Kayınvalidenin Kayınvalidesi.. Artık gerçekten tahammül edemiyorum..

eee onlar bize gelirsin bebekle sana bakariz dediklerinde gelemem annem gelecek diyemiyor musun ?
ayrica senin babani aramiyorlarsa bikere senin baban onlari arasin, baban niye bukadat aranmayi bekliyor ? baban bir bayramda yada kandilde arasin 2.ye onlar aramazsa hakli ama suan baban sacmalamis

80 yaşındaki babaannenin lafı üzerine mi kavga ettiniz gerçekten? hiç o yaşlarda baska tanıdığınız da mı olmadı, cocuk gibi olurlar, huysuz aksi. benim o yaştaki dedem, kendi oğluna baba diyordu. o senin oğlun deyince de ben o kadar yaşlı miyim derdi.vefat etti, gerçi onun rahatsızlığı vardı ama anneannem ve dedem 90 a merdiven dayadı, huysuzluklari tavan, yapacak bir şey yok. hmm hmm diyip geciyoruz. yarim saat bile sürmeyen bayram ziyaretlerinde bile niye geç gelmişiz diye zılgıti yiyoruz biz, haklısın dedecigim, yaptik bir hata deyip geçiyoruz. 90 yasindaki insan değişmez ya, eski günlerin hatrina büyüttüğü çoluk çocuğun hakkına idare edilir. eşim bunun için benimle kavga etse, cok fena bozardim onu. yasliyla cocukla bir olunur mu diye.

babanızın da dünürüm beni aramıyor diye iclenmesi de ayrı bir tuhaf. aramıyorsa aramıyor, cok da önemli sanki adam aramak zorunda. hem size niye sikayetleniyor, madem çok canı sıkkın arasın bir gün kendi söylesin dünürüne. amacı ne yani, siz gidip hesap mı soracaksınız, babamı niye aramıyorsun diye. anneniz aman kızım siz mutlu olun diyor ama babanız fena halde dolduruyor.

anlattiklarinizda problem edecek hiç bir şey yok. bence objektif olup eşinizi bebeğinizi düşünün, anne baba bas tacıdır ama bir yere kadar, kimseye huzurunuzu bozdurmayin.

Benim kaynana da ilk çocuğuma isim bulma cüretinde bulundu. Tabi hava aldı. Zaten bütün çocuklarına kendi katmış. Eşimle istediğim ismi kattım önce kullanmadı şimdi bizden daha hevesle söylüyor. İstediği kadar söylesin. Sağlıklı doğduğunda nufüs müdürlüğüne giden sizsiniz. Şimdi gebeliğin tadını çıkarın .

Ben sadece bu konuda yaptığınız yorum üzerinden bir cevap vermiştim, o da isim konusunda verdiğiniz tepkiye binaendi. farkında olmadan yaranıza tuz basmışım . Herkes kendi yaşadığını bilir tabii. Umarım sizin açınızdan her şey yoluna girer.

aradaki yorumları okumadım fakat bence dert ettiğiniz iki konu da gereksiz şeyler. çocuğunuza kendiniz isim koyarsınız, eşiniz de ille de babannemin istediği ismi koyalım diye diretmiyormuş zaten, diretse problem olsun tamam. bir şey söylediğinde de eşin belliydi zaten ismi, öyle karar verdik diyip geçiversin. torunluktan reddedecek değil ya, bilmem kaç yaşında kadın ne derse desin benim gözümde, kapımı kapatır geçerim. ikinci de siz evlendiğiniz için koskoca iki adam iletişimde olmak zorunda değil ki. benim kayınpederim de babamı aramaz, babam da kayınpederimi. sadece aynı ortama geldiklerinde konuşurlar, biz bunda bir gariplik görmüyoruz. o "koskoca bir aile olduk" kafasına girmeyin bence. bunların hiç biri evliliğinizi etkileyecek şeyler değil. sanki babanızı aramasa sizin bir aileniz olduğunu bilmiyor mu eş ailesi. arasa da tavırları değişmeyecek. ne güzel hamilesiniz, bu haberi bekleyen ben dahil kaç kadın var burada. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. aileler ne derse desin, kenara bırakıp sakin bir hamilelik geçirin. çocuğa da ismini istediğiniz gibi koyun. gerekirse önem veriyorsanız eşiniz babannesiyle konuşsun, siz oralı olmayın.

Anladım haklısınız ama işte omlar istiyor diye olacak değil ki. Heee ne güzel büyüyünce geldiğimizde uyur beşikte diyin geçin. Siz eşinize söyleyin o muhatap olsun. Siz yüz göz olmayın ve kesinlikle kendi evinizde kalın ilk 20-30 gün mümkünse anneniz eşlik etsin sonra kv gelebilir.

Yookk, konu sahibi, herkes telepatik yolla anlasın modunda cevaplarından anladığım kadariyla. Ağzının tadı kaçmadan, herkes kendisine göre şekil alsın gibi. Açıkçası, olsa öyle bir dünya, ben de yok demem yani

İsim konusunda çocuğun anne babası dışında kimseye söz düşmez. Ama bunu 80 yaşındaki kadına anlatamazsınız. Gidin koyun yani istediğiniz ismi. Sinirlenecek ya da karşıdakini ikna etmenizi gerektiren bir durum yok ortada.

