Kayinvalidemle ayni evde :((

Merhaba arkadaşlar gerçekten yorum yapan herkesden Allah bin kere razi olsun gözümü actiniz resmen sizden destek aldım kesinlikle artik kararim ayrı ewdir ne olursa olsun bn onlara hizmetçi olarak gitmiycem kv de gelin gelsede bi rahatlasam diyordu görecek rahatlığı ... Gerekirse kuru ekmek yicem ama ayrı olcam işyerinin ordan kiralık ew tutcaz ha gÜçleri yetmiyormu giderim eski ewde otururum artık yüzünü görünce bile tüylerim diken diken olan kadınla aynı ewde birbirimize girmek yerine en baştan ayrı çıkcam 2 ay var daha bu süreçte neler olur belkide atanır giderim gerçekten içim nasıl heyecanlı nasıl rahatladı anlatamam size ya :halay:

İyi edersin. Çünkü evliliğin ilk ayları özeldir. İlk heyecanlar. Bida geri gelmiyor o günler. Ayrı eve çıkarsan daha iyi anlicaksın. Gündüz vakti sakin kafayla kahveni yudumladığında oh be diceksin :)

Cok fazla guveniosun nisanlina. Isteklerini evlilikten sonraya birakma. Yada isteklerinden vazgec. Hayatini evliligini baskalarinin keyfine gore riske atiyosun o yuzden evlenme. Hersey duzgun duzenli olsun oyle evlen

Misk-i amber Misk-i amber
Ben yatak olayına takıldım, kendi yataklarına koruyucu takıp sana kakalamaya çalışıyor kv tamam da kendileri nerde yatacak? Benim anladığım eskiyi sana verip kendine yeni yatak alacak.

Ayrıca o yeni eşyaların sana alındığını mı sanıyorsun gerçekten? Onların niyeti belli, mis gb kaloriferli yeni ev yaptırmışlar, kendi zevklerine göre yeni eşya da almışlar, düğünden sonra sana diyecekler ki işine gelirse bizle böyle yaşarsınız, işine gelmezse eski eve çıkarsın ya da doğruca kiraya! Evlenip aynı eve girdiğin ve çok düşünceli kv kp tüm eşyaları kafalarına göre aldıkları için takılan para ve altınlara da el koyacaklar, evi ayırmak istesen maddi dayanağın olmadığı için ayıramayacaksın.

Bu arada biz bir sebepten 2hafta kvlerde kalmak zorunda kalmıştık ve evimize geri dönme vakti geldiğinde çok sevgili eşim kpe bi türlü biz artık kendi evimize dönüyoruz diyememişti, kem küm edip sıkıla sıkıla söylemişti, kpin dediği "ne gerek var yaşıyoruz işte beraber, oturun oturduğunuz yerde!"

Bir sene beraber oturduktan sonra biz artık ayrı eve çıkıyoruz diye nasıl söyleyeceksiniz çok merak ediyorum! Hele de kv kp hizmete alışmış olacaklar oğulları dizlerinin dibindeyken! Büyük bir olay çıkmadan hayatta evi ayıramazsınız.

Bir de yatak odana bile pat diye girer çıkar bu kadın demedi deme

Yatak odası kayınvalidenin zaten.

Konu sahibini kanepede yatırmazlarsa iyi.

Ki zaten kanepede yatsın daha iyi.

Seni anlıyorum çok seviyorsun ve ne yardan ne serden diyorsun. Ama madem fikir istiyorsun tecrübeyle sabit; ev ev üstüne olmaaaaz!!! Düşün, kendi annen bile olsa rahat edemezsin hep dikkatli olmak zorunda kalırsın. Kaldı ki kv farklı beklentilerde. Bence en son çare yani ben olsam eski de olsa eve kalorifer döşetme işini hızlandırır (veya zaten yaz ayındayız şu aralar çok şart değil kanımca) orada otururdum. Sakın unutma herşey başta neyse öyle gidiyor .Şimdiden mutluluklar.

Evleniyorsun ama eşyalarını bile başkası seçmiş kullanmış. Ben o evde yaşamam. Git eski evi yenilet döşe kullan. orayı bırak kaynanan dilediği gibi kullansın.
Yoksa uc bes yila kalmaz hastanelerde antidepresan yazdırmak için doktor beklersin.

