Kayınvalidemle oturmaya alışamadım, bir akıl verin ne yapayım?

haticezehra

La bize her yer Angara:)
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
263
12
46
Ankara
Merhaba arkadaşlar bayadır üyeyim bazı konulara yorumlarım oldu fakat ilk defa konu açıyorum.
Ben 10 yıllık evliyim biri dokuz diğeri 4 yaşında iki oğlum var.Ve 6 aylık üçüncü çocuğuma hamileyim.
10 senedir mutlu bir evliliğim var, eşim hem çocuklarına iyi bir baba hemde bana iyi bir eş oldu şimdiye kadar.Hiç kalbimi kırmaz ne desem yapar, ailemi kendi ailesinden ayırt etmez...
Ben 10 senedir kayınvalidemle aynı binada oturuyordum bizde yer içer evlerine giderlerdi.Aramızda öyle büyük bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar kendini bilen insanlardır, bizim mutsuz olmamızı istemezler.
Ben orada ki evimden memnun değildim hep başka geniş güneş alan bir eve çıkmak istedim , bu arada eşim benim devlet memuru.Şimdi onlarla beraber dublex geniş bir evde oturuyoruz.İlk başlarda olur zannettim ama olmuyor, yapamıyorum.Bana öyle laf sokma veya kötü konuşma gibi şeyleri yok arada eve yardımcı kadın alıp temizletiyoruz.Ha bu arada 4 tane görümcem var ve hepsi neredeyse sürekli bizde, kendimize ait bir hayatımız kalmadı.Birisi yurt dışında olduğu için yazın gelip iki ay kalıyor ve çocukları kocası sürekli bizdeler.Yanlız kalmak için onların bir yerlere gitmelerini bekliyoruz.Biliyorum kendim ettim kendim buldum, ama bazende çokmu nankörüm diye düşünüyorum.Bir türlü alışamadım benim sorunum kimseyi kırmadan üzmeden ve eşimle kötü olmadan nasıl tekrar evimi ayırabilirim.Kirada bir evimiz var ama orasıda oturulucak gibi değil.İki gündür surat yapıyorum eşime dünde mesaj attım ben yapamıyorum artık ayır benim evimi diye...AFFF bir akıl verin ben ne yapıyım, benim çocuklarım bana yetiyor kaldıramıyorum... Sonradan beraber olmak olmuyormuş...

İsterse saray olsun ev üstüne ev olurmu canım ya nasıl düşünemedin bunu.. Bende kaynanamla aynı apartmandayım ama oyle sık ziyaret yok yemek ıcmek yok belkide çalışığım için ama bu bile rahtasızlık verici. Kapımı kapayınca hepsi geride kalıyordu onu düşününce rahatlıyodum ama insanın kendi mutfagı kendi evi olması daha güzel ne olursa olsun.. Dübleks ev diyosun bende işin zor kucuk olsa bahanen olurdu ama şimdi ne diyceksin ki Allah yardımcın olsun canım belliki sürekli gelen gorumcelerın canını sıkmıs seni cok iyi anlıyorum..Bende rahatsızlıgını acıkca dıle getırmelısın o kıradakı eve kaynanan gecmezmı.. Kayınpederin hayattaysa ıkısı bırlıkte bence gecsın evı tadılattan gecırın falan en mantıklısı bu bence

zor bi durum
cok haklisiniz insan ailesiyle esiyle yalniz kalmak ister.
kayinvalide kayinbabadan yana sikayetiniz yok sanirim sadece giden gelendenmi cok rahatsiz oluyorsunuz.
olaylara bide iyi yönünden bakmak lazimki herseye karisan olmadik seye konusan bi kayinvalideniz yok en azindan
esinize anlatin zaten söylemissiniz yapamadiginizi.

Son düzenleme:
Evet gerçektende öyle sanırım basiretim bağlandı bazı şeyleri düşünemedim, ben istemiyorum dediğim zaman durmazlar biliyorum giderler, ama kötü olmak istemiyorum kimseyle çocuklarına aşırı düşkünler hepsi bir arada olsun istiyorlar.Bende evimi ayırıp herkes annesinin babasının evine gitsin istiyorum kayınbabam hayatta bu arada...

Evet zaten öyle herşeye karışıp laf falan soksalar bir dakka durmam.
Bitmek bilmeyen kalabalıktan bunaldım, kaldıramıyorum ayaklarımı uzatıp kafamı dinlemek istiyorum.O beğenmediğim evimdeki rahatımı arıyorum şimdi

anliyorum seni
braya yazdiklarinin aynisini esine anlat canim seni anlar umarim.
kalabalik cok zor evi tamizlesen temiz kalmiyor ayaklarini uzatip bi ohh desen kapi caliyor.
kayinvalidenlere ayri bi ev acsaniz söyle kucuk az odali bi yer olmazmi.

ya kaynana ile oturunca özel hayat kalmıyor be güzelim
rahat olamıyorsun herşey batıyor sankii
sonra eşin eve gelince ona da bin surat yapıyorsun....

