kayınvalidemlere gitmek istemiyorum..ama nasıl ??

düşünceleriniz için teşekkür ederim...öncelikle kayınvalıdem cocukları bana asla baktırmaz egerkı gıdersem köyee.. ben bakarım sen yemek yap bene bakarım sen evı süpür ben bakarım sen sunu yap diye diye hem cocuklarımı bendne uzaklastırır hemde kesınlıklee özenerek bakmıyorr buu durumu cok yaşadım ben atıyor cocukları ortalıgaa güya bakmış oluyorr ağlıyorrlarr ama umrunda degıll..ben işleri bitirincede kızım bunlar durmuyor alda uyut karnını doyur dıyoo.. buda benı mahvedıyor enayı gıbı kullanıyor benı... katı olmamın sebebı buu ...evlendıkten sonraa oldum böyleee..:(

ayrıca ben sıkıldım dıye köye tasınmadılarkı ..zaten benı dusunseydı kayınvalıdem evlendıgım gun evımın ayrı olmasını ıstedıgımı bılıyordu ve ayrı olacak evın dendı bana ama ne zamankı nikah kıyıldı imza atıldıı.. bahaneler başladı işte şöyle oldu böyle oldu idare edın evınızı ayramadık beraber kalalım bır muddet bır hal caresıne bakarız fılan dendı bana ve ben 1.5 sene yasadım o 1.5 seneyı bır ben bılırım evımı sırf ayırabılmek ıcın köyü tercıh ettım bana ılçede evde tutabılırlerdı ama yapmadı.. kaynanam gıtsınde burnu sürtülsün dedi.. ama rabbım öyle büyükki simdi kendı köydee....

mecburluktan gıttıler esımın ilcede işi çıktı köyden gidip gelmek zor oluyorduu arabada yoktu.. ev kıralamamızada ızın vermedıler bız gıderız köye sız gelın buraya dedıler...keyfıne degıl yanıı.. kayınbabam böyle dıyınce kayınvalıdem gece hungur hungur aglamıss ben köye gıtmemmm diyee ama ilahı adalet ben 2 sene neler cektım o köydee ...

ayrıca iş yapmak sizi yüceltir demişsinizz evet bu normal bır ailede böyle olurdu ama bızım ailede agzınla kuş tutsan göze görunmezz. beraber yaşadıgımız sure zarfında sabah kalkardım 6.00 da akşam 23:00-24:00 de kadar iş yapardım 5 dkka ottutturmazdı benı. ne gelenlerı bıterdı ne gıdenlerı karnım burnumda göbegım bulasık dezgahına değe değe tonlarca bulasık yıkardım yuregı sızlamazdı....

ben katı olmayımda kım olsun :(

Bu zamanda böyle gelin kalmış mı..pes..bu türün en son örneği annem sanıyordum..:52:

Bir de aman şunu kırmıyım aman bunu kırmıyım diye fazla uğraşma kaynanan seni kırmamak için ne kadar çaba harcıyorsa sen de o kadar çaba harca daha fazlasını değil. Başka zaman geliriz demek birini kırmak değildir canım. Birini kırmak nasıl olur görmemişsin heralde.

ben e başından beri eşim yanımda olmadan asla kalmam dedim,çocuğumuda kimsede bırakmıyorum.kesin ve net konuşuyorum.ama daha önce siz eşinizden ayrı birmüddet kaldıysaız o zaman sizde kırıcı olmadan gitmek istemediğinizi,2 aydır orada oturduğuuzu düzeninizi alışma sürecinizin ancak olacağını çocukların sıkılmadığıı mutlu olduklarıı dile getirin..

ayyyy nasıl sinirlendm ya :@ ya sen ne diye dert ediyosun bunu bırak kırılsın ya rahat edersn işte araya soğukluk girer, çok ciddi diyorum düşünme kırılırmı die tepene binmiş tepene senin bebeklern war hem ne köyü ne işi ya, o sen kırılır die düşünüyomu, sen daha dişini göstermezsen ezilrsn, ya bi bahana bul yada dedğim gibi. bu bahaneylede araya soğukluk girsn daha ne :) 2 ayın nesi kısa süre ya insan kafayı yer sevmedği istemedği bi yerdeeeee, en fazla bir hafta kalablrsn bence ama şimdii gittnmi işte iş var dönüyosun gidip napıcaksın gibi muhabbetler döner sen sakın gitme

Yok yok öyle diş göstermekle olmaz.Eşinle aran bozulur.

