Herkes islim kebabı demiş çok mu güzel bir şey?
kabak rendele tavada suyu çekene kadar kalsın içine yogurt ceviz kat en üstüne dere otu serp meze olarak güzel oluyor..bide humus yapabilirsin..
Evin temiz, sofran kalabalık olsun. Kıyafetlerini herşeyini hazırla en son sadece sofran kalsın. Birdeee kayınvaliden yoruldun mu derse (tuzak soru) yorulmadıgını söyle.
Çeşidi çok tut bence. Kolay hazırlanabilen lezzetli şeyleri ekle menüne (daha önce denemiş ol mümkünse)
Ben aileleri ilk agırladıgımda çok çeşitli bi masa hazırlamıştım. (kendi ailem ve eşimin ailesi)
Buzlugumda börek, barbunya ve sarma vardı. Onları çıkardım, 3-4 çeşit salata yaptım. Tatlımı bi gün önce yaptım (bunun için seçtiğin tatlı bekletildiğinde bozulmayacak bi tatlı olmalı.)
Yemeklerini pişme zamanına, uğraşına göre sıralandır.
Tabak düzenini falan düşün.
İslim kebabı ve hasanpaşa köfteyi düşnebilirsin. Çok lezzetlidir kendileri.
Çayın yanına kuruyemiş al, meyveyle bitir.
İki aileyi ağırladıgım için biraz abartmış olabilirim ama programlı olunca çok kolay oluyo.
*Humus'u önermem canım, herkes sevmeyebilir. İşini garantiye al.
Size yıldızlı ***** +buzdolabın temiz ve düzenli olsun.
mutfak dolaplarınn içi de öyle.
sofraya koyduğun çatal kaşığn bardakların üzernde su damlası olmamasında dikkat et.
yemek yaptıktan sonra ocağın arkasını ocağın üzernde dolap varsa o dolaba gelebilecek yağ lekelerini ve ocağı mutlaka temizle.
tencerelerin kapaklarını ve kenarlarına sıçramış yemekleri peçeteyle bi güzel temizle.
lavabonun içinde en ufak birşey kalmasın.
onlar gelmeden sofrayı kurmuş ol eksiklikler gözden kaçmasın.
ev temzliğini zaten yapmış olursn banyoda dolap vrsa içi mtlaka çok ama çok düzenli olsn banyoya grip hmm bakalım dolabn içi düzenlimymş die bakablr.
yemekleri koyup kaldırırken masayı toplarken hızlı hareket et böyle ağır kanlı olma. yemekler yenilirken biryandan çay suyu koy kaynasın yemekler biter btmez demlenmiş olsun çay ki çay geç kaldı muhabbetleri olmasın:)
güler yüzlü ol samimi ol. arkadşın dediği gbi yoruldun sen dmi sorusunu ay olr mu yorulmadım herzman bklerim bunlar yormaz ki bni severek hazrladm de.
meyveleri yıkadktan sonra ıslak ıslak koyma tabağa kurut öyle koy.
namz kılıyorlarsa namaz vakti de olduysa vereceğin seccadeyi namaz başörtüsünü önceden hazr et. namaz kılınack odadaki dolaplarda eksrtra daha bi düzenli olsun :)
koltuğa otururken oturuşunun daima farkında ol bööle lap die brakma kndni.(bzm aile de dkkat ederlerde söliim dedm)
bulaşık mak boş olsun önceki bulaşkları onlar gelmeden hallet ki sofrayı kaldırr kaldrmaz hemen çabucak herşeyi toparla mutfak anında mis gbi olsun ki hmmm bk grüyon mu kaşla göz arasında nasıl da toparladı desn
ayakkabılar dışarda öle dağınk durmasın içeri aldıysan çıkarlarken sen koy kapıya.
belki çoğunu biliyorsundur ama bnm de bi katkım olsun istedim.
ah canımmmöncelikle evin temiz olsun bence fazla aşırıya kaçmadan çorba... pilav...islim kebabı....bide yogurtlu mantı yapabilirsin...çayın yanındada bi pasta yaparsın oldu bitti sıkıntıya girecek bişey degil afiyet olsun canım benim
bugün de benim eşimin amcası ve yengesi geliyor, anne-babası gibi yakınlar.
benim menüm: mercimek çorbası, pirinç pilavı, fırın tava, lahana sarma.
sarımsaklı yoğurt ve salata düşünüyorum, turşu da var. tatlı da pasta yaptım,
bi de kandil simidi almıştım dün, işte bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?