Kayınvalideniz yaptığınız yemekleri beğenip yer mi?

Kv ile diyaloğumuz;
KV:nasılsınız?
BEN: iyiyiz teşekkür ederim,siz nasılsınız?
KV: cevap yok

Zaten genelde öyle olur
Bende anlamıyorum madem cevap vermeyeceksin niye başlatıyosun

Aslında bende kayınpederimi daha sıcak bulurum ama
Haksızlık olmasın ikisini de siz diyorum bahsederken de kayınvalidem diyorum yeter işte

Yaptığım yemekleri yer beceremediğim yemeği o bendeyken yapmam:))) ondan tarif alırım yada bilmediğim yemeği beraber yaparız ben öğrenirim öyle yaparım ama bildiğim şeyleri sürekli tekrarlar benimki de şunu şöyle yap bunu böyle yap bende tamam anne derim geçerim napim bidaha beğenmezse bigün beraber yapalım annecim sen daha tecrübelisin dersin tatlı dilden zarar gelmez

benim kv de 3 saat oturur aç değilim der ne kek ne böreğin tadına bakar...hatta gecenlerde gelmeden 1 saat once aradılar caya geliyoruz diye bnde hemen kek ve börek yaptım bi geldi hazır satılan böreklerden evde yapmıs gelmiş tek onu yedı sonrada ay ben ac değilim dedi kek e bile bakmadı...ama kadının huyu bu kendinden baska herkesi beceriksiz olarak görür...bende ondan sonra geldiğinde hiç bişey yapmamaya karar verdim

herkesinki ayrı numunelikmiş..

Huyu böyleyse bi bardak soğuk su koy yeter

Bence bu kadarı fazla kibirlilik
Vebalı mısın, pasaklı mısın, bi lokma yese zehirlenecek mi
Ayıp ediyo, sende ona göre davran kek böreğe yazık. İhtiyacı olanlara dağıt bari

evet benimkide öyle tek bana karşı değil güne gittiğinde de beğenmediği şeyi yemez kendisininde börek vs başka bi numarasını göremedik o ayrı.

Aman takma kafana boşver yemek istediğini yesin,hiç alınma zaten bu kayınvalideler nasıl böle oluyo anlamıyorum ya.Herşeyi söylemenin bı üslubu vardır ay kızım unu bıraz fazla kaçmış ama lezzetlı dese gönlünü alır,ama demiyorlar işte.Şükürler olsunki benım kayınvalidem melektir sanki benım annem valla saolsun.Yemek yapar çağırırım yada ben gelicem der evde ne varsa yer içeriz.

evet benimkide öyle tek bana karşı değil güne gittiğinde de beğenmediği şeyi yemez kendisininde börek vs başka bi numarasını göremedik o ayrı.

Aynı yemekteyiz programındakiler gibi
Laf olsun torba dolsun burun kıvrıp, getirdiği poşetten mi bişeyler yiyolar sadece
Sanki sizin ev piknik alanı
Rencide edici bi hareket ama kendilerini daha küçük düşürüyorlar bence

ay ben de hastayım şu yemekteyizdekilere. her gidilen evde yemekler berbat. 1 tane şey iyi olmaz mı ya.ama 1 tanesi? ben gülmekten geberiyorum onu izlerken..

ben bekarkende yemek ,pasta yapardım ve genelde bayılır yaptıklarıma

beğenir yer hatta bayılır fakat; mutlaka soyleyecek ve kendısıyle kıyaslayacak birşeyi vardır, ve ben hiiç umursamam.
çunku herkes farkındadır eşim,kp ve diğerleri bilirler iyi yemek yaptıgımı ve kv nin yapmadığı yemeklerını ovmesını..
mesela en basıtı birsey yaparım, yer çok guzel olmus der ve hemen ekler: ben buna bıraz daha su koyarım yok ben daha cok pısırırım dıye caktırmadan kendınce eleştırır.

