Kayınvalidenin cimriliği

Bencede evlendikten sonra kv nin kp nin ayligi varsa oglundan kizindan birsey talep etmemeli ben karsiyim buyutup yetistirdiyse hic mi birikim yapamayacak gencler yarin bir gun cocuk buyuyecek okul masrafi uni falan filan evliligi saymiyorum bile e kv ye kp ye mi versin cocugunun rizkini
Hem çalışıyor hem emekli aylığı var. Biz evleneli 1 sene oluyor. Düğün borçlarımızı ödüyoruz. Bebek masrafları Bi yandan şükür ev aldık üstüne. Bir de kayınvalidemin evine eşya mı dizicem. Demek istediğim buydu. Beni anladınız teşekkür ederim.

Evli misiniz bilmiyorum ama bu söylediklerimle eşimi tapulu malım gibi görmem ne alaka anlamadım. Ortada sizin paranızı dolaylı olarak kullanan biri var mı. Bu hoş mu. Birinden borç istersiniz geri ödeyeceginizi düşünerek verir ama vermezsiniz o kişinin ödemeleri aksar. Bundan bahsediyorum
Ama bakın detay vermeden durumunuzu genel soylersenız burda herkes benım gıbı algılar zaten adam evıne yapmayıp aılesıne buyuk çapta eşya alıyırsa sorun hee durumu çok ıyıdır evınden bır şey eksık etmez gıtsın alsın ne dıyım adam bana eve kısıtlama yapmıyorsa ben bunu dıyorum

Sen hayırdır canım kadın sana düzgünce yorum yapmış istediğin cevabı vermedi diye niye öfkeleniyorsun. Öncelikle almadıysa almadı keyfı bılır. Yok evlenırkende bır şey almadı nerden bılıyorsun bu devırde kım tek başına bı halt yapıyor. Hadı bunu kenara bırak zorundalar mı bellı bı yaşa getırmışler. Babacım annecım ben evlencem benı evlendırın mı dıyorsunuz. Evlenme olgunluğuna ulaşam aklı başında bır ınsan bir çift kendı çalışır evını dızer evlenır. Yok altınımı alsınlar yok ev alsınlar yok evın eşyası düğünü cartı curtu. Neyse şu yenı ev alındı hedıye getırmedıler şeysi de absurt kusura bakmayın. Bu arada eşinizin aılesıne aldığı şeylerıde bı zahmet laf etmeyın emek vermış bu ınsanlar oğlu evlendı dıye evlatşıktan çıkmıyor ınsan aılesıne hedıye de alır yerı gelır yardımcıda olur
anne baba olmayı ömür boyu kölelik sanıyorlar galiba.anne babanın görevi sağlıklı bir şekilde çocuğu büyütüp okutmak tan ibarettir.kişi yetişkin olunca iş bulmak için kendi mücadele vermeli eşini de kendi maddiyatına göre seçmeli.emekli gariban anne babnın sırtına binerek değil .aile hediyelik bir iki bilezik takı seti vs takar.mecbur mu salon tutmaya eşya almaya kirada oturmasın diye ev almaya

Ama bakın detay vermeden durumunuzu genel soylersenız burda herkes benım gıbı algılar zaten adam evıne yapmayıp aılesıne buyuk çapta eşya alıyırsa sorun hee durumu çok ıyıdır evınden bır şey eksık etmez gıtsın alsın ne dıyım adam bana eve kısıtlama yapmıyorsa ben bunu dıyorum
Yukarıda yazdım eksik anlattım diye. Evet haklısınız net olmadım. Benim bildiğim anne baba çocuguna destek olur. Çocugumu sömürebildiğim kadar sömüreyim kafasında olmaz. Benim kv bu kafada. Tanısanız bana hak verirsiniz. Bu da benim zoruma gidiyo. Ve sevilmiyorum sebebi de evlenince çocugunun parasını yiyemeyecek olmasıydı. Yani eşim kimle evlenirse evlendin kv böyle yapıcaktı. İnanın evimden bir çöp alıp kendi evine götürse kendini şanslı sanıyor. Sinir bozucu

