- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
80 yaşındaki babaannenin lafı üzerine mi kavga ettiniz gerçekten? hiç o yaşlarda baska tanıdığınız da mı olmadı, cocuk gibi olurlar, huysuz aksi. benim o yaştaki dedem, kendi oğluna baba diyordu. o senin oğlun deyince de ben o kadar yaşlı miyim derdi.vefat etti, gerçi onun rahatsızlığı vardı ama anneannem ve dedem 90 a merdiven dayadı, huysuzluklari tavan, yapacak bir şey yok. hmm hmm diyip geciyoruz. yarim saat bile sürmeyen bayram ziyaretlerinde bile niye geç gelmişiz diye zılgıti yiyoruz biz, haklısın dedecigim, yaptik bir hata deyip geçiyoruz. 90 yasindaki insan değişmez ya, eski günlerin hatrina büyüttüğü çoluk çocuğun hakkına idare edilir. eşim bunun için benimle kavga etse, cok fena bozardim onu. yasliyla cocukla bir olunur mu diye.Herkese merhabalar.
1 senelik evli olan ben, artık eşimin tarafından bazı konularda ciddi anlamda bıkmış durumdayım. Fikirlerinize ihtiyacım var.
28 yaşında 1 senelik evliyim ve 19 haftalık hamileyim. İnşallah bir kızım olacak. Bu ikinci hamileliğim. İlk bebeğimi malesef düşük yaptım. Kayımvalidem ve kayınpederimle gerçekten çok iyiyiz. Onlar beni sever ben de saygıda kusur etmem hiç. Eşimin 80 küsür yaşında bir babaannesi var. Kayımvalidemlerin üst katında oturuyor ve ona kayınvalidem bakıyor çoğu zaman. İlk bebeğimi öğrendiğimiz zaman babaanne "çocuğun ismini ben koyucam, altını hazır" vs demişti. Ben de buna izin vermeyeceğimi eşime söyledim. O da benim yanımda oldu ve beni savundu. Bebeği kaybedince zaten konu kapanmıştı.
Bugün ise kandillerini kutlamak için eşimle birlikte kayınvalidemi aradık. Bebeğin ismine karar verdiğimizi söyledik. Kayınvalidem de ismi çok beğendi. Ardından da şunu söyledi "babaanneniz de burda kendini yırtıyor benim istediğim ismi koyacaklar diye". O kadar sinirlerim bozuldu ki. Eşimle bu sebepten tartıştık. Halbuki eşimin de bir suçu yok o hep benim tarafımda olduğunu, tabii ki kendi istediğim ismi koyacağımı söylüyor ve halledeceğim diyor. Benim asıl canımı sıkan şey şu; evlendiğimizden beri eşimin babası bir kez bile benim babamı arayıp nasılsınız diye sormadı bile. Babam hep sitem ediyor "İşleri bizim kızımızı isteyene kadar mıydı? Benim kızım kimsesiz mi bir kere bile arayıp sormadılar" diye. Ve ben babama hiçbir şey diyemiyorum. Bana sanki benim bir ailem yokmuş, benim annem babam yokmuş ve sadece kendi fikirleri önemliymiş gibi davranıyorlar. Bu durumdan gerçekten artık çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. Benim ailem bizim hiçbir şeyimize karışmazlar. Annem ne bebeğin ismine laf eder, ne başka bir şey söyler. Hep der ki "evinde yuvanda ol ben senin yanına gelirim sana doğumdan sonra bakarım herkes yerinde güzel" der. Kaynanamlar "bebek doğunca bizde kalırsınız biz bakarız, biz yaparız" kafasındalar. Bir kere bile "kızım senin de bir ailen var onlar ne der ne isterler" demiyorlar. Lütfen bana bir akıl verin. Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilmiyorum..
Ben sadece bu konuda yaptığınız yorum üzerinden bir cevap vermiştim, o da isim konusunda verdiğiniz tepkiye binaendi. farkında olmadan yaranıza tuz basmışım . Herkes kendi yaşadığını bilir tabii. Umarım sizin açınızdan her şey yoluna girer.sanırım eş ailesi yüzüme siz ölürseniz herşeyiniz bizim cocuga kalır (gorumcemın cocugu) cocugunuz olmazsa zaten zor hahahahahha diye kahkaha attıklarından olsa gerek atlatamıyorum.. (tedavi ile cocuk sahibi olabileceğiz bazı saglık sorunumuzdan dolayı) yapmamızı istemıyorlar
bu sebeple evet işim zor bosanmayı cok düsündüm cift terapisine gittik esim yanımda fakat atlatamıyorum zoruma gittiği icin.. haklısınız işim cok zor
Herkese merhabalar.