komık bır anımızda soyle: kv bırgun pogaca yapmıs ve artmıstı ben de kalanı buzluga atmıstım, aradan zaman gectı,ben çayın yanına cıkardım pogacayı ve

kv yorumlamaya basladı : guzel olmus ama ben içini ve maydonozunu daha fazla koyarım, senınkı az olmus, elını korkak alıstırma kızım!!
ben şok tabi..
ve soyledım ilkkez o gun: anne kusura bakmada elestırmek ıcın elestırıyorsun, madem ıc malzemesını bol koyarsın, koysaydın o zaman; sırf benı yaptı sanıp kendı yaptıgını elestırıyorsun!!

bu sefer kv şok.... bır daha elestırmedı son o gundur..

Son düzenleme:

ben ortaokuldan beri kek ve börekle ugrasan ınsanım annem calışırdı genelde yemegı evde oldugumzaman ben yapardım demekki o kadar ınsan yedıgıne göre elimden yemek işleri geliyor...kv ise hayatı boyunca mutfaga girmemiş her yemegı hala da kp yapar...gecen sene patlıcan dolmasının yapılırken ilk içini çıkarmadan mı haslayıp pişiriyoruz diye bana sormustu o kadar beceriksiz ama kadına sorsnız herkes yapmadıgı yemeklere ölüp biter...

bence bunların topluca cekememzliği var gelinlere karsı...

bende bundan sonra aynen önüne bi çay koyucam o kadar...ama ona da bi bahane buluyor...bi kere geldiğinde bitki çayı istedi bende yaptım verdim içti sonrada ayy içine limon koymamıssın kuru kuru içtim diye söyledi...

demekki bundan sonra hakettiği gibi davranmak gerek...

ay ben de hastayım şu yemekteyizdekilere. her gidilen evde yemekler berbat. 1 tane şey iyi olmaz mı ya.ama 1 tanesi? ben gülmekten geberiyorum onu izlerken..
o yarışmada bir evlilik danışmanı olan kadının kızı programa çıktı allahın ne rezildi kızı yetiştirememiş soğuk suyun içine makarnaları attı kızı da süslü püslü mini etekli güzel ama acaip basitti olmamış dedim ............allah kimseye bu tür kız vermesin dedim süs bebek başka hüner yok,masada erkeklere ,,öpücük attıp durdu ,iğrençti

kv gerçekten tuhafmış.. yani kilo yapıyor de çok yedim de hamur işi rahatsız ediyor yaşlıyım de.. kaldı ki ne olacak yesen.. bir lokma şey.. benim gıda alerjilerim var ve ben gittiğimde yerim. ayıp olmasın diye..
benim kv iyi eline sağlık der bereket versin derler ama görümcem senin kv gibi. bir de inattır..emeğe saygı demez.
birgün annem dolma yaptı o da sever diye götürüyüm birlikte yiyelim dedim. o da diğer günler işten geliyor. yanına çorba yapar birlikte paylaşırız dedim.. yemek insanları biraya getirir. sonra önümüz bayram plan yapalım diye..
ama gittik niye getirdim de orası da evmiş de.. ben onun yaptığı acılı kıymalı makarnayı yedim. kıpkırmızı oldum.gördüler.ama yedim.onlar bir tane bile almadılar.. ne o ne de kocası. ağız birliği yapmışlar.çocuğa zorla yedirdi çocuk acı acı diyor ne acısı diyor ben diyorum dolmadan da ver.. yok ses.
hayır ben aradım evdemisiniz müsait misiniz gelelim mi diye sordum evdeyiz gelin deyince iyi dedim dolma da getiriyorum dedim.gerçekten geliyormusunuz dedi eşi. sonra görümcemi sordum pasta yapıyor dedi. iyi o zaman dedim gelmemize sevinir. yani ben olsam öyle düşünürüm.bir tane abim gelcek istemeyceğim. biz gidene kadar niye geldik oldu. maç var onun için mi geldiniz diyor. iyi ki gelmişler diye düşünmüyor.denk geldiniz maça diye. gitti ütü yapmaya başladı.yemek servisini de eşi yaptı.sonra eşi çay getirdi. sonra çayları ben doldurdum. oturacağımız topu topu o kadar zaten. biz gidince yaparsın.. biliyor bizim erken gideceğimizi işe erkenden yol aldımızı. giderken de işim olmadığı zaman gelin diyor.. allahım dedim. ne işin olmadığı zaman iş de bana sanki temizlik yapıyor. zaten temizlik yapar haftaya ya da gider bayram tatiline diye öncesinde gidelim konuşalım dedim. lafa gelince gelin durun falan..

