• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemler gelecek, gerginim!!

amazonsmyrna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2009
144
2
116
İzmir
Merhaba,

Benim 20 günlük bebeğim var. Kayınvalidemleri doğumdan önce ve hemen sonrasında istemedim. Onların yanında rahat edemem dedim. Bu arada bebeğim rahatsızlandı ve hastaneye kaldırdık. 1 hafta hastanede yattı, şimdi durumu iyi maşallah. Tabii sıkıntıdan üzüntüden zaten az olan sütüm iyice azaldı. Azaldıkça sıkıntım arttı... Tam bir kısır döngü. Şimdi ayın 24'ünde bebeği görmek ve bayram ziyareti münasebetiyle kayınvalidem, kayınpederim ve kaynım gelecekler. Onlar ne kadar kalır bilmiyorum. Bir kaynım da askerde. O da askerden gelince bize gelecek. Ev curcuna.

Geçen sene geldiklerinde eşimin saçları uzun diye büyük kavga çıkarmıştı kayınpederim. Bir de bebek yapın diye kavga olmuştu. Şimdi hala eşimin saçları uzun. Bakalım kavga yeniden çıkacak mı diye gerginim. Kayınvalidem de sürekli konuşan, hiç susmayan biri. Çok çileli bir hayatı olmuş ve her gelişlerinde bana saatlerce çektiği çileleri başa sarıp sarıp anlatıyor. Artık dinlemekten içim şişiyor. Anne anlatma diyorum, durmuyor anlatıyor. Bu yüzden de gerginim. Evin bu kadar kalabalık olacak olması da beni geriyor. Ne kadar kalacaklarını da bilmiyorum, ee ne zamana aldınız dönüş biletlerinizi diye de sorulmaz. Bu yüzden de gerginim. Amaaannn gerginim işte yahuuu.... .var mı benimle aynı dertten muzdarip?

Yok ama anliyabikirim siz esın ve sen ve bebegimizle yeni hayatınıza adapte olmalısınız tamam bı iki hafta kalırlar ama ya çok okursa ay bilmiyorum sorulmaz esine sordrusan esinde alınır zaten Allah yardımcın olsun sen rahat ol anladım kadarı ile sana karışan eden yok sen kafana göre takil bı süre sonra alışıyorsun zaten umursamiyorum inan ben artık gülüyorum olan bitene :) bizim aramız kötü değil ama benimde hoşuma gtmeyennseyler oluyor elbette ama ben lafı yeri gelince koyuyorum yoksa esimin sacına benimde giyimine karışıyor hemde söyle valla Nazmi görse çok kızar yani kayinbabam ama brn eşimden baskasını umursamam herkez kendi icine baksın canım kendi alemede eyvallah etmem ben simle hayatı paylaşıyorum eşinin sacına laf ederlerse ben böyle seviyorum De

Bence biraz abartili bir halde gerilmissin canim....benneyaptımki

Simdiden bu kadar stress yapma kendine yahu!! Alt tarafi bebegi görmeye gelecekler......en fazla 3-5 gün kalir giderler....niye bu gerginlik?:hulya:

Sakin ol, sayili gün cabucak gecer zaten.....:1hug:

eşimin saçını ben böyle seviyorum dediğim için kavga çıktı zaten. Kayınpederim sofrayı terk etti evden çıkıp gitti. ben eşyalarını toplayıp giderler sandım, öyle küs küs 15 gün oturdular. Kaynım daha 1 hafta kaldı toplam 21 gün! Bu sene bebek de var, bakalım artık ne kadar kalırlar?! Offf oofffff.............

Bence biraz abartili bir halde gerilmissin canim....benneyaptımki

Simdiden bu kadar stress yapma kendine yahu!! Alt tarafi bebegi görmeye gelecekler......en fazla 3-5 gün kalir giderler....niye bu gerginlik?:hulya:

Sakin ol, sayili gün cabucak gecer zaten.....:1hug:

3-5gün müüü?? keeşşşkeeeeee.... kayınvalidem geçen sene 1 ay kalma niyetiyle geldiklerini ama küslük çıkınca 15 gün anca kalabildiklerini söylemişti :sinifsinif:

bence abartılı tepki veriyorsunuz...
yani kayınvalidenin sana konuşmak haricinde bir külfeti yoksa hiç külfeti yok demektir bu..
neolacak kadın yakın görmüş dertleşiyor sizle.ha başka bir şey varsa bilemem..
şimdi uzun saç meselesine gelirsek benim kayınpederim babamda hoş karşılamaz.
çocuğunu o şekilde görmek istemiyor olabilir yakıştıramıyor olabilr.
tercihlere saygı duymak lazım ama benim de çouğum uzatsa başının etini yerim herhalde bir de onlar yaşlı insanlar onların gözünden bakmayı deneyin bir kerede..
sayılı gün çabuk geçer torunlarını görmek en doğal hakları gelip 3 ay kalmadıktan sonra 2 hafta 3 hafta bunlar uzun bi zaman sayılmaz allah sağlık sıhhat versin sen de kendini sıkıp iyice üzme kendini..

