• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalideniz bebeginize karisiyormu?

Benim anlamadigimda bi yandan bu neyin kafasini yasiyorlar? Cocuga güzel bakamadiktan sonra nelerine güvenip biz bakariz ederiz diye kendilerini ön plana atiyorlar anlayamiyorum. Gecen gün eltimin cocuguyla gezmeye gitmisler resim paylasdiklari icin gördük, cocuk ciplak ayakla beton bi yerde suyun icinde oyun oynuyor, ayaklar dizlere kadar islak..ve o gün bu gündür idrarini yapamiyor agliyor. Cocugu krese göndermiyolarki hasta olur diye birde kendi yaptiklarina bak. Böyle insanlara cocukmu emanet edilir. Her cocuk hasta olur tabi ona bisey diyemem ama bazi seylerde gözle görülüyor engellenebilir.
Kaynananin yaptigida düsüncesizce bir hareketmis, Allah korumus bebegini iyiki birsey olmamis yani, hesabini veremiyecegi islere kalkisiyorlar.

Öyle tuhaflar işte..

Benim ki Allah var o konularda çok dikkatlidir.Ama yedirmek konusunda ciddi sıkıntı. 4 Yaşında oğlum ana okuluna gönderiyorum özel.Her şeyi öğreniyor maşallah. Ama babaannesi sağolsun oraya gidince her şeyi kendi yapıyor. Çorbasını bile kendi yediriyor. Yapma sonra ev de de aynısını yapıyor diyorum babası da kızıyor kendi yemeyince diyorum kadın inatlaşıyor.Bir şeye hayır diyorum tak getiriyor veriyor eline , yapma diyorum o çocuk ne var diyor benim de nevrim dönüyor.. Sevsinler tabi ki torunları ama işte sadece torunları kendinin gibi davranıyor.Oğlum anne dediğinde söyle paşam diye cevap veriyor hala oğlum da sana demedim babaanne anneme dedim diyor :D :D :D

Buralarda iş biraz da eşlerde bitiyor.

Benimki bana 4 aylık çocuğa çikolata yedir dedi. Ben de ben yiyorum; bebek yemez dedim.

Eşim bir kızdı bebek çikolata mı yer; sakın biz yokken çocuğa bir şey yedirme diye.

Ben 4 çocuk büyüttüm lafını söyletmedi bile; büyüttüysen büyüttük; bu bizim çocuğumuz diye.

Zira doktor şöyle dedi, deyince de sizin çocuklar doktor çocuğu kitap çocuğu doktor ne anlar diyorlar genelde.

Ucuz atlatmışsınız; bir daha dokunmaz herhalde

Kesinlikle ama insan da arsız olmaz ise. Benim eşim hep akışına bıraktı kırmak istemedi annesini ama bizi yıprattı.Çok da laftan anlayan insanlar değillerdi.Eltim oldu ben evlendikten 4 sene sonra melek gibi ona karşı maşallah. Demek ki insan isteyince iyi olabiliyormuş.

4 Yaşında oğlum bal yiyor çok şükür dokunmuyor ama 3,5 aylık iken göğsünde alerji oldu.. Hemen hemen 2 yaşına kadar lekesi belli oluyordu.

İnatlaşmak niye demi.Ya da çikolata yeyince çay içince bir artısı olmuyor zorlamak niye..? Meyve alın gelin diyordum ama gizli gizli yediriyorlardı saçmalık..!!! Ellerine benim sevgimi yitirmekten başka bir şey geçmedi yani..

Benim kayınvalidemde bana uğraş geliyor diye seviniyor. Annesi emzirir sonra ben alırım diyor. Gülüyorum. Şahsen pek de kafama takmıyorum. Sonuçta çocuğumu zorla elimden alacak değiller. Bunları düşünmek için erken bence. Biz bebeklerimizi düşünelim.

