kayınvalideniz allah razı olsun dese

Daha önceden bir evveliyatınız olduğu için bu konu kafanıza takılmış tabi. Durup dururken sadece bu dua edilmiş olsa tabi hiç bişey yok. Kayınvalideniz kendinizi sizinle bir içiçe görüyor, bunun için de size yapılan iyiliklere bile teşekkür etmeyi kendine borç biliyor diye düşünüyorsunuz.

Benim kayınvalidem de bu bakımdan benziyor sizinkine. O da her zaman kendilerinin herkesten önce gelmesi gerektiğini hissettirirdi ufak tefek davranışlarla. Aslında masumane gelebilecek fakat rahatsız edici davranışlarla. En sonunda büyük bir tartışmada tabi sadece kendisinin bağırıp çağırdığı, ben oğlan anasıyım diyerek düşüncesini apaçık da ortaya koymuştu. Baştan beri de yanılmadığımı göstermişti bana. Ogün bugündür içimde ona karşı tamiri imkansız kırıklar var. Dilerim sizin hisleriniz sadece bir yanılsama olur ve aranız hiç bozulmaz...

kayınvalidem kendini bizimle içiçe görmüyor, torununu sadece kendisinin görüyor. çocuğuma annem baktığı için kıskançlıklarına gem vurmak için annemi bakıcı olarak görüyor. Üzerimizde hiç bir hakkı yok, hiç bir emeği yok, o yüzden teşekkür etme hakkıda yok diye düşünüyorum. Düşünün doğuma teyzemle gittim ben. Annem evde diğer çocuğuma bakıyordu üstelik hastaydı çocuğum. 1,5 saatlik yoldan ertesi gün geldi. Ne engeli vardı gelemedi. Eşimde yoktu yanımda, teyzem olmasa benim doğum sancılarım tutsa ne olacaktı? Dalgasını geçiyordum artık, bi taksi tutarım taksiciye rica ederim de beni doğum katına çıkarır diye. Şimdi bu kadının allah razı olsununu sorgulamayım da ne yapayım ben. Lafa gelince bizim çocuklarımız:47::47:

fal bakarken cok torun bakmak ıstıyorsan benımkıne bak deseydın keske tam yerıymıs

kayınvalidem kendini bizimle içiçe görmüyor, torununu sadece kendisinin görüyor. çocuğuma annem baktığı için kıskançlıklarına gem vurmak için annemi bakıcı olarak görüyor. Üzerimizde hiç bir hakkı yok, hiç bir emeği yok, o yüzden teşekkür etme hakkıda yok diye düşünüyorum. Düşünün doğuma teyzemle gittim ben. Annem evde diğer çocuğuma bakıyordu üstelik hastaydı çocuğum. 1,5 saatlik yoldan ertesi gün geldi. Ne engeli vardı gelemedi. Eşimde yoktu yanımda, teyzem olmasa benim doğum sancılarım tutsa ne olacaktı? Dalgasını geçiyordum artık, bi taksi tutarım taksiciye rica ederim de beni doğum katına çıkarır diye. Şimdi bu kadının allah razı olsununu sorgulamayım da ne yapayım ben. Lafa gelince bizim çocuklarımız:47::47:
​esın bu durumlara ne dıyor pekı cok merak ettım acıkcası

görmüyor ki cnm o, eimle bu konulara hiç girmem, kavga ederiz suçlu olurum, ailesine toz kondurmaz, banada onların dedikodusunu yapma der
ya doguma gıdıyorsun ınsanın kac kere basına gelırkı nasıl yanlız bırakırlar senı bu kadarmı ınsanlıktan cıkmıslar esınede pes dogrusu :53:

Bence fazla sıkıntın olmayınca basit seylere kafayı takıyosun
benim kayınvalidem de aynı seiklde anneme Allah razı olsun demisti ben de memnun ollmustum
bunu konu baslıgı yapıp kafa yormayı aklımın ucundan gecirmemistim
sen onun her lafını buyutec altına alıyosun iyi de bakalım sen neler diyosun bi dusun
valla ben öyle cok ince dusunen insandan ne kayınvalide isterim ne de gelin
isiniz gücünüz yok mu bu basit seylere kafyı takıyosunuz

