Kayınvalideniz yaptığınız yemeği dökse ona bir daha iş yapar mısınız?

kayınvalidem bir gün yemek sonrası tatlı ikramıma dedi ki “ben tatlı yemiyorum, sevmiyorum” yeni evliyiz o zaman “tamam” dedim aldım tatlıyı önünden. o gün bu gün beş yıl oldu bak, tatlı vermem sofrada eşim der” anneme tatlı vermedin” “o sevmiyor” derim.. evinde önüme gelirse yemem “dokunmamışsın” der “hmm” der geçerim. insan zehir olsa bir lokma tadına bakar eline sağlık der geçer, ama bu kadar nezaketten yoksunsa kendisi bilir alır karşılığını. mutlaka bir karşılık ver bu yaptığına.

Terbiyesiz ya ben olsam saçını yolardım.
:)))
Gelini haz etmiyor olabilir, yaptıklarını beğenmiyor da olabilir ama bizim kültürümüzde yemek nimettir, sokak ortasında ekmek parçası bulsak basılmasın diye kaldıran bir milletiz biz, geline tavır yapacağım diye çöpe attığı yemeğe erişemeyen bir sürü insan varken yaptığı saygısızlık.
Konu sahibesi eşinden de çekiniyor olabilir, erkeklere göre anneleri her zaman haklıdır ya.

sizler mi cok sakin sabirlisiniz anlayamiyorum
Eşlerin tavrı yüzünden oluyor mybiglove, konu sahibesinin eşi yanında mi bilmiyorum adamın günahına girmeyeyim boş yere ama sıkıntılı kayınvalidelerin hepsinin olmasa da bir kısmının oğulları anneleri ne yapsa ses çıkarmıyor, eşi hakkını savunmaya niyetlense kıyamet kopuyor, aynı olayı ben yaşasam benden önce eşim tavrını koyardı, dolmalar evdeki çöp kovasından mahalledeki konteynere gitmeden biz dönüş yolunda olurduk.

Begenmemiş olabilir,zaten konu sahibine saygı duysa onlar gittikten sonra çöpe atabilirdi. Belli ki saygı da duymuyor sevmiyor irrite etmek için gözünün önünde yemeği çöpe atma cüretinde bulunuyor.
Bilerek yaptığı bariz belli.
Ben bu konuda konu sahibini suçlu buldum. Eşinden çekinse bile sonuçta nimettir tepkisini gösterecekti. En azından sakince anne neden yemeği çöpe döküyorsun yazık değil mi ? Bu yaptigin hareket, hareket mi diye birkaç kelime söyleyebilirdi. Kadın dökmüş konu sahibi susup oturmuş.

Ben bekarken babannemlerde tarhana çorbası yaptım. Normalde mutfağa pek girmem. Halam geldi baktı, biz böyle yapmiyoruz bunu dedi şarrrr diye lavaboya döktü. Heeee öyle miii o günden sonra 1 kaşık yemek yapmadım. Asıl kendilerinin yemekleri yenecek gibi değildir ama biz nezaketen babam üzülmesin diye yıllarca yemeye çalıştık. Genç kız olunca artık yiyemez oldum aç gezerdim yine de yemezdim

Evdeki huzurum bozulur endişesi daha ağır basıyor o yüzden susuyor bazı kadınlar ama bu gibi durumlarda susulmaz, geline yapılan zaten saygısızlık ama geline saygısızlık yapayım derken nimete yapılan daha büyük bir saygısızlık, sen yemiyorsan yeme git kendi yaptıklarını ye, belki Zahmet olmazsa’yla eşi evden getirdikleri dolmaları yiyecek, belki ben suratıma iğrenerek bakan kayınvalidenin sarmalarını yemektense diri ve kokuşmuş dolmalarımı yemeyi tercih ediyorum, gece dolmalarımı yanıma alıp uyuyacağım belki.

Yok valla böyle kayınvalidelere sesini çıkaramayan gelin piyangosu vuruyor, ben artık kanaat getirdim bu böyle.

Haklisin. Bana yapilan haksizliga kocam ses cikarmiyorsa ne yapayim o kocayi.
Ne diye evet demisim, soğurum zaten ayni yastiga bas koyamam.
Benden once beni dusunecek vallahi, uzulur muyum, kirilir miyim?
Ayni sekilde ben de kocami savunur korurum herkese karsi. Aksi takdirde o evlilik değildir zaten

Aynen öyle, bizde de düzen bu şekilde, ne eşim bana ne ben eşime laf söylettirmeyiz, he birbirimize kızmışsak aramızda atışır canımıza okuruz ama başkası bu anneler bile olsa laf edemez, aileler tarafından haksızlığa uğramışsak da kendi hakkımızı savunmayı da biliriz, ben çatır çatır lafımı söylerken eşim susturmaz, zaten susmam da :))

Acaba doğru başlık ve soru “kayınvalideniz yaptığınız yemeği dökse bir daha evine gider misiniz?” mi olmalıydı? Bence öyle olmalı. Ne işi evine gitmem. Ayıp. Ha illa gittim diyelim asla orda bir bardak su bile içmem. Dışarıya çıkar yer gelirim. Çok sinirlendirirse eve söylerim ve gözünün içine baka baka yerim. Sorarsa da açıklama mı yapacağım der bağları fırsat bu fırsat kopartırım. Çok ayıp bir şey çünkü yaptığı. Kalp kırkmaktan korktuğunuz için başınıza gelmeyen kalmıyor kendi kalbiniz kırılıyor. Nerede kendinize sağlamanız gereken adalet? Ha diyorsanız ki ben etkilenmiyorum naparsa yapsın o zaman sizin gibi hiçbirşey yokmuş gibi davranırım giderim de yatarım da. Ama ben etkileneceğim için yüksekten hallederim o işi. Birdaha ya cesaret edemez ya da beni ve çocuğumu göremez. Her iki türlü de kazanan ve kafası rahat olan ben olurum.

Bide şey mesela.. ay anne sen ne koyuyorsun yemeklerine mideme dokunuyor mecbur yanımda getiriyorum ya, desen yüzünü ekşite ekşite tamam bu fazla olabilir biraz ama arkdaşın fikri güzel
Bahaneye gerek yok ki, eşi yüzünden kayınvalidesine kalmaya gitmek zorundaysa evinden yemeğini götürür, kayınvalide burada yemek yok mu derse de kusura bakma nimete saygısı olmayıp çöpe atanın elinin bereketi yoktur diye yemeğimi evden getiriyorum dersiniz, muhteşem okkalı bir söz, eğip bükmeye gerek yok zira büyük diye saygı beklemesin kimse, saygı hak edilir bu kayınvalide saygıyı hak etmiyor.

Konu sahibi 'zahmet olmazsa' bir tepki ver kız. Böyle kayınvalide düşman başına. Burdan gazı aldin. Bir daha yemek falan götürme öyle insana.

Herşey bir yana ,bu zamanda sebepsiz yere yemeği çöpe dökmek de ne bilim geri gönder, getirenlere yedir ama çöpe dökmek nedir ya ,nimet o nimet günü gelir çarpar

Sadece sizin yaptığınız yemeği mi yemiyor?Başkalarının yaptığını yiyememe gibi bir huyu mu var acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…