Kayınvalidemler Hac'ca gitti bende onlara saygısızlık yaptım, ne yapacağım?

Çok da iyi anlaşamdığın bir gelinin var ve tutup gecenin bir vakti o gelini coşturacak hareketler yapıyorsun !! Ben mesela bu hareketlerin asıl amacına odaklanırdım. Amaç ne ???
evet ve benim bu tepkileri de vereceğimi bile bile yapıyor bunu yani kanırtıyor beni ama amaç bu şekilde davranıp pasifize etmek, kendi istediğini yaptırabileceğini göstermekti fakat herzaman planlandığı gibi olmuyor herşey..

Aslında tamda planladığı gibi olmuşa epey yakın olmuş olayların gidişatı..sizin için bir önemi yok belki ama o topluluğa afedersiniz işte bizim gelin bu, bakın ele güne karşı bile demiyor saygısız biri imajını güzl çizmiş gibi geldi bana...

Tutup da herkese bakın bizim ailede şunlar şunlar yaşandı, bakın bnede bir gelin olarak öyle doluyumki diye başlayıp dökülemeyceğinize göre... Anlık küçük kopmalarla çekilmez sorunlu olan kişilik sizmişsiniz gibi gösterilmiş.Cahilce ama herzman tuatn çok eski bir kv geleneği bence bu !
Keşke bu oyuna gelmeseydiniz.Üzüldüm.Birde vicdanlı birisiniz ki kendinize dert etmişsiniz.

evlilikler maalesef dediğiniz gibi tolere etmekle idare etmekle geçiyor ama anlamıyorum biz bir kişiyle evleniyoruz sonrasında bu kadar insanla uğraşıyoruz sanırım kalabalık aileye mensup birisiyle evlenmekle hata yaptım

tek kelimeyle MUHTEŞEM TESPİTLER.. o kadar yerinde yorumlar yapmışsınız ki yarın öbür gün boşanma vs olursa zaten o gün de gördünüz bu gelin böyleydi zaten sorunluydu demek için düzenlenmiş bir kumpas gibiydi resmen.. beni rezil etmeye çalışarak yanımda yer almamaları da bunun en büyük kanıtı..

evet kalabalık aile zordur ama buradaki çoğu yorumu anlayamıyorum. sanki düşmandan bahsediyorlar. bu kadın bir anne kocanızın annesi. ooh ne güzel haketmiş diyenler var. aranızda çok büyük bir problem olduğunu sanmıyorum olsa zaten ne kendi gelir ne davetli getirir. bence gönlü alınması gerekir. sürekli olan bir durum değilmiş. hacca giderken olağan bir kalabalık bu. eşinizle aranızın daha da gerilmesine sebep vermeden bence toparlamaya bakın derim.

Kayınvalidenizi misafirlerin yanında mahçup etmişsiniz. Kadıncağız hacca gitmeden önce arkadaşlarını görmek istemiş. Sonuçta sizin eve her gün misafir çağırmıyor. Misafirleri 1 saat idare etmek bu kadar zor mu?Bir tanesi gururluymuş ki sizin suratınızı daha fazla çekemeyip evi terk etmiş.

her gün evde olsam her gün de misafirlerini çağırır

ya bende vicdanlı bir insan olduğum için bu kısmı dert ediyorum kendime ama beni tanıyarak bunları yapacağımı tahmin ederek neden emrivaki yapılıyor? işte burada kasıt aranmalı bence.

Siz yine de topluluk olan yerler de sosyal ortamlar da vs.biraz daha sabreden biraz daha idare eden taraf olun.Kazanan siz olursunuz her anlamda.

Ben sizi haklı buldum.Surat asmak doğru değil bu ama bu hikayede yanlışlar arasında en doğru şey yine sizin surat asmanız.
Bir insana emrivaki yapılması kadar,''oğlumun evi'' deyip hiçe sayılması kadar saçma bir şey yok sanırım.Saat 11'de gelenlere de lafım yok.Böylelerine ''ben yatıyorum'' deseniz onu da ayıp bulup giderler.

Ben de sinirlenirdim ama çok belli eder miydim bilmiyorum. Ne olursa olsun o saatte bu kadar kişiyle misafire gitmek hoş değil.

teşekkür ederim, misafirlerin yaptığı görgüsüzlük ve düşüncesizlikten başka bişey değil kv nin yaptığı da gelini bastırmak ona istediğini yaptırabileceğini kanıtlamak vs. yani ben tek olumsuz bir kelam etmediğim halde çekip gidiyorlarsa şayet bu da onların hadsizliğindendir..

Bizim toplumda sorsanız herkes misafirine değer verir,ikramını yapar vs de misafir gittikten 5 dakika sonra başlar o yüzden herkes dedikodusunu yapmaya.Geçiniz bunları.
İçiniz rahat olsun.Çekip giden gitsin küsen de küssün.İki yüzlü davranmamışsınız en azından.

Davet edildiğim yerde surat asılıyorsa, tabiki orayı terkederim. Normal olan budur.
Burda terkedeni değil sizin rızanız olmadan misafir çağıran kayınvalideni suçlayacaksın. Kadına ne. ne bildin senin bilmediğini. Misafirlere değil kayınvalideye surat asacaksın illa gerekiyorsa.
Haklıyken haksız konuma düşmeye bir örnek olmuş yaşadığınız.

Surat asmissiniz kimse aptal değil sonucta. Gayet pasif agresif bir tutum icindeymissiniz. İnsan niye böyle davranır gelecek tepkilerden çekindiği için, tepki gelirse ben bir şey yapmadımki diyebilmek için herhalde. Siz şu anda öyle yapıyorsunuz. Ama işte iş böyle patlar. Siz zamanında biraz tepkiyi goze alip kayinvalidenizin bu tavrının önünü kesseydiniz şimdi kafanız çok rahattı.

Çok da iyi ağırlardım, ama hacdan geldikten sonra da iyi bir konuşma yapardım.
Şimdi siz kötü oldunuz 20 kişiliksin 10 kişi olsun eve gelen misafir ağırlanamazsa her zaman siz kötü olursunuz bunu umursamıyorsanız böyle devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…