ben ibalayından gelince onlara gittiğimizde hiç ses etmediler
sonra birgün çarşıda dolaşırken ağız ucuyla dedi bişiler geldi bak kızım lazım olan varsa dedi
bende ne olduklarını sordum kahve fincanı falan deyince bende görümceme koyarsın dedim saflıkla..
baya süre geçti gelmeler gitmeler hiç ses yok hediyelerden
ama benim içim içimi yiyor sormak istiyorum yani yakıştıramıyordum vermemelerini..
birgün arsızlığı ele alıp anne gelenlere bakayım işime yarayanları alayım dedim.
mutfak dolabının üstü doluydu bişilerle..
fincan gösterdi bir tane tencere falan
baktım arkada baya hoş bir tencere uyuzluk olsun diye ben onu alayım o güzelmiş dedim
ama ne desem boş çok kırıldım hala unutamam..
şimdi görümcem evleniyor eksikleri konuşurken lafın arasında kaynanam beni kastedip amann çok eksik yok zaten senin düğünde gelenlerde var dedi
bizimkiler biraz dengesizakannehir
bir akrabalarının verdiği çeyrek altını getirip vermişlerdi ama tabak çanağı sakındılar
eğer kötü düşünce varsa helal etmiyorum ben hakkımı
on defa evlenmiyoruz ki
bence herşeyin verilmesi gerekiyor alsanaalsanasmile
ben evli değilim ama bizim ailemizde de olmuştu böyle tartışmalar... Bilmiyorum bana gereksiz geliyor sonuçta hediye işinin özellikle üğün hediyelerinin Türkiye bir mantığı var "hediye getirene hediye götürülüyor, kim ne getirdiyse ona onun dengi bişey göütürülüyor". ben de diyorum ki, madem mantık bu, kayınvaliedem zamanında kime ne götürdüyse ona gelenlerde götürdüklerinin karşılığı. sonuçta kadın kendi çabalarıyla birilerine hediye götürdü benim paramla değil ben o zamanlar yokumdur bile. o zaman gelenlerde onun hakkı diye düşünüyorum ister göstersin ister göstermesin benim için önemli değil onlar onun hakkı, götürdüklerinin karşılığı, istediği hediyeyi istediği gibi kullansın hiç birine elimi bile sürmem.
merhaba arkadaşlarrr,
kayınvalideniz düğünden sonra düğüne gelemeyenlerin sonradan getirdikleri (altın, tabak,çanak,para v.b) hediyeleri size al kızım bunlar düğüne gelemeyenlerin getirdikleri hediye diye verdimi yoksa alıp kendimi kullandı.
benım annem saolsun gelen herşeyi bana al kızım şu şunu getirdi diye verdi.
bende var olan şeyleri yada istemediklerimi anneme bıraktım beğendiklerimi aldım kullanıyorum..
ama kayınvalidem öyle yapmadı bide ağzından kaçırıyordu sürekli düğüne gelemeyen şu kişi şu tecereyi getirdi,şu şu tabağı getırdı v.s. ve bütün hepsini yazlığında kışlığında aldı kendi kullandı.çok ağrıma gitmişti bana gelen şeyleri kendıne gelmiş gibi görüp kullanması.benim çeyizimde herşeyim var dıye mi yaptı bilmiyorum ama aralarında cidden çok güzel seyler vardı.bakalım 2. geline de aynını yapacakmıı ???:tomato::tomato:
evet arkadaşlar bu dertten tek ben mi muzdaripim ????
aynı benim sümsük kayınvalidemde iyi şeyleri hep kendi alıp işe yaramayanları bize göndermişti düğünden sonra eve bi gittim kahvaltı seti yeni mikrodalga yeni daha yeni bisürü şey neyse belki vardır farketmemişimdir dedimmerhaba arkadaşlarrr,
kayınvalideniz düğünden sonra düğüne gelemeyenlerin sonradan getirdikleri (altın, tabak,çanak,para v.b) hediyeleri size al kızım bunlar düğüne gelemeyenlerin getirdikleri hediye diye verdimi yoksa alıp kendimi kullandı.
benım annem saolsun gelen herşeyi bana al kızım şu şunu getirdi diye verdi.
bende var olan şeyleri yada istemediklerimi anneme bıraktım beğendiklerimi aldım kullanıyorum..
ama kayınvalidem öyle yapmadı bide ağzından kaçırıyordu sürekli düğüne gelemeyen şu kişi şu tecereyi getirdi,şu şu tabağı getırdı v.s. ve bütün hepsini yazlığında kışlığında aldı kendi kullandı.çok ağrıma gitmişti bana gelen şeyleri kendıne gelmiş gibi görüp kullanması.benim çeyizimde herşeyim var dıye mi yaptı bilmiyorum ama aralarında cidden çok güzel seyler vardı.bakalım 2. geline de aynını yapacakmıı ???:tomato::tomato:
evet arkadaşlar bu dertten tek ben mi muzdaripim ????
Seninki dertmi sorunmu... ben sana benımkini anlatayımde için hafiflesin.
Ben evlendim, düğünde işte bilirsin bilezik falan takılır.Benim ; kendini çok akıllı ve mükemmel sanan ama dünyanın en aç ve en görgüsüz kültürsüz kadını kayınvalidem (anne bile demem annelere yazık)
evliliğim boyunca bana 5 kuruş yardımı olmadı..Herşeyi ben ve eşim yaptık hemde ne yoklukta....
sonra gelgelelim düğün salonundayız takı merasimi...bu bana iki dal bilezik takti, kaynımda kelepçe...
bende yalan yok o an "genede yüzümü yere eğmediler" diye düşündüm, hatta kendime kızdım....
düğün bitti biz eve geldik daha gelinliğim sırtımda bana demezmi "çıkar o bilezikleri diye" neye uğradığımı şaşırdım dedimki ne alaka demezmi "onlar diğer gelinin (yani kaynımın eşinin) sana göstermelik taktık diye"
beynimden vurulmuşa döndüm....
hayatımda böyle basitlik ucuzluk görmedim...
o günden sonra nefret geldi bana ant içtim onu tükürüğümle boğacam....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?