• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideniz böyle dese ne derdiniz?Benim içimde kaldı atamıyorum kızlar

Çok sık görüşüyor musunuz Kv ile ?
Bence arane mesafe koy her dediğini de duyma çok rahat edersin.

Senin eşinde biter iş. Benim kayınvalidemin kızının eşi yani damadı evin halısına kadar yıkar temizler öve öve bitiremezdi oğlu iki evi süpürdü diye üzülürdü. Üstelik ikimizde çalışıyoruz sanki ben ev kadınıyımda ev temizlemek benim görevim! Hiiiç oralı olmadım yapacak dedim yemekte yapacak ev de temizleyecek herşeyi ortak yapacağız dedim. Eşim de yaparım eşime yardım ederim dedi hep. Böyle şeyleri şakayla karışık söylüyorlar ama yemezler. Biz kadınız diye sahipsiz miyiz? Biz de bir anne evladıyız. Birilerinin kölesi olmak için evlenmedik. Hayat müşterektir. Eşimle yemekten temizliğe çamaşır asmaya kadar her şeyi birlikte yaparız. Kayınvalidemi çok severim ama 3 yıldır hâlâ alışamadı ama artık ses çıkaramıyor çünkü bir gün bu konuda bana laf sokmaya kalktı bende “damadın yaparken övünüyorsun da oğluna gelince mi üzülüyorsun sadece kendi cocuğukların mı kıymetli?” Dedim. Ondan beri içi içini de yese bile diyemiyor :)

He deyin gecin, can sıkmaya degmez. Herkesin evladi pek kiymetli, gelin de damat da olsa el kızı,el oğlu onlar için. Çok beklentiye girmemek lazım.

Bence eşin uzamasın diye susmuştur. Yoksa baştan bişeyler hazırlıyım demezdi.
Tipik erkek anası kafası. Salla gitsin. Yarın bir gün yine aynı muhabbet olursa cevabını verirsin. Uzatılacak bi konu değil yani.
Ben olsam hazırlasa ne olacak bugün o bana hazırlar yarın ben ona. Hayat müşterek der konuyu kapadım

Biz gelinler kv'lerin kıskançlığına alışsak iyi olur canlarım oğullarına kıyamıyorlar
Bazen anneleride haklı görüyorum kendisi kıyamazken gelin yaptırıyor gözüyle bakıyor
Orta yolu bulmak lazım
Canım keşke sende acıktım yerine
Ben acıktım biseyler hazırlayacağım ac olan varsa fazla yapayım falan deseydin
Olur böyle ufak tefek şeyler kafana takma eşinde ailesinin yanında sesini çıkarmamış olabilir bunu ona çok görme

ne kadar guzel olgun yorum yapmissiniz.

konu sahibi, hassas birisiniz belli ki ama kendinizi doldurmayin amaaan analik halleri diyip gecin kim bilir bizler nasil jayinvalide olacagiz :) esinize bir sey demeyin sindi ama hani oyle sohbet ederken anneler jiyamiyor iste senin annen sana bi jiyamadi beni ne kadar severse sevsin oglu nun sen oldugunu hep hissettiriuor vs dersiniz.

Teşekkür ederim.

Gelin olarak dusununce gicik bir durum..2 tane oglum var ilkokuldalar.simdi kayinvalide gibi dusununce oyyy kiyamam ogullarima.ben de oyle dusunurdum.anne olunca anlarsin derler ya..ben de kayinvalide olunca anlarsin diyorum..aboww ogulcuklarim herkez kendi yemegini kendi hazirlasin

Kvdelerdeyken kp kv ve eşimle otururken acıktım dedim eşime.Bir şeyler hazırlayım mı dedi.Tam cevap verecektim ki kv sen niye hazırlıyorsun dedi eşim sustu.Ben de Allah Allah niye öyle diyorsun anne niye yapmıyormuş diyince güldü şakaya vurup çünkü sen gelinsin dedi bir da ardından kahve yap dedi.Bak seen diyince kahven güzel ya ondan dedim dedi.Ben de art arda sıralayınca dedim.Sonra hazırladım kahve yapmaya kalkışınca kv rahatsız oldu kalktı yardımcı oldu.Yok ben yaparım desem de yardım etti.Araya girip bunu dediğinde keşke neden eşimin beni düşünmesi senin için kötü bir şey miydi deseydim ya da eşim hazırlarım ne olcak deseydi diyorum.Ikisine de kızgınım ama olay geçti gitti eşime bir şey demek huzursuzluk çıkartır boş yere diye susuyorum.Bir ara da eşim sana da fotokopi çektirdim lazım olur dediğinde kv ona gerek yok sana lazım olur demişti.Ikimiz de susmuştuk.Ve eşim fotokopiyi kendisine almıştı.
Kaynananın yanında eşin sana bişeyler getirsin. Yani kaynanaya sen istersen kendini yırt ben bildiğimi bildiğum mesajı verirsin