Eşine güzellikle anlatsan,ben köyden zor kaçtım,burada yaşamaktan memnunum,çocuklar için de burası daha iyi,orada su yok filan gibi...

Hani anneni çekemiyorum gibi değil de,köyde çocuklarla rahat olamıyoruz gibi söylesen...

eşim fazla karısmıyor aslında ne halın varsa gör dıyor ama gıdersemde mutlu olcak masraftan kurtulacak ...

ne masrafı:53:çoluk çocuğuna yedirdiği içirdiği değil mi..öyle doğalgaz kömür filan büyük masraf da yok..ev de var kira da yok..yapsın ama o da bir ev babası değil mi..

Son düzenleme:
ayyyy nasıl sinirlendm ya :@ ya sen ne diye dert ediyosun bunu bırak kırılsın ya rahat edersn işte araya soğukluk girer, çok ciddi diyorum düşünme kırılırmı die tepene binmiş tepene senin bebeklern war hem ne köyü ne işi ya, o sen kırılır die düşünüyomu, sen daha dişini göstermezsen ezilrsn, ya bi bahana bul yada dedğim gibi. bu bahaneylede araya soğukluk girsn daha ne :) 2 ayın nesi kısa süre ya insan kafayı yer sevmedği istemedği bi yerdeeeee, en fazla bir hafta kalablrsn bence ama şimdii gittnmi işte iş var dönüyosun gidip napıcaksın gibi muhabbetler döner sen sakın gitme

okadarrr haklısınkı olacakları bılıyorsun .. 1 hafta kalabılırım derım gıderım o bır hafta olur 2 ay... ıkı cocuk var bır gun zıyaterlerıne gıttıgımde bıle bır ton eşya alıyorum yanıma cocukların bezı maması ustu bası vs. birde bır hafta ıcın valiz malizz offf. bebegım beşikte uyuyorr .. beşiği bahane edıcem ama katlamalı oldugunu bılıyorlar arabaya koy besıgıde getır derler :(

ben e başından beri eşim yanımda olmadan asla kalmam dedim,çocuğumuda kimsede bırakmıyorum.kesin ve net konuşuyorum.ama daha önce siz eşinizden ayrı birmüddet kaldıysaız o zaman sizde kırıcı olmadan gitmek istemediğinizi,2 aydır orada oturduğuuzu düzeninizi alışma sürecinizin ancak olacağını çocukların sıkılmadığıı mutlu olduklarıı dile getirin..

aynı fikirdeyim değil kayınvalidemler 2 senedir annemlerde bile yalnız kalmadım ben...

Son düzenleme:
ne masrafı:53:çoluk çocuğuna yedirdiği içirdiği değil mi..öyle doğalgaz kömür filan büyük masraf da yok..ev de var kira da yok..yapsın ama o da bir ev babası değil mi..

2 ay gıdersem eger cocukların bezını kayınbabam alıcak mamasını suyunu buyunuu eve mutfak masrafı yapılmıcak tüp daha fazla gıdecek elektrik su faturası az gelcek eşimde bunları dusnuyor zaten sabah gıdıyor gece gelıyor 2 ay ev bos duracak eşime göre daha ıyısımı olurr :(

okadarrr haklısınkı olacakları bılıyorsun .. 1 hafta kalabılırım derım gıderım o bır hafta olur 2 ay... ıkı cocuk var bır gun zıyaterlerıne gıttıgımde bıle bır ton eşya alıyorum yanıma cocukların bezı maması ustu bası vs. birde bır hafta ıcın valiz malizz offf. bebegım beşikte uyuyorr .. beşiği bahane edıcem ama katlamalı oldugunu bılıyorlar arabaya koy besıgıde getır derler :(

ne kadar yapışkanlar değil mi? canım sen üzüleceğine bırak onun içi gitsin. açıkca bu yazı evinde geçirmek istediğini söyle. mahallenizde çocukların olduğunu ve oynadıklarını vs. doğru olanlar da bunlar zaten...

ne kadar yapışkanlar değil mi? canım sen üzüleceğine bırak onun içi gitsin. açıkca bu yazı evinde geçirmek istediğini söyle. mahallenizde çocukların olduğunu ve oynadıklarını vs. doğru olanlar da bunlar zaten...

