Kayınvalidemlerin emrivakisine bakarmısınız?

Oluyor işte bazen böyle, aslında iyi niyetliliklerinden yapıyorlar sizide aileden ayırmadıklarını gösterir bu tavırları ama her zaman katılmak durumunda değilsiniz tabiiki, bu sizin en doğal hakkınız. Bunu bence tatlı bir dille oturup konuşun belki daha evvel konuşmuşsunuzdur ama bu son olayı örnek vererek konuyu açın, hem aradaki buzların da erimesnie sebep olur belki. Her zaman onlara ayak uyduramayacağınızı, onlardan bağımzsız bir hayatınız olduğunu ve kendinizce planla yapabileceğinizi böyle durumlarda size kırılmamaları gerektiğini anlatın.

ilk başlarda her ''hadi kalkın gidiyoruz'' ''hadi plan yaptık gelin'' demelerinde gidip de şimdi birden rezervasyonu iptal ettirdiğiniz için alınmış olabilirler.
ama madem rahatsız olmaya başladınız ve tavrınızı değiştirmeye karar verdiniz o zaman ya eşin ya ikiniz birlikte karşınıza alıp konuşacaksınız böyle ani ve habersiz planlardan koşlanmadığınızı anlatacaksınız. ondan sonra da devam ederlerse artık tepkinizi koyup başka planınız olduğunu ya da gitmek istemediğinizi belirtebilirsiniz.. daha yeni evlisiniz olur böyle şeyler, Allah geçim versin :)

evet haklısınız açık açık konuşmak alzım ama öle bi konuşuyor ki hadi şunların düğününe gidiyoruz diyo mesela
ağzımı açmama fırsat vermeden düğüne gideriz ordan şunu yaprız sonra bunu hooppp birgün planını yapıveriyor.çenesi kuvvetlide maşallahh

madem açık açık konuşamıyorsun ozaman misafirim var gelemem de..hastayım gelemem de...işlerim çok gelemem de..yani nebiliyim mazeret üret sürekliii...

heralde birgün davet etmekten vazgeçer...

aslında bana kalsa kendini güzelce ifade etmen en güzeli...

düğünü çayı vs. bilemem de, uludağda tatil boğazda yemeğe ben her defasında tamam annecim hemen geliyorum diye atlar giderdim heralde

en iyisi anne kusura bakmayın ama bizim başka planımız vardı, misafir gelecek vs. gibi aslında gelmek istemediğinizi belli eden paravan mazeretler üretebilirsiniz.

Bu çokta doğru bir yol değil ama, bir öyle iki öyle sonunda iştirak etmek durumunda kalır.
Böyle yanıtlar veridiği sürece mazereti olmasaydı gelirdi intibası bırakır ve emrivakiye devam ederler.
Böyle olacağına karşınıza alıp konuşmakta fayda var diye düşünüyorum. Diğer türlü elbet yalanın bir sonu gelir değil mi?

ne varki bunda hoş bi jest bence,
ama emrivaki olduğunu düşünüyosanız uygun bir dille söyleyebilirsinşz

Niyeti güzel de emrivaki yapması hoş değil. İnsan bi sorar uygun musun deil misin? İnsanın her anı bir değil ki; bir eşref saati var bi e...k saati var :)

ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhh boyle kaynana dostlar basina. emri vakileri bile guzel yerlere yani,

boyle seylerden ben mutlu olurum. Demek ki her insanin beklentisi farkli.

Onlar darılacak küsecek diye konuşmanızı ertelemeyin oğulları evlendi artık emirvakilik biter kaynana biraz osmanlımı?

Kayınvaldenin yaptığı emrivakiler aslına bakarsan hoş jestler.Yani şöyle bir tehlikesi var,sen kabul etmeyip şikayet edersen "ne yapsak geline yaranamadık" durumu olur:) Bence de sakin bir zamanda,tatlılıkla konuşup her zaman müsait olamayacağınızı,plan yapmadan önce size sormasını rica edebilirsin.O kendince,nereye gitsem götürüyorum,birşey esirgemiyorum,daha ne istiyor diye düşünebilir.Sen de aslında onunla gitmekten mutlu olduğunu hissettir.Sadece bazen uygun zaman olmadığını,onu üzmemek için reddedemediğinizi,iki tarafa da uygun zamanda gidilirse çok daha zevkli geçeceğini söyle.Gerçi ben bu durumun çocuk olunca değişeceğini düşünüyorum.O zaman mecburen mazeretin olacak.
Çoğu kişinin gıpta edeceği bir durumdasın.Nice hali vakti yerinde aile var,kendileri gezip tozuyor,gelinleri umurlarında olmuyor.Hatta bazıları kızlarını çağırıyor,gelinlerini çağırmıyor.Bir de gittiğiniz yerler zevkli,yani ne bileyim uzak akraba ziyareti veya sıkıcı düğünler filan değil en azından götürdüğü yerler.Kayınvaldenle konuşursan kelimelerini çok dikkatli seç bence,sonra küstürürsen bugünleri çok ararsın gibime geliyor:)

algı meselesi.. kimi "emrivaki" diye algılar stres yapar, kimi "tatlı bi jest, sürpriz" der Bayılır. şahsen Ben çok mutlu olurdum..

valla ben burda en çok yiğenine üzüldüm umarım eşin onada tavır yapmamıştır
ne yani onlar harince bi programınız olacağını hiç mi düşünmez bunlar, jestinde bi inceliği olmalı yani madem jest yapacaksa
belki hastasın belki ağır bi regli geçiyosun, belki etrafta onların sabote etme imkanıda yokken eşinle planların var
valla çok abartmışlar ya, onlar kar seviyo diye sende mi sevmek zorundasın, jest dediğin karşındaki insanın sevdiği şeylere göre yapılır, bende hiç sevmem kar, soğuk...
ama bunları eşin bile düşünmüyor işin acı kısmı bu
bence tatlı dille eşinle konuş, zaten eşin senden yana olsa, problem olmayacaktır onların emrivakileri. Zaten planlı haberli aktivitelere seninde çok itirazın olmaz sanırım bi manin yoksa, ama hiç bi neden olmak zorunda da değil, canın istemez o gün gitmezsin mesela

Son düzenleme:
ahhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhh boyle kaynana dostlar basina. emri vakileri bile guzel yerlere yani,

boyle seylerden ben mutlu olurum. Demek ki her insanin beklentisi farkli.

bence deee, ahhhhhhh ne kaynanalar varmış, düğüne filan gelll, yok tatil, ohooooo, benimki kına günü saçını yaptırmana ne gerek var bile demiştir yani, başka da bişeycik demiyorum :81:

bence kayınvalideniz sizi sevdiği için sizinle mutlu olduğu için sizi etrafında görmek istiyor yani ben böyle düşünüyom eşim öğretmen 15 tatildeyiz evimizle kayınvalidemler arasında 1 saat zamn farkı var beni eve yollamıyolar haftasonlarıda hep onlarlayım beni sevmeseler kalmam için ısrarcı olmazlar diyorum ama bazend esıkılıyorum sonuçta eşimle başbaşa olmak daha iyi sürekli dikkatli giyinmem gerekiyo rahat olamıyorum yani şimdi tatilin bitmesine az kaldı gidelim diyoruz üzülüyolar bebeğimide çok seviyolar ne yapacağımı şaşırdım çok iyiler asla kırmak istemem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…