Kayinvalidemle tartismamiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski olup bitenleri, yapılanı, yapılmayanı içinizde tuttuğunuz ne varsa, hepsini ortaya getirip, fitili siz ateşlemişsiniz.Eltinize yapılanları lafa katmanız çok ayıp olmuş.Babalar günü diye istemeyerekde olsa gitmişsiniz.Huzurunuzu kaçırmaktan başka bir işe yaramamış.

BMW filan kalmadı canım herşey borcuna gitti nerden geldiği belli olmayan bı ton borçlarına
Diğer konunuzda da ..bu konunuzda da bir kaç yerde degindiniz "nereden belli olmayan borçları " ödedik diye.Asil kizginliginiz bu konu kaynaklı olabilir mi? Bir de samimi olarak soruyorum size bu borç su sebeple yapıldı diye eşiniz bir açıklama getirmedi mi ?

Ben bu zamana kadar üslubumu en güzel şekilde korudum hanimefendi düğüne gelmedi gelin almaya bile gelmedi bana yarila yarila gelinleri ni almaya gittiklerini anlattı yanımda benim annemin döktüğü gözyaşının hesabini kimse veremez emin olun

e tamam daha yolun en başından bu insanların nasıl karakterler olduklarını bile bile evlenmişsiniz.
ya annenizin ağladığı o dakika ben böyle bir aileye gelin gitmem demeliydiniz yada madem evlilikten vazgeçmediniz onları böyle kabul edip önemsememeliydiniz.
düğün gününüzde böyle davranmış birine alakasız bir zamanda doğumgünümü kutlamıyorsun demek de çok pasif agresif bir yaklaşım bence. ki derdiniz doğumgünü değil belli, düpedüz şimdiye kadar olanların acısını çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Aynen, ben de öyle anladım. Kayınvalidesi, sen doğumgünlerini dışarıda kutlamayı tercih ettin, bizi çağırmadın, çağırsaydın gelirdik demek istemiş ki haklı. Madem öyle bir beklentin var çağır doğumgününde herkesi, kutlayın birlikte. Evlenmeden önce adamları elden kaçırmamak için herşeye tamam diyorlar, sonra ne hikmetse elti evlenirken bazı şeyler çok kutsal oluveriyor. Bindallı hibi mesela:)) Konu sahibi artık ailede eltisini kıskanan, haset biri olarak bilinecek. Gerçi zaten öyle, yaptığı tüm bu aşırı hareketler de kıskançlıktan. Hele bir de o kadar kıskandığı eltisine mesaj atıp yaranma çabası yok mu🤦‍♀️Bu arada eltiyi çok takdir ettim, hiç oralı olmayıp tavrını net bir şekilde koymuş, aferin ona.

ben de bunu yazıcam ben hiç dışarıda kutlamam yazmış, nedense bu detaylar hep başkası yazınca akla geliverir, pıfff..
zaten en başından görmüş böyle karakterler oldukları, annesi bile ağlamış, o zaman neden bu aileye giriyorsun ? boşu boşuna senelerce eziyet çekmek için mi ?

bütün mesajları okumadım ama bence asıl sorun pasif agresif olmak. başta sesini çıkarmayıp iletişim kurmayıp sonra alakasız zaman şunu şunu yapmıştır dersen herkes ne alaka der.
bir de ne olursa olsun bir insana annesini suçlayıcı mesaj atılmaz. o noktada istersen %1000 haklı ol, kimse annesi varken seni savunmaz.

Doğru gereksiz ama o benden herşeyi bekliyo ben yapmadığım da küsüyo cuma msjı atmaz keser yüzüme bakmaz bunlar nolcak onun herşey hakkı da ben neyim pardon
Mesafe her zaman iyidir. Bunu ayarlar iseniz beklentiler kalkar ortadan