emeğe saygı deyip bir tane alıp tadına bakmadı. senin gibi ben de kötü oldum.hazmedemedim. 1 ay kendime gelemedim. hani yersin kötü olmuştur yiyemez. anlarım.. sonra davranışları falan bizzat tavır almıştı.. seni de getirdiğini de istemiyorum demektir. .. şımarık ruhlu..hareketleri tavırları şımarıkça.. genel yapısı bu.

geçen gün kvlerle geldiler ben yapıyorum ediyorum yiyen yer yemeyen yemez.. evime gelmişler yakınlarda boş göndermek olmaz..

şimdi seninkisi daha farklı hemen hemen her hafta geliyorlar. hazırlık yapman onları önemsediğini gösterir. değer bilmezse bilmezsin. kp sanırım biliyor ya da eşin sen yersin.. yapmak istersen kendiniz içinmiş gibi düşün.. ayrıca başkaları beğenince daha kötü oluyorlar. o gün görümcemin eşi beğendi yemekleri görümcem bozuldu.tersleyip durdu. annesi de beni birşey yapınca örnek gösterince kuduruyor.yani onun amacı da sohbet etmek vs. ama görümcem istiyor ki hep kendi konuşulsun kendi planlasın..

Son düzenleme:
Herhafta siz gelmeleri zaten çok gereksiz.çok verici çok iyi olmak herzaman artı getirmiyor.benim kayınvalidem beni hiç kırmaz herzaman beyenir kötüde olsa belli etmez.

Hiç sevmiyorum işte bu tarz insanları
Arkadaşlar anlatırkende gözümün önüne bu program geldi
Laf olsun torba dolsun diye nimeti kötülüyolar
Bi de o program bari, bunların ki rutin misafirlik
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer benim bildiğim

Çay da yapma
Bi tane gazoz al yeter
Ayılana gazoz, bayılana limon
Töbe ya çok sinir oldum ondan böyle yazıyorum

Yoksa misafir gelince günler öncesinden menü düşünürüm
Bunun yanına bu gider mi, 5 çeşit az mı diye
Ama bi kere burun kıvrılırsa bi bardak içeceği zor bulurlar

Çok şükür kayınvalidem öyle biri değil ama dengesiz insanlar çıkıyor arada
Onlara da 'müsait değilim' dememeyi öğrendim zamanla