1 senelik evli olan ben, artık eşimin tarafından bazı konularda ciddi anlamda bıkmış durumdayım. Fikirlerinize ihtiyacım var.
28 yaşında 1 senelik evliyim ve 19 haftalık hamileyim. İnşallah bir kızım olacak. Bu ikinci hamileliğim. İlk bebeğimi malesef düşük yaptım. Kayımvalidem ve kayınpederimle gerçekten çok iyiyiz. Onlar beni sever ben de saygıda kusur etmem hiç. Eşimin 80 küsür yaşında bir babaannesi var. Kayımvalidemlerin üst katında oturuyor ve ona kayınvalidem bakıyor çoğu zaman. İlk bebeğimi öğrendiğimiz zaman babaanne "çocuğun ismini ben koyucam, altını hazır" vs demişti. Ben de buna izin vermeyeceğimi eşime söyledim. O da benim yanımda oldu ve beni savundu. Bebeği kaybedince zaten konu kapanmıştı.
Bugün ise kandillerini kutlamak için eşimle birlikte kayınvalidemi aradık. Bebeğin ismine karar verdiğimizi söyledik. Kayınvalidem de ismi çok beğendi. Ardından da şunu söyledi "babaanneniz de burda kendini yırtıyor benim istediğim ismi koyacaklar diye". O kadar sinirlerim bozuldu ki. Eşimle bu sebepten tartıştık. Halbuki eşimin de bir suçu yok o hep benim tarafımda olduğunu, tabii ki kendi istediğim ismi koyacağımı söylüyor ve halledeceğim diyor. Benim asıl canımı sıkan şey şu; evlendiğimizden beri eşimin babası bir kez bile benim babamı arayıp nasılsınız diye sormadı bile. Babam hep sitem ediyor "İşleri bizim kızımızı isteyene kadar mıydı? Benim kızım kimsesiz mi bir kere bile arayıp sormadılar" diye. Ve ben babama hiçbir şey diyemiyorum. Bana sanki benim bir ailem yokmuş, benim annem babam yokmuş ve sadece kendi fikirleri önemliymiş gibi davranıyorlar. Bu durumdan gerçekten artık çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. Benim ailem bizim hiçbir şeyimize karışmazlar. Annem ne bebeğin ismine laf eder, ne başka bir şey söyler. Hep der ki "evinde yuvanda ol ben senin yanına gelirim sana doğumdan sonra bakarım herkes yerinde güzel" der. Kaynanamlar "bebek doğunca bizde kalırsınız biz bakarız, biz yaparız" kafasındalar. Bir kere bile "kızım senin de bir ailen var onlar ne der ne isterler" demiyorlar. Lütfen bana bir akıl verin. Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilmiyorum..
Anladım haklısınız ama işte omlar istiyor diye olacak değil ki. Heee ne güzel büyüyünce geldiğimizde uyur beşikte diyin geçin. Siz eşinize söyleyin o muhatap olsun. Siz yüz göz olmayın ve kesinlikle kendi evinizde kalın ilk 20-30 gün mümkünse anneniz eşlik etsin sonra kv gelebilir.Beşik almalarına gerek yok. Onların istediği şey bebek doğsun bizde kalın bebek sevelim. Yeni doğan bebeği gece uykudan uyandırıp sevemeyecekleri için ben de orda kalma taraftarı değilim. Zaten kayınpederim orda olduğu için rahat da edemem ki.
Yookk, konu sahibi, herkes telepatik yolla anlasın modunda cevaplarından anladığım kadariyla. Ağzının tadı kaçmadan, herkes kendisine göre şekil alsın gibi. Açıkçası, olsa öyle bir dünya, ben de yok demem yanieee onlar bize gelirsin bebekle sana bakariz dediklerinde gelemem annem gelecek diyemiyor musun ?
ayrica senin babani aramiyorlarsa bikere senin baban onlari arasin, baban niye bukadat aranmayi bekliyor ? baban bir bayramda yada kandilde arasin 2.ye onlar aramazsa hakli ama suan baban sacmalamis
Oturacağınız evi seçerken neden eş ailesine sordunuz ki? Beğenip seçseydiniz. Fikir sorarsanız fikir belirtirler.Yahu benim eşimle hiçbir zaman bir problemim olmadı zaten. Sürekli eşindeki kredin biter demeniz çok saçma. Benim eşimde kredim bitmez siz onu merak etmeyin.
Ama benim aileeem tavrında da değilim. Ben iki tarafında eşit ve anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum. Aşağıda biri de sidik yarışı falan yazmış. Zerre alakası yok.
