Kayınvalidenin konuşma şekli ve onun yanında benim 'ben' olamayışım...

Vaveylaaaa

Göründüğün Gibi Değilsen,Hiç Görünme Daha İyi...
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2015
676
612
103
Merhaba, hemen konuya gireyim...
Kayınvalidem ile bir sorunumuz yoktu ta ki eşim büyük bir tartışmamızın konusunu ona anlatana ve kv evime gelip beni fırçalayıp ağlatana kadar...
O günden sonra eskisi gibi olamıyorum, soğuk davranıyorum, ama yine de garip hareketlerinden vazgeçmiyor..
Mesela geçenlerde kızıma bir bardak kırdığı için, kötü bir şey yaptığını anlasın diye, kızgın olarak baktım o da ağladı. Ve kv kızımı avuturken güya şakayla bana hayvan dedi. Ve işte salak ben o anda bir şey diyemedim.

Ya da birileri gelinini anlatır onun yanında. Şöyle iyidir böyle temizdir, işte ' ne güzel, ne şanslısın bütün gelinler öyle olsa, yuvasında mutlu olmak istiyorsa iyi olacak tabi. ' falan filan..

3 sene oldu benim şaşırdığım nokta, ilk 1 sene boyunca çok iyiydi, sonra değişti..
Ve ben kendi annemle bile çatır çatır tartışan ben, kv yanında değişik bir insan oluyorum,
Annemin babamın, eşimin yanında neysem kv ve kp'in yanında ben 'ben' değilim...
Böyle salaklığa varan bir saflık, kendini ifade edemeyen ezik birine dönüşüyorum.

Bu neden oluyor ve ben niye kendim gibi davranamıyorum? Ya da bu durumu değiştirmek için neler yapmalıyım?

Şimdiden teşekkür ederim...

Şaka yollu hayvan mı dedi ? Çok kaba bir kadınmış Allah kolaylık versin. Peki acaba ilk bir sene iyiyken siz farkında olmadan kıracak bir şeyler mi yaptınız da kadın değişti ?

Bunlara ilaveten eşinizin aranızdaki konuyu annesine anlatması en büyük yanlış zaten. Önce bunu halledin bence.

sen ezik oldukça ezmişler işte, bence ne cevap vermeyen gerekiyosa ver, neden çekinip alttan alıyorsun ki, eşin kızar diye mi

Ya chess oluyor öyle insan anasına babasına davrandığı gibi davranamıyor o an. Bizimki de sokuveriyor lafını ben de hönk diye kalıp sonradan kendimi yiyorum. Kadın iş arıyorum diye olur olmadık densiz laflar etti dilimin ucuna kadar geldi cevap veremedim.

Evliliğinizi ve eşinizle huzurunuzu etkilemesinler diye böylesinizdir muhtemelen. Ama alttan aldıkça sustukça genelde tepenize binerler. Çok kavga edip huzursuzluğun kaynağı siz olmayın ama hakkınızı da yedirmeyin, sizi ezmelerine izin vermeyin, dik durun

sen ezik oldukça ezmişler işte, bence ne cevap vermeyen gerekiyosa ver, neden çekinip alttan alıyorsun ki, eşin kızar diye mi
Evet, çünkü annesi babası benim yüzümden üzülürse, ben daha çok üzülücem biliyorum.. Eşim o kişilikte malesef..

Peki seni başkalarının yanında canım gelınım falan dıye mı anlatıyor ? O tarz kvler öyledir de, şakayla mı söyledi şaka bile olsa öküzlük etmiş, terbiyesiz.. Kendi kızı gibi mi görüyor acaba ama kızı değilsin sen

Dediğim gibi benim evime gelip (üstelik kayınpeder ile) eşim yokken beni azarlayıp gidene kadar, hiç bir saygısızlığım olmadı, yani bana göre..

Onlara göre ise geçen sene bayramda onların tüm anne ve baba tarafını gezdikten sonra, kp'in akraba bile olmayan birine gitmek isteyişi, ve benim ;
- Baba akşam oldu daha annemlere bile gitmedim, başka zaman gidelim ' demem onlara çok büyük saygısızlık gibi geldi.
Kayınpeder 15 gün benimle konuşmadı, kayınpeder benimle barışana kadar eşim yüzüme bakmadı.
Kayınvalide telefon açtı, açtı ağzını yumdu gözünü...

