumu hemen tuttuk ama onlar nasıl düğün yapacaklar daha belli bile değil nişanlım da bu duruma çok üzülüyor :cry:
Sen de çalış

Artık küçük yerlerde de çalışan çok

Kira parası da verirsin üstüne harçlık da kalır biriktirirsin bile

İnsan neden evlenir? Mutlu olmak sevdiğiyle yaşlanmak huzurlu olmak için.
Kv ve kp e hizmet etmek için evlenmez.
Böyle devam et mutsuz sonsuz olarak hayatına devam edersin.
Ha ben hiç üzülmüyorum senin gibi insanlara ortada sorun olacağı bariz belli hala koşa koşa evleniyorsun kurbanlık koyun gibi.

Aklın yolu bir ..
Akıllıca düşünseler bu hayat tarzının hem berbat hemde zamanla bozuk psikolojiye dönüşeceği kabak gibi ortada ...
Neden böyle keskin bıçak gibi konuşuyorum ?çünkü yaşım küçükte olsa yaşadığım tecrübeler ve çevremdeki bu tip örneklerle dolu tükenmiş hayatlar mutsuz evliliklerden dolayı:KK43:
En basiti babannem dir annemle 9 yıl bir evde oturmuş anneme çok çektirdi ...
Şuan herkes ayrı evlerdede olsa halen daha etkisi sürüyor... En küçük amcam evlendi 5 yıl önce ve yine evlendiğinden beri babannemle oturuyorlar...
Ben gelinin ağladığını biliyorum ya özel hayat mahremiyet sıfır diye !!
İshal oldun gaz sancın var, tuvalete gitmek bile eziyet düşünsene, sesin duyulmasın diye musluğu son ses açmak utanmak sıkılmak offf ...
Rahatça mıçamıyorsun bile!!
Ben mıçarım böyle hayatın içine ya !
Akıllı olun arkadaşım ya !!
Karşınızda ana babanız yok sizin! Tamam eşini büyütmüş eyvallah ne âlâ saygıda kusur etme ama onlarada köle olma bı nedir ya sabah sabah krize soktunuz insanı
Maceramı arıyosun kendine..
Otur annene babana bak onlarla 24 saat yaşayacağına
zaten kayınvalide şimdiden fazla yüzgöz... İş yaptırıyor ve beğenmiyor... Eski evde otururum hiç eşya almam yinede ayrı olurum... Ayni şekilde kendi ailemlede olmak istemem özel hayat diye birşey yok kalmıyor... Evlilik özel bi durum ne kadar yenide olsa benim beğenmediğim eşyayı asla kabul etmem zevkler farklı beğenmediğim şey yeni olsa nolur ki... Konu sahibi her noktada pasif... Pişman olacak ama inşallah iş işten geçmeden olur... Dediğiniz gibi kendi evimde istediğim rahatlık olmadıktan sonra hayatımı bir odaya sıkıştırdıktan sonra ne anlamı var oturur anama babama bakar hizmetlerini yaparım çok daha iyi... En azından kendi annem babam...