Ne kadar zamandır beraber oturyorsunuz peki eğer yeniyse bence fazla uzatma daha çok alışmasınlar.. Sizinde bir hayatınız var başka ev varken neden beraber oturacaksınız ki. Tek olsa kaynananız anlıycam ama öyle bir durumda yok. Neden bu kadar anlayıssız aıleler elleri ayakları tutuyor sonucta neden oğullarının ıcıne girerler ki.. Torunları olmadan yaşayamazlar şimdi kesin bahaneleri o olur bence

dublekste altlı üstlü mü oturuyorsunuz? öyle değilse en azından o şekilde yapıp biraz daha özel alan oluşturabilirsiniz, dubleksin üst katına girişe açılıp kapanan bi paravan koyabilirsiniz, sabah banyoya geçerken falan rahat olsun diye yaptık dersiniz sorarlarsa. bilmiyorum naçizane tavsiyem. :26:

Yok altlı üstlü oturmuyoruz üst katta çocukların odası benim yatak odam ve banyo wc birde teras var, birde kullanmadığmız ufak mutfak...
Eşime o kadar sinir oldum ki bugün mesaj çektim yine yurtdışında ki kardeşi için o gitsin annenlerle konuşacağım diye, geldi geleli hiç konuşmadık, hiç gelip sormuyor bu mesajlar ne niye surat yapıyorsun diye...
Şuan görmeye bile tahammülüm yok onlar yüzünden aramız açılacak nerdeyse...
Nisanın sonunda taşındık yani daha tam 4 ay oldu sanırım.

Canim arkadaslarin dedigi gibi ev ustune ev olmaz,ne kadar insanlar iyide olsa kisitlanicaksin bir yerde..
Bayagida yeniymis orda olma sureniz,esinizde simdi size birsey diyemiyordur zira ailesiyle olmak onun icin buyuk avantaj,tum kardesleri ayni ortamda,kim birden tamam deyip gidebilir ki...
Zamanla seni anlar diye dusunuyorum,sende konuyu sert bir sekilde dile getirme hicbirzaman,hep konusmayi durumunu anlatmayi dene,yoksa boyle bir ortamda huzurunuz hic kalmaz,ne esinle ne erkek tarafiyla...
Sen sabirla bekle,belli et tepkini ... Esin insallah anlar seni canim ...

Dayanılacak gibi değil gerçekten
Baştan bu durumu kabullenmiş olmanız demek ilelebet çekecek olmanız demek değil elbette
Eşinizle enine boyuna konuşup bi karara bağlamalısınız
10 yıl iyi dayanmışsınız takdire şayan
Ama sizinde özel bi hayatınız olmalı,geç de olsa özerliğinizi alın
Öyle cümbür cemaat hayat geçmez heleki çocuklarınız büyüdüğünde...

ev üstüne ev olmaz. eşinizi mutlaka ikna etmeniz lazım. surat yaparak değil de güzelce konuşarak yapabilirsiniz bunu.
gerçekten çok zor koloni halinde yaşıyormuşsunuz resmen.

keşke dublekse geçmeseydınız.
şuan bende aynı durumun içindeyım.
kayınvalıdem sahurda laf soktu benım dublekste merağım var dedi.
yanı o dubleks ıstıyo.
evını sattırıp dubleks alırsak bıdaha ayrılamam.
ben ayrı ıstıyorum dubleksın aynı evden bi farkı yokki.

üstelık kayınbaba gorumcelerde varmış..
için rahat olsun bence.eşinle konuş.
3 çocugun var dublekse cıkmasaydın evı bahane ederdın.
vallahı ne dıyecegımı bılmyıorum..

Evet canım şimdi daha çok yeniyiz, birde eşim olayları hep abartıyorsun diyor.Aslında oda pek memnun değil bu durumdan ne zaman görsem ya odamızda yada terasta uyuyor oluyor.Yoruluyor ve kalabalıktan dinlenemiyor.
Birde işte buraya taşınırken baya masraf ettik, evin hiçbişeyi yoktu ne lazımsa yaptırdık baya açıldık yani, evi alırkende borçlandık biraz.
Hemen ayrılmamız imkansız ama önümüzde ki yaz için ikna etmek istiyorum.Ama anlıyorum ki kötü olmadan bu iş olmayacak

kayınvalidenlerde iyi insanlara benziyor eşinle konustuktan sonra onlarlada konusmayı dene cnm anlayacaklardır belki. ama eşine surat yapma ayzık bak hiç olumsuz işeyinden bahsetmiyorsun demekki adam gibi adam .burda nelerini okuyoruz

ev üstüne ev olmaz. eşinizi mutlaka ikna etmeniz lazım. surat yaparak değil de güzelce konuşarak yapabilirsiniz bunu.
gerçekten çok zor koloni halinde yaşıyormuşsunuz resmen.
OFF inanırmısın eşimle konuşacak vaktimiz bile yok şuan, ben yanına gidince o çoktan uyumuş oluyor.Haftaya çarşamba görümcem evine gidecek, seneye yaza kadar yok, o burda olunca hepsi birden daha çok toplanmak istiyorlar.
Ev biraz sakinleyince konuşacağım inş.

Evet eşimi çok seviyorum, tabi oda beni ona göre herşeyi benim ve çocuklarımızın mutluluğu için yapmış.Ben eşime göre daha baskın bi tipim.Birde çok sabırlı bi insan değilim.Buraya taşınırken dedim ben yapamam o kadar sabırlı değilim dedim, oda ben sana güveniyorum yaparsın dedi.Bende iyi o zaman görelim dedim.
İyiyken kötü olmayalım dedim dünde oğlumun odasında yattım, ağladım sanırım hamilelik piskolojiside var kaldıramıyorum...

Evet eşimi çok seviyorum, tabi oda beni ona göre herşeyi benim ve çocuklarımızın mutluluğu için yapmış.Ben eşime göre daha baskın bi tipim.Birde çok sabırlı bi insan değilim.Buraya taşınırken dedim ben yapamam o kadar sabırlı değilim dedim, oda ben sana güveniyorum yaparsın dedi.Bende iyi o zaman görelim dedim.
İyiyken kötü olmayalım dedim dünde oğlumun odasında yattım, ağladım sanırım hamilelik piskolojiside var kaldıramıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…