diyorumyaa her sözüme bır cvpları varr ...dicem burda çok rahatlar asagıda gözümün önünde oynuyorlar dicem.. ozamanda patırdayacak biz cocukları cok özlüyoruz ne var kalsan falan der.. cocukları kullanıyorlar bana karsıı ...özledıysen al bak demı ama.. onada yanasmıyorlar..ap açık bellı iş için cagırdıkları...sabah öğlen akşam yemek pişirilecek işçilere... evde buyuk ninem ve dedem de var onlara kım bakacak tabıkıde ben kendı alcak cocukları bahceye gıdıyor bahanesıyle (güya cocuklara bakacakya) sabah cıkacak akşam gelecek..her seye bana guvendıgı ıcın ..bende akşama kadar sürünecem ve bu tam inşaat bitene dek sürecek.. yoruldunmu dıye dusunmıcek bıle.. düşünen insan 8 aylık hamıleyken sabahtan akşama benı çalıştırmazdı..

Bilmiyorum başka çocuk yapmayı düşünüyor musun? Bence bu konu çok önemli bilinçli ol lütfen ve riske girme lütfen. Annenler seni zorla akrabanla evlendirerek hata yapmış sen de bir sürü çocuk yapıp onların sağlığını riske atarak bu hatayı tekrarlama. Hiç değilse sen bilinçli ol.

resti çekmek için geç kalmışsın oturacağımız eve bile izin vermediler demişsin buna resti çeksen ne olur ki

eşin de gitmekten yana o yüzdün işin zor gözüküyor

eve alışmak istediğini suyun olmaması inşaatın olması çocuklarla o ortamda zor olacağını söyle

eşinde senden yana olmadıktan sonra bence gıtmemek ıcın hangı bahaneyı ararsan ara mutlaka gıtmenı ıstıceklerdır.fakat esınle kavga kıyamet bır anlasma yapabılırsın sert olursan 2 ay degılde 1 hafta kalırım gıbı dersın yoksa bu iş senı uzer gıbı gözukuyor

Bilmiyorum başka çocuk yapmayı düşünüyor musun? Bence bu konu çok önemli bilinçli ol lütfen ve riske girme lütfen. Annenler seni zorla akrabanla evlendirerek hata yapmış sen de bir sürü çocuk yapıp onların sağlığını riske atarak bu hatayı tekrarlama. Hiç değilse sen bilinçli ol.

canım benım bılınclı bır anneyım merak etme ikinci bebeğim nasıl olduysa sürizz oldu önlemimizi alıyorduk ama Rabbım verdı ıste.. suan kesın kesın korunuyorum ve dusunmuyorum başka Allahım olmayanlara versın

diyorumyaa her sözüme bır cvpları varr ...dicem burda çok rahatlar asagıda gözümün önünde oynuyorlar dicem.. ozamanda patırdayacak biz cocukları cok özlüyoruz ne var kalsan falan der.. cocukları kullanıyorlar bana karsıı ...özledıysen al bak demı ama.. onada yanasmıyorlar..ap açık bellı iş için cagırdıkları...sabah öğlen akşam yemek pişirilecek işçilere... evde buyuk ninem ve dedem de var onlara kım bakacak tabıkıde ben kendı alcak cocukları bahceye gıdıyor bahanesıyle (güya cocuklara bakacakya) sabah cıkacak akşam gelecek..her seye bana guvendıgı ıcın ..bende akşama kadar sürünecem ve bu tam inşaat bitene dek sürecek.. yoruldunmu dıye dusunmıcek bıle.. düşünen insan 8 aylık hamıleyken sabahtan akşama benı çalıştırmazdı..

Gerçekten kendini yıprattığınla kalırsın. Ben de annelerimizin zamanında kaldı sanırdım böyle şeyler. Şimdi nerde bu gelinler… yani o çocukların sana ihtiyacı var küçüklermiş, senden öğrenecekleri var senin dinlenmeye ihtiyacın var. Kadının fendi erkeği yener. Gitmemek için elinden geleni yapmalısın.

Baştan verdiğin tavizler sebebiyle durum bu hale gelmiş..Başkalarına hayır diyemediğimizden ötürü verdiğimiz ödünler bize zaman sonra yol,su,elektrik olarak geri dönecek. Yani psikolojik sorunlu insan !

Son düzenleme:
senin orada olacağın sürede eşin nerede olacak?
bırakıp gideceksen eğer hiç mantıklı değil. istemiyorum anne, kusura bakma, çocuğum çok huzursuz diş çıkartıyor diyebilirsin.

Çocuklarını öne sürüp gitme, inşaat halindeki evde rahat edemezler, küçüğü zaten diş çıkarıyor çok huzursuz falan dersin.

Back
X