Benim ailem hiçbir şeye karışmazken eşimin ailesi çoğu şeye karışıyor ve bizim dediğim olsun diyorlar. Evliliğin en başında bile oturacağımız evi eşimin ailesi seçti. Benim ailem de diyebilirdi "kızım bana yakın olsun" diye ama anlayışlı insanlar oldukları için asla böyle bir şeye demediler demezler de. Yerinde mutlu ol yeter dediler.
Babaanne ile iletişimim zaten yok. Tek iletişimim kayınvalidemgile gittiğimde kapıdan merhaba merhaba demek. Ama o buna rağmen kendisinde isim koyma yetkisini görüyor. Bu hoş bir şey mi? Kaldı ki ilk bebek de benim çocuğum değil. Babaannenin kendi kızının çocukları da olmuş onların ismini kendi anne babası koymuş. Benimle aynı anda hamile olan bir torunu var. Kendisi istediği ismi koyacakmış ama benim çocuğumun ismini o koyacakmış. Yani neden ben? Dediğiniz gibi malesef bu yaştan sonra değişmez. Ama böyle konularda bile kendini söz sahibi sayması benim canımı sıkıyor.
Ben burda ona buna atılıp tutulsun diye konu açmadım ayrıca. Bunu ikinci kez yazıyorum. Nasıl davranmam gerektiği hakkında fikirleri merak ettiğim için açtım konuyu. Neticede 1 yıllık evliyim. Burda evliliğinin ileriki senelerinde olan ablalarım vardır. Onların görüşlerini merak ediyorum.
canim yasin daha kucuk olduğu icin olayları tam göremiyorsun, çok fazla problem yok su an ama akilli davranmazsan isler sarpa sarar bosuna kendini uzersin. sana tavsiyem sakin ol, her duygunu belli etme, politik davranmaya calis. guvenebildigin birisi varsa ondan bol bol tavsiye al çünkü olayları kafanda büyütüyorsun. sana vereceğim en büyük tavsiye KV eğer çok yanlış seyler yapmıyorsa söylediği seylere he he de geç. hemen müdahelesi ediyor diye tepkili olma. besik alacaksa alsin, senin isine çok yarar, oraya gidince ogle uykusunda falan güvenli güvenli uyur. kadın heyecanlıdır simdi, bir sure sonra onun da gazi soner.Size çoğunda hak veriyorum. Ama anlamadığınız şey şu. Biz şuana kadar eşimle neredeyse hiç gerçekten büyük kavgalar etmedik. Gayet güzel geçiniyoruz. Ama ne zaman bir konus yüzünden tartışsak bu konu hep eşimin tarafıyla alakalı oluyor. Çünkü benim ailem bizim hiçbir şeyimize karışmıyor. Ama eşimin ailesi bizim çoğu şeyimize örnekteki isim muhabbeti gibi karışıyor. Eşim sağ olsun her zaman beni savunuyor çünkü ailesinin nasıl insanlar olduğunu da biliyor. Eşimin bir abisi daha var. Ve babasının baskıcılığına, kontrol problemlerine dayanamayıp liseden sonra kendi evine çıkmış. Yani siz aslında benim kıyas yaptığımı söylüyorsunuz ama benim anlatmaya çalıştığım şey kimsenin kimseyi evinde barkındayken bu şekilde rahatsız etmemesi gerektiği. Taa babaannenin isim muhabbetine karışması ne kadar mantıklı ki? Yukarıda benim de anneannem babaannem var ama karışmıyorlar dedim diye sidik yarıştırıyor olmuşum. Alakası yok. Benim ailemden hiç kimse böyle şeylere karışmaz çünkü üstüne vazife edinmez bu durumu. Biz kızımızı evlendirdik. Yerinde yuvasında mutlu olsun da istediğini yapsın derler. İki tarafın da aynı olmasını elbette beklemiyorum. Ama bize bu şekilde zarar veren taraf burda onlar oluyor. Biz eşimle gayet iyiyken onların bir konumuza karışmaları bizim tartışmamıza sebep oluyor. Bu hoş bir şey değil ki.