Sanırım hala doğum stresin geçmemiş.zor anlıyorum seni.ama biraz abartmışsın.
Ne kadar güzel bir evladın olmuş.dedesi amcası ve babannesi geliyor.aylarca kalacak değiller.bide sanırım uzaksın onlardan rahata alıştın o yüzden zor geliyor.
kendini kasma yoksa sütün iyice kesilir.onlar zaten senin ömür boyu ailen elinden geldiğince hoş tut evlerine yolla arkadaşım.
Kaynanan seni kzı bilmiş dertlerini anlatıyor demekki yakın görüyor.seviyor seni.unutma insanın sevdiğine nazı geçermiş
kocanın saçınada karışma babası kızarsa kızsın sen hiçççç karışma
valla bende eskiden senin gibi takıyordum hem anne oldum hemde empati yapıyorum.yoksa yıpranıp olan bana olacakalkisalkisalkis

Valla benim tarzima kocam kocaminkine ben karar verebilirim ama bizim hoşnut oldumuz eyden ben bir baskasına karistirmam he he der gecerim onlarda catlar bakın bu kaynanam için değil annem icinde böyle onlar kinustuklariyla kalırlar ben suanda hamikyin ama bebeğim doğdugundada sacını uzatdada kazitsada nasıl ben istedimizi yaptıysam oda yapacak tıpkı zamanında kafalarını kuş yuvasına çeviren annelerimiz gibi ozgur irademizle evlendirdin gitti bitti iki Guler yüz hoş bes o kadar oğlun hırsız kızın orospu degilse hayatlarına karismamali büyükler zaman geçiyor devir değişiyor yaşlılara ağır gelyirsa büyük gibi davransınlar ne ayıp gelinin yanında sofrayı Terk etmek falan valla oğlunu üsünde yapmaz benim yanımda böyle bisi olsa bende kocam küçük düşmüş olur gozumun onundki kocam benim hrseyimdir böyle görmek istemem onu varsada bisi çekersin oğlunu söylersin diretmzsin zorla bı kalıba oturtamazsin cocu sen doğurmuş olabilirsin ama o da ayrı bı birey

valla eşinin ailesinin gelmesi, kalması normal bişey tabii de, şuan yani doğum sonrası eğer kadın istemiyorsa yatılı misafir gelmemeli bence, ama tabii kim bu isteğe saygı duyar meçhul
doğum sonrası sıkıntılı bi süreç, kadın yanlız kalmak istiyorsa yanlız kalmalı, bu istekte anormal bi durum görmüyorum
eşinle babası kavga ediyorsa bırak etsinler onların arasında bişey, kaynanan sürekli anılarını anlatıyorsa, o esnada başka şey düşün dinleme, yapacakta başka bişeyin yok gibi

Son düzenleme:
Senin kocan çocuk mu ki daha karışıyorlar. Tamam oğlum hoş değil kestir diyebilir fikrini söyleyebilir ama sofradan kalkıp 15 gun konuşmama saçmalık daha kayınpederin tam olgunlaşamamış. Kayınvalidenin dediklerini dinle cnm sen de belki duymak istemiyorsun ama napcan kadının huyu bu onu susturamazsın, susturursan bu sefer daha kötü olur dinliyormuş gibi yapıp çocuğunla ilgilen. Ya da sen başka konular aç onun konuşmasına fırsat verme. Geldiklerinde de sakin ol gerilme. Belki kalabalığı sevmiyorsun ama bir de şurdan bak bu kadar kalabalık aile isteyip olamayanlar var iyi yönünden bak geldiklerinde kendine zehir etme o günleri tadını çıkar. Senin için zor olacak cnm Allah kolaylık versin.

aman canım sen yeni annnesin herşeye pozitif yaklaş... ne güzel kayınvaliden mutfağa girer.. kayınpederin çarşı işlerine hayatınızı kolaylaştırıp yardımcı olurlar...
benim kayınvalidem haftada bir ayda bir anca gelir onuda birkaç saat durur. o arada temizlik yapalım yemek yapalım sürekli bişiyler yapmak ister bende anne oğlun senin yemeklerini özlemiştir yapda yesin derim.. köpeğimi dışarı gezmeye çıkarırım. o işleri bitirmiş olur. o da hep anlatır. karslı kendisi...o zamanlar şartlar zormuşş.. kaynanası tam kaynanalık yapmış.. anlatır bende ona sen hiç bişiy kapmamışın kaynandan derim güler geçeriz.

yeni bir dönem başladı artık senin hayatında o yüzden sende yeni bir sdayfa aç...
kayınvalidem bende benim zorumla bir gece kalmıştı. o gece ona KK da ki konuları okudum. beraber yorum yaptık. onlar da anne.. anlamaya çalış canım. şimdi zor günler geçiriyorsun..