Bence fazla sıkıntın olmayınca basit seylere kafayı takıyosun
benim kayınvalidem de aynı seiklde anneme Allah razı olsun demisti ben de memnun ollmustum
bunu konu baslıgı yapıp kafa yormayı aklımın ucundan gecirmemistim
sen onun her lafını buyutec altına alıyosun iyi de bakalım sen neler diyosun bi dusun
valla ben öyle cok ince dusunen insandan ne kayınvalide isterim ne de gelin
isiniz gücünüz yok mu bu basit seylere kafyı takıyosunuz

o kadar çok işim gücüm varki anlatsam oturur ağlarsın,
şu anda da tek elle beşik sallarken tek ellede sana cvp yazıyorum.

kafa yorduğuma göre demekki basit değil, basit olsa kafam yorulmaz zaten:6:
herkesin kaasitesi aynı değil maalesef, demekki bu benim için zor bir konu

yanı hadı bu nu alaycı bır ses tonuyla söyledı ne alaka ya ALLAH RAZI OLSUNUN neresınden ne çıkarabılır ben anlamıorum ki .

Ben konu sahibinin derdini anladım.

Yanlış anlaşılmaya çok müsait ve biraz da açıklamasız yazıldığı için tepki çekmiş.
Biraz daha ayrıntılı yazarak ifade etmeye çalışsaydınız keşke...

Kayınvalidenizin annenize Allah razı olsun demesinde dışarıdan bakıldığında bir problem yok evet fakat dediğiniz gibi ikisi de anne olduğu için teşekkür etmesi mantıksız olmuş, kayınvalidenizin çocuğu değil sonuçta teşekkür edeceği bir durum da yok. Teşekkür ederseniz yalnız siz edersiniz hem kendi annenize hem kayınvalidenize çocugunuza baktığı için. Ha çocuk kayınvalidenizdedir bakacak zamanı yoktur anneniz de yardımcı olmuştur, o zaman teşekkür edebilir evet ama normal sıradan bir zamanda teşekkür etmesi hafif iğneleyici gibi, hoş değil cidden.

bence çok haklısın canım ya, kaynana cadalozlarını geçtim, normal bir insanın bile aklından geçirdiğiyle ağzından çıkanın bir olup olmadığını bilemezsin..
hayır duası etmiş, allah kabul etsin ama eğer sen bir şeyler ima ettiğini hissediyorsan büyük ihtimalle haklı çıkarsın, ilginçtir kayınvalidelerle gelinler arasında soğuk bir savaş vardır çoğu zaman, her zaman uyanık olmak lazım lafı öyle bir yerden çarpıtır ki kalırsın dut yemiş bülbül gibi, ama çocuklara annenizin bakması onun da işine gelmiştir muhtemelen o yüzden dua etmiştir, yani içten gelerek söylemiş olabilir yaşlı cadı :)):10:

Bu nasıl bir yorum böyle, nasıl bir önyargı.
Tanımadığınız insana yaşlı cadı demeler?

kayınvaldenle ilşkini diğer cevaplardan az-çok anladım..

hatta anladığım şu ki;
kayınvaldenle zaten can ciğer olmadığınız için, normalde de sürekli sana laf soktuğu için acaba ben mi yanlış anlıyorum yoksa gerçekten kadın yine mi laf sokmuş diye soruyosun

yani bunu soruyorsan evet bence de laf sokmuş canım :) ama sen yine boşver, cevap vereceksen böyle bir konuda değil, seni daha çok kırdığı konularda ver, canını da bunları düşünerek sıkma
annen yeter sana, onunla da çok anlaşmayıver :34:

ha birde şu var, belki de bu seferlik cidden allah razı olsun demiştir o yüzden hiiiçç takma :))

Son düzenleme:
k.validem de anneme der bazen bunu,benimde hoşuma gider..her ne olursa olsun "Allah razı olsun" gibi bir cümlede kötü niyet aranmamalı bence...evet belki k.validenizle sorun yaşıyor olabilirsiniz ama her cümlesinde de bir mana aramayın bence.bu sizi yormaktan,üzmekten öteye gitmez.sizde,en azında bu cümleyi kurdun ya anne,senden da Allah razı olsun deyip geçin..

şu bayram da ne kadar çok k.valide konusu açıldı,hayret..

allah razı olsundan başka bi anlam çıkamaz çok düşündüm bulamadım, sizde kaç anlamı var seçenekler nelerdir yazıp anket yapın bence:ssz:

valla bazı insanlar böyle inceden laf sokarlar, kaynana da bunlardan

Allah sana rızaların 10 katını versin kaynanacım diyin sizde. msjı alacaktır cadı:23:

Sonrada kaynanam böyle kaynanam şöyle.Kadın napsın? Sıradan bi teşekkürden ne çıkardınız ki?

Back
X