Kayınpeder neden babanızı arasın ki? Babanızın bunu dert etmesi ilginç, sizin "baba başka işin gücün yok mu allaşkına" demeyip dertlenmeniz ayrı ilginç.

Doğum için de yardım etmek istemişler. Başka planınız varsa söyleyin olsun bitsin. Umursamasalar bu defa da "doğum yapacağım umursamıyorlar. Nasılsın, ne yapılacaksa yapalım bile demiyorlar" derdiniz eminim.

Hem kayınvalide ve kayınpederle iyiyiz diyorsunuz hem insanlara gıcık olmak için yer arıyorsunuz resmen.

Oturacağınız evi seçerken neden eş ailesine sordunuz ki? Beğenip seçseydiniz. Fikir sorarsanız fikir belirtirler.

canim yasin daha kucuk olduğu icin olayları tam göremiyorsun, çok fazla problem yok su an ama akilli davranmazsan isler sarpa sarar bosuna kendini uzersin. sana tavsiyem sakin ol, her duygunu belli etme, politik davranmaya calis. guvenebildigin birisi varsa ondan bol bol tavsiye al çünkü olayları kafanda büyütüyorsun. sana vereceğim en büyük tavsiye KV eğer çok yanlış seyler yapmıyorsa söylediği seylere he he de geç. hemen müdahelesi ediyor diye tepkili olma. besik alacaksa alsin, senin isine çok yarar, oraya gidince ogle uykusunda falan güvenli güvenli uyur. kadın heyecanlıdır simdi, bir sure sonra onun da gazi soner.

Yahu benim eşimle hiçbir zaman bir problemim olmadı zaten. Sürekli eşindeki kredin biter demeniz çok saçma. Benim eşimde kredim bitmez siz onu merak etmeyin.

Eşinizle bir sorununuz olmayabilir ve tartışma konularınız eşinizle ilgili değildir tamam ama eşinizin yüz yaşındaki babaannesi yüzünden eşinizle tartışmış mısınız? Tartışmışsınız.
İşte kredi böyle şeyler yüzünden biter.

Eşinizle kişisel bir sorununuz olmaması bir şeyi değiştirmez. Onun sizinle kişisel sorunu olsun diye uğraşmışsınız resmen.
Eşim ne diyeceğini, isteyeceğini kontrol edemeyeceğim 3. kişiler yüzünden tartışma çıkarsa alttan almakla uğraşmam bile.
Ne yapsın adam gidip yüz yaşındaki kadının ağzını mı büzsün?
İnanılmaz gereksiz bir tartışma.

gerçekten resmen baba dolduruyor kızını.
üstelik adam aramak zorunda degil .
iki hür insan evlenmis heralde kiz babasi kizlarini verdikleri icin minnettar olmalarını falan bekliyor. ustelik karsi taraf aramiyorsa sen ararsin arayada tatli tatli sitem sıkistirirsin ya hic aramiyosun falan diye ama baba ekselans sanırım .laf yollayıp kendini aratacak . cunku kendisi arayamaz.

Cok takilmisssiniz bu isim konusuna. Babanne söyle yaptı böyle yaptı diye siraliyorsunuz ama gerçekten 80yasindaki kadına nasıl kendinizi anlatmayı planlıyorsunuz?
Karşısına geçip sen kimsin benim çocuğuma isim koyacak diyemeyeceginize göre neden sinrilenip duruyorsunuz ki?
Gerçekten gereksiz bi takıntı yapmışsınız

Oturacağınız evi seçerken neden eş ailesine sordunuz ki? Beğenip seçseydiniz. Fikir sorarsanız fikir belirtirler.
Sormadık ki Kendilerine yakın bir yerde bir tanıdıklarının evi kiralıktı. Şimdilik burda oturun sonra size ev alıcaz dediler. Sağ olsunlar aldılar da. Ama o yakın olduğumuz süreç anlattığım gibi geçti.

Yorumunuz o kadar iğrenç ki nerden tutsak elimizde kalır. Sizin de babanız vardır. Ekselans falan. Nedir bu yahu. Babam istese kendisi çatır çatır arar herkesi siz meraklanmayın. Babam bu içerlemesini bana direkt kendisi söylemedi zaten. Nasıl insanlarsınız ya yorum yapmak için yapıyorsunuz. Sizin babanız da kızını kaf dağında yetiştirmiş herhalde.

valla beni yetiştirmedi ama sizi öyle yetiştirmiş
ayrıca babanın yasinin buyuk olmasi karsi tarafin onu aramasini gerektirmez çünkü ikiside dünur yani konumları denk . baban istiyosa kendi arayacak yada lafini yapmayacak .

İnsanlar size sorsun kimi arayıp aramayacağını emriniz olur. Nasıl bir kafa anlamıyorum. Hem sizin aileniz böyle olabilir ama karşı taraf farklıdır diyorsunuz. Hem de benim ailemin de farklı düşünebileceğini kabul etmiyorsunuz. Ben gayet ezile ezile yetiştim. Babamla yakın zamana kadar iyi bir ilişkimiz bile yoktu. Sizde saygı hürmet tanımları olmayabilir ama babanız abiniz ablanız sizden büyük olan herkese siz de saygı gösterirsiniz. Komiksiniz gerçekten. Cevap vermiycem daha fazla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…