BEN KONYALIYIM DOĞMA BÜYÜME ANLADIĞIM KADARIYLA HEMŞERİYİZ.KAYNANAN GÖZÜMDE CANLANDI HEMEN.EVLENDİKTEN SONRA HERŞEY DAHA FARKLI OLACAK UNUTMA.NİŞANLIN ŞİMDİ DAHA ANLAYIŞLI OLABİLİR HALLEDERİZ YOK SENİ EZDİRMEM SENİ ÜZMEM DER İNANMA.ARADA KALACAĞI İÇİN İKİ TARAFTAN BİRİNİ ÜZECEK BU GENELDE SEN OLACAKSIN.İNSAN ASIL EVLENİNCE ANNE BABANIN KIYMETİNİ ANLIYOR BEKARLIKTAKİ GİBİ DEĞİL ÇOK FARKLI.BU EŞİN İÇİN DE GEÇERLİ OLACAK VE SEN TAHMİN ETTİĞİNDEN ÇOOK ZORLANIRSIN.NE YENİ GELİNLİĞİNİ BİLİRSİN NE BAYRAMI NE DOĞUMU NE ÇOCUĞU.AĞIZ TADIYLA BİR MİSAFİR BİLE AĞIRLAYAMAZSIN HERŞEY İÇİNDE KALIR.KALDI Kİ ŞANSLISIN BAK KADIN KENDİNİ ŞİMDİDEN BELLİ ETMİŞ ÖNCE CANIM GÜLÜM DEYİP EVLENİNCE DEĞİŞEBİLİRDİ. 1 ODAN OLSUN SENİN OLSUN AYRI EVE ÇIK ŞİMDİ ÇIKMAZSAN SONRA ÇOOOK ZOR BIRAKIRLAR.ESKİ EVE FİLAN DA GİDECEKLERİNİ SANMAM GİTSELER BİLE TÜM KIŞ GERİ GELİRLER YAŞLILAR SONUÇTA KALORİFERLİ EVİ KİM BIRAKIR

Ne zamandır yorum yazmıyordum senin konunu okuyunca tutamadım kendimi.sen nişanlına ve eski ev mevzusuna fazlaca güveniyorsun anladığım kadarıyla bak buradaki onca yorum tecrübeli insanlar tarafından yazılmış ben dahil lütfen bizi dinle evlilik hem bal hem zehir evlenince anlarsın.hakkında hayırlısı umarım kimse kırılmadan gönlündeki olur

Merhaba arkadaşlar yaşım 24 iki ay sonra dügünüm var nişanlım evin tek erkeği bitanede görümcem var oda evli yani evlenince kayinvalide ve kaynata yanında durcaz .. yeni ev almislar gelinimizle oglumuz otursun diye eşyalarida sıfırdan yeni almışlar bn daha yokken ev sıfır eşya sıfır eski evde otırmak yerine orda oturmuslar kaloriferli diye diğer eski ewe de yazın gideriz demişler neyse içime atıp da paylasamadiklarimi sizinle paylaşmak istedim
mesela geçen kısır yaptım yedik tadı çok güzeldi ama biraz suyu çok kaçırmışım herkes eline sağlık dedi kv de hamur olmuş dedi :KK12:
sonra geçen pardüsü alcam bnimle gelirmisin sen iyi bilirsin dedi tamam dedim gittik saat 1 de cardidaydik inanin saat 6 ya kadar gezdik rahat 30 mağazaya girdik çıktık Karnım açıktı başım felan döndü bi yemek yedirmedi :KK57: bide en pahali marka yerlere girer....o giyip cikarirken bnde bissuru biseler denedim begende birini de sana aliyim demedi insan bekliyo ... sonra dolmuşa bindik parami çıkardım tam dolmuş parası varmis cuzdanimda. . Kv var diye yanıma parada almamistim sonra onun parasini vermesini bekledim oda eksik verdi dedim bnde para yok...ver bn sonra veririm şoföre dedi Allah'ım utana sıkıla adama eksik parayi verdim dolmusda kalabalık kadının biri bn vereyim 50 kuruş diyo :oops:çok utandım yerime geçtim onun yaninada gitmedim sonra bi el uzandı bana baktım elinde 10 tl al al cebine koy diyo bnim kv aklınca bana para veriyo rezil olduk :cry:ya 10 tl yi bana önceden versen al ikimizinkinide burdan ver desen şoföre versem ohh üstünü de almasan ne vardı sanki ... :KK61:neyse geçen de ne der ya kendi yatağıni koruma kılıfı takmisda tertemizmis de bidaha yatağa ne gerek varda diyo :olamaz:bnde görmem lazım dedim geçtim delirtti bni yatak masrafına girmiycek hanim :KK11:aynısını halida yaptı hani yatak odasına perdeyle halıyi bizim burda kız tarafı alır diyorki mutfağın halısı beyaz hemen kirleniyo sen bunu yatak odana ser mutfağa yeni hali alın diye haliyida gör heryeri sapsarı olmuş zaten önceden koltuk takımı almışlar ona razı oldum beyaz eşya almışlar herseyi kullanmislar hepsine razı oldum ama kendi yattıgi yatağida bana vermeye çalışıyor :KK42: dahada hiç para cikmasin diye uğraşıyor sanırım

