Kayınvalideniz yaptığınız yemeği dökse ona bir daha iş yapar mısınız?

Eşimle bu durumu paylaşır ve tavır olarak sadece kendi götürdüğüm yada dışarıdan yemek yiyeceğim. Yaptığı nimete saygısızlık kendini ilgilendirir ama benim gözümün önünde dökmesi çok ayıp. Bu kaçıncı oluyor. Beni anlaman için baştan söyleyeyim der, dediğimi de uygulardım. Mümkünse gitmezdim de benden iğrendiğinş açıkça belli eden birisine de.

ya kayınvalide sizi temiz bulmuyor ya da kıskanıyor sinir oluyor size. O yaşta Kadın ayıptır ya, göçük altında vazelin yedi hayatta kaldı insanlar bunkulaklar neler duydu ben yemek dökemiyorum bozulmadığı sürece, aynı hareketi siz de yapmayın bence, ama konuşun mutlaka kırıldığınızdan haberi olsun

Kırılmasın diye kırılmaya da karşıyım.

Ben olsam direk kızardım hesap sorardım. Yemek taze sen yemezsen ben yerim neden döktün sofrada herkes beğendi üstelik yeni yaptım derdim.

Bir de annenizin ilk çorbasında da vermeliydiniz o tepkiyi.

Bir de aklıma şey geldi.

Bazen insanlar yemekteki yağ miktarı, baharat oranı vs her yemeği yemiyor beğenmiyor. Yani damak tadı aceba kv nin uymuyor mu onda beğenmedim diyemeyip dökmekte mi çözüm buluyor bilemedim olaya karşı taraftan bakmaya çalışıyorum.

Kıskançlık gibi de duruyor. .
Emin olamadım.
Siz daha iyi tanırsınız.

Bir de kötü değildi sofradakiler çok beğenmişlerdi genelde yemeklerim beğeniliyor
Ya kötü olsa bile dökülmez, dökecekse de gözüne soka soka dökülmez, ayıp, özür dilerim ama seni bi şeye saymıyor, ondan bu küstah ve rahat tavırlar.
Millet evine ayak basmam, onun yemeğini yemem diyor, sen hâlâ bir daha yemek yapmalı mıyım diyorsun.
Kızdığını, bozulduğunu belli etmelisin, sakin ve buz gibi bi tavır koymalısın, o düşünsün tedirgin olsun.
Bozulacak, kusur bulacak, laf edecek diye sen tedirginsin aksine.

Eşin ne diyor böyle bi duruma Allah aşkına?

Ben durduk yere kimseyi kiramam, kotu dahi olsa tadarim. Eline saglik derim. Bunlar ne tur insan çözemedim
Yemekte kötü bi şey görsem ilk telaşım yemeği yapan kişinin görüp utanmaması ve sofradaki diğer insanların görüp iğrenmemesi olur, bilerek pislik koyacak değil insanlar yemeğin içine, düşmüştür olmuştur yani, kusur örtmek çok mu zor, böyle kafaları anlamak mümkün değil.
Diyelim ki, yenilmeyecek kadar kötü olmuş, o insan gittikten sonra dök, öldün mü? Bu düpedüz kötülük ya benim gözümde; bilerek, üzmek incitmek bozmak için yapılan hareketler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…