Kayınvalidemle konuşmuyorum malum zeytin zamanı

Kayınvalide kayınpederle konuşmuyorum aramızda sorunlar problemler var malum zeytin zamanıydı eşim iş dolayısıyla onlara zeytine gidemedi kayınvalide yağ vercem demiş alsam haram ederler zeytine gelmediler yağ aldı derler onları çok iyi tanıyorum 8 bitti 9 sene oldu evleneli almasam eşim gönül bırakırsa sizce ne yapmalıyım? Al sat demeyin eşim bu sefer bugüne kadar haram ederler diyordun aldın ya der
Hem kendileri verip hem haram olsun diyemezler deselerde kabul olmaz merak etme zorla almıyorsunuz sonuçta

Alırsam lafını edecekler hem eşim de neden aldın diyecek demiyor musunuz, ee almayın işte. Kimseye minnetiniz olmasın, hele aranız olmadığı birilerine hiç. Zeytinyağı kaç paraysa kaç para kendiniz alabildiğiniz kadar alırsınız ya da zeytinyağı tüketmezsiniz olur biter.

Bu arada zeytinyağı vererek zeytin dalı uzatmış olmuşlar barışmak için fırsat aile büyükleri ile kus durmak bence fena bir durum

Arayi düzeltmeye niyetiniz yoksa almayin zeytinyag felan. Esiniz sizi niye ortaya atti anlamadim. Annesinden yag almasi icin sizden izin almasina gerek yok sonucta
Araya düzeltmeye niyetim yok çünkü zamanında çok çabaladım iyi olmak için değer kıymet bilmiyorlar neni istemeyenin yağını niye alayım ki bizi ayırmaya çalışıyorlar annesi esime 1 hafta bizde kal değerini anlasın boşan ayrıl demiş babası da boşan ayrıl demis tabiki izin alacak karı kocayız

Bana da dert olmuştu bir zamanlar kaynanamım 50 tane zeytin ağacı var yayla tarafında bir de evin etrafında 9 ağacı vardı her yaz ben toplarım dım yazın 40 derece sıcağında ! etrafındakiler kesilince kurtuldum o satıp parasını cebine atardı bana izin yoktu satmaya

Araya düzeltmeye niyetim yok çünkü zamanında çok çabaladım iyi olmak için değer kıymet bilmiyorlar neni istemeyenin yağını niye alayım ki bizi ayırmaya çalışıyorlar annesi esime 1 hafta bizde kal değerini anlasın boşan ayrıl demiş babası da boşan ayrıl demis tabiki izin alacak karı kocayız

Esi annesinden birsey almak icin sizden izin almak zorunda degil. Aynisi sizin icin de gecerli. Ve annesi babasi böyle konusabiliyorsa esinizin laf tasimasindan ve net sınır koymamasindan. Aralarinizda problem varsa bile bu ailesini ilgilendirmez.

Bu arada zeytinyağı vererek zeytin dalı uzatmış olmuşlar barışmak için fırsat aile büyükleri ile kus durmak bence fena bir durum
zamanında çok çabaladım iyi olmak için değer kıymet bilmiyorlar beni istemeyenin yağını niye alayım ki bizi ayırmaya çalışıyorlar annesi esime 1 hafta bizde kal değerini anlasın boşan ayrıl demiş babası da boşan ayrıl demis

Esi annesinden birsey almak icin sizden izin almak zorunda degil. Aynisi sizin icin de gecerli. Ve annesi babasi böyle konusabiliyorsa esinizin laf tasimasindan ve net sınır koymamasindan. Aralarinizda problem varsa bile bu ailesini ilgilendirmez.
Evet zorunda benim ailem onun ailesinin yaptıklarının yüzde 1 ini yapmadı

Birine bir sey vermeyi kendisi teklif eden kisinin haram etmesiyle o seyin haram olacagina hic inanmiyorum. Bu resmen tovbe hasa Allaha karsi hile gibi oluyor. O yuzden musterih olun. Verecekse versin siz de kullanin. Siz de yeri geldi mi bir ihtiyacini karsilarsiniz icinizden gelirse. Diliyle haram ederse de o onun Allahla arasinda. Size bir sey olacagini dusunmuyorum. Siz de esinize fikir beyan etmeyin. Senin ailen senin kararin deyip cekilin kosenize. Calmadiniz cirpmadiniz bu ne haram korkusu yav.

zamanında çok çabaladım iyi olmak için değer kıymet bilmiyorlar beni istemeyenin yağını niye alayım ki bizi ayırmaya çalışıyorlar annesi esime 1 hafta bizde kal değerini anlasın boşan ayrıl demiş babası da boşan ayrıl demis
Ayyy yağa okuyup üfleyecek hâli yok al afiyetle ye zeytinyag şuan çok pahalı 😄

Evet zorunda benim ailem onun ailesinin yaptıklarının yüzde 1 ini yapmadı
Bu kiyasiniz dogru ve saglikli bir yaklasim degil yalniz. Eminim kayinaileden cok cekmissinizdir cunku burasi Turkiye ama siz sirf es ailesiyle sorun yasadiniz diye onlar esinizin ana babasi olmaktan cikmiyor. Esiniz bu kadar basit bir seydw bile sizin tepkinizden korkacak kadar sinmisse bu bir yerde mutlaka patlar sonunda uzulen yine siz olursunuz. Biraz salin bence, kayinaileyi ve ne duaunduklerini de gereginden fazla onemsemeyin.

Bu kiyasiniz dogru ve saglikli bir yaklasim degil yalniz. Eminim kayinaileden cok cekmissinizdir cunku burasi Turkiye ama siz sirf es ailesiyle sorun yasadiniz diye onlar esinizin ana babasi olmaktan cikmiyor. Esiniz bu kadar basit bir seydw bile sizin tepkinizden korkacak kadar sinmisse bu bir yerde mutlaka patlar sonunda uzulen yine siz olursunuz. Biraz salin bence, kayinaileyi ve ne duaunduklerini de gereginden fazla onemsemeyin.

Aynen öyle.

Beni istemeyenin yağını almam diyorsun ama oğlunu almışsın o nasıl olacak… 😂eşin madem hanıma sorayım demiş, istemiyoruz derse yağı almaz. Bu kadar basit yani. Eşin de ille alacaz o yağı demiyorsa almazsınız olur biter

Back
X