Kayınvalidemler ilk kez evime yemeğe gelecek ne yapacağım??

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba kızlar,

Yeni evliyim. Kayınvalidem ve kayınpederim ilk kez yemeğe gelecekler. Kayınpederim hiç yemek ayırt etmez ama kayınvalidem pek bilmiştir. Ne yemek yapmalıyım? Bir de gelince evde, yemekte ve benim yaptığım hareketlerde nelere dikkat eder. Ne yapmalıyım nasıl davranmalı ve ne yemek yapmalıyım?

bencede önemli bir konu....oyle guzel seyler yapmalısınki bır kulp bulamamalı (gerçi zor bir ihtimal ama )
canım sana tavsıyede bulunmak ısterdım ama bende de aynı sorun var
kızlaarrr destek

gün geçmiyor ki bi kaynana gıcıklıgı okumayayım..
valla en sonunda bana zararı olmayn kavınvalidemden şikayet etmeye başlıcam

canım neyi en iyi biliyorsan onları yap, begenir begenmez .. misafir buldugunu yer ..
jüri önünde çıkacakmış gibi kasılıyorsun..
boşversene canım

ama kesinlikle yap canım etli bi yemek arkadaşların dediği gibi islim kebabıda olabilir..
et türevleri ağır oluyor yani şık oluyor
hele birde pilavı tutturdun mu tamamdır

Son düzenleme:
ah canımmm öncelikle evin temiz olsun bence fazla aşırıya kaçmadan çorba... pilav...islim kebabı....bide yogurtlu mantı yapabilirsin...çayın yanındada bi pasta yaparsın oldu bitti sıkıntıya girecek bişey degil afiyet olsun canım benim

süzme mercimek çorbası
islim kebabı
zeytinyağlı dolma
pilav yada patetes püresi
salata
acılı ezme
fırın sütlaç
istersen birde vişne kompostosu

herşeyin dolu dolu olsun...çeşitli meze tarzı seyler yap (yagortlu semızotu,mantar salatası, zeytınyaglı yaprak sarma yda fasulye9
pilav mutlaka olsun et yemegının yanında
başlangıç zaten çorbayla
çayın yanınada şöyle guzel bı kek kurabıye
en sonda meyve servısı yaparsın oldu da bitti
acaba ben ne yapıcam :18:

Evlenmeme 10 gün kaldı ama beni de bu dert sardı şimdiden :)
ilk misafir ağırlama mevzusu. Ailemin evinde her şeyi yapıyorum da
gelecek olanlar eşinin ailesi olunca ve ilk gelişleriyse gerginlik..

sadece ikisi gelecekse işin kolay.

Bir çorba, etli/tavuklu yemek, pilav, salata..
Bi de zeytinyağlı yanına.

Kek pasta tatlı türü de ne seviyorlarsa.

Bizimkiler mesela hamurişi tatlı vs hiç yemezler yemekten sonra.
Kuruyemiş meyve yerler sadece

Alnının akıyla çıkar burada paylaşırsın inşallah

kabak rendele tavada suyu çekene kadar kalsın içine yogurt ceviz kat en üstüne dere otu serp meze olarak güzel oluyor..bide humus yapabilirsin..

Evin temiz, sofran kalabalık olsun. Kıyafetlerini herşeyini hazırla en son sadece sofran kalsın. Birdeee kayınvaliden yoruldun mu derse (tuzak soru) yorulmadıgını söyle.
Çeşidi çok tut bence. Kolay hazırlanabilen lezzetli şeyleri ekle menüne (daha önce denemiş ol mümkünse)
Ben aileleri ilk agırladıgımda çok çeşitli bi masa hazırlamıştım. (kendi ailem ve eşimin ailesi)
Buzlugumda börek, barbunya ve sarma vardı. Onları çıkardım, 3-4 çeşit salata yaptım. Tatlımı bi gün önce yaptım (bunun için seçtiğin tatlı bekletildiğinde bozulmayacak bi tatlı olmalı.)
Yemeklerini pişme zamanına, uğraşına göre sıralandır.
Tabak düzenini falan düşün.
İslim kebabı ve hasanpaşa köfteyi düşnebilirsin. Çok lezzetlidir kendileri.

Çayın yanına kuruyemiş al, meyveyle bitir.
İki aileyi ağırladıgım için biraz abartmış olabilirim ama programlı olunca çok kolay oluyo.

*Humus'u önermem canım, herkes sevmeyebilir. İşini garantiye al.

Teşekkürler güzelmiş gerçekten ben de annemlerle kayınvalidemleri birlikte mi çağırmalıyım acaba?

