- 27 Haziran 2018
- 1.129
- 1.754
- 83
- Konu Sahibi Passionatewoman
-
20 misafir zor iş. Ama eve gelene surat yapılmaz. Normal bir gün değil neticede hacca gidene gelinir görülür helalleşilir. Keşke yapmasaydınız neyse olan olmuş. Sizde hacdan gelince allah kabul etsine gelenleri daha güleryüzlü ağırlarsınız kv memnun kalır. Konuşursunuz o gün başım ağrıyordu vs uydurun kusura bakma dersin geçiştirirsinAslında konuya tam olarak saygısızlık diyemeyiz şöyle ki kayınvalidemler bize yemeğe gelmişlerdi sonra kayınvalidem evimizi kendi evi gibi kullanmayı ve emrivaki yapmayı çok sever tüm gün zaten birlikteydik akşam saat 11 gibi tam 20 tane akrabası ve komşusu emrivaki yaparak bize geldiler bende tabi ki surat yaptım onları istemediğimi belli ettim akabinde aralarındaki çirkef bir kadın evi terketmiş gitmiş sonra kayınvalidem bana kızdı eşimle de birbirimize girdik konu uzadıkça uzadı onlar da geçen perşembe gittiler ama küs gittiler.
Ben mi yanlış yaptım bu durumda?
Evine gelen misafir sonuçta bir günle başın ne kadar ağrıyabilirki ayıp olmuş kv olan kızgınlığını misafire yansıtmasaydın keşkeAslında konuya tam olarak saygısızlık diyemeyiz şöyle ki kayınvalidemler bize yemeğe gelmişlerdi sonra kayınvalidem evimizi kendi evi gibi kullanmayı ve emrivaki yapmayı çok sever tüm gün zaten birlikteydik akşam saat 11 gibi tam 20 tane akrabası ve komşusu emrivaki yaparak bize geldiler bende tabi ki surat yaptım onları istemediğimi belli ettim akabinde aralarındaki çirkef bir kadın evi terketmiş gitmiş sonra kayınvalidem bana kızdı eşimle de birbirimize girdik konu uzadıkça uzadı onlar da geçen perşembe gittiler ama küs gittiler.
Canim her ne olursa olsun evine gelen insanlara surat yapma.hee istemiyorsanbi. Daha gelmemeleri icin önlem al.anliyorum zor durum fakat sen bi yeregittigunde surat yapsalar hos olurmuyduAslında konuya tam olarak saygısızlık diyemeyiz şöyle ki kayınvalidemler bize yemeğe gelmişlerdi sonra kayınvalidem evimizi kendi evi gibi kullanmayı ve emrivaki yapmayı çok sever tüm gün zaten birlikteydik akşam saat 11 gibi tam 20 tane akrabası ve komşusu emrivaki yaparak bize geldiler bende tabi ki surat yaptım onları istemediğimi belli ettim akabinde aralarındaki çirkef bir kadın evi terketmiş gitmiş sonra kayınvalidem bana kızdı eşimle de birbirimize girdik konu uzadıkça uzadı onlar da geçen perşembe gittiler ama küs gittiler.
Gece gece kaç aylık konuyu çok aradınız mı?Aslinda esinize kizmissiniz. Kv olan sorunlarin cogunun basi erkeklerdir. Esiniz bizde oturun Demis. Anladigim Kadariyla. Sizin kišilik olarak misafire saygi duydugunuzu anliyorum. Kayinvalideniz zoraki getirseydi Yine bir sekilde idare ederdiniz. Esinizin daveti ve kayinvalidenizin onayi siz yokmus gibi karar almalari üzmüs sizi. Onlarin yaptigi saygisizligi misafirlerden cikardiginiz ve gercekte Böyle birisi olmadiginiz icin nekadar hakli olsanizda hac Ziyareti icin Gelen misafirlere öyle davranmak mesgul etmis aklinizi vicdaninizi. Bu olaydan sonra Herkes kendine istesede istemesede ders cikaracaktir. Siz kendinize düšen kisma odanaklanin. Yapilan hicbir saygisizlik sizi asil oldugunuz kišiyi kišiliginizi kaybettirmesin. Gereken cizginizi esinize ve kv cizin ama kendinizi yipratmadan ve üzmeden. Kimseyle kötü olmayin. Güzellikle zamanla cizin cizginizi bende varim diye gösterin. kötülükle halletmeye calismak sizi daha cok sinirlendirir kinlendirir ve Bu sebepten dolayi huzursuz yapar. Yasananlarda vardir bir hayir diyin
Eve gelen misafire surat asılmaz.kim olursa olsun.ayrıca saati saymazsak kv den senden memnunki yada ev düzeninden temizliginden,misafirini sizde agırlıyo.aslında gurur duyuyo senden.anlayamamışsinız.pis olsanız dağınık olsanız çagırmazdı. Yazık olmuş. Geri geldiklerinde özür dileyin bence.kendi ailenize yapılsa aynı hareket napardınız
Emrivaki gelen gidenlerden rahat bir aile olduğumuz için bende pek hoşlanmam ama gelmişseler surat yapmamalıydınız misafirler gidince belirtmeliydiniz. Bir eve biri geliyorsa güleryüz göstermek hem sadakanız olur (ki buna inanmıyo olabilirsiniz ama pozitif enerji yansıtır ve alırsınız.) hem de kendinize olan saygınızdır diye düşünüyorum. Keşke sonrasında konuşuyor olsaydınız kaldı ki uzak bir yere gidip bir süre olmıcaklarmış uzatmaya gerek olmazdı.
Gelince güzelce konuşup ellerini öpün derim.
Bir insan sırf hacca gidiyor diye saçma sapan insanları gece gece gelinin evine doldurma hakkına mı sahip oluyor? Kendi evinde ağırlasaymış? Yani bi ibadet yapıyor ama aman daha anlayışlı olayım daha normal davranayım geline saygı göstereyim yok. Hacca gelini için gidiyor sanki hayret bişey...
Misafir ağırlama kısmını geç, birden 20 kişi evime çökse bunlar çete mi acaba diye korkar kaçardım ben.
Nasıl toplamış o kadar kadını.
20 misafir zor iş. Ama eve gelene surat yapılmaz. Normal bir gün değil neticede hacca gidene gelinir görülür helalleşilir. Keşke yapmasaydınız neyse olan olmuş. Sizde hacdan gelince allah kabul etsine gelenleri daha güleryüzlü ağırlarsınız kv memnun kalır. Konuşursunuz o gün başım ağrıyordu vs uydurun kusura bakma dersin geçiştirirsin
Zaten saat 11 olmuş otursalar bir iki saat oturup çay içerler çok sorun etmeseydiniz zaten gündüzden sizdelermiş ama hacca gidecekleri için vedalaşma gibi bişey olmuştur.. Aniden gelene tabi kızılır ama gidecekleri için bişey demeseniz olurmuş..
Evine gelen misafir sonuçta bir günle başın ne kadar ağrıyabilirki ayıp olmuş kv olan kızgınlığını misafire yansıtmasaydın keşke
Ben sen olsam (ki iyi ki değilim) her yapmak istedigimin tersini yapardim !! Kendine saygisi olmayan birinin baskasinada saygisi olmaz. Birde aralarindan biri gitti diye bozulmuşsun. Hep sana göre kendin haklisin zaten
Canim her ne olursa olsun evine gelen insanlara surat yapma.hee istemiyorsanbi. Daha gelmemeleri icin önlem al.anliyorum zor durum fakat sen bi yeregittigunde surat yapsalar hos olurmuydu
Esiniz sizi bosasin
siz yemeğe çağırdığınız oda sizin evinize mi misafir çağırdı şaaka gibi :) kendi evinde neden ağırlamamış ki. eviniz yakın mı acaba ondan olabilir. ben öyle yapsa sanırım derim ama surat asmam o an. sonrasında deerim yada öncesnde ben sizi yemeğe çağırdım ne gerek vardı otururduk sakince derim tabi normal bi zamanda. hacca gitcekse bilemedim açıkcası yakın oturduğunuz için çağırmş olabilir.
Evinize geleni istemeseniz bile bu kadar belli etmeye gerek yoktu, bana biri böyle yapsın hayatta bir daha gitmezdim kapısına
Arkadaşlar konu temmuz ayının konusu. Gece gece hortlatmış biri
Haklısın 20 kişiyi birden fikrini sormadan senin evine davet etmesi çok yanlış sanamı güvenlikte misafirlerini zorakide olsa senin evinde ağırlatıyor Kv den çok ayıp bir hareket kendinn dahi ağırlamak istemediğini sana dayatmak istemesi akabindeki olaylar vs hiç hoş olmamıs eşinde arkanda olsaydı olaylar büyümeyecekti eşiniz tuzu biberi olmuşAslında konuya tam olarak saygısızlık diyemeyiz şöyle ki kayınvalidemler bize yemeğe gelmişlerdi sonra kayınvalidem evimizi kendi evi gibi kullanmayı ve emrivaki yapmayı çok sever tüm gün zaten birlikteydik akşam saat 11 gibi tam 20 tane akrabası ve komşusu emrivaki yaparak bize geldiler bende tabi ki surat yaptım onları istemediğimi belli ettim akabinde aralarındaki çirkef bir kadın evi terketmiş gitmiş sonra kayınvalidem bana kızdı eşimle de birbirimize girdik konu uzadıkça uzadı onlar da geçen perşembe gittiler ama küs gittiler.
Oğlu da dolmaya hazırmışaramız çok iyi değildi ama çok kötü değildi yine de çok abarttı oğlunu da doldurdu
Arkadaşlar konu temmuz ayının konusu. Gece gece hortlatmış biri
Evet döndüleradamlar hacdan dönmüştür bile konuyu hortlatanlara selam olsun
Evet döndüler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?