Yaptigi hareket cok terbiyesizce ama genelde kayinvalideler boyle.
Bizimkide herseyin en guzelini kendisi yapar mutlaka ama mutlaka yaptigima bi bahane bulur .
Gecen hafta turkiyeden yeni donduler bizde ziyaretlerine gittik .
Giderken yeni geldiler daha yorgundur diye 1 tencere sarma sardim ev yogurdu yaptim( ikimizde yogurdu evde yapiyoruz hazir yogurt yiyemiyoruz) bide un kurabiyesi yaptim . Masada herkes sarmayi cok begendi gorumcemler kaynim falan harika olmus dediler kayinvalidem bir tane aldi
Him sen bunun pirincini pisiriyormusun sarmadan once dedi bende evet hafif kavuruyorum cok degil dedim
Bi daha pisirme cig sar boyle olmuyo dedi . 10 senedir sarma sararim oda yer ama pek ovmez . Gercekten yaptigim kotuyse ben bu olmamis diyenlerdenim koru korune ovunmem ama sarmami kim yediyse begenir neyse bu ilkiydi .
Un kurabiyesini cok yapmistim gelen misafirinede ikram etsin diye .
Neyse ev halki yine ovdu epey tuketildi gelen misafirlerde tarif istediler benimde daha ikinci sefer yapisim bu kurabiyeyi bi ara guzel olmus kurabiyende icine cok kabartma tozu koymussun agzima geliyor dedi bende o tarife kabartma tozu konmuyo dedim sasirdi bisey diyemedi ya oylemi aman bu kurabiyelerde yerken cok dokuluyor hic sevmiyorum ben dedi :)
Yine gulumseyip sustum
3. olay bu hafta tekrar gittik gecen hafta yaptigim yogurt bitmek uzereydi mutfakta yemek hazirliyorduk yeni yogurt yapicam dedi bende mayalik yogurt ayiriyimmi o zaman 2 kasik kenariya dedim . Yok yok koy hepsini bitsin dedi senin yogurt hafif sunukdu ben komsumdam alicam az bi mayalik dedi .. yine sustum .. gorumcem yengemin yogurdu cok guzel hicde sunuk degil 6 litrelik tencere 1 haftada bitti dedi gulerek ..
Cunku biliyorum yaptigim sey ne zaman severek takdir edilerek tuketilse mutlaka ama mutlaka bi bahane bulup kirici birseyler soyler . Kendiside asla elestiriyi kaldiramaz bir seferinde oyle bi yogurt yapmiski felaket sunmustu hic yenmemis kaynim gorumcem tarafindanda epey tiye alinmisti o zaman kusmustu evdekilere insan yuzume soylemez bari demisti :)) ..
Siz elinizden geleni yapin hurmetinizi esirgemeyin ve kafaya takmayin :) Gelini mutlaka rakip olarak goruyorlar ..

Keke unu çok koymussun demesinde birşey görmüyorum ben.Asıl sorun,neden onları memnun etme çabasındasın.Her haftasonu çağırmak gibi.Evliliğin özelin ve bir haftasonun size ait olmalı.Bir de eltin 5 kere oturmaya çağırmadı diye kötü mü oluyor.Belki de en doğrusunu yapıyor.Herkezin tavrı tarzı mesafe ölçüsü farklıdır.Senin yaptığında başkasına ters gelir.

aa sen yarışmaya mı katıldın?
ben de mutfak konularına çok meraklıyım da zor bir tecrübe.. yani oradakilere susacak kadar sabırlı değilim ben..
bir de süs bebek gibi yetiştirilen kızlar gerçekten göz tırmalamarı güzelikllerini kat be kat kapatıyor. ama anneler de suç.
benim annem de öyleydi. beni hiç mutfağa sokmazdı. sen ders çalış diye. ama babadan geçen bir gen var bana yemek yapmayı çok seviyorum. evlendikten sonra öğrendim her şeyi zaten. şimdi 3,5 yaşında kızım var ctsileri onunla yaparız bazı şeyleri. mesele sulu köfte yaparken ona yuvarlatırım. una atar... ya da kendine güvensin diye sorarım.. salça koysak mı az daha sence diye..:)) potansiyel ev kızı yetiştirmeye çalışmıyorum, sadece örneklediğin gibi bir tip olmasın istiyorum.

benim kayın valide yemek konusunda çok beceriksiz olduğu için benim yaptıklarımı aile boyu beğenerek yerler..
bugüne kadar hiç eleştirmedi aksine her yemekte tarif aldı..
başkalarının yanındada över durur..
ama şunu biliyorum kötü yemek yapsam bile ağzından kötü olmuş die bişey çıkmaz eline sağlık der yer.
bide kaynım kayın babam görümcem ve eşim hep benim yemekleri met ederler üzülüyordur belki.
bide kaynım bize yerleşti iyice üzülüyordur.
kayın babamda yerleşeceğim oraya giderim güzel yemekler yerim diyordu biara Allahdan yerleşmedi. ama sürekli gelir sağolsun..
bu yazdıklarımdann anladım ki benim psikoloji hepten gitmiş.. nasıl gitmesin ki offff offff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…