Ben olsam eski meski dinlemem o eve geçerim. Kalorifer yaptıramıyorsanız bile alın bir elektrik sobası oturun. Bu kadınla yaşamaktan iyidir... Anlattıklarınızdan en kötüsü yatak meselesi. Iyy onun yatağında yatacağıma yerde yatarım daha iyi...

Hayir mubarek gun kirilma ama pes dedim. Hadi sen seviyodun goremedin de anne baban da mi seni uyarmadı olmaz demedi. Hangi cagdayiz iki ev var ama siz beraber oturma planlari yapiyorsunuz. Esyalar yeni alınsa bile eski yatacagin yatak bile kayinvalidenin eskisi. Birde gorgusuz bi kayinvalide. Uzgunum ama ilerde cok cok pisman olacaksin gibi geliyor. Eminim cok iyilerini hak ediyorsundir.Ayni evin icinde hele ki yeni evliyken insan eşiyle bile anlasamiyor. Siz 4 kişi yasayacaksiniz bu evliligi. Bunlari anlatisindaki sakinligin beni cok sasirtti. Daha iki ay var madem tut bi ev kac ordan. Kendi aileni kur `kaynananin evi` degil senin evin olsun. Gonlunce sec esyalarini. Bende 2 ayda dugun yaptim 1 gunde ev tuttum. Hersey yetisir. Yeri geldi halisiz kaldim gec geldi vs vs ama kendi evimde huzurumla oturdum. Ac gozunu biraz etrafina bak. Sonra cok pisman olursun

çok zor canım ben sanıırım gelemem bu koşullarda evlenemem.
sesini çıkar yoksa çok ezilirsin.

Olmaz bu is ne demek esya almislar kendileri kullanmislar sende o eve gelin gidicen kesinlikle olmaz kendi degerini bil at nisani yada nisanlina cek resti

siz de çalışıp eşinize destek olursanız, kayınvalide ve kayınpeder ile aynı evde yaşamak zorunda kalmazsınız.

Konu sahibi ben seni saf buldum.. Bu kadar iyi niyetli olmaya devam edersen, daha çok başın ağrır.
Nişanlına söyle ayrı bir ev tutun. Gerekirse, 1+1 olsun, stüdyo dairen olsun.. Ama senin olsun..
Benim diyebileceğin, sahipleneceğin bir evin olsun..
Hayat malesef çok zor, acımasız. Aşk karın doyurmuyor.. Gerekirse, düğün tarihini ertele...
Bir eve 2 kadın fazla.. İnsan sırası geliyor, öz annesini çekemiyor..

Merhaba arkadaşlar yaşım 24 iki ay sonra dügünüm var nişanlım evin tek erkeği bitanede görümcem var oda evli yani evlenince kayinvalide ve kaynata yanında durcaz .. yeni ev almislar gelinimizle oglumuz otursun diye eşyalarida sıfırdan yeni almışlar bn daha yokken ev sıfır eşya sıfır eski evde otırmak yerine orda oturmuslar kaloriferli diye diğer eski ewe de yazın gideriz demişler neyse içime atıp da paylasamadiklarimi sizinle paylaşmak istedim
mesela geçen kısır yaptım yedik tadı çok güzeldi ama biraz suyu çok kaçırmışım herkes eline sağlık dedi kv de hamur olmuş dedi :KK12:
sonra geçen pardüsü alcam bnimle gelirmisin sen iyi bilirsin dedi tamam dedim gittik saat 1 de cardidaydik inanin saat 6 ya kadar gezdik rahat 30 mağazaya girdik çıktık Karnım açıktı başım felan döndü bi yemek yedirmedi :KK57: bide en pahali marka yerlere girer....o giyip cikarirken bnde bissuru biseler denedim begende birini de sana aliyim demedi insan bekliyo ... sonra dolmuşa bindik parami çıkardım tam dolmuş parası varmis cuzdanimda. . Kv var diye yanıma parada almamistim sonra onun parasini vermesini bekledim oda eksik verdi dedim bnde para yok...ver bn sonra veririm şoföre dedi Allah'ım utana sıkıla adama eksik parayi verdim dolmusda kalabalık kadının biri bn vereyim 50 kuruş diyo :oops:çok utandım yerime geçtim onun yaninada gitmedim sonra bi el uzandı bana baktım elinde 10 tl al al cebine koy diyo bnim kv aklınca bana para veriyo rezil olduk :cry:ya 10 tl yi bana önceden versen al ikimizinkinide burdan ver desen şoföre versem ohh üstünü de almasan ne vardı sanki ... :KK61:neyse geçen de ne der ya kendi yatağıni koruma kılıfı takmisda tertemizmis de bidaha yatağa ne gerek varda diyo :olamaz:bnde görmem lazım dedim geçtim delirtti bni yatak masrafına girmiycek hanim :KK11:aynısını halida yaptı hani yatak odasına perdeyle halıyi bizim burda kız tarafı alır diyorki mutfağın halısı beyaz hemen kirleniyo sen bunu yatak odana ser mutfağa yeni hali alın diye haliyida gör heryeri sapsarı olmuş zaten önceden koltuk takımı almışlar ona razı oldum beyaz eşya almışlar herseyi kullanmislar hepsine razı oldum ama kendi yattıgi yatağida bana vermeye çalışıyor :KK42: dahada hiç para cikmasin diye uğraşıyor sanırım