Offf çok doldum artık...

Eşiniz hatalı. Ana baba sözüyle iş yapıyor. Bunu eşinizle çözmeniz gerek.

Hayır hiç öyle başkalarının yanında beni övdüğünü duymadım, mesela yedi yabancıya canım der, bana hiç canım bile demedi..

Şahsen Kv bana şakada olsa hayvan dese bende dönüp Kv "oğlunuzun tercihi hayvandan yana olduğu için evlendik ve tonununuz da yarı hayvan annecim" der günlerdim
Burada yani kk da açılan çoğu konuyu okuyorum galiba bende bir anormallik var :)
Eşim çok agresif ters bir adam olduğu halde kendisinden çekinmem lafımı her türlü söylerim.
Tabi tersleyerek değil dolaylı yoldan şaka yollu söylerim ve gülerim
Örneğin Kv karşı sözümü asla esirgemem lapdadanak söyler cuk oturturum lafımı.
Saygı da sevgi de ikramda hürmette kusur etmem asla amaaa bana laf söyleyeni anasından doğduğuna pişman ederim
Zaten Kv, eşim vs benim karakterimi çok iyi bildikleri için laf duymamak için benle uğraşmazlar
Hazır cevap olmanın avantajlarını her türlü kullanırım.

Ne güzel, tebrikler gerçekten..
Umarım ben de en kısa zamanda özüme dönerim.. :)

Niye bunları bu kadar tepene çıkardın. Eşin bulunmaz hint kumasımı? Senin sorunun kv kp değil ki kocan. Ağzım açık okudum yazdıklarınızı. Geç oldu dediniz diye sizinle 15 gün konuşmayan kp ve tavırlı bir eş. Ben sizin yerinizde olsam 15 günde ben konuşmazdım onlarla. Ama sizde o cesaret yok eşinizin ve ailesinin oyuncağı, kölesi olmussunuz. Yazık...

Ne güzel, tebrikler gerçekten..
Umarım ben de en kısa zamanda özüme dönerim.. :)
Bence hemen özüne dönmelisin.
Ancak senin durumun biraz zor çünkü ben daha evlenmeden kendimi olduğum gibi gösterdim. Şimdi sen bunca olayın üstüne özüne döndüğünde diyecekler ki "Gelin çok değişti saygısız oldu vs" gibi laflar edecekler.
Nacizhane tavsiyem özüne dönmeden önce eşinin yanında Kv her türlü yalakalığı yap iki lafından biri Annecim Babacım olsun ama eşin yokken Kv laf sok tatlı tatlı Kv eşine gidip anlatsa bile "yok be canım annen Alzheimer oldu galiba öyle bir konuşma geçemedi aramızda ama olsun Annem öyle diyorsa öyledir yaşlı başlı kadın ne diyeyim şimdi" der aradan çekilirsin.
Ben eşime Kv asla surat yapmam naz yapmam herşeye gülerim pozitif yaklaşırım hiç bir konuyu uzatmam.
Sende kendince bir strateji oluştur. Önce eşinin senin hakkında ki düşüncelerini değiştir. KV laf söylerse eşin seni savunsun

Sebep eşin, eşinden korkuyosun aslında
Durumun özeti bu malesef, çünkü her halukarda anne ve babasını benden üstün tutan bir eşim var..
'Ve senin yüzünden onlar üzülürse, sen daha çok üzülürsün ' diye duyduğum cümle De var..

Malesef ki öyle... Ama eğer çabalarsam bu durumu değiştireceğime inanıyorum..

K.valideniz hep boyle bir insandi ama firsat bulamiyordu.

esinizin sizi ezip gectigi o donemde firsatini yakaladi ve ezmeye basladi.

size sunu soyleyebilirim hicbir sekilde altta kalmayin.mutlaka cevabini verin bir sekilde.yoksa dusundukce kafayi yersiniz.

milletin gelinini ovdugunde 'aaa ne guzel ya ne iyi ,becerikli gelinler var' diyip gulun.

cocugunuza sakayla karisik size kotu laf ettiginde bu sekilde konusmayin diyebilin.veya ayni sekilde babaannesi icin sizde sakayla karisik o an laf soyleyin.

hic kimsekusura bakmasin boyle bir insana saygi duyulmaz.

her sakayla karisik cvp verdiginizde o kendini geri cekmeye baslayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…