Yahu benim eşimle hiçbir zaman bir problemim olmadı zaten. Sürekli eşindeki kredin biter demeniz çok saçma. Benim eşimde kredim bitmez siz onu merak etmeyin.
gerçekten resmen baba dolduruyor kızını.80 yaşındaki babaannenin lafı üzerine mi kavga ettiniz gerçekten? hiç o yaşlarda baska tanıdığınız da mı olmadı, cocuk gibi olurlar, huysuz aksi. benim o yaştaki dedem, kendi oğluna baba diyordu. o senin oğlun deyince de ben o kadar yaşlı miyim derdi.vefat etti, gerçi onun rahatsızlığı vardı ama anneannem ve dedem 90 a merdiven dayadı, huysuzluklari tavan, yapacak bir şey yok. hmm hmm diyip geciyoruz. yarim saat bile sürmeyen bayram ziyaretlerinde bile niye geç gelmişiz diye zılgıti yiyoruz biz, haklısın dedecigim, yaptik bir hata deyip geçiyoruz. 90 yasindaki insan değişmez ya, eski günlerin hatrina büyüttüğü çoluk çocuğun hakkına idare edilir. eşim bunun için benimle kavga etse, cok fena bozardim onu. yasliyla cocukla bir olunur mu diye.
babanızın da dünürüm beni aramıyor diye iclenmesi de ayrı bir tuhaf. aramıyorsa aramıyor, cok da önemli sanki adam aramak zorunda. hem size niye sikayetleniyor, madem çok canı sıkkın arasın bir gün kendi söylesin dünürüne. amacı ne yani, siz gidip hesap mı soracaksınız, babamı niye aramıyorsun diye. anneniz aman kızım siz mutlu olun diyor ama babanız fena halde dolduruyor.
anlattiklarinizda problem edecek hiç bir şey yok. bence objektif olup eşinizi bebeğinizi düşünün, anne baba bas tacıdır ama bir yere kadar, kimseye huzurunuzu bozdurmayin.
Yookk, konu sahibi, herkes telepatik yolla anlasın modunda cevaplarından anladığım kadariyla. Ağzının tadı kaçmadan, herkes kendisine göre şekil alsın gibi. Açıkçası, olsa öyle bir dünya, ben de yok demem yani
Sormadık kiOturacağınız evi seçerken neden eş ailesine sordunuz ki? Beğenip seçseydiniz. Fikir sorarsanız fikir belirtirler.
Yorumunuz o kadar iğrenç ki nerden tutsak elimizde kalır. Sizin de babanız vardır. Ekselans falan. Nedir bu yahu. Babam istese kendisi çatır çatır arar herkesi siz meraklanmayın. Babam bu içerlemesini bana direkt kendisi söylemedi zaten. Nasıl insanlarsınız ya yorum yapmak için yapıyorsunuz. Sizin babanız da kızını kaf dağında yetiştirmiş herhalde.gerçekten resmen baba dolduruyor kızını.
üstelik adam aramak zorunda degil .
iki hür insan evlenmis heralde kiz babasi kizlarini verdikleri icin minnettar olmalarını falan bekliyor. ustelik karsi taraf aramiyorsa sen ararsin arayada tatli tatli sitem sıkistirirsin ya hic aramiyosun falan diye ama baba ekselans sanırım .laf yollayıp kendini aratacak . cunku kendisi arayamaz.
Kötü niyetlisiniz.Yookk, konu sahibi, herkes telepatik yolla anlasın modunda cevaplarından anladığım kadariyla. Ağzının tadı kaçmadan, herkes kendisine göre şekil alsın gibi. Açıkçası, olsa öyle bir dünya, ben de yok demem yani
valla beni yetiştirmedi ama sizi öyle yetiştirmişYorumunuz o kadar iğrenç ki nerden tutsak elimizde kalır. Sizin de babanız vardır. Ekselans falan. Nedir bu yahu. Babam istese kendisi çatır çatır arar herkesi siz meraklanmayın. Babam bu içerlemesini bana direkt kendisi söylemedi zaten. Nasıl insanlarsınız ya yorum yapmak için yapıyorsunuz. Sizin babanız da kızını kaf dağında yetiştirmiş herhalde.
İnsanlar size sorsun kimi arayıp aramayacağını emriniz olur. Nasıl bir kafa anlamıyorum. Hem sizin aileniz böyle olabilir ama karşı taraf farklıdır diyorsunuz. Hem de benim ailemin de farklı düşünebileceğini kabul etmiyorsunuz. Ben gayet ezile ezile yetiştim. Babamla yakın zamana kadar iyi bir ilişkimiz bile yoktu. Sizde saygı hürmet tanımları olmayabilir ama babanız abiniz ablanız sizden büyük olan herkese siz de saygı gösterirsiniz. Komiksiniz gerçekten. Cevap vermiycem daha fazlavalla beni yetiştirmedi ama sizi öyle yetiştirmiş
ayrıca babanın yasinin buyuk olmasi karsi tarafin onu aramasini gerektirmez çünkü ikiside dünur yani konumları denk . baban istiyosa kendi arayacak yada lafini yapmayacak .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?