Benim kayınvalidem de kız olsun emzirmeden emzirmeye veririm sana benim kızım o diyordu. Çok şükür erkek oldu da bana kaldı :D :D :D hamile olduğumu söylüyoruz akrabalara herkes kayınvalidemi tebrik ediyor. İnşallah kızın olur diye :D :D bende pardon ben hamileyim annesi yani dedim bir defasında dayanamayıp :D :D e sana da hayırlı olsun kızım dediler :D :D :D :D

Benim kayınvalidem de kız olsun emzirmeden emzirmeye veririm sana benim kızım o diyordu. Çok şükür erkek oldu da bana kaldı :KK70: :KK70: :KK70: hamile olduğumu söylüyoruz akrabalara herkes kayınvalidemi tebrik ediyor. İnşallah kızın olur diye :KK70: :KK70: bende pardon ben hamileyim annesi yani dedim bir defasında dayanamayıp :KK70: :KK70: e sana da hayırlı olsun kızım dediler :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

İlahi.. güldürdünüz beni. :D
Bende kötü düşünmüyorum. Abartacağını sanmıyorum.

İlahi.. güldürdünüz beni. :KK70:
Bende kötü düşünmüyorum. Abartacağını sanmıyorum.

Ama benim ki ciddi ve abartdı :) hemde beni evliliğimin ilk senesinde 3 kez boşanmaya sürükleyecek kadar. Tuhaf artık komik gelse de yaşarken pek öyle gelmiyor maalesef.. Bu yüzden salla osman psikolojisi bürünmek gerekiyor.

Benim hikayem hem uzun hemde yıpratıcı gerçekten..

Ama benim ki ciddi ve abartdı :) hemde beni evliliğimin ilk senesinde 3 kez boşanmaya sürükleyecek kadar. Tuhaf artık komik gelse de yaşarken pek öyle gelmiyor maalesef.. Bu yüzden salla osman psikolojisi bürünmek gerekiyor.

Benim hikayem hem uzun hemde yıpratıcı gerçekten..

Anladım. Yaşayan bilir. Bilmeden sizi üzdüysem özür dilerim.

belki de ayrımcılık yaptı demesinler diye kızlarınınkine yaptıklarını oğluna da yapmak istiyorlardır
kendinize dert etmeyin hemen
net bir şekilde tavır koyarsanız kimse zorla almaz elinizden
ki her fırsatta kendiniz bakacağını bildirmişsiniz itiraz etmemişler galiba bence sadece yapabiliriz demek istiyorlar zaten 2 çocuk birden bakmak ayrıca efor ister moralinizi bozmayıon

belki de ayrımcılık yaptı demesinler diye kızlarınınkine yaptıklarını oğluna da yapmak istiyorlardır
kendinize dert etmeyin hemen
net bir şekilde tavır koyarsanız kimse zorla almaz elinizden
ki her fırsatta kendiniz bakacağını bildirmişsiniz itiraz etmemişler galiba bence sadece yapabiliriz demek istiyorlar zaten 2 çocuk birden bakmak ayrıca efor ister moralinizi bozmayıon
Valla bana kalsa tek toruna bakarken zorlaniyo saten dile getiriyo yok söyle yoruldum yok böyle yoruldum ama disardan biri nasil bakiyosun kosturuosun pesinden diyince Allah o gücü veriyo bana diyo :) Birde bu siralar tutturmus bu tek cocuk diye zor 2. si gelse ozaman daha rahat olurum diyip duruyo..mantik sifir benim kaynanamda 2. gelse 3 yasinda cocuk olarak gelmicek haliyle bebek olarak gelicek ve daha cok ilgi gerekcek.