Merhaba arkadaşlar öncesinde konu açmıştım buraya okuyanlar bilir.Bugun babalar günüydü kayınvalidem eşime babama pijama takımı al akşam bizde olun demiş whatsabndan okudum eşim bunu bana demedi ne alsak babama pijama takımina ihtiyacı var aslında filan diye numara yaptı bende masus gömlek alalım dedim illa takım diye tutturdu neyse aldık akşama doğru kayinvalideme gittik 3 sene oldu bir kez benim doğum günümü kutlamadilar aramadilar buna rağmen ben yine her özel günlerinde hediyelerle gittim çok gücüme gitti bişey demedim bugün kayınvalidem pasta yapmış bende bu seneki doğum günümde bende pasta bekliyorum bana da biseyler yaparsınız artık 3 senedir kutlamadiniz kırıldım size dedim elinde kesme tahtasiyla afedersiniz arkama doğru 4.5 kez hızlı vurarak sen bizi çağırdın mi kafelerde gezdin demeye basladi bende çağırmayla mi gelinir dedim alakasız bı şekilde sen bmwlerde gezdin dedi eşimin bmwsi vardı onu kastediyo bende gezdimde noldu bana gelince bindalliyi ondan bundan aldın şimdi eltiye gelince herseyini alıyorsun dedim ona abiyesini de alırım bindallisina da alırım herşeyin en iyisini yaparım oğlum calismiyo en iyilerinide yapcam dedi o sevgiliyken surekli evimize geldi kendini sevdirdi abiyesine bindallisina göz mü diktin dedi bende ne göz dikcem olayı nerden nereye getirdin düzgün konuş benimle dedim sana 3 salon tuttum dedi nişanı kendi isteğiyle zar zor yaptık ben hiç istemedim masraf olmasın dedigim halde.Kaynimla eşim disardaydi arabaya bakmaya gitmislerdi.eve geldiler bende çantamı aldım yürü gidiyoruz demeye kalmadan kaynima eltisine abiye bindallı aldık zoruna gitmiş demeye başladı çok kötü oldum agladim annen lafları nerden nereye getirdi bak ben öyle bişey demedim dedim kaynima kapıya durdu gitmeyin diye aile arasında yaşanır ne olursa aramızda kalır dedi eşim kızdı çekil diye çıktık çok agladim arabadada eşim orda yine bişey demedi sesini çıkartmadı annesine çok gücüme gitti eve geldik ağlıyorum tabi eşim artik gitmeyiz gelmeyiz dedi bende bu kadar kolay mı dedim o kadar laf duyuyorum hep susuyorum bir değil iki değil.Evde eşimle tartıştık baktım yatiyo salonda bişey yok gibi erkek ol beni ezdirme dedim ortada hep suçlu ben ölüyorum dedim sonra orta sehpayi paramparça etti kırdı kaynima msj attım annen benim evde huzurumu bırakmadı Allah'ta onun huzurunu birakmasin kına yaksın dedim engelledim hepsini daha sonra eltime herşeyi anlattım yaşadıklarımı beni yanlış anlatırlar diye baktım o da beni engellemiş evden çektim çıktim annemlere geldim babamlara anlattım durumları çok canım sıkıldı çocuğum da yok sizce ne yapmalıyım
6 senedir evliyim eşimin tarafından hiç kimse bildiği halde kutlamadı hiçte bunun için evimin huzurunu bozmam neden bu kadar beklentiye girdiniz ki bırakın kime ne yaparlarsa yapsınlar dediklerinin iki katını yaşadım banane deyip geçtim köşeme

Açık bir şekilde kayınvalideniz sizi sevmiyor, hiç sevmemiş eltinizi de en baştan sevmiş. Tavırları da ona göre olmuş. Size hiçbir zaman iyi davranmamış ki ne nişanda ne kınada ne düğünde. Buna rağmen evlenmişsiniz, uzuun yıllarca beklenti içine girmişsiniz. Ama yok yani kayınvalideniz sizi sevmiyor, eltinizi de seviyor. Buna yapacak bir şey yok kabullenmekten başka. Düğün öncesi yapılan onca şeye rağmen evlendiğinize göre düğün öncesi olanlar için söylenme hakkınızı kaybediyorsunuz. Orayı bi geçin yani artık. Sizi sevmeyen insana da niye ısrarla iyi davranıyorsunuz? Normal davranın geçin gidin.

Merhaba arkadaşlar öncesinde konu açmıştım buraya okuyanlar bilir.Bugun babalar günüydü kayınvalidem eşime babama pijama takımı al akşam bizde olun demiş whatsabndan okudum eşim bunu bana demedi ne alsak babama pijama takımina ihtiyacı var aslında filan diye numara yaptı bende masus gömlek alalım dedim illa takım diye tutturdu neyse aldık akşama doğru kayinvalideme gittik 3 sene oldu bir kez benim doğum günümü kutlamadilar aramadilar buna rağmen ben yine her özel günlerinde hediyelerle gittim çok gücüme gitti bişey demedim bugün kayınvalidem pasta yapmış bende bu seneki doğum günümde bende pasta bekliyorum bana da biseyler yaparsınız artık 3 senedir kutlamadiniz kırıldım size dedim elinde kesme tahtasiyla afedersiniz arkama doğru 4.5 kez hızlı vurarak sen bizi çağırdın mi kafelerde gezdin demeye basladi bende çağırmayla mi gelinir dedim alakasız bı şekilde sen bmwlerde gezdin dedi eşimin bmwsi vardı onu kastediyo bende gezdimde noldu bana gelince bindalliyi ondan bundan aldın şimdi eltiye gelince herseyini alıyorsun dedim ona abiyesini de alırım bindallisina da alırım herşeyin en iyisini yaparım oğlum calismiyo en iyilerinide yapcam dedi o sevgiliyken surekli evimize geldi kendini sevdirdi abiyesine bindallisina göz mü diktin dedi bende ne göz dikcem olayı nerden nereye getirdin düzgün konuş benimle dedim sana 3 salon tuttum dedi nişanı kendi isteğiyle zar zor yaptık ben hiç istemedim masraf olmasın dedigim halde.Kaynimla eşim disardaydi arabaya bakmaya gitmislerdi.eve geldiler bende çantamı aldım yürü gidiyoruz demeye kalmadan kaynima eltisine abiye bindallı aldık zoruna gitmiş demeye başladı çok kötü oldum agladim annen lafları nerden nereye getirdi bak ben öyle bişey demedim dedim kaynima kapıya durdu gitmeyin diye aile arasında yaşanır ne olursa aramızda kalır dedi eşim kızdı çekil diye çıktık çok agladim arabadada eşim orda yine bişey demedi sesini çıkartmadı annesine çok gücüme gitti eve geldik ağlıyorum tabi eşim artik gitmeyiz gelmeyiz dedi bende bu kadar kolay mı dedim o kadar laf duyuyorum hep susuyorum bir değil iki değil.Evde eşimle tartıştık baktım yatiyo salonda bişey yok gibi erkek ol beni ezdirme dedim ortada hep suçlu ben ölüyorum dedim sonra orta sehpayi paramparça etti kırdı kaynima msj attım annen benim evde huzurumu bırakmadı Allah'ta onun huzurunu birakmasin kına yaksın dedim engelledim hepsini daha sonra eltime herşeyi anlattım yaşadıklarımı beni yanlış anlatırlar diye baktım o da beni engellemiş evden çektim çıktim annemlere geldim babamlara anlattım durumları çok canım sıkıldı çocuğum da yok sizce ne yapmalıyım
Aşırı tepkiler veriyorsunuz
Olaylar olunca tepki vermeyip sonradan verince işler büyüyor.
Eşle tartışmak Eltiyi aramak kayına mesaj atmak en son evi terk etmek
Çok büyük tepkiler
Eşiniz zorla sizi annesinin yanında tutmamış illa kalacağız dememiş annesine de tepki göstermiş.

