kayınvalideniz düğünden sonra hediyeleri size verdi mi yoksa kendisi mi kullandı?

lazım değil bir iğne bile istemem. bırak gelenleri takılarımızın içinden altın almış birde pişkin pişkin söyledi mikrop. allaha şükür herşeyim vardı bir koltuk takımıyla beyaz eşyaları onlardandı ucuzlarından aldılar geçtiler sonrada bıdı bıdı yaptılar benim dolu çeyizime.

bayanssulusmilehatırladığım kadarıyla nikahtan sonra bana hiç hediye falan vermedi. bu, kendisi kullandı demek oluyor di mi

ben ibalayından gelince onlara gittiğimizde hiç ses etmediler

sonra birgün çarşıda dolaşırken ağız ucuyla dedi bişiler geldi bak kızım lazım olan varsa dedi

bende ne olduklarını sordum kahve fincanı falan deyince bende görümceme koyarsın dedim saflıkla..

baya süre geçti gelmeler gitmeler hiç ses yok hediyelerden

ama benim içim içimi yiyor sormak istiyorum yani yakıştıramıyordum vermemelerini..

birgün arsızlığı ele alıp anne gelenlere bakayım işime yarayanları alayım dedim.

mutfak dolabının üstü doluydu bişilerle..

fincan gösterdi bir tane tencere falan

baktım arkada baya hoş bir tencere uyuzluk olsun diye ben onu alayım o güzelmiş dedim

ama ne desem boş çok kırıldım hala unutamam..

şimdi görümcem evleniyor eksikleri konuşurken lafın arasında kaynanam beni kastedip amann çok eksik yok zaten senin düğünde gelenlerde var dedi

bizimkiler biraz dengesizakannehir

bir akrabalarının verdiği çeyrek altını getirip vermişlerdi ama tabak çanağı sakındılar

eğer kötü düşünce varsa helal etmiyorum ben hakkımı

on defa evlenmiyoruz ki

bence herşeyin verilmesi gerekiyor alsanaalsanasmile

ben senin yerinde olsam bu cümleden sonra " aa ne güzel o zaman bizim ayrıca hediye veya takı almamıza gerek yok, güle güle kullansın görümcem" derdim.. uyanıklık nasıl oluyormuş görsünler.. :umursamaz:

ben evli değilim ama bizim ailemizde de olmuştu böyle tartışmalar... Bilmiyorum bana gereksiz geliyor sonuçta hediye işinin özellikle üğün hediyelerinin Türkiye bir mantığı var "hediye getirene hediye götürülüyor, kim ne getirdiyse ona onun dengi bişey göütürülüyor". ben de diyorum ki, madem mantık bu, kayınvaliedem zamanında kime ne götürdüyse ona gelenlerde götürdüklerinin karşılığı. sonuçta kadın kendi çabalarıyla birilerine hediye götürdü benim paramla değil ben o zamanlar yokumdur bile. o zaman gelenlerde onun hakkı diye düşünüyorum ister göstersin ister göstermesin benim için önemli değil onlar onun hakkı, götürdüklerinin karşılığı, istediği hediyeyi istediği gibi kullansın hiç birine elimi bile sürmem.

Sen yine şükret bana altınları bile vermedi,hediyeleri de diğer oğluna saklamıştır kesin,aman istemem zaten benden uzak allaha yakın,,,,

valla ben dugundn sonra ne altın gordum nede tabak canak. getırdılermı, getırmedılermı onu bıle bılmıyorum.

bende aynı senin gibi düşünüyorum canım.kim bilir kime ne götürdüde onada getirdiler tamam belki incelik yapar gösterebilir.ama onlar onun hakkı kim ne getirdiyse biz onların herşeylerine gidemiyebiliyoruz.yine kayınvalideler gidiyor.onlar hediye götürüyor.

ben kayınvalidemden hiç bişey görmedim.aklımada gelmedi.hatta eşime evlenmedemn önce biri kaşık çatal takımı hediye etmiş.onları bile kullanmış bana didyodu bunlar kocanın hediyesi diye.kullansın aman napıyım .. :93:

valla düğünden sonra kaynanaya kimsenin hediye felan getirdiğini düşünmüyorum..
çocuğum oldu kaynana tarafından kimse bişey getirmedi.
eğer getiren olduysada kaynana zaten vermez.