Benim kayınvalidem de kız olsun emzirmeden emzirmeye veririm sana benim kızım o diyordu. Çok şükür erkek oldu da bana kaldı :KK70: :KK70: :KK70: hamile olduğumu söylüyoruz akrabalara herkes kayınvalidemi tebrik ediyor. İnşallah kızın olur diye :KK70: :KK70: bende pardon ben hamileyim annesi yani dedim bir defasında dayanamayıp :KK70: :KK70: e sana da hayırlı olsun kızım dediler :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
O mantik bizimkilerdede var, kaynanam kiz olur diye bekledi durdu, cok sükür erkek oldu :) akrabalarindan biri babasina cekerse uslu olur dedi..kaynanamda erkek cocuk dayiya cekermis bakalim nasil olcak dedi, e dayisida haliyle benlm abim oluyor mantiken :) ama cikip kaynanamin erkek kardesinden bahsettiler ohoo ozaman yandiniz dediler kaynanamin kardesi söyle yaramaz böyle yaramaz diye anlatmaya basladilar, sanki o doguruyo..gecende biri cikti oh ne güzel kaynananin bi kizi vardi bide oglu oluyor dedi, bende tutamadim kendimi oglu degil torunu oluyor benim oglum oluyor dedim, pisman degilim :D

Valla bana kalsa tek toruna bakarken zorlaniyo saten dile getiriyo yok söyle yoruldum yok böyle yoruldum ama disardan biri nasil bakiyosun kosturuosun pesinden diyince Allah o gücü veriyo bana diyo :) Birde bu siralar tutturmus bu tek cocuk diye zor 2. si gelse ozaman daha rahat olurum diyip duruyo..mantik sifir benim kaynanamda 2. gelse 3 yasinda cocuk olarak gelmicek haliyle bebek olarak gelicek ve daha cok ilgi gerekcek.
Bu arada keske bu konuda yapsalar ayrimcilik, o kadar konu varki ayrimcilik yaptiklari sirf esime haksizlik oluyor diye üzülüyorum. Ben cikip benim cocugum eltiminki gibi hep burda olmucak falan dedim ama onlar ne anladi? Gidip eltime senin cocugunu kiskanmis benim cocugumla onun cocugu gibi ilgilenmiceksiniz biliyorum onunkini seviceksiniz benimkini sevmiceksiniz demisim diye anlatmis..böyle insanin yüzüne bile bakasim gelmiyorken o gelip benim cocugum icin planlar yapiyor gercekten sinir bozucu

O mantik bizimkilerdede var, kaynanam kiz olur diye bekledi durdu, cok sükür erkek oldu :) akrabalarindan biri babasina cekerse uslu olur dedi..kaynanamda erkek cocuk dayiya cekermis bakalim nasil olcak dedi, e dayisida haliyle benlm abim oluyor mantiken :) ama cikip kaynanamin erkek kardesinden bahsettiler ohoo ozaman yandiniz dediler kaynanamin kardesi söyle yaramaz böyle yaramaz diye anlatmaya basladilar, sanki o doguruyo..gecende biri cikti oh ne güzel kaynananin bi kizi vardi bide oglu oluyor dedi, bende tutamadim kendimi oglu degil torunu oluyor benim oglum oluyor dedim, pisman degilim :KK70:

O çevreniz de biraz cinsmiş yani.

Kaynanaya bebek yapacaklar bu hızla giderlerse. Bir daha diyenini yanında aaaa anne tüp bebek mi yaptırdın de bari :) :)

O çevreniz de biraz cinsmiş yani.

Kaynanaya bebek yapacaklar bu hızla giderlerse. Bir daha diyenini yanında aaaa anne tüp bebek mi yaptırdın de bari :) :)
Tüp bebek degilde artik tasiyici annelik moda oldu ya sanirim o bizi tasiyici anne olarak görüyor :D

Bu arada keske bu konuda yapsalar ayrimcilik, o kadar konu varki ayrimcilik yaptiklari sirf esime haksizlik oluyor diye üzülüyorum. Ben cikip benim cocugum eltiminki gibi hep burda olmucak falan dedim ama onlar ne anladi? Gidip eltime senin cocugunu kiskanmis benim cocugumla onun cocugu gibi ilgilenmiceksiniz biliyorum onunkini seviceksiniz benimkini sevmiceksiniz demisim diye anlatmis..böyle insanin yüzüne bile bakasim gelmiyorken o gelip benim cocugum icin planlar yapiyor gercekten sinir bozucu

Canını sıkmadan mesafeli mesafeli oturacaksın; zamanı gelince görecek onlar bebeğe senin baktığını; gıkları da çıkmayacak.

