kayınvalidemlere gitmek istemiyorum..ama nasıl ??

yaa çocuk diş çıkarıyor dıcem kesın cvbım bu olcak ama verecegı cvp yıne bellı... kızım sen orda tek basına ıkı çocukla nasıl bakacaksın ben burda yardımcıda olurum der guzellıkle...ben oraya adım atayım sıze yemın ederım o dedıklerınden eser kalmıcakkk..çoookkk yasadım bu durumu ama nedense ağzım yandıgı halde hayoır dıyemıyorum.. korkuyorum sankı o eskı huzursuz gunlerımıze gerı dönecez ben her gece yıne ağlıcakmısım gıbı gelıyor.. bır kac aydır çok huzurluyum ve mutluyum bozulacak bu büyüü :(

konu sahibi arkadasım seni cok iyi anlıyorum benim kv de köyde iki görüncem gidiyormuş yanına eşime diyo gelinde bebegi alıp gelsin
ben eşime dedim aslaaaaaaaa gitmem birinin 2 cocugu var biri yeni dogum yaptı oda yaslı ee hizmetci benim beni cagırıyor benide aradı
gel gelin diye bende aaaaa anne paramız yok dünya para biz gelemeyiz zaten oglun evde yalnız kalamaz falan bide torunun yadırgıyo
degişik yeri alıştırana kadar canım cıkıyo demiştim ama yinede ben degil oglun bilir diye topu eşime attım ben kötü olmamak için eşimde herseyin fakında oda gidermisin bile diyemez bana asla gitmeyecegimi bilir... senin tek sorunun eşinin annesinden yana olması
o kötü işte ama tatlı dille anlatsan olmazmı

Son düzenleme:
Kati oldugunu kesinlikle dusunmuyorum.

Cok haklisin ve kesinlikle gitme bence.

Cocuklar cok guzel bahane aslinda. Oturdugunuz yerde bahceliymis.

Ayrica soyledigin sey yalan da olmayacak. Biri dis cikariyor, digeri o ortamda huzursuz oluyor. Tabi bunu uygun bir dille soylersin.

Arti esini 2 ay birakman da hic normal degil.

konu sahibi arkadaşım neden bu kadar katısın
git nolcak kırma kadını ha iş için diyosan zaten senin çocuğunla ilgilendiğini görünce senden iş beklemez ki
kadın seni seviyo ki bak senin köğü sevmediğini anlayıp evleri değişmiş

benim kaynana değil bunu yapmak umurunda bile olmazdı(gene de yerinde sağolsun)
bence kıymetini bil hem 2 ay kalmakla bişey olmaz 2 yıl kalmışsın hem iki işin ucundan tutsan bu seni yüceltir onların da gönlünü almış olursun
benim fikrim bu

bence naparsan yap gözüne giremezsin.. istemiyosan gitme, ve kocami yalniz birakamam, cocuklarda hastalancak gibiler,huzursuzlar hep agliyolar felan dersin.. sen simdi oraya gidip hem cocuklarla hemde kayinvalidenin evinin isleriyle mi ugrasacaksin..bosver, zaten napsan yaranamayacaksin, en iyisi bisey yapma da öyle adin olsun..

eşini ikna etmekten başka çaren yok canım eşine 2 çocukla köyde rahat edemeyeceğini orda çok sıkıldığınızı söyle iyilikle konuş canım eğer eşin ikna olursa annesine bir şekilde hayır der.umarım eşin inatçı biri değildir

acayip sinir oluyorum böyle burnunu her şeye sokan ,insanların hayatına müdehale eden insanlara!!! Hizmetçi arıyorlar kendilerine. Kaba ,düşüncesiz insanlar!! Arkadaşım çok sinir bozucu bir durum .Belli ki sen de pek sesini çıkaracak karakterde değilsin :( İş eşinde bitiyor canım biraz da

düşünceleriniz için teşekkür ederim...öncelikle kayınvalıdem cocukları bana asla baktırmaz egerkı gıdersem köyee.. ben bakarım sen yemek yap bene bakarım sen evı süpür ben bakarım sen sunu yap diye diye hem cocuklarımı bendne uzaklastırır hemde kesınlıklee özenerek bakmıyorr buu durumu cok yaşadım ben atıyor cocukları ortalıgaa güya bakmış oluyorr ağlıyorrlarr ama umrunda degıll..ben işleri bitirincede kızım bunlar durmuyor alda uyut karnını doyur dıyoo.. buda benı mahvedıyor enayı gıbı kullanıyor benı... katı olmamın sebebı buu ...evlendıkten sonraa oldum böyleee..:(

ayrıca ben sıkıldım dıye köye tasınmadılarkı ..zaten benı dusunseydı kayınvalıdem evlendıgım gun evımın ayrı olmasını ıstedıgımı bılıyordu ve ayrı olacak evın dendı bana ama ne zamankı nikah kıyıldı imza atıldıı.. bahaneler başladı işte şöyle oldu böyle oldu idare edın evınızı ayramadık beraber kalalım bır muddet bır hal caresıne bakarız fılan dendı bana ve ben 1.5 sene yasadım o 1.5 seneyı bır ben bılırım evımı sırf ayırabılmek ıcın köyü tercıh ettım bana ılçede evde tutabılırlerdı ama yapmadı.. kaynanam gıtsınde burnu sürtülsün dedi.. ama rabbım öyle büyükki simdi kendı köydee....

mecburluktan gıttıler esımın ilcede işi çıktı köyden gidip gelmek zor oluyorduu arabada yoktu.. ev kıralamamızada ızın vermedıler bız gıderız köye sız gelın buraya dedıler...keyfıne degıl yanıı.. kayınbabam böyle dıyınce kayınvalıdem gece hungur hungur aglamıss ben köye gıtmemmm diyee ama ilahı adalet ben 2 sene neler cektım o köydee ...

ayrıca iş yapmak sizi yüceltir demişsinizz evet bu normal bır ailede böyle olurdu ama bızım ailede agzınla kuş tutsan göze görunmezz. beraber yaşadıgımız sure zarfında sabah kalkardım 6.00 da akşam 23:00-24:00 de kadar iş yapardım 5 dkka ottutturmazdı benı. ne gelenlerı bıterdı ne gıdenlerı karnım burnumda göbegım bulasık dezgahına değe değe tonlarca bulasık yıkardım yuregı sızlamazdı....

ben katı olmayımda kım olsun :(

ne git nede iş yap canımm
tamamm iş yapılırda okadarda değill herşeyii senin üstüne atmışlarr

Allah kolaylık versin canım. İnşaat halindeki eve gidip, çocuklara toz toprak mı yutturacağız desen, çocuklar tam uyur gürültü başlar o hengamede çocukları zaptetmek zor olur gibi şeyler söylesen eşine tatlılıkla olmaz mı? Gerçi sen ne desen eşin aklına koymuş bir kere gitmeyi, sende ikna olmuyorsa ben gelemem deyip kestirip atsan çok tepki verir mi eşin?

"Daha 2 ay oldu koyden buraya taşınali, ben koyden bıkmışim sen beni koye çağırıyorsun tekrar anne, hem de 2 aylığına :53: Valla kusura bakma" Aynen kuracagim cümleler bunlar olurdu :47:

Son düzenleme:
gittinmi dönüşün zor olur gibi görünüyor da,gitmeyi biraz geciktirsen.ne bileyim birşeyler bul işte.en azından 20 gün falan kal.eşine de annen iş yaptırır gibi konuşma da çocuklar hastalanır.veya orada rahat olamıyoruz(cinsel açıdan)gibi bahane bul.yine de gideyim de 15-20 gün kalalım annene de yardımım olur gibi konuş.

nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama eğer iç anadolu taraflarındaysanız keneyi bahane edin, hem bahane felan da değil basbayağı kapı gibi sebep, bu sene kışı aç geçiren keneler vampir gibi saldırıyor etrafa, insanlar ölüyor çok tehlikeli,köylerde hayvan sebebiyle daha çok oluyor... ilaç da sprey de kar etmiyor.. daha şimdiden ölüm vakaları var ama haberler de biri bile gösterilmiyor...:20:

ah canim ya ben almanyada olmama ragmen ayni seyleri yasadim kv türkiyede idi ve eski esimde annesi ne derse emir sayardi hatta bana demistiki gitmek istemiyorsan sen kal ben cocuklari alir giderim :47: cocuga kiyamadigimdan giderdim ve 6 hafta gevur eziyeti cekerdim bunalimlara girerdim resmen ben benlikten cikmistimki artik sabrimin son noktasi geldigindede cocuklarimi aldim ve ayrildim insallah sizde bu durum olmaz ama bir erkek annekuzusu ise hic sansin yok yönetiliyorsun allah yardimcin olsun cok zor bu cinslerle ugrasmak biz mutlu olmak icin evleniyoruz ama kv ler mutsuzlugumuzla mutlu oluyorlar

cocuklari bahane edince sanirim senin kv bunada bahane bulur yüzde yüz sen bilirsin ama gitmeye yakin tarihlerde asiri derecede rahatsizim bel agrisi cekiyorum felan bahane et ins allah gunah yazmaz keyfi söylenmis yalan deyil mecburi dir suan gercekten cok sinirlendim bu olaylarin fazlasini ve hercesidini yasadigim icin üzme tatli canini allaha sigin bi engel cikarda gitmessin kib

gittinmi dönüşün zor olur gibi görünüyor da,gitmeyi biraz geciktirsen.ne bileyim birşeyler bul işte.en azından 20 gün falan kal.eşine de annen iş yaptırır gibi konuşma da çocuklar hastalanır.veya orada rahat olamıyoruz(cinsel açıdan)gibi bahane bul.yine de gideyim de 15-20 gün kalalım annene de yardımım olur gibi konuş.

En mantıklısı çocukları bir türlü bahane etmek olacak.İlla ne söylersen kötü algılanacaksada ara sıra kendi annene çocuklarını bırakısın günü birliğine sabahtan gidersin akşam gelirsin her zaman demiyorum ara sıra.Yada arkadaşın dediği gibi bir haftalığına gidebilirsin.Böylece hem senin gönlün olur hemde kayınvalidenin gönlü olur.İş konusundan kaçıyormuş gibide görünmezsin.Ne olacakki kayınvalidende sonçta salak değil anlar işten kaçtığını hiç gitmeyerek ama bir hafa yada 2 günlüğüne falan gidersin yardm edersn iyi olur senin açından söyleyecek lafları olmaz hemde sende koskoca 2 ayı köyde geçirmezsin bahanen lütfen sadece çocuklar olsun eşine bile işten kaçtığını soyleme.Erkekler ikili oynayadabilirler.Saftırlar senden alır cümleyi annesine taşır ruhun bile duymaz.Çok akıllı oynamalısın ama saf görünerek. ;) kocanada az cilve yap kız.

ah canim ya ben almanyada olmama ragmen ayni seyleri yasadim kv türkiyede idi ve eski esimde annesi ne derse emir sayardi hatta bana demistiki gitmek istemiyorsan sen kal ben cocuklari alir giderim :47: cocuga kiyamadigimdan giderdim ve 6 hafta gevur eziyeti cekerdim bunalimlara girerdim resmen ben benlikten cikmistimki artik sabrimin son noktasi geldigindede cocuklarimi aldim ve ayrildim insallah sizde bu durum olmaz ama bir erkek annekuzusu ise hic sansin yok yönetiliyorsun allah yardimcin olsun cok zor bu cinslerle ugrasmak biz mutlu olmak icin evleniyoruz ama kv ler mutsuzlugumuzla mutlu oluyorlar

cocuklari bahane edince sanirim senin kv bunada bahane bulur yüzde yüz sen bilirsin ama gitmeye yakin tarihlerde asiri derecede rahatsizim bel agrisi cekiyorum felan bahane et ins allah gunah yazmaz keyfi söylenmis yalan deyil mecburi dir suan gercekten cok sinirlendim bu olaylarin fazlasini ve hercesidini yasadigim icin üzme tatli canini allaha sigin bi engel cikarda gitmessin kib

bel ağrısımı hemde tam işin olduğu zamanda belin ağrıması kayınvalide adayımız genelde bunu yutmaz ama yutuyormuş gibi yapar ona göre ;) yani ben kayınvalide olsam bunun bahane olduğunu anlarım anlamamş gibi yaparm.

bel ağrısımı hemde tam işin olduğu zamanda belin ağrıması kayınvalide adayımız genelde bunu yutmaz ama yutuyormuş gibi yapar ona göre ;) yani ben kayınvalide olsam bunun bahane olduğunu anlarım anlamamş gibi yaparm.

öylede kv zaten bilmiyomu kizin gitmek istemedigini?? adi gibi biliyor ister inansin ister inanmasin ama artik aralasmasi gerektigini anlasin yakasini salsin yeterki ondan yani

merhaba arkadaşlar 4 yıllık evlı 2 cocuk annesıyım...buraya ilk kez konu açıyorum...ne yapmam gerektiği hakkında kesın ve net kararım var ama bunu nasıl yapmalıyım bilemedim...

kayınvalıdem illa benı ve cocukları çağırıyor 2-3 ay kalın dıyor..işte çocuklar bunalmıştır evden dışarı çıkmıyorlar birazcık strelerini atarlar diyor..kayınvalidemgilde köyde yaşıyorlar henuz köye tasınalı 2 ay olcak..daha önce o köyde ve o evde ben yaşadım 2 sene..ben 2 ay öncesıne kadar ilçeye taşındım benım yerımede kayınvalıdemgıl gıttıler köye ..yanı evlerı degıstık dıyebılırım..şimdiki oturdugum evde 2 ay öncesıne kadar kayınvalıdemgıl oturuyordu..

ben köye gıtmeyı asla ıstemıyorum zaten 2 sene ne cektıgımı bır ben bilirim o köyde.. yaz geldi buralar cıvıl cıvıl (köye göre)...köyde su yok, görüşeceğim kimse yok anca tarla bahçe işleri var..birde hazıranda kayınvalidem evi yıktıracakmıs odaları genışletecekmişş..beni iş için çağırdıgından eminim ..hemde adım gibi... ama maleseff bunu ona dıyemıyorum dıyememde...cocuklarım cok kucuk ufak diş çıkarıyor sabah akşam kucagımda...ve asla bu guzel yaz ayını köyde gecırmek ıstemıyorum aslaa.. birde buyuk oglum 3 yaşında koye ne zaman gıtse huyu suyu degısıyor...

kayınvalıdem henuz bana konuyu acamadı sadece emir verır gıbı söydedı.kaynım gelecek 20 gun sonra ..o geldiği zaman bizi köye getırecekmiş... çocuklar çatlamış evın içinde..değişiklik olsunmuşş.. bana sormuyor bıle gelirmisin diyee...bende emirden asla hoslanmam..vee seslenmedım hıc bıse demedım.. eve gelınce eşime dedim asla gıtmek istemiyorum dedım haberın olsun dedım..bana kızdı maleseff... ne halın varsa gör dıye tersledı.. güya anesı benı düşünüyormuş ben cok bencılmışım... ama ben bılıyorum benı iş için çağırıyorr.. yoksa burda aşağıda bahcemız var müstakil evimizz çocuklarım asagıda dıledıklerı gıbı oynuyor sıkılacak ortam yok asıl köy sıkıcı...

şimdi ben nasıl demelıyım gelemem dıyee offf her yandan sıkıştımm...ne demeliyim nasıl davranmalıyım.. artık vaktı geldımı dişimi göstermelimiyim... yoksa her dedıklerını yaptıracaklarr..

benım amacm kırmadan nasıl hayır dıyebılırım ...

çok uzattım sanırım özür diilerim arkadaşlarr:(

sana ne halin varsa gor dedigine gore bu isi biraz kirarak yapmissin bile.
ben kendim koy yuzu gormedim kucuklugumden beri ve benim koyumde senin koyun gibi...ama simdi o koyu cok ozluyorum:(
senin burda yapman gereken bence cocuklarini alip gitmen. is yapman gerekirsede yaparsin en azindan kadin size kendi evini vermis bunun yerine sende kendini bir nefi borcluymus gibi dusundur ve boyle avutmaya calis. ama sen gitmesen bahaneler cikarirsan zadece kocani yavas yavas kaybetmis olursun. Bence eyer kocan sana daha cok baglanmazsini istiyorsan kocana zadece gitmek istemediginin nedenlerini, yani cunku cocuklarin henuz cok kucuk ve kendinde orda skilacagini ama ayni zamanda cocuklar kucuk oldugu icin yeteri yardimi yapacagindan dolayi ve bu yuzden uzulecegini ama sana cok deyer veriyorum bu yuzden kabul ediyorum ama 2-3 ay cok ancak 2,3,4 hafta gide bilecegini soyle.

ben olsam boyle yaparim kocacigim icin belki ozaman beni kat kat daha daha cok sever:)

gidersem şöyle olur böyle olur deme. gitme ihtimalini düşünüyorsun gibi hissettirme kendine.
kırılmasını düşünmen şık bir davranış. fakaaatt, biz buna iyi niyetin suistimali diyoruz.. ve hiyerarşik durumlarda ayyuka çıkıyor..
buna müsade etmek veya etmemek biraz da bizim elimizde galiba..
eşin nasıl yaparsan yap diyorsa, bir şekilde isteğinde kararlı olduğunu anlamasını sağla. ve sakın esneme.
belki ilk çıkışın olduğu için eşin tepki gösteriyor. alışmamış bu tavrına. hem kendini hem de eşini gitmemeye alıştır. fikir olarak alıştırmak ile başlayabilirsin..
bir kere tartışırsınız adam gibi tartışırsınız eşinle. kendinle bin kere muharebe ediyorsun. gitmeme seçeneğin varken üzme kendini bu kadar.

Nefret ediyorum böyle emrivakilerden. Sonuçta gitmek istemezsen gitmezsin bir kere yok dersin onlar inadına bi daha bi daha söylerler.

Eşinde gidecekse bahanelerin azalıyor. Ama tek bahane edebileceğin ufak bebeğin. Diş çıkarıyor, huysuzlaştı de. Ama önceden kocan evdeyken bütün gün mızmızlandı diş çıkarıyor ondan galiba, uyumadı falan filan de. Gitme mevzusu açılınca da eşine çocuk bu haldeyken nasıl gideyim. Düzeni bozulacak iyice. Hem orda iş yaparken çocukla nasıl ilgileneceğim. Yazık değil mi çocuğumuza falan de.

Beni de kv ler çağırır. benim kızım arabada hep kustuğu için kusuyor arabada, çocuk mahvoluyor, çocuğu rezil edemem diyorum. İş kocanda bitiyor. O çocuğunun huzursuz olduğunu beynine işlerse gitmemene bişey demez, diyenede o açıklamasını yapar. Yani senin kv ne değil de eşini öncelikle ikna etmen lazım.

arkadaşlar ilginize ve bana bir nebzede olsa fikirlerinizle yol göstermenıze mınnettar kaldım ..çok ama çok teşekkür ederim inanaın nasıl davranacagım konusuna bırazcık beynımde düşüncelerim olgunlaştı.. hepinize tek tek cvp vermek ısterımm eşimin inatcı olup olmadıgı sorulmus malesefki inatcı ama ben daha fazla inatcıyım bunu cok ıyı bılıyor..ayrıca nerde oturuldugumda sosrulmus benım köyle mesafem tam 4 km yanı cok az ...ayrıca 20 gun kalıp gelsen denmıs ben oraya ıstersem 1 gunlugune kalmaya gıdeyım benı asla bırakmazlar ..adımımı atayım cıkamam ınsaat bıtene kadar.. çocugumun dişini bahane edıcem ama gercekten bahanede degıl aslında dun gece sabahladım yınee ateşi çok cıktı kucagımda ayakta sabahladım..eşimde hor hor uyudu ..kalkmadı bılee ne oluyor yardım edeyımmı dıyee. bu adam köye gıdınce bu hareketlerı kat ve katlanıyor erkekleşiyor bana kafa tutuyor annesının babasının yanında bana emırler verıyor ..sinir oluyorum bişede diyemıyorum.. ayrıca kayınvalıdem bana birşey demıstı o nu yazmayı unuttum.. işte kaynım gelırse bızı köye getırecekmişyaa yanında öyle bir cümle kurdukii beynim dondu..'' çocuklarda senden azcık uzaklaşırr bu ne canım senden ayrılmıyorlar iyice bizden soğudu'' büyük oğlum yanlarına bıle gıtmedi ogun o yuzden zoruna gıtmıs hanfendının ben öğütlemişim gibi..tekrar bize ısınsın dıyorr getittirecem sizi dıyoo... off yaa cocukları kullanıyo besbellı ..ölmüyor evlatlarım için..tamam sevıyor sevmıyor degıl ama sırf benı getıttırebılmek ıcın abarttı bırazz...eşimlede o gunden sonra konusmadım agzını bıle açmıyor.. eşimi az cok tanırım susuyorsa eger bir planı vardır... korkuyorum açıkçası doldurusa gelecek yıne ailesı tarafından ...ama ben hazırım ne olursa olsun gıtmıcem Allaha buyuk konusmayayım ama gitmek istemiyorummmmm:(

konu sahibi arkadaşım neden bu kadar katısın
git nolcak kırma kadını ha iş için diyosan zaten senin çocuğunla ilgilendiğini görünce senden iş beklemez ki
kadın seni seviyo ki bak senin köğü sevmediğini anlayıp evleri değişmiş

benim kaynana değil bunu yapmak umurunda bile olmazdı(gene de yerinde sağolsun)
bence kıymetini bil hem 2 ay kalmakla bişey olmaz 2 yıl kalmışsın hem iki işin ucundan tutsan bu seni yüceltir onların da gönlünü almış olursun
benim fikrim bu

heralde konu sahibini net okumadnn galiba canm..bence katı değil gayet doğal hakkı gitmek istemememesi..2 yıl kalmış köyde ve neler çektim diyor.psikolojk olarak gtmek istemiyor ve rahat etmek istyr evinde ayrıca istediği huzuru ilçede bulmuş ve 2 ay olmuş ilçeye taşınalı bencee en doğal hakkıı gitmemesi ...hem o gelsn kalsınn gelinnde o kadar çok özledyseeee:52::52::52::52::52:

Back
X