Kayınvalidemler Hac'ca gitti bende onlara saygısızlık yaptım, ne yapacağım?

ben kesinlikle katılmıyorum pasif agresif tutum yerine gayet laf da sokabilirdim ki hakkımdı, bana ziyaret amacıyla gelmiyor misafirler en nihayetinde ve ben onlara görgü kurallarından haberiniz var mı bu saatte insan ziyarete gelir mi demediğime şükretsinler.

Çok merak ettim madem kendinizi çok haklı buluyor ve yaptığınızı doğru buluyorsunuz başlığı neden '' kaynanama saygısızlık ettim'' yazdınız. Burda vicdan rahatlatmaya çalışıyorsunuz kim ne derse desin sizin iç sesiniz size ne denmesi gerektiğini demiş.

Bence konu sahibi yaptığının doğru olduğuna inanıyor ama muhtemelen bu insanları idare etmeye alışık olduğu için, bu istisnai hareketinin hata olup olmadığını sorgulamaktan alıkoyamıyor kendini.

Yukarıda bir arkadaşımız da herkes kalbinin ekmeğini yer demiş. Hiç öyle olmuyor o işler. İnsanların, iyiniyetli ve hoşgörülü olana istedikleri gibi davranabileceklerini düşünüp haddi aştıklarına defalarca şahit oldum.

Konu sahibine, misafirleri idare etseydin, sonra eşin ve kayınvalidenle konuşsaydın diyenler olmuş. Muhtemelen işe yaramazdı. Hoşuna gitmese bile gelen misafiri iyi ağırlayacağını düşünüp bu emrivakileri tekrarlarlardı.

Surat asmak hoş değil ama konu sahibi buna zorlanmış resmen. Gecenin bir vakti yirmi kişi misafirliğe gitmek de, bir başkasının evine misafir davet etmek de hiç doğru değil.

Kayınvalide ile olan mesele ayrı bişey, muhakkak haklısınız, herkes sınırlarını bilmeli. Fakat misafirlere yapılan davranışda ayrı bişey. Misafirlerin ne suçu var nereden bilsinler sizin onları istemediğinizi? Çağırılmış gelmişler... Onlara tavır yapmanız en başta size yakışmaz.
Çıkıp giden kadın normalde çirkefmi değilmi bilemem ama o durumda surat yapılan ben olsam bende çıkar giderdim.

eve gelen misafire surat yapmak büyük terbiyesizlik. Ne nezakete sığar, ne örge, ne adete. Benim bildiğim kan davalın eve misafir gelse ikramda kusur edilmez evinden çıkana kadar. Derdin varsa insanlar gidince derdin olan kişiyle halledersin sorununu. Yani siz konusu hacca gitmeleri olmasa bile hatalisiniz.

Bence haklısınız , adap görgü denen birşey var günler öncesinden sana danışıp onayını aldığı takdirde misafirleri uygun bir saatte seninle beraber ağırlamalıydı. Madem öyle yapmadı misafirlerine kendi açıklasın durumu.

Kaleminize sağlık çok güzel yazmışsınız.. bende tamamen bu şekilde düşünüyorum eğer mevzu Hac'ca gitmek olmasaydı zaten sadece surat asmakla da kalmazdım ancak bence evi terkedip giden kadın, asıl saygısızlığı bana değil akrabası olan kv'ye yapıyor çünkü onu uğurlamaya geliyorlar ve adap yol yordam bilmeden geç bir vakitte.. böylelerine hem suçlu hem de güçlü derim ben..

daha önce de belirttiğim gibi ben sadece Hac'ca gidecekleri için vicdan azabı duydum onun haricinde haksız olduğumu düşünmüyorum aksine bana yapılan beni yoksaymak ve haksızlıktır..

Kayinvalide kisisi size hizmet yaptirmayi amaclamis ikramdir sunumdur saati ise akillara zarar. Cagiran da tuhaf giden de. Ama tavsiyem madem ettin bir is simdi sakin alttan alip ezikleme kendini. KonuSulursa bu konu cok sakin bir tonda benim vaktim enerjim kendime zor yetiyor o kadar kisiyi onceden haberim olmaksizin ve o saatte cagirmaniz beni cok kirdi ve gerdi. En azindan nezaketen bu planinizi benimle paylassaydiniz gibisinden konus. Bu sorunlarin temelinde hep sinirlari cizememek yatiyor. Gelin kisileri politik olmak zorunda geleneksel evlilik anlayisimizda.Kibarca ama net hayir diyebilmeli. Ari degil sivrisinek olun. Usulca kibarca acitmadan tatli tatli kasindirarak igneleri yerine saplayin.

Çok da iyi anlaşamdığın bir gelinin var ve tutup gecenin bir vakti o gelini coşturacak hareketler yapıyorsun !! Ben mesela bu hareketlerin asıl amacına odaklanırdım. Amaç ne ???
Kadın birşey dememiş ki, alıp misafirlerini kendi evine geçmek istemiş,oğlu burada oturalım diye teklif etmiş

Adap,yol,yordam

Valla bayagi bi saygısızlık yapmışsınız eve gelen misafire saygi hürmet vardır bizim toplumumuzda, bu durumda sen surat yapınca evi terkeden kadın çirkef olmuyor, kırılıp gidiyor. Eve bir sürü misafir gelmesi o ayrı konu .. Ama.sizin davranışınız yanlış

Aynen öyle çok doğru yazmışsınız ama benim de ortam YÖK maalesef ya tamamen kırarım ya da hiç kırmam

Aslinda esinize kizmissiniz. Kv olan sorunlarin cogunun basi erkeklerdir. Esiniz bizde oturun Demis. Anladigim Kadariyla. Sizin kišilik olarak misafire saygi duydugunuzu anliyorum. Kayinvalideniz zoraki getirseydi Yine bir sekilde idare ederdiniz. Esinizin daveti ve kayinvalidenizin onayi siz yokmus gibi karar almalari üzmüs sizi. Onlarin yaptigi saygisizligi misafirlerden cikardiginiz ve gercekte Böyle birisi olmadiginiz icin nekadar hakli olsanizda hac Ziyareti icin Gelen misafirlere öyle davranmak mesgul etmis aklinizi vicdaninizi. Bu olaydan sonra Herkes kendine istesede istemesede ders cikaracaktir. Siz kendinize düšen kisma odanaklanin. Yapilan hicbir saygisizlik sizi asil oldugunuz kišiyi kišiliginizi kaybettirmesin. Gereken cizginizi esinize ve kv cizin ama kendinizi yipratmadan ve üzmeden. Kimseyle kötü olmayin. Güzellikle zamanla cizin cizginizi bende varim diye gösterin. kötülükle halletmeye calismak sizi daha cok sinirlendirir kinlendirir ve Bu sebepten dolayi huzursuz yapar. Yasananlarda vardir bir hayir diyin

Eve gelen misafire surat asılmaz.kim olursa olsun.ayrıca saati saymazsak kv den senden memnunki yada ev düzeninden temizliginden,misafirini sizde agırlıyo.aslında gurur duyuyo senden.anlayamamışsinız.pis olsanız dağınık olsanız çagırmazdı. Yazık olmuş. Geri geldiklerinde özür dileyin bence.kendi ailenize yapılsa aynı hareket napardınız

En güzel cevap , çok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…