Bacım sen hayırdır ya. Niye bu kadar dellendin. Benim eşime üzülüp üzülmediğimi sen nerden biliyosun. Aramızda bu konuyu konuşup konuşmadığımızı.annesinin bazı tavırlarından rahatsız olup olmadığını nerden biliyosun

Böyle kvnin almadiği şeyler genelde kadinlara dert oluyor cunku. Hiç bir adamin "annem evime ev hediyesi getirmedi bi tulum aldi" şeklinde dertlendiği duymadim. 😂

Deseniz ki " anne olarak bir arayip sormaz, bir guzel laf etmez, eşimin yaninda olmasi gereken zamanlarda bulunmaz eşim uzuluyor" ona tamam da, konuya ev hediyesi ve tulumdan girip kendi ailenizin aldiklariyla da kiyas edince daha çok sizi dertlendirmiş gibi gorunuyor.

Kök ailem beni sevmese, annelik yapmasa eşime anlatacagim şey evimize almadiği hediye olmazdi. 🙄

anne baba olmayı ömür boyu kölelik sanıyorlar galiba.anne babanın görevi sağlıklı bir şekilde çocuğu büyütüp okutmak tan ibarettir.kişi yetişkin olunca iş bulmak için kendi mücadele vermeli eşini de kendi maddiyatına göre seçmeli.emekli gariban anne babnın sırtına binerek değil .aile hediyelik bir iki bilezik takı seti vs takar.mecbur mu salon tutmaya eşya almaya kirada oturmasın diye ev almaya
Hanımefendi ben 2 bilezik de görmedim. Salonu da eşimle ödedim. Kayınvalidemin doğum günü anneler günü atlamadım da. Bu dediğiniz ne alaka anlamadım

Hahha biz de az nankör değiliz 🤣 bende çok alıyorlar diye yakınıyordum bi ara mesela . Ben almak istiyorum ben seçmek istiyorum bebeğimin eşyalarını falan diye . Almazsa almasın bunu mu dert ettin yahu.O da öyle bi insan de geç Beklentiler üzer

Hanımefendi ben 2 bilezik de görmedim. Salonu da eşimle ödedim. Kayınvalidemin doğum günü anneler günü atlamadım da. Bu dediğiniz ne alaka anlamadım
size özel yazmadım genel olarak burda açılan konulara göre yazdım.o kadar çok şikayet eden oldu ki kayınvalidem şunu yapmadı bunu almadı.hatta kadın ev vermiş gelinine gelin burda konu açtı:onun evi daha büyük bana verip kendi benim oturduğum eve çıksın.akıllara zarar yıllarca biriktirip aldıkları eve bile göz diken gelinler gördü bu gözler

Böyle kvnin almadiği şeyler genelde kadinlara dert oluyor cunku. Hiç bir adamin "annem evime ev hediyesi getirmedi bi tulum aldi" şeklinde dertlendiği duymadim. 😂

Deseniz ki " anne olarak bir arayip sormaz, bir guzel laf etmez, eşimin yaninda olmasi gereken zamanlarda bulunmaz eşim uzuluyor" ona tamam da, konuya ev hediyesi ve tulumdan girip kendi ailenizin aldiklariyla da kiyas edince daha çok sizi dertlendirmiş gibi gorunuyor.

Kök ailem beni sevmese, annelik yapmasa eşime anlatacagim şey evimize almadiği hediye olmazdi. 🙄
Hayır sözde öyle güzel manevi açıdan yanımda olur ki. Telefonla arar nasılsın der mide bulantısından ölüyo olurum yerimden kalkamam. Ortadan kaybolur

Hayır sözde öyle güzel manevi açıdan yanımda olur ki. Telefonla arar nasılsın der mide bulantısından ölüyo olurum yerimden kalkamam. Ortadan kaybolur

Ben size olan davranislarindan bahsetmiyordum eşinizden bahsediyordum. Konunun özü eşinize üzülmeniz ya hani. Bu zamana kadar bu insanlar eşinize anne babalik yapmamiş mi? Şuanda cocuklarini(eşinizi) hiç merak etmiyorlar mi?
Durum böyleyse anne babalik etmeyen insanlardan ev hediyesi gelmemesine mi çok üzülüyor eşiniz?