Onlar sizin doğum gününüzü kutlamıyorsa sizde kutlamayın önemsemeyin

İlişkileri fazla abartıyor bazı kadınlar. Kimse kimsenin doğum gününü kutlamak aramak sormak zorunda değil sizde onların özel gününü aynı şekilde kutlamak zorunda değilsiniz. He birde şu şey yarıştırma durumu ya ona alındı sana alındı neden alındı siz çalışıp kendiniz neden almıyorsunuz ki kimse kimseye hiçbir şey almak yapmak zorunda değil kafa burada yanlış zaten.

Belli ki yaşın çok genç.10 yıl sonra bu yaptıkların sana çok saçma gelecek.Doğumgününü kutlamıyorlarsa sen de onlarınkini kutlama.Kayınvaliden zaten sorunlu bir tip,uzak dur.Bu olayda kaynının ve eltinim suçu yok,onlara niye mesaj attın?Eşinin tepkisi de yerinde olmuş.Evde niye yüklendin adama?

Yanlıs kocası sehpaya vurmus kırmış 3 parcaya bolmuş. O yuzden evi terketmiş sanırım.
Siz konu sahibinin ikinci hesabı mısınız, bu kadar ayrıntıyı nasıl biliyorsunuz? Ve neredeyse konu sahibinden daha fazla kendisini savunuyorsunuz. Hayırdır?

Bu olayda hiç kimse susmasını bilememiş , bir kişi sinirliyken birileri alttan alır ,, kimse kimseyi alttan almamiş.. evden çıkıp gitmeseniz iyiymiş aslında

Kaynananın hataları var ama ben sizi de baya hatalı buldum.eltiyle kutlama günleriyle ilgili konuyu açıp kaynananıza söyleyen sizsiniz eşinizi annen şöyle dedi böyle dedi diye dolduran, üstüne de erkek ol beni ezdirme diyen de sizsiniz. Bi de kaynınıza ve eltiye kadar ulaşmaya ne gerek vardı? Bu kez eşiniz yanınızda olmuş ama bu davranışlarla giderseniz eşiniz bir daha yanınızda olmayabilir haklı olsanız da haksız duruma düşersiniz.

Yalnız şuan evinde oturup kocanla çay içip kaynanaya delirtme fırsatını elinle tepmişsin.
Hadi oldu bir kavga
Eşinizle çıkıp gidip evde kavga etmeseydiniz
Ne eltiyi ne kaynı araya katmasaydınız siz huzurlu onlar huzursuz olurdu.

Ben doğum gününü hiç takmıyorum sadece çocukların doğum gününde yakınları çağırırım.kendi doğum günümü yapmam kv ler uzak zaten ama annem ve babamla aynı sehirdeyiz bize yakınlar bi mesajla kutlarlar dogum günümü bende anneler gününde yada babalar gününde bir çiçek alır giderim. Kv ler uzak olduğu için arayıp kutlarız onlar benim doğum günümü bilmez bunlar çok takılacak şeyler değil herkesin doğum gününü kutlamak zorunda değil kimse ama anneler günü yada babalar gününde bir çiçek alıp gitmek uzaksa arayıp kutlamak zor bisey olmasa gerek

Ayrıca esiniz zaten arkanızda durmuş ne gerek var uzatmaya adamı deli etmişsiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X