inanin çok doluyum kimseye de anlatamıyorum şimdiden geçinmiyon derler diye sadece nişanlımla konuştum bu konuları sen takma diyo herseyi istediğin gibi yapcaz diyo yapiyorda allah razı olsun ama bu kv yle aynı ewde nasıl olacak bilmiyorum hap kullaniyor psikolojik rahatsiz hasta diyorum psikolojisi bozuk diyorum içime atıyorum:cry: gecen sene temizliğe çağırdı eski ewe gittim bnde baktım mutfakda dün geceden kalma mangal bulasiklari bana yikayiver dedi yikadim ertesi günde şu tel yağlı kalmış diye gösteriyor bn ne yapcam eski ewe de gitmiyorlar rahata alismislar kiraya da çıksak maaş bitEcek :mad:
Selam
Daha bir kaç hafta önce bizim burada yaşanan bir olayı anlatayım canım.Belki sana yardımcı olur.
Bizim burda sessiz sakin hanım bir kadın vardı kendisini 5 yıldır falan tanırım kocası kadını çok sever ama kp öldüğü için kv altlı üstlü oturuyorlar ve bunların bir oğlu var.
Bu kadın evlendiklerinden bu yana kendi evi kv evi iş güç derken bildiğin hizmetçi gibi sınırsız hizmet saygı ve sabırla çalışmış çalışmış çalışmış.
Bir gün bana dedi ki artık bir hayatım olsun istiyorum çok boğuldum çok bunaldım dedi.Ben de geçer hepsi dedim ama keşke kocasına anlatsaydım 1 hafta önce kadın intihar etti.Şu anda durumu çok ağır ve el kadar oğlu anne anne diye bekliyor hala kocası desen adama KAL gelmiş.
Al sana başta kabul edip sonradan gelen hüzünlü ve acı SON......
Kadın iyileşirse ki İnşaAllah iyileşir bit daha kv yakınına bile gelmez Anne evine döner öyle diyorlar.
Kendine ders çıkar. Kullanılmış eşyaya razı olup giden geline de eşya gibi muamele ederler hatırlatayım dedim.

Napmaliyim sizce nişanlımın aldığı maas kiraya ancak yeter kiralar belli aynı ewe baştan beri razı olmadım olmuycam da eski ewe kalorifer yapılsın gidecez diyorlar tabi doğruysa bilmiyorum çaresiz gibi hissediyorum kendimi :cry:

Şuraya kadar okudum da... Nişanlımın maaşı yetmiyor ne yapalım yani demişsin.Aceleniz nedir ? Önce sen bir iş bul,bir zaman sonra nişanlın da daha iyi bir iş bulur veya terfi eder evlenirsiniz.
Şu yazdıkların sonu belli film gibi.Sözde oğullarına ev düzmüşler,gelip eve yerleşmişler.
Eski eve gidecekler diye çok beklersin.Eşin de ha gittiler ha gidecekler diye seni oyalar.Bir bakmışsın yıllar geçmiş,sinir hastası olmuşsun.

Hanimlar benim anlamadigim, kayinvalide oglu icin ev duzuyor tamam, kendi evine kalorifer yaptirmak icin yeni eve geciyorlar o da tamam. Peki oglunun gelininin yatagina niye yatiyor? Sastim kaldim. Yok mu orda bi cekyat?

Back
X