Kısa süreliğine geliceklerse boşyere germe kendini.. Sütüm kaçıyor diyorsun yazık bebene...

Canım torunlarını görmeye geliyorlar..Gelmeseler gelmedi olur..
Hem bayram da geliyor..bayram ziyareti,bebek ziyareti bir olur..
Ailesi oğullarının evine de gelmesin mi?2-3 ay kalmazlar korkma..

Boşuna gerginlik çıkarma..

Şimdi gelmeseler, doğum yaptım gelip torunlarına bakmadılar diyeceksin, adamlar bayramla birleştirip torunlarını görmeye geleceklermiş kiiii bu en doğal hakları. Belki yardımı bile olur size neden bu kadar önyargılı davranıyorsunuz ki. Bence zamana bırakın her şeyi.
Unutmayınki çocuk olduktan sonra tavırlarda değişecektir.
Saç konusuna gelince, bir anne olarak oğlum evli de olsa saçlarından hoşnut değilsem tabiki söylerim. Anne olarak hakkım vardır buna. Bu anne-baba ve evlat arasındaki bir şeydir. Bu konuya bence siz karışmayın. Onlar aralarında hallederler. Zamanında küsmüşler, olabilir ama şimdide küsecekler veya kavga çıkacak diye bir şart yok değil mi.
Kanımca olay evinize yatılı gelmeleri değil de, sizin eşinizin ailesinden hoşlanmamanız. Unutmayınki, çocuk sizin çocuğunuz olsa da onların da torunları. Gelip görmeye hakları var. Ayrıca eşinizin ailesinin sizden uzak oturup oturmadığınıda söylememişsiniz, eğer çok uzaktalarsa tabiki torunlarına bakmak için sabah gelip akşama gidecek halleri yok değilmi.
Dayanın bir kaç günlük. Ölmezsiniz ya.
Bu arada Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebişinizi. Ayrıca geçmiş ama genede çok çok geçmiş olsun.

Canım kayınvaliden ve kayınpederin kaç yaşında bilmiyorum ama yaşlı olduklarını kabul edip onlarn her yaptığını umursamıcaksın.. yani umursamıcaksın derken kuşak farkı var işte ne de olsa.. sakin ol vaktini onlarla eğlencelide geçirebilirsin bunu dene.. bir gün yaşlanacağımızı çok çabuk unutuyoruz.. bir evladın var o da senin için ilerde böylemi düşünsün? Saygında kusur etme gelicekler tabiii benim gelinim olcak ben gitmicem öylemiii yok öyle şeyyy orası evlatlarımın evi giderimde kalırımda.. ne de olsa onlar misafir bunu unutmamalısın

Canım kayınvaliden ve kayınpederin kaç yaşında bilmiyorum ama yaşlı olduklarını kabul edip onlarn her yaptığını umursamıcaksın.. yani umursamıcaksın derken kuşak farkı var işte ne de olsa.. sakin ol vaktini onlarla eğlencelide geçirebilirsin bunu dene.. bir gün yaşlanacağımızı çok çabuk unutuyoruz.. bir evladın var o da senin için ilerde böylemi düşünsün? Saygında kusur etme gelicekler tabiii benim gelinim olcak ben gitmicem öylemiii yok öyle şeyyy orası evlatlarımın evi giderimde kalırımda.. ne de olsa onlar misafir bunu unutmamalısın

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

bazı arkadaşlar abartıyorsun demiş ama bence hiç te abartı değil ,1-2 güne eyvallah hadi 1 hafta kaldılar

ama öyle 1 ay 2 ay kusura bakmasınlar çekemem ,yeni doğum yapmışsın psikolojinde doğal olarak

normal değil ,şu durumda yalnız kalma isteğin en üst seviyededir eminim ..zor bir durum ..

kayınvalide ve kayınpderim 1 gün kaldıklarında bile geriliyorum ,rahat olamıyorum ,oturup kalkmak bile

problem ,aylarca kaldıklarını düşünemiyorum bile..vallahi allah kolaylık versin arkadaşım ..

cnm bencede bıraz abartmıssın.ben bugun coook hastaydım.dogumuma 1,5 ay falan kaldı.esımde ısteydı.kayınvaldem olsa yanımdada bana bır tas corba yapsın dıye baktım...mutfaktan guzel kokular gelse bırı bana hızmet etse dıye baktım.normal zamanda zaten kendım herseyımı yapıyorum.esım ısten geldı ev buz gıbı sobayı yaktı yemegı yaptı herseyı ayagıma getırdı sagolsun.onlarda torunlarını gormek ısterler,yaslı ınsanlar.ne olur bıraz anlayıs gostersen.unutma kusak farkı var herseyden once.bırgun bızde yaslandıgımızda gelınımız bızı ıstemese uzulmezmıyız.lohusasın hassassın,bıraz sabırlı ol...

Sayılı gün çabuk geçer tatlım o yüzden hiç sıkma canını

Sonuçta torunlarını görmek en doğal hakları

Back
X