Çevreye de ikisine birden bakmak zor olurdu kendi büyütüyor vs vs derler.

Aynı sorun bendede var cnm. Biz bakarız biz büyütürüz hatta ikincisinde yap beraber büyüsün. Ben kaynanamla beraber kalıyorum. Bi bakışım odama girmiş bebek uyanmadan kucağına alıyor. Ne kadar desende boş bi kulağından giriyor diğerinden çıkıyor heleki küçük görümcem var allahım illa kucağıma ver diyor. Asıl ben ne yapacam. Eşime söylüyorum. Bişey olmaz diyor bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Arkadaşım allah kolaylık versin sana. En azından evin ayrı. Pat diye kampına vuran olmaz. Ağladığı zaman niye ağlıyor. Yok sütün yetmiyo. Ver bana ben bakayım. Sanki onda meme var. Emzirip doyuracak ya. Bende yok o bulabilecek. Offfff arkadaşlar. Tabi ilklerden tepkimi koydum çok sarıldı kızdı. Kocamda aynı şekilde. Vermem dedim benim bebeğim ben bakacam.

Malesef bende en cok bundan korkuyorum. Benimde kismetse ilk bebegim olacak ve bir sure kv kalmam gerekecek ve biliyorum ki bebegimin herseyine kv karisacak. Kv yi birak kp herseye karisir benim. Valla simdiden aklima geldikce sinirlerim alt üst oluyo :(

Aynı sorun bendede var cnm. Biz bakarız biz büyütürüz hatta ikincisinde yap beraber büyüsün. Ben kaynanamla beraber kalıyorum. Bi bakışım odama girmiş bebek uyanmadan kucağına alıyor. Ne kadar desende boş bi kulağından giriyor diğerinden çıkıyor heleki küçük görümcem var allahım illa kucağıma ver diyor. Asıl ben ne yapacam. Eşime söylüyorum. Bişey olmaz diyor bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Arkadaşım allah kolaylık versin sana. En azından evin ayrı. Pat diye kampına vuran olmaz. Ağladığı zaman niye ağlıyor. Yok sütün yetmiyo. Ver bana ben bakayım. Sanki onda meme var. Emzirip doyuracak ya. Bende yok o bulabilecek. Offfff arkadaşlar. Tabi ilklerden tepkimi koydum çok sarıldı kızdı. Kocamda aynı şekilde. Vermem dedim benim bebeğim ben bakacam.
O daha zor ayni evde oturmak, bizimde basta planlar öyleydi biz evlenince onlara yerlescez diye evde tadilat falan yapmaya bile baslamislardi, ben zar zor vazgecirdim o zamanlar nisanliydik esim bile surat yapiodu simdi her gittigimizde iyiki burda oturmuyoruz vazgecmisiz diyo:) sende ayirmaya calis evini olmassa baska bi kurtulusun yok gibi görünüyor, Allah sabir versin

böyle insanlara sinir olurum ben. benimkiler baştan beri pek karışmıyorlar. nadiren. onuda uyarıyorum nazikçe, bir daha 2-3 ay gidiyor o uyarı en az. kimsenin çocuğunun yemesinei, uykusuna, odasına, bakımına kimse karışamaz.

O mantik bizimkilerdede var, kaynanam kiz olur diye bekledi durdu, cok sükür erkek oldu :) akrabalarindan biri babasina cekerse uslu olur dedi..kaynanamda erkek cocuk dayiya cekermis bakalim nasil olcak dedi, e dayisida haliyle benlm abim oluyor mantiken :) ama cikip kaynanamin erkek kardesinden bahsettiler ohoo ozaman yandiniz dediler kaynanamin kardesi söyle yaramaz böyle yaramaz diye anlatmaya basladilar, sanki o doguruyo..gecende biri cikti oh ne güzel kaynananin bi kizi vardi bide oglu oluyor dedi, bende tutamadim kendimi oglu degil torunu oluyor benim oglum oluyor dedim, pisman degilim :KK70:

:KK45::KK45: :KK9::KK9::KK9:

Back
X