aaa böyle birşey benim hiç aklıma gelmemişti kayınvalidemin söylediklerinle sizin yazmış olduklarınızı birleştirince kayınvalidem banada vermedi gelen hediyeleri
geçenlerde şöyle demişti onların durumuda kötüleşti baya sizin düğünde gram altın hediye ettiler bizim altınlarımızda öyle bişe yoktu
vermedi onu bize altının peşinde değilim ama hareket yanlış zaten suratı beş karıştı düğünde belki o hediyelerle mutlu olmuştur

gelenlerin hepsini gösterdi bana bende sadece ihtiyacım olan bikaç seyi aldım geri kalanı almadım

Sağolsun kayınvalidem ne getirdiyseler verdi.Hatta ben yorulmayayım yeni evliyim diye ilk zamanlar düğüne gelemeyenleri kendisi misafir etti sanırım bir 20 tane birbirinden güzel ev hediyesi geldi 3 ayda.Hepsinide fazlası ile verdi.

aynı benim sümsük kayınvalidemde iyi şeyleri hep kendi alıp işe yaramayanları bize göndermişti düğünden sonra eve bi gittim kahvaltı seti yeni mikrodalga yeni daha yeni bisürü şey neyse belki vardır farketmemişimdir dedim
1 hafta sonra kaynım öğrenci bize geldi sohbert ederken
Abi ya sizin düğün bize yaradı fırın tabak çanak annem hepsini yeniledi dedi
ne dicem bilemedim o onlara tenezzül ediyosa yüzüne vurmayı bile düşünmedim...

bu arada dahada komiği düğünde gelen altınlarıda toplamış al bu kadar geldi diye 2 ay sonra getirdi aradan zaman geçti düğünden konuşuyoruz düğünde eşimin dayısı arkadaşları çok alkol almıştı
-Kayınvalidem anaaa ne kadar içtiler onlar öyle babanız kaç altın görütüp bozdurdu onların paraını ödücem diye dedii ve ağzından kaçırdı tırtıkladıklarını...

allahım ne kadar ayıp ya ne utanmaz insanlar var
ben düğünde altınlarım kapılmasın diye takı töreninden sonra gelin odasına geçip hepsini sayıp,nedimem olan arkadaşıma çanta içinde vermiştim, o da benim anneme verdi. kimse de isteyemedi soramadı. belki onlara versem sorun yaşardım bilmiyorum.

ya bi dakka ya
benim jeton bu topiği okuyunca düştü:26:
evleneli 3 sene oluyor düğün eşimin memleketinde olmadı,
hiç mi ordan hayırlı olsuna gitmediler, hediye götürmediler
valla hiç konusu olmadı,
kaynanam kendi kullanıyo heralde,
hiç aklıma gelmemişti

ben düğün takılarımı hiç görmedim.hepsini düğüne yaptıkları borçları ödediler.1 çeyrek dahi görmedim.taktıkları bileziği bile eşim almıştı.onlar taktılar...................benimde 2 erkek kardeşim evlendi.düğün masraflarını herşeyi babam karşıladı.takılarıda düğün günü gelinler çantalarına koydular.........ahhhhhh ahhhhhhhhhhh

tabiki sana gelen hediyeyi vermeli sonucta sana gelmıs senın hakkın.cok sukur bızım boyle sorunlarımız olmadı hatta dugune gelemeyen bı arkadası kupe getırmıs 1bucuk sene oldu bız evlenelı gelır gelmez getırdı verdı bunu da sana getırdıler dıye.sana deseydi kızım al bunlar senın sana geldı ama ben ıclerınden sunları begendım dese sankı sen vermeyeceksın ne kadar ayıp

Vışşşş bacım bu ne ya böyle kaynana düşman başına hoş insan düşmanına bile acır. Ben evli değilim ve böyle hikayeleri okudukça da üzülüyorum. Kul hakkına giriyorlar. Keşke vermeseydin çirfekle çirkef olmak gerekiyor. Bazı arkadaşlar büyüktür terbiyesizlik yapılmaz diyecekler belki ama büyük de büyüklüğünü bilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…