Gelin olarak dusununce gicik bir durum..2 tane oglum var ilkokuldalar.simdi kayinvalide gibi dusununce oyyy kiyamam ogullarima.ben de oyle dusunurdum.anne olunca anlarsin derler ya..ben de kayinvalide olunca anlarsin diyorum..aboww ogulcuklarim herkez kendi yemegini kendi hazirlasin
:-):KK70::KK70: :-) allah iyliginizi versin yorumlara oyle dalmış okurken sizinki beni cok guldurdu cok tatlı. Allah, hayırlı gelinler nasip etsin.:KK48:

Aman bunlar ne ki takma sonradan soyleme ama yeri gelincede söyle bugün görüncemlere gidecek kp kv ben gitmek istemediğim için (eşim biliyor gıtmek istemedimi) gelinde gelsin demiş kv eşim daha ben ağzımı bile acmadan evi barkı temizleyecek dedi kv gelsin bizm evide silsin demiş telefonda takmadım hiç eşin seni savunursa hepsi susar ee koca adamı yeşil yaprak eder koca adamı kara toprak eder demişler

Kendimi Gelin olarak düşündüğümde başka kendi kızımı düşündüğümde başka görünüyor gözüme. Mesela kayınvalidem bana öyle söylese neden oğlumu yoruyorsun kalkıp hazırlasana kendine gibi birşey söylese çok bozulurdum ama kızım otururken damadım açıktım canım ne yiycem dese kızımı kaldırmam yerinden ,kendim hazırlarım yada damadın hazırlamasını isterim. Kızım köle mi neden kalkıp hazırlıyor diye içlenirim. Yani her olayın iki bakış açısı oluyor :) siz de haklısınız,kayınvalideniz de. Öyle bir durumda evsahibi kimse kalkıp onun birşeyler ikram etmesi lazım bence

Kvdelerdeyken kp kv ve eşimle otururken acıktım dedim eşime.Bir şeyler hazırlayım mı dedi.Tam cevap verecektim ki kv sen niye hazırlıyorsun dedi eşim sustu.Ben de Allah Allah niye öyle diyorsun anne niye yapmıyormuş diyince güldü şakaya vurup çünkü sen gelinsin dedi bir da ardından kahve yap dedi.Bak seen diyince kahven güzel ya ondan dedim dedi.Ben de art arda sıralayınca dedim.Sonra hazırladım kahve yapmaya kalkışınca kv rahatsız oldu kalktı yardımcı oldu.Yok ben yaparım desem de yardım etti.Araya girip bunu dediğinde keşke neden eşimin beni düşünmesi senin için kötü bir şey miydi deseydim ya da eşim hazırlarım ne olcak deseydi diyorum.Ikisine de kızgınım ama olay geçti gitti eşime bir şey demek huzursuzluk çıkartır boş yere diye susuyorum.Bir ara da eşim sana da fotokopi çektirdim lazım olur dediğinde kv ona gerek yok sana lazım olur demişti.Ikimiz de susmuştuk.Ve eşim fotokopiyi kendisine almıştı.
Erkekleri boyle prenses yetistiren anneler ahhh annnelerrrr hayır kendide kadınnn saka gbi amelelik yapmak bu eski nesilin hosuna gdişyormus anlasılan simdi esin tabiki seni dusuncek ama nedense oglummmuuu kullanıyor oluuor bu kv deler şakadan da beterler

size şaşırdım gercekten. girin mutfağa karnınızı doyurun bir nevi sizin de eviniz sayılır yada evinizde yiyip gidin hepsinin yanında eşinizden yemek istemek çok ama çok saçma yani

neden eşinizden istiyorsunuz ki kalkın kendiniz hazırlayın orası da sizin eviniz sayılır
kv ile önceniz sıkıntılıysa belki ondan hırslandınız

Back
X