inanin çok doluyum kimseye de anlatamıyorum şimdiden geçinmiyon derler diye sadece nişanlımla konuştum bu konuları sen takma diyo herseyi istediğin gibi yapcaz diyo yapiyorda allah razı olsun ama bu kv yle aynı ewde nasıl olacak bilmiyorum hap kullaniyor psikolojik rahatsiz hasta diyorum psikolojisi bozuk diyorum içime atıyorum:cry: gecen sene temizliğe çağırdı eski ewe gittim bnde baktım mutfakda dün geceden kalma mangal bulasiklari bana yikayiver dedi yikadim ertesi günde şu tel yağlı kalmış diye gösteriyor bn ne yapcam eski ewe de gitmiyorlar rahata alismislar kiraya da çıksak maaş bitEcek :mad:

Aç da kalsanız ayrı eve çıkın ya da ayrılın
Ayrıca biraz onurlu durun ; kv deden yemek beklemek, bir şey almasını beklemek, o var diye 5 lira ile dolaşmak doğru davranışlar değil, bunlar size geri döner zamanı geldiğinde 5 kuruş yol parası yol parası yoktu, her şeyini biz yaptık olur. Ayrıca daha nişanlı iken evine temizliğe gitmek falan nedir ya mesafeyi koruyun biraz, her şeye evet derseniz bu işin içinden çıkamazsınız

maaş biter diye kiraya çıkmıyorsunuz. gezmeye çıkıyorsunuz yanınızda sadece 1 kişilik dolmuş parasıyla ve bu gezmede bir sürü şey deneyip bir şey almadı yemek yedirmedi diye üzülüyorsunuz . bakın mutluluk öyle olmuyor . biz bir sürü sıkıntıya girip para kazanıyoruz Allah a şükür bir kere bile tenezzül etmedim . ben de nişanlıyım dışarda ben kv adayımı yemeğe götürdüğüm oluyor . hem benim için daha iyi şuraya götüreyim diyebiliyorum. kendinize bunu yapmayın artık . siz de işe girin . kiraya para gitcek diyorsunuz gitsin yahu . mutlu olun ama . diğer türlü ömrünüz bitecek . para ne için var ? amaç değil unutmayın araç . mutlu olmanız için kira ödeyin. şimdiden boğulmuşsunuz . söyleyin nişanlınıza kiraya çıkalım diyin yavaş yavaş kendi zevkinize göre eşya alırsınız. az olsun benim olsun ya .

bir de siz ikide bir nişanlımı seviyorum demişsiniz ama asıl çok seven insan bu durumu kabul etmez . evliliğin ilk aylarını böyle yaşamak istemez . çünkü sonrasında asla geri gelmeyecek zamanlar . birlikte film izleyemezsiniz istediğiniz gibi dışarı çıkamazsınız . evde rahatça dolaşamazsınız . şakalaşamazsınız bile . bu mu sevgi ?

Merhaba arkadaşlar gerçekten yorum yapan herkesden Allah bin kere razi olsun gözümü actiniz resmen sizden destek aldım kesinlikle artik kararim ayrı ewdir ne olursa olsun bn onlara hizmetçi olarak gitmiycem kv de gelin gelsede bi rahatlasam diyordu görecek rahatlığı ... Gerekirse kuru ekmek yicem ama ayrı olcam işyerinin ordan kiralık ew tutcaz ha gÜçleri yetmiyormu giderim eski ewde otururum artık yüzünü görünce bile tüylerim diken diken olan kadınla aynı ewde birbirimize girmek yerine en baştan ayrı çıkcam 2 ay var daha bu süreçte neler olur belkide atanır giderim gerçekten içim nasıl heyecanlı nasıl rahatladı anlatamam size ya :halay:

bir de siz ikide bir nişanlımı seviyorum demişsiniz ama asıl çok seven insan bu durumu kabul etmez . evliliğin ilk aylarını böyle yaşamak istemez . çünkü sonrasında asla geri gelmeyecek zamanlar . birlikte film izleyemezsiniz istediğiniz gibi dışarı çıkamazsınız . evde rahatça dolaşamazsınız . şakalaşamazsınız bile . bu mu sevgi ?
Kesinlikle nişanlım da ayrı ev istiyor bn salak iyi niyet rollerine girmeseydim belkide ew çoktan belliydi. Bnim tek bir lafima Bakar burdan size güzel haberlerde yazcam nisanlima konuyu yüz yüze acicam zaten istersen ÇIKARIz biraz zorlanıriz ama yeterki sen üzülme demişti

Kesinlikle nişanlınla birlikte hareket et ve ayrı eve çıkın. Az olsun ama sizin olsun. Bu hatayı bir çift daha yapmasın artık yeter. hâlâ şu devirde şu muhabbet yaaa

Kesinlikle nişanlım da ayrı ev istiyor bn salak iyi niyet rollerine girmeseydim belkide ew çoktan belliydi. Bnim tek bir lafima Bakar burdan size güzel haberlerde yazcam nisanlima konuyu yüz yüze acicam zaten istersen ÇIKARIz biraz zorlanıriz ama yeterki sen üzülme demişti
en doğrusunu yapmış olursun
güzel musmutlu yuvanı kendin kur :) inşallah her şey istediğin gibi olur .

Ya lütfen nişanlın 1 sene beraber oturalım olmazsa çıkarız diyormuş ya bende ona sormak isterdim NEDEN? neden beraber oturmak zorundaymışsınız? Sen söyle çeyiz serilmeden çıksınlar sende ona göre evimi düzenliyim de.. ayrıca madem yazları eski eve gidecekler şu anda eski evde olmaları gerekmiyor mu? Hazır çıkmışlarken nişanlına söyle geri dönmesinler sen ona rest çek o da ailesine.. düğüne az bile kalmış olsa aynı evde oturacaksın derlerse kabul etme gerekirse düğünü ertele hatta gerekirse değil şimdiden söyle kaç senedir bekliyorum annenlerin evden çıkmasınıda beklerim de... ay çatlıcam şimdi...

Eski eve siz gidin bence bu ne yaa şimdiden ayni evde cok zor isiniz sirf ev yeni ve esyalar yeni diye hayati kendinize zehir etmeyin eski olsun ev ama huzurunuzdan önemli mi daha da yeni evliyken ayni evde tadi cikmaz en guzel zamanlarını zi bole kisir di bulaşık ti paraydi belliki kc şeyler i kafaya takan birisiniz birakin onlar yeni eve heveslenmisler heralde otursunlar

1. dugunune iki ay var daha sen nasil ertelerim diyosun millet bi hafta kalasi ertelemeyi birak vazgeciyo
2. nisanlim beni cok seviyo cok mutluyum tek sorun ailesi demissin. nisanlin kormu gormuyomu sana verilmeyen degeri? oda ailesiyle ayni sana masraf yapmiyolar oda bu durumdan sikayetci degil gibi
3. hadi diyelim sikayetci o yuzden sana bi yil kaliriz cikariz diyo. belki gercekten samimi bi sekilde soyluyo ama nisanlinin demesiyle cikamazsiniz. onunuze anne engeli cikacak ki dugunden sonra nisanlinin fikri bile degisebilir tasinmicaz ailem onlar diye

Soylemedi deme. Benzer seyler yasamiz insh aklini basina alirsinda evlendikten sonrada benim duruma dusmezsin

Back
X