Öncelikle merhaba hayırlı olsun mutluluklar dilerim tahmin edebiliyorum tatlı telaşlar birokadarda heycanlı beni şimdiden heycanı almış durumda çok planlı bir yapım varda
Kendimi bir senin yerine koydum ve düşündüm öncelikle evimi temizlerdim özellikle mutfagımın dağınık olmamasına dikkat ederim yemek yapımındaki aletlerimi kaldırırdım ortadan böyle çok bırakanı gördüm hoş durmuyor gerçketen

*Başlangıç olarak çok ağır olmayan bir çorba seçerdim yoğurt çorbası,sebze çorbası,mercimek gibi..
*Masamında düzenindede yoğurtlu bir meze çeşidi iki tane salata çeşiti börek ve yaprak sarma bulundururdum bütün becerileri dökmek gerek diye düşünüyorum
*Fırında tavuklu patates yapardım yada karnıyarık arkadaşların dediği islim kebabıda mükemmel ama pilavın yanına az olur sanki meze gibi ortadada sunabilirsin onu az ve çok çeşit olsun masanda göz doldurur çünkü canım
*Yanına patates püresi ve pilav tercih ederim sadece pilav bile yeterli olacaktır.
*Son aşama olarak yemegin üzerine yenicegi için hafif bir tatlı tercih etmen saray lokumunu öneririm daha yeni yaptım mükemmel hafif bir tat görüntüsüde muhteşem bunun gibi revanide olabilir şerbetli tercih ediceksen eğer hafif tatlar bunlar
Şimdiden kolay gelsin zordur eminim ama kendini çok sıkıntıya sokma geldiklerinde sıcak gülümsemen yeticektir daha yeni gelinsin yılların hamaratlıklarını beklemiyorlarya

:)
mutfakta yemeklerı hazırlarken başına örtü takta olası riskleri karşı koru yemeklerını içine bişey düşer Allah korusun

buzdolabın temiz ve düzenli olsun.
mutfak dolaplarınn içi de öyle.
sofraya koyduğun çatal kaşığn bardakların üzernde su damlası olmamasında dikkat et.
yemek yaptıktan sonra ocağın arkasını ocağın üzernde dolap varsa o dolaba gelebilecek yağ lekelerini ve ocağı mutlaka temizle.
tencerelerin kapaklarını ve kenarlarına sıçramış yemekleri peçeteyle bi güzel temizle.
lavabonun içinde en ufak birşey kalmasın.
onlar gelmeden sofrayı kurmuş ol eksiklikler gözden kaçmasın.
ev temzliğini zaten yapmış olursn banyoda dolap vrsa içi mtlaka çok ama çok düzenli olsn banyoya grip hmm bakalım dolabn içi düzenlimymş die bakablr.
yemekleri koyup kaldırırken masayı toplarken hızlı hareket et böyle ağır kanlı olma. yemekler yenilirken biryandan çay suyu koy kaynasın yemekler biter btmez demlenmiş olsun çay ki çay geç kaldı muhabbetleri olmasın:)
güler yüzlü ol samimi ol. arkadşın dediği gbi yoruldun sen dmi sorusunu ay olr mu yorulmadım herzman bklerim bunlar yormaz ki bni severek hazrladm de.
meyveleri yıkadktan sonra ıslak ıslak koyma tabağa kurut öyle koy.
namz kılıyorlarsa namaz vakti de olduysa vereceğin seccadeyi namaz başörtüsünü önceden hazr et. namaz kılınack odadaki dolaplarda eksrtra daha bi düzenli olsun :)
koltuğa otururken oturuşunun daima farkında ol bööle lap die brakma kndni.(bzm aile de dkkat ederlerde söliim dedm)
bulaşık mak boş olsun önceki bulaşkları onlar gelmeden hallet ki sofrayı kaldırr kaldrmaz hemen çabucak herşeyi toparla mutfak anında mis gbi olsun ki hmmm bk grüyon mu kaşla göz arasında nasıl da toparladı desn
ayakkabılar dışarda öle dağınk durmasın içeri aldıysan çıkarlarken sen koy kapıya.
belki çoğunu biliyorsundur ama bnm de bi katkım olsun istedim.

Son düzenleme:
Size yıldızlı ***** +

rahat ol şıkır şıkır ol.öyle kul köle olmuş gelin havası verme.

bugün de benim eşimin amcası ve yengesi geliyor, anne-babası gibi yakınlar.
benim menüm: mercimek çorbası, pirinç pilavı, fırın tava, lahana sarma.
sarımsaklı yoğurt ve salata düşünüyorum, turşu da var. tatlı da pasta yaptım,
bi de kandil simidi almıştım dün, işte bu kadar

bence gayet ıyı menu fırın tava ne anlamadım ama tvk gıbı bıseymıı sarmısaklı yogurt bence ortamda kokabılır ama sen bılırın tatlıyı yemekta servıs et bence pastayı ve kandıl sımıdını cayla servıs etsen ıyı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…