Kayınvalidenin cimriliği

annem ve kayinbabam evlenirken herseyimize yardim ettiler
yinede evimize ilk geldiklerinde bir hayirli olsun hediyesi aldilar
kaynananiz tuhaf gercekten.
evlenirken aileler yardim etmek zorunda degil ama en azindan bir hayirli olsun hediyeside alinmali bence

Kızlar bende mi sıkıntı var bilmiyorum. Ama gerçekten saçma geliyor bana. Evleneli yıl oldu kayınvalidem hala bize ev hediyesi almadı. Hediyeden kastım Bi çay bardagı bile olur. İnsan düşünülmek istiyo. Millete gelince şunu aldı hayırlamak lazım diye eşime baskı yapıyo ki hediye alsın diye ama bahsettiği kişilerle muhabbetimiz yok. Hani olur da eşim hediye alırsa bu da kendi almış gibi verecek niyeti o. Hamileyim ayrıca bebegim neredeyse doğacak. El gibi sadece Bi tulum getirdi başta. Gerçekten insan üzülüyor. Hadi ben kendisini çok sevmiyorum ama eşim için üzülüyorum. Benim ailem her şeyle ilgilenirken o hep yalnız.
Ya bence çok kötü şeyler alıp sizin nereye koymanız gerekceğini şaşırmaktan iyidir. Eski nişanlımın annesi gerçekten öyle kötü şeyler alıyordu ki bana parasızlıktan desem hepsini toplayıp bir tane düzgün bir şeye verebilir.Gerçekten aldıklarını utanıp evde bile öyle yerlere sakladım ki annemler görüp ister istemez yanlış düşünmesinler diye ayrıldıktan sonra çıkarınca şok oldular bazılarına bunlar giyilmiş heralde falan dediler giyilmiş dedikleri şeyse tayt 😅Bırakın size zarar vermesinde hiç bir şey almasın.

Bacım sen hayırdır ya. Niye bu kadar dellendin. Benim eşime üzülüp üzülmediğimi sen nerden biliyosun. Aramızda bu konuyu konuşup konuşmadığımızı.annesinin bazı tavırlarından rahatsız olup olmadığını nerden biliyosun
Sen hayırdır canım kadın sana düzgünce yorum yapmış istediğin cevabı vermedi diye niye öfkeleniyorsun. Öncelikle almadıysa almadı keyfı bılır. Yok evlenırkende bır şey almadı nerden bılıyorsun bu devırde kım tek başına bı halt yapıyor. Hadı bunu kenara bırak zorundalar mı bellı bı yaşa getırmışler. Babacım annecım ben evlencem benı evlendırın mı dıyorsunuz. Evlenme olgunluğuna ulaşam aklı başında bır ınsan bir çift kendı çalışır evını dızer evlenır. Yok altınımı alsınlar yok ev alsınlar yok evın eşyası düğünü cartı curtu. Neyse şu yenı ev alındı hedıye getırmedıler şeysi de absurt kusura bakmayın. Bu arada eşinizin aılesıne aldığı şeylerıde bı zahmet laf etmeyın emek vermış bu ınsanlar oğlu evlendı dıye evlatşıktan çıkmıyor ınsan aılesıne hedıye de alır yerı gelır yardımcıda olur

Sen hayırdır canım kadın sana düzgünce yorum yapmış istediğin cevabı vermedi diye niye öfkeleniyorsun. Öncelikle almadıysa almadı keyfı bılır. Yok evlenırkende bır şey almadı nerden bılıyorsun bu devırde kım tek başına bı halt yapıyor. Hadı bunu kenara bırak zorundalar mı bellı bı yaşa getırmışler. Babacım annecım ben evlencem benı evlendırın mı dıyorsunuz. Evlenme olgunluğuna ulaşam aklı başında bır ınsan bir çift kendı çalışır evını dızer evlenır. Yok altınımı alsınlar yok ev alsınlar yok evın eşyası düğünü cartı curtu. Neyse şu yenı ev alındı hedıye getırmedıler şeysi de absurt kusura bakmayın. Bu arada eşinizin aılesıne aldığı şeylerıde bı zahmet laf etmeyın emek vermış bu ınsanlar oğlu evlendı dıye evlatşıktan çıkmıyor ınsan aılesıne hedıye de alır yerı gelır yardımcıda olur
Yeni evlenecen sen demi 😏😏

Kırk yıl düşünsem anne babamdan ev hediyesi beklemek aklıma gelmez. Doğal olarak eşimin ailesinden beklemek de aklıma gelmez.
Büyük ihtimalle eşinizin de aklına gelmemiştir ve üzülmüyordur. Çünkü üzülecek bir şey yok.
Eşiniz için üzülüp kendi kendinize dert yaratmayın durduk yerde.

Kırk yıl düşünsem anne babamdan ev hediyesi beklemek aklıma gelmez. Doğal olarak eşimin ailesinden beklemek de aklıma gelmez.
Büyük ihtimalle eşinizin de aklına gelmemiştir ve üzülmüyordur. Çünkü üzülecek bir şey yok.
Eşiniz için üzülüp kendi kendinize dert yaratmayın durduk yerde.

Ya rica edicem diğer yazdıklarımı da okuyup yorum yapın ya da yapmayın. Ben kimseden bişey istemedim. Düğünü eşimle ikimiz yaptık. Evlendikten sonra kendi paramla ev aldım. Sorun kayınvalidemin her fırsatta size şunu alıyım şunu begendin mi bu nasıl falan demesi. Ama icraate gelince tık yok. İnsanı yarı yolda bırakmışlıgı da çok. Yaşlı başlı insanı borca sokmadım merak etmeyin. Ayrıca hayırlı olsun hediyesini hiç mi duymadınız. Nerde yaşıyorsunuz. Görgüdür bu. Çam sakızı çoban armağanı.

Ya rica edicem diğer yazdıklarımı da okuyup yorum yapın ya da yapmayın. Ben kimseden bişey istemedim. Düğünü eşimle ikimiz yaptık. Evlendikten sonra kendi paramla ev aldım. Sorun kayınvalidemin her fırsatta size şunu alıyım şunu begendin mi bu nasıl falan demesi. Ama icraate gelince tık yok. İnsanı yarı yolda bırakmışlıgı da çok. Yaşlı başlı insanı borca sokmadım merak etmeyin. Ayrıca hayırlı olsun hediyesini hiç mi duymadınız. Nerde yaşıyorsunuz. Görgüdür bu. Çam sakızı çoban armağanı.
Valla duydum da eskıde kaldı bılıyorum artık çoğu ınsanın aklına gelmez. Görgü ilede alakası zerre yok görgü başka bir şey

Eşim ailesine bir şey almıyor ayrıca. Kadın sizin kartınızdan alışveriş yapıp taksitle ödeyebilir miyim diyor. Tamam diyoruz. Ama geri ödeme yok. Herkesin kendine göre gideri geliri var. İnsanı zora sokamaz. 7 8 binlik hediye olmaz. Beyaz eşyasını dizdiriyo resmen. Ayy ne açıkladım ama ya. Size ne hanımefendi. Paşa gönlüm ister eşimin harcamasını istemem. Benim evimin bütçesi.

Evet ve aılesınden bır kere olsun beklemtım yok ca adam çalışıyor onun görevi totosu evlenmeye yıyorsa yapcak yapcak bir şey yok emeklı adamı borca sokturamam
Profilini gordukce acayip agresif biriymis gibi geliyorsun ama icerik basarili 😂😂😂
Olabilir canim
Esimin ailesi isteme olacagina kadar seni ben evlendirecem oglum deyip deyip parasini almis ki biz gorucu usulu tanistik evlendik
Sadece 2 bilezik ile 3500 3 kat yatak ile kapattilar
Yani ailelerin verdigi sozu tutmasi lazim once verilen vaatler tutulmali esim su anki aklim olsa gram vermezdim diyor
Cunku kp 7 oglanin 6 sina kredi cekmis inek satmis arsa satmis evlendirmis ve kucuk olanlarda abilerinin borclarini odemisler esya borcu bile odememis oncekiler bize gelince birlikte oturmadik diye destek olunmadi hatta 3 ay dayanamaz gelirler demisler ki ben adana da yasadim asgari ucretle neyden bahsediyorlar
ki onceki eltilerim 2 aydan fazla dayanamamis ayrilmis

Eşim ailesine bir şey almıyor ayrıca. Kadın sizin kartınızdan alışveriş yapıp taksitle ödeyebilir miyim diyor. Tamam diyoruz. Ama geri ödeme yok. Herkesin kendine göre gideri geliri var. İnsanı zora sokamaz. 7 8 binlik hediye olmaz. Beyaz eşyasını dizdiriyo resmen. Ayy ne açıkladım ama ya. Size ne hanımefendi. Paşa gönlüm ister eşimin harcamasını istemem. Benim evimin bütçesi.
Beni ilgilendiren bir şey yok parlıyorsunda buraya konu açmışsınız ılla aynı düşüncede yorum yapmak zorunda değilim. Yine bir benim eşim benim eşimin parası sadece benim param dıyen evliliği tapulu mal zanneden biri daha 🤦‍♀️ Beyaz eşya vs dıye detay verebılırdınız burda kımse muneccım değil.

Bencede evlendikten sonra kv nin kp nin ayligi varsa oglundan kizindan birsey talep etmemeli ben karsiyim buyutup yetistirdiyse hic mi birikim yapamayacak gencler yarin bir gun cocuk buyuyecek okul masrafi uni falan filan evliligi saymiyorum bile e kv ye kp ye mi versin cocugunun rizkini

Profilini gordukce acayip agresif biriymis gibi geliyorsun ama icerik basarili 😂😂😂
Olabilir canim
Esimin ailesi isteme olacagina kadar seni ben evlendirecem oglum deyip deyip parasini almis ki biz gorucu usulu tanistik evlendik
Sadece 2 bilezik ile 3500 3 kat yatak ile kapattilar
Yani ailelerin verdigi sozu tutmasi lazim once verilen vaatler tutulmali esim su anki aklim olsa gram vermezdim diyor
Cunku kp 7 oglanin 6 sina kredi cekmis inek satmis arsa satmis evlendirmis ve kucuk olanlarda abilerinin borclarini odemisler esya borcu bile odememis oncekiler bize gelince birlikte oturmadik diye destek olunmadi hatta 3 ay dayanamaz gelirler demisler ki ben adana da yasadim asgari ucretle neyden bahsediyorlar
ki onceki eltilerim 2 aydan fazla dayanamamis ayrilmis
Aksıne aşırı sıcak kanlıyım bu profılı bılerek yaptım😂 benım aılemın durumu fazlasıyla ıyı çok lüks bır evde yaşıyorum altımızda lüks arabalar bır ayakkabıya yerı geliyor ıkı bın lıraya alıyorum. Ama olmasa me kaybederım hıc bır sey zıra babamın parası benım değil ben çalışıp yapmadım. Şu an 8 odalı bır evden 3 odalı bır eve gıtcem umrumda mı değil bır tane bılezık mı takıldı umrumda değil kendı yapıcaksa her şeyı yapsın ama aılesını zora sokarsa evliliği geciktiririm. Ilerde ıkı taraf çalışıp daha buyuk bır ev bır araba alınır yanı onemli olan karşımda ki eşim ıyı mı aılesı ıyı mı bu bana yeter

Beni ilgilendiren bir şey yok parlıyorsunda buraya konu açmışsınız ılla aynı düşüncede yorum yapmak zorunda değilim. Yine bir benim eşim benim eşimin parası sadece benim param dıyen evliliği tapulu mal zanneden biri daha 🤦‍♀️ Beyaz eşya vs dıye detay verebılırdınız burda kımse muneccım değil.
Evli misiniz bilmiyorum ama bu söylediklerimle eşimi tapulu malım gibi görmem ne alaka anlamadım. Ortada sizin paranızı dolaylı olarak kullanan biri var mı. Bu hoş mu. Birinden borç istersiniz geri ödeyeceginizi düşünerek verir ama vermezsiniz o kişinin ödemeleri aksar. Bundan bahsediyorum

Back
X