Valla canım konu sahıbının yaşadıklarını bılmıyorum ben böyle şeylerde genel olarak yorumumu yapıyorum mantıklı olan senın gıbı benım gıbı düşünülmesi zaten yanı düşünsene benı evlendır dıye evladın karşına geçiyor 🤦‍♀️ Evlenmek ısteyen bellı bır bırıkım yapar aıle zaten doğduğunda tut iş sahıbı yapmaya kadar ne çileler çekiyor bır de koca koca adamların yuvası olsun dıye borç altına gırıyorlar halbu kı olgunlaşan bı ınsan kendı her şeyını yapar. Çünkü artık aıleler bır rahat ayaklarını uzatamıyor yok torun buyut yok evladı dara düştü maddı yardım yok evlendır ee mezara gırınce bu ınsanlar bı huzur bulcak. Şahsen evladım böyle yapıyorsa toton yıyorsa evlen derım. Ben artık o yaşlarda evımde rahat olmak gezıp tozmak ısterım. Ama böyle dıyıncede hemen ne denıyor söyliyim o zaman yaşlanıncada bızden bır şey beklenmesın hee oldu paşam bak buyut bı maddı yardım vs yapma dıye butun özverın çaban bır çırpıda sılınsın. Artık ınsanlar annesıne bı blender telefon alınca bıle olmaz yapamaz bızım paramız demez mı çıldırıyorum.

Valla canım konu sahıbının yaşadıklarını bılmıyorum ben böyle şeylerde genel olarak yorumumu yapıyorum mantıklı olan senın gıbı benım gıbı düşünülmesi zaten yanı düşünsene benı evlendır dıye evladın karşına geçiyor 🤦‍♀️ Evlenmek ısteyen bellı bır bırıkım yapar aıle zaten doğduğunda tut iş sahıbı yapmaya kadar ne çileler çekiyor bır de koca koca adamların yuvası olsun dıye borç altına gırıyorlar halbu kı olgunlaşan bı ınsan kendı her şeyını yapar. Çünkü artık aıleler bır rahat ayaklarını uzatamıyor yok torun buyut yok evladı dara düştü maddı yardım yok evlendır ee mezara gırınce bu ınsanlar bı huzur bulcak. Şahsen evladım böyle yapıyorsa toton yıyorsa evlen derım. Ben artık o yaşlarda evımde rahat olmak gezıp tozmak ısterım. Ama böyle dıyıncede hemen ne denıyor söyliyim o zaman yaşlanıncada bızden bır şey beklenmesın hee oldu paşam bak buyut bı maddı yardım vs yapma dıye butun özverın çaban bır çırpıda sılınsın. Artık ınsanlar annesıne bı blender telefon alınca bıle olmaz yapamaz bızım paramız demez mı çıldırıyorum.
güzel giyinmek tatile gitmek iyi bir arabaya binmek güzel bir evde oturmak sadece evlatların gelinlerin hakkı gibi olmuş ülkemizde ki tuhaf geleneklerde.kızım 9 yeni oldu ben bile yoruldum maddi manevi daha çok yolumuz olmasına rağmen.ama eğittim onu sana da alınacak bana da.sinema tiyatro kıyafet kitap eğlence sana da gerekli bana da diye.yoksa yaşlanınca bende sömürülürdüm iliğime kadar :KK53:

güzel giyinmek tatile gitmek iyi bir arabaya binmek güzel bir evde oturmak sadece evlatların gelinlerin hakkı gibi olmuş ülkemizde ki tuhaf geleneklerde.kızım 9 yeni oldu ben bile yoruldum maddi manevi daha çok yolumuz olmasına rağmen.ama eğittim onu sana da alınacak bana da.sinema tiyatro kıyafet kitap eğlence sana da gerekli bana da diye.yoksa yaşlanınca bende sömürülürdüm iliğime kadar :KK53:
Bende şu durumlar düzelince nasıpse nişanlancam ılerde çocuk düşündüğümde bende öyle yetiştircem. En önemlisi vıcdanlı yetiştircem🌸

Ben size olan davranislarindan bahsetmiyordum eşinizden bahsediyordum. Konunun özü eşinize üzülmeniz ya hani. Bu zamana kadar bu insanlar eşinize anne babalik yapmamiş mi? Şuanda cocuklarini(eşinizi) hiç merak etmiyorlar mi?
Durum böyleyse anne babalik etmeyen insanlardan ev hediyesi gelmemesine mi çok üzülüyor eşiniz?
Konunun özü eşime üzülmem değil. o da var. Konunun ÖZÜ değil ama.

Son yazan hanımlar gerçekten beni hiç anlamamış ya da işlerine gelmiyor bilmiyorum. Ya da durun kesin benim kvnin arkadaşları.
Canım bız senı değil genel konuşuyoruz burda değişik konular vardı. Ordan yola çıkarak aramızda fıkırlerımızı söylüyoruz sana değil yani

Aksıne aşırı sıcak kanlıyım bu profılı bılerek yaptım😂 benım aılemın durumu fazlasıyla ıyı çok lüks bır evde yaşıyorum altımızda lüks arabalar bır ayakkabıya yerı geliyor ıkı bın lıraya alıyorum. Ama olmasa me kaybederım hıc bır sey zıra babamın parası benım değil ben çalışıp yapmadım. Şu an 8 odalı bır evden 3 odalı bır eve gıtcem umrumda mı değil bır tane bılezık mı takıldı umrumda değil kendı yapıcaksa her şeyı yapsın ama aılesını zora sokarsa evliliği geciktiririm. Ilerde ıkı taraf çalışıp daha buyuk bır ev bır araba alınır yanı onemli olan karşımda ki eşim ıyı mı aılesı ıyı mı bu bana yeter
Bence de sicak onu kastettim 😊
Hem çalışıyor hem emekli aylığı var. Biz evleneli 1 sene oluyor. Düğün borçlarımızı ödüyoruz. Bebek masrafları Bi yandan şükür ev aldık üstüne. Bir de kayınvalidemin evine eşya mı dizicem. Demek istediğim buydu. Beni anladınız teşekkür ederim.
Bizde 4 yil oluyor ev aldigimizda borc istedik 3 aylik 500 tl bize vermediler ki esime dedim isteme babamda var babam verir yok dedi
1 ay sonra kaynima 1000 tl vermis kp geri istemis o zaman da kaynim kusmus kp gidip bir de kefil olmus simdi kara kara onu dusunuyor

Ustelik benimde bir beklentim yok hatta evlenmeden once kime borc vermis beni ilgilendirmez yada kime para yedirdiyse beni ilgilendiren evlendikten sonra kendi kardesime de borc vermisti onda bile istettim rizkimizi kimse yemesin taraftariyim

İnsan tabiki dusunulmek ve laik gorulmek ister ama ben almasinlar yapmasinlar ki laf edemesinler kafasindayim birde etrafımda gozlemledgm kadar bir insana es ailesinden ne kadar maddi manevi destek gelirse o kdr mudahale hakki buluyorlar kendilerinde almasi gerekenleri alsınlar ev icin cok gerekli değil hediye vence ama torun için hazırlık zamaninda onemli biseyi ustlenmeleri gerekir anneanne de babaannede

Beklentiye girmeyın sonra böyle üzülürsünüz gerek yok. Ikı bardak alsa ne almasa ne sankı almadı dıye bardaksızmı kaldınız. Yada çocuğa bısey almadı çocuk açıktamı gezecek. Boş yere stres yapıp gerılmeyın.

Bence de sicak onu kastettim 😊

Bizde 4 yil oluyor ev aldigimizda borc istedik 3 aylik 500 tl bize vermediler ki esime dedim isteme babamda var babam verir yok dedi
1 ay sonra kaynima 1000 tl vermis kp geri istemis o zaman da kaynim kusmus kp gidip bir de kefil olmus simdi kara kara onu dusunuyor

Ustelik benimde bir beklentim yok hatta evlenmeden once kime borc vermis beni ilgilendirmez yada kime para yedirdiyse beni ilgilendiren evlendikten sonra kendi kardesime de borc vermisti onda bile istettim rizkimizi kimse yemesin taraftariyim
Sizin kayın tam sömürücü desene bırde adam